2008 Kasım Anneleri

gulızcım bahsettıgın hastalık hakkında bılgım yok ama netten arastırabılırsın
kızının kıyafetını cok begendıysen pasta kesımı vs gıydırır sonra daha rahat bırseylerle degıstırırsın canım
benım oglum hıc rahatsız olmadı ama ben pasta falan kesıldıkten sonra kravatını cıkardım daha rahat oldu cocuk

6'ıncı hastalık veya " Roseola ınfantum", "Ekzantema Subitum" adlarıyla da bilinen; bebekler ya da çok küçük çocuklarda yüksek ateş dışında herhangi bir belirti vermeyeden seyreden ve üç-beş gün içinde ateşin düşmesiyle ya da sonrasında kızamıkçık benzeri bir döküntünün ortaya çıkmasıyla bilinen bir viral hastalıktır.

Hastalık en sık ilkbahar ve sonbahar aylarında ortaya çıkar.Küçük salgınlar yapabilmektedir.Kuluçka dönemi 5-15 gün arasında olup, hastalık süreside 1 haftayı bulmaktadır.

Belirtileri: Belirgin bir neden olmadan ateş 39.5-40 dereceye kadar yükselir ve 3-5 gün yüksek kalır. Erken dönemde özellikle ateş yükselirken havaleler dahi görülebilir.Yüksek ateşe karşın çocuk genellikle uyanık ve aktiftir. Genellikle üçüncü günde kandaki lökosit sayısının azalmasıyla boyun ve kulak arkasında lenf bezlerinde büyüme meydana gelir, dalak biraz büyümüş olabilir.

Ateş genellkile 4. günde hızla düşer, daha çok göğüs ve karında, daha az olarak yüzde kol-bacak bölgelerinde bir döküntü belirir. Bu döküntüler birkaç saat veya 2 gün sürebilir. Bu evrede ateş normaldir ve çocuk kendini iyi hisseder, normal davranır. Hafif vakalarda döküntü farkedilmeyebilir.

Teşhis nasıl konulabilir?: Altı ay ile 3 yaş arasında çocuklarda belirgin bir neden olmadan bir türlü düşmeyen yüksek ateş görürlürse ve çocuk uyanık , aktifse bu hastalık düşünülebilir. Ateşin düşmesinin ardından döküntünün ortaya çıkması hastalığın teşhisini kolaylaştırır.

Tedavisi nasıl olur?: Özel bir tedavisi yoktur, belirtilere yönelik semptomatik tedavi verilir. Çocuğu rahatlatmak için ateş düşürücü ilaçlar ve tedbirler alınmalıdır.

Başka hastalıklardan ayırt edilmesinin önemi nedir?: Kızamıkçık ile karışabileceğinden mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz. Yanlışlıkla kızamıkçığa 6.ncı hastalık teşhisi konursa, birçok hamile anneyi risk altına almış oluruz.Zira hamile annelerin kızamıkçık olan kişilerden uzak kalması gerekmektedir. Çünkü bebeğine geri dönüşü olmayan ciddi zararlar verebilir. 6.hastalıkta ise ateşli havale riski dışında anneye ve bebeğe hiç bir zarar verme durumu söz konusu değildir.

Dr.Şükrü Cido

maytabım milliyette bu haber vardı , sen fatihe almıştın diye hatırlıyorum , yerine normal kolonya mı versen ne yapsan gülüm ya

Annesinin domuz gribi korunması için eczaneden alıp çantasına koyduğu antibakteriyel el temizleme jeli gözüne sıçrayan 7 yaşındaki küçük kız kornea hücrelerinin erimesi sonrası görme yetisini kaybetti.

