2008 Kasım Anneleri

yaw 6 kişi var topicte kimse seyretmedi mi yaprak dökümünü :(

Canım bak şimdi geçen hafta Nejlanın evine sulanıyodu annesi biliyosun.Bu hafta babasının isteği üzerine kendi evlerine gittiler.Gittikleri gün Nejlanın evlilik yıldönümüydü.
Nejla şantiyelere gidecek bodrum tarafına.Evde Cemin eşyalarını da bi bavula doldurdu.
Mithat akşam yemeğinde rakı falan içiyodu.Kaynanasına da ikram etti.Ferhunde de kızdı. Göbek falan yapıyomuş.Derken Mithatın bir arkadaşı aradı.Meğersem o gün Müthatın doğum günüymüş.Suçlandı Ferhunde.Hemen masada servisleri değiştirip kutlama yapmaya karar verdi.Annesine Mithatın tabağını işaret ederek Şevketin tabağını uzatır mısın dedi.Mithat çok bozuldu.Bu arada Ceyda ve Ferhunde Şevketin niyetini anlamak için oyun yaptılar.Ceyda Şevkoyu aradı ve Ferhundeyi mahvedelim gibi şeyler konuştu.Şevket uzak dur ondan, ne de olsa eski karım falan dedi.Leyla bu durumu duydu ve abisine kesin ikisi bi iş çeviriyo dedi.Şevket Ferhuyu aradı ve Ceyda sana zarar verebilir dedi.Diyaloğa girmek için hasbam..Ferhunde ertesi gün Şevketi ziyarete gitti şantiyeye.Sizin Sedef benim İpek aradı o sırada Şevkoyu.Şevket sıradan biri gibi davrandı İpeğe:)) Ferhundeye hayatımda birini sevdim yalnız diyerek güvenini kazandı ve ferhundenin dişini çekti:)) Nejlanın hizmetçilerinden biri kayınvalidesine ispiyon ediyodu evde olanları.Nejla bunlardan birine şahit oldu ve 2 hizmetçiyi de defetti.Leyla da oğuzla tam gaz devam ediyo.Ali Rıza kirayı ödememiş aidatı da.Leyla ödedi.Ali Rıza duyunca şüphelendi ve çoook kızdı.Oğuz karanlık işler peşinde.Son sahne Şevketin Ferhundeye bademcik ameliyatı yaptığı sahneydi...

Bana kalsa bırakıcam emzirmeyi ama dışarıdan çok baskı var , başta kocam olmak üzere aman bırakma o istemeyene kadar emzir diyolar ama nasıl olucak ki bu iş ?

benim oğlum ciddi anlamda meme hastası , mesela akşam beni kapıda görür görmez ağlamaya başlıyo , ağlaya ağlaya koşarak yani emekliyo ama koşar adımlarla üstüme atlayıp memelere başını gömüyo ve tam yarım saat emiyor , yeter diyorum çekiyorum bas bas bağırıyor.. gece uyandığında vermezsem kıyamet kopuyor.. bu sabah işe gelemiyodum öyle bi yapıştı ki , tek derdi meme..

Hatta birini emerken öbürünü de tutuyor kaçmasın bi yere diye , elini itiyorum kızıyo , üstümde kazak falan varsa kazağı kaldırıp ellemeye devam ediyor.. sıkılsa da kurtulsam bu işten : ((

bakın size değişik bi kek tarifi:

TENCEREDE FıNCAN KEKı :)

1 Yumurta
1çay bardagı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Bütün malzeme çırpılır, 6 tane nescafe fincanı yağlanır(Türk kahvesi fincanlarının bir büyük boyu)karışım fincanların yarısına kadar doldurulur(istersniz fincanın içine topkeklerin altına koyulan kek kağıtlarından koyabilirsiniz çok güzel oluyor)bir tencereye ılık suyu fincanların dışından yarısına gelecek kadar dök ve ağzı açık kaynamasını bekle,kaynayınca tencerenin kapagını kapat,ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişir,altnı kapattıktan sonra15 dk kapağı açmadan dinlendir.

NOT:Tencerenin kapağından buharlasan su damlamasın diye ben kağıt havlu veya temiz bir bez koyuyorum.

Ben 6 fincan dedim ama karışım az koyulup fincan coğaltılabilir.