yok canım aldım yanından koyduğumun artesi günü bitmişti zaten çocuk bunlar ne anlar o istemiş bu istemiş bitmiş :)
ellerini sürekli yıkıyo zaten de ben artık bekliyorum andişim zırhlanmak bile çözüm değil olacaz yane kaçış yok eskiye oranladaha rahatım acuk tevekkülü öğrendim sanırsam
sağol paylaştığın için
bu arada kolonyanın bu virüse bi etkisi de yokmuş duymuşlunuzdur

kim 6.hastalığa yakalanmış kaçırmışım kuzenimin kızı olmuştu yazın 5 gün falan adı konamadı sürekli ateş vücudu kıpkırmızı olur ateş düşünce de kızrmızı kırmızı benekler kalırdı 1 hafta falan sonra atlattı

günaydın kızlar
yarın doğum günümüz ve biz temizlik dışında hiçbir şeyi halledemedik
bu akşam annemin saçları boyayacak, ev toparlanıp yarın için süslenecek, dolma sarılacak, havuçlu top yapılacak, yapabilirsem kurabiye(eşim dışarıdan alalım diye aklıma girdi), zaman kalırsa poğaca v.b. başka bir şey daha yapmaya çalışacağım

slm kızlar herkes iyidir umarım.son sayfadan anladığma göre zeynanaın oğlu hastaymış geçmiş olsun canım.çağanda hasta yine çok üzülüyorum geçmiyo bi türlü hastalık.daha 2 gün önce kontrolden geldik bişeyciği yoktu dün akşam öksürmeye başladı bugünde ciğerleri çıkıcakmış gibi öksürüyo.bide bugün aşısı vardı hepsi üst üste geldi mızmız kucağımdan inmedi hiç.uyuttum şimdi babası sallıyo beşiğinde bıraktıkmı uyanıyo hemen.yarına aşının acısı geçse bari.tabiii yarından önce bu gce var sabaha kadar otururuz kesin

geçmiş olsun canım bir geldi mi üst üste geliyor hastalıklar sıradan geçiyor hepsi e mevsimde buna müsait virüs etrafta kol geziyor normal yani
benim oğlan hasta olmadı olmadı 1,5-2 ay oluor işte kulak enfeksiyonu ile başladı oradan boğaz, sonra grip, şimdi öksürük vs gidiyor çok şükür şu iki gündür daha iyi artık inşallah çağan da öyle olur yavaş yavaş geçer

kızlar oğluşlarımdan ufak olanı maşallah umarım bu sefer atlattı ama burnunu kapıdan bile çıkarttırmıyorum valla yeniden tekrarlıyacak diye
büyüğüm maşallah takır takır ciğerleri sökülecek cinsten öküsrüyor bugün son tahlilleride çıktı temiz ama koruma altına almazsak bronşite çevirir dedi ama yiğit kadar değilki her an göz önünde koruyalım okula gidiyo top oyunuyo koşuyo ne yapacaz bilmem bi ilaç daha verdi 10 günde onu kullancak ne olcak nasıl olcak bakalım

tabi canım büyük çocuğu korumak daha zor aman anlat annesi sen artık ona dikkat etsin kendine inşallah bişey olmaz

günaydınnnnnn

eylülüm lahana bebek yorumuna çok güldüm , demek arkadaş herkese günaydın diyor kaydirigubbakcemile3

zeynam çoook geçmiş olsun tatlım , biz de 2 gecedir kötüyüz , burun tıkalı ve öksürüyo ciğerleri çıkacak gibi , haftaya olan aylık kontrol için randevumuzu bugüne çektim , öğlen 1 de götüreceğim inşallah ciddi birşey değildir :(

bide dün akşam annemlere geçtik , babam bakıcının orda bakması fikrine karşı çıktı , gönderin olmaz böyle şey yeni bakıcı bulun diyo , nasıl üzüldüm anlatamam , napıcam ben , o kadar memnunum ki bu kızdan off yaaa bıktım valla bu dertten , babamın kabul etmeyişi de kardeşim yüzünden , sonuçta o evde de kardeşim var , kocanı istemeyen adam kardeşini mi isteyecek hem de bekar çocuk dedi bu zihniyetteki insannlar kimbilir neler çıkarır hiç uğraşmayın çözüm bulmakla gönderin gitsin dedi..

canım babana hak vermiyor değilim adam çok haklı doğru söylüyor ama şimdi nerden bulacan yeni bakıcı bunun kadar iyi olacak mı Batu hemen alışabilecek mi bir sürü sorun inşallah bugün annen kızı ikna eder de sorun kalmaz

günaydın arkadaşlar:))

oğlum dün gece ilk defa yanımızda yattı ..

o kadar keyifliydikki bi babası bi ben şap şup öpüp durduk sıcacık miiisss gibi kokusu geldi bütün gece canım benim:)

ben bide odasını çok erken ayırdım..ama mutlaka denemek lazım bi gece çoook güzeldi bugün çook mutluyum:)

ah canım evet biz de yazın tatilde birkaç gece beraber yattık üçümüz hakkaten çok güzel oluyor onun kokusuyla uyumak müthiş bir zevk
ama bir aman sonra ikimiz pardon üçümüz içinde bir ızdıraba dönüşüyor çünkü babasıyla biz o uyanmasın diye kıpırdamadan uyumak zorunda kalıyoruz ki biz çok deli yatan bir çftiz oda zaten yatağa sığmıyor sıkılıyor gidin diyor gece bize orayı kendi yatağı sanıyor sıkışınca postalıyor bizi kaydirigubbakcemile3 şimdi kurban bayramında kayınvalidemlerde muhtemelen yanımda yatırırım oğlumu yer soğuk olur çünkü ee yataktan da tek başına düşer babayı bir çekyata postalarız bir ikimiz bir çekyatta yatarız sanırım olsun bana da iyi geliyor arada böyle şeyler

bu arda günaydın canlarımmm..ay ben çok heycanlığım bizde pazar günü kızımın doğum gününü yapacaz..çok işim var çokkk...yalnız bi sorun var kızlar..kızıma elbise almıştım..dün akaşam denemek amaçlı giydik..kızım istemedi sürekli ağladı ..hep pantolan giydiği için değişik geldi..şimdi ne yapsam ..başka alt üst takımmı alsam ki..çokta şeker oldu ama. giymek istemiyo..

birde geçen haftadan beri kızımın vücudunda kırmızı pütürlü bişiler çıkmıştı.artık geçiyo..ama çevrede görenler buna 6. hastalık bu diyorlar..hiç duydunuzmu..kötü bişimi ki..

giydir canım bence yaa alışır o ona zamanla tuhaf gelmiştir şimdi akşam falan giydir her gittiğinde biraz alışsın kız değil mi süslü olsun azıcık alışsın cimcime kaydirigubbakcemile3

herkese günaydın bu arada normal bir gece geçirdim ve geldim biz de herşey yolunda gibi

b8171b22630d8a1f9a8dc6f4134eeca8.jpg
[/URL][/IMG][/IMG]
35ea4dc096461ef64ce699a3d0d28595.jpg
[/URL][/IMG]

kızlar hediyelerime bakın bunları kocam almış büyük almış noyu gidip küçüğünü alıcam pekistediğim gibi değil ama düşünüp almış sağolsuın
fatih usta bi eşofman altı ama şık bşey
memoda kemer almış anasına baya beğendim onları hihoyyyt

allah allah 6. hastalığı da ilk kez duydum ilginçimş öğrenmiş olduk glizcim sizde yüksek ateş oldumu ki canım acaba bahsettiğini hatırlamıyorum da belki alerjik bir kızarıklıktır

miniğim senin ayak yanması olayını da hiç anlamadım valla hiç olmadı bende hamilelikte yaz aylarında yandım biraz ama yanmayan yerim yoktu öle sadece ayakta falan değildi yani kaydirigubbakcemile3

Tatlım 6. Hastalığı bende geçen gün bi arkadaştan duydum ama nedir bilemiyorum bi googla da araştıralım..