Üstüne dilerseniz yarım paket çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz cok sık oluyor
Arkadaşlar gerçekten cok pratik ve güzel oluyor denemenizi şiddetle tavsiye ederim sünger gibi oluyor göz göz kabarıyor,topkeklere benziyor

Amanınnnn yine neler olmuş neler , anam çok merak ediyorum bu dizinin finalini , olan ceme oldu zaten off offf , çok komik ama ben oğuzu bile sevmeye başladım , hayriye , şevket hatta ayşe bile nefret listeme girdi

Bana kalsa bırakıcam emzirmeyi ama dışarıdan çok baskı var , başta kocam olmak üzere aman bırakma o istemeyene kadar emzir diyolar ama nasıl olucak ki bu iş ?

benim oğlum ciddi anlamda meme hastası , mesela akşam beni kapıda görür görmez ağlamaya başlıyo , ağlaya ağlaya koşarak yani emekliyo ama koşar adımlarla üstüme atlayıp memelere başını gömüyo ve tam yarım saat emiyor , yeter diyorum çekiyorum bas bas bağırıyor.. gece uyandığında vermezsem kıyamet kopuyor.. bu sabah işe gelemiyodum öyle bi yapıştı ki , tek derdi meme..

Hatta birini emerken öbürünü de tutuyor kaçmasın bi yere diye , elini itiyorum kızıyo , üstümde kazak falan varsa kazağı kaldırıp ellemeye devam ediyor.. sıkılsa da kurtulsam bu işten : ((

Andicim kendi bırakana kadar ver.Ama bu çok aşırı.Kız biraz, hayır demek çok kötü bişi değil ki.Sana da yazık...

Amanınnnn yine neler olmuş neler , anam çok merak ediyorum bu dizinin finalini , olan ceme oldu zaten off offf , çok komik ama ben oğuzu bile sevmeye başladım , hayriye , şevket hatta ayşe bile nefret listeme girdi

Anladım azom , sabit oturuyorsun o yüzden hapishane gibi geliyodur orası sana canım benim.. güneşlide misin? Tekstil bölgesi ya orası

selam kızlar..
bugün net beni resmen sinir etti..kk açılmıyor açılsa cevap yazamıyorum poffff yaaaaaaaa!!!!!
sabah saat 10 da yirmilik dişimi çektirdim ve bu saat oldu hala kanaması durmadı.sürekli tanpon uyguluyorum ama yinede kanıyor..daha ne kadar devam edecekse artık:(((
geçmişe hiç bakamadım umarım herkes iyidir..
birtek azocuğumun verdiği kek tarifini gördüm..mutlaka deneyeceğim..
hepiniz sevgiyle kalın:))))))))

ben de izlemiştim yaprak dökümünü yasminim özetlemiş sağolsun

ay andina seninki de zor yaa o kadar meme bağımlısı olması benimki de emiyor ama günde 1 yada 2 kez biri sabah kalkınca bir akşam yatarken belki bırakmamız çok zor olmaz bana çok rahatsızlık vermediği için bırakmayı düşünmüyorum ama senin iş zor allah kolaylık versin

yazdıklarımız gitmemiş gibi olup 2 kez görünüyo.
oda komik oluyo.
2.kez daha kısa yazıyoruz:))

canım yok ben doğma büyüme güneşliliyüm aslında.
şimdi bağcılarda oturuyorum.
işim haramiderede..
çoooook uzak yani.
allahtan servisim var.

ha bu arada yukarıdaki tarifi arkadaşım göndermiş.
bende size gönderdim.
ben yapmadım yani hiç.
evdeki kızlar bi deneyiverinde güzelse bende yapayım:)
hani bizim evde geçirdiğimiz zaman daha kısıtlı o bakımdan:)

Yasminim hayır demek kötü bişey değil ama hayırdan anlamıyor , o kendi hakkı gibi görüyor , yani o memeler onun sadece ben taşıyorum , bakışları bile değişiyor çocuğun bi görsen , bende bu düşkünlüğünden rahatsız oluyorum , yani ne biliyim ben daha çok bebek ama birşeye bu kadar bağımlı olması beni tedirgin ediyor : ((

sormadımda burdaki arkadaşlarım normal dedi:((
doktor yine baya uğraştı çekmek için:((ıııııııııııııııııııııııııııı çok kötüydü...

Hilalim dünürüm geçmiş olsun.Ayy bu diş olayı beni çok kasıyo.Benim de var yirmiliklerden biri duruyo. EN son 20lik çektirirken öbür tarafa gittim gittim geldim.Seni çok iyi anlıyorum.Ama neden durmadı acaba kanama?Bi danış doktora canım ya..

Hilalim dünürüm geçmiş olsun.Ayy bu diş olayı beni çok kasıyo.Benim de var yirmiliklerden biri duruyo. EN son 20lik çektirirken öbür tarafa gittim gittim geldim.Seni çok iyi anlıyorum.Ama neden durmadı acaba kanama?Bi danış doktora canım ya..

andinacım o arkadaışımın oğluda batu gibiydi.
kızcağız telef oluyodu bide evde akşama kadar..
bize geldiler bi akşam.
çocuk 2 dk. oynuyo gelip emiyo,
gidiyo 2 dk.sonra geliyo yine emiyo.
kızcağız nerdeyse memeler dışarda geziyodu:)

ama ne bilim sen böle anlatınca hoşuma gitti sana bağlı olması..
bizimkinin kimseye minneti yok valla..

Back
X