Ay güliz çok güldüm kıza habire pantalon mu giydirdin , biz erkek anaları elbiseler etekler için ölürken siz kız analarının gidip de pantalon giydirmesine bir anlam veremiyorum ben , giydir ayol elbiseyi alışsın kızcağız , nasıl da yakışır eylülüme elbise , hatta resmini de çekip ilgili topiğe koyuver bi zahmet

canım benim emeklemesi zor oluyo elbiseyle..yürüsün hepsini giyecez..çocuk rahat etsin diye giydirmemiştim..ama pek iyi yapmamışım gibi..

gulızcım bahsettıgın hastalık hakkında bılgım yok ama netten arastırabılırsın
kızının kıyafetını cok begendıysen pasta kesımı vs gıydırır sonra daha rahat bırseylerle degıstırırsın canım
benım oglum hıc rahatsız olmadı ama ben pasta falan kesıldıkten sonra kravatını cıkardım daha rahat oldu cocuk

canım hiç durmak istemiyo içinde sürekli ağladı..ben biraz alışsın elbiseyle gezsin dedim ama sürekli ağlayınca babası dayanamadı çıkardı..giymezse giymezmiş..bugün gidip yenisini alırmış..olmadı şöyle bi babamız...:))

6'ıncı hastalık veya " Roseola İnfantum", "Ekzantema Subitum" adlarıyla da bilinen; bebekler ya da çok küçük çocuklarda yüksek ateş dışında herhangi bir belirti vermeyeden seyreden ve üç-beş gün içinde ateşin düşmesiyle ya da sonrasında kızamıkçık benzeri bir döküntünün ortaya çıkmasıyla bilinen bir viral hastalıktır.

Hastalık en sık ilkbahar ve sonbahar aylarında ortaya çıkar.Küçük salgınlar yapabilmektedir.Kuluçka dönemi 5-15 gün arasında olup, hastalık süreside 1 haftayı bulmaktadır.

Belirtileri: Belirgin bir neden olmadan ateş 39.5-40 dereceye kadar yükselir ve 3-5 gün yüksek kalır. Erken dönemde özellikle ateş yükselirken havaleler dahi görülebilir.Yüksek ateşe karşın çocuk genellikle uyanık ve aktiftir. Genellikle üçüncü günde kandaki lökosit sayısının azalmasıyla boyun ve kulak arkasında lenf bezlerinde büyüme meydana gelir, dalak biraz büyümüş olabilir.

Ateş genellkile 4. günde hızla düşer, daha çok göğüs ve karında, daha az olarak yüzde kol-bacak bölgelerinde bir döküntü belirir. Bu döküntüler birkaç saat veya 2 gün sürebilir. Bu evrede ateş normaldir ve çocuk kendini iyi hisseder, normal davranır. Hafif vakalarda döküntü farkedilmeyebilir.

Teşhis nasıl konulabilir?: Altı ay ile 3 yaş arasında çocuklarda belirgin bir neden olmadan bir türlü düşmeyen yüksek ateş görürlürse ve çocuk uyanık , aktifse bu hastalık düşünülebilir. Ateşin düşmesinin ardından döküntünün ortaya çıkması hastalığın teşhisini kolaylaştırır.

Tedavisi nasıl olur?: Özel bir tedavisi yoktur, belirtilere yönelik semptomatik tedavi verilir. Çocuğu rahatlatmak için ateş düşürücü ilaçlar ve tedbirler alınmalıdır.

Başka hastalıklardan ayırt edilmesinin önemi nedir?: Kızamıkçık ile karışabileceğinden mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz. Yanlışlıkla kızamıkçığa 6.ncı hastalık teşhisi konursa, birçok hamile anneyi risk altına almış oluruz.Zira hamile annelerin kızamıkçık olan kişilerden uzak kalması gerekmektedir. Çünkü bebeğine geri dönüşü olmayan ciddi zararlar verebilir. 6.hastalıkta ise ateşli havale riski dışında anneye ve bebeğe hiç bir zarar verme durumu söz konusu değildir.

Dr.Şükrü Cido

canım çok tşk ederim..ama bizim bu hastalıkla alakamız yok..belirtileri bize uymuyo..bizde ateş olmadı..sadece boyunla kalça arasında oldu..küçük küçük kırmızı pütürlü bişidi..aman pek sevindim..öyle ne oldu belli olmayan hastalıklardan olmasın bebişlerimiz..gerçi riskli değildir diyo ama olsun..

kim 6.hastalığa yakalanmış kaçırmışım kuzenimin kızı olmuştu yazın 5 gün falan adı konamadı sürekli ateş vücudu kıpkırmızı olur ateş düşünce de kızrmızı kırmızı benekler kalırdı 1 hafta falan sonra atlattı

benim kıza çevredekiler diyo canım ama. andinamın yazısndan sonra anladım ki bizim kız değilmiş 6. hastalık falan..
günaydın kızlar
yarın doğum günümüz ve biz temizlik dışında hiçbir şeyi halledemedik
bu akşam annemin saçları boyayacak, ev toparlanıp yarın için süslenecek, dolma sarılacak, havuçlu top yapılacak, yapabilirsem kurabiye(eşim dışarıdan alalım diye aklıma girdi), zaman kalırsa poğaca v.b. başka bir şey daha yapmaya çalışacağım

günaydın canım..kolay gelsin sana..havuçlu top bende yapacam..

maytabım çok güzelmiş çok beğendim valla benim kocişte spor şeyleri çok sever o yüzden hep öle şeyler alır gelir tamam bende severim ama iş yerinde pek sevmediğim için azcık kokoş al dedim geçen gün gülüyor biz avam tabakasındanız öyle cafcaflı şeyler bilmiyoruz diyor olsun sen git tezgahtara söyle o anlar diyorum ben tamam diyor ne diyecekmişsin tezgahtara diyorum benim hanım azcık sosyete ona şöle janjanlı kokoş şeyler verin dicem diyor :roflol:

ay melek senin kociş de bir alem , sosyetik meleğim benim..

benimki de hiç anlamaz kıyafet işlerinden o yüzden hediye olarak ya çanta ya telefon alır fixdir benim hediyeler anlayacağın

allah allah 6. hastalığı da ilk kez duydum ilginçimş öğrenmiş olduk glizcim sizde yüksek ateş oldumu ki canım acaba bahsettiğini hatırlamıyorum da belki alerjik bir kızarıklıktır

miniğim senin ayak yanması olayını da hiç anlamadım valla hiç olmadı bende hamilelikte yaz aylarında yandım biraz ama yanmayan yerim yoktu öle sadece ayakta falan değildi yani kaydirigubbakcemile3

bizzimki 6 hastalık değilmiş canım..bizimki dediğin gibi alerjik herhalde..

bayramda osmaniyeye gidiyormusunuz canım..bizde dün akşam gitesekmi acaba dedik..şöyle uçak fiyatlarına bakalım dedik..thy bodrum adana 1000 tl tuttu..bana çok pahalı geldi..siz ne yaptınız..uçaklamı gideceksiniz..biletleri nerden aldınız..

b8171b22630d8a1f9a8dc6f4134eeca8.jpg
[/URL][/IMG][/IMG]
35ea4dc096461ef64ce699a3d0d28595.jpg
[/URL][/IMG]

kızlar hediyelerime bakın bunları kocam almış büyük almış noyu gidip küçüğünü alıcam pekistediğim gibi değil ama düşünüp almış sağolsuın
fatih usta bi eşofman altı ama şık bşey
memoda kemer almış anasına baya beğendim onları hihoyyyt

maytabım güle güle giy canım cicilerinii

günaydınnn
ya az konuşun oku oku bitiremiyorummm:)))

julicim pedogog bey fazla abartmış canım tabi özlüyorlar bizi bu bir gerçek ama,herşey onalrın geleceği için bu berinme durumu bizde de vardı kayboldu kendiliğindennnn....

azocum canım yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm bende annemden 10 yaşında ayrıldım ama ben en azından senede bir görüyordum ölüm çok başka canım allah annenin mekanını cenner aylesin..okurken gözlerim doldu resmen.
andişim canım senin bu bakıcı da amma inatçı canım ya annene söyle ikna etsin

maytabım hediyelirin süpper canım 3 erkekten ayrı ayrı hediyeler almışsın güle güke kullann canımmm

Back
X