2008 Kasım Anneleri

mısafırım geldı o gıdınce gosterıcem o sevkatı

bu arada ben sıpam uyurken yatakta yalnız bırakacaksam yastıklarla etrafını cevırıyorum
ve ınecegı yere yer mınderı atıyorum her ıhtımale karsı

doğruya kayınvaliden vardı..unutmuşum canım..

kızlar ben eylül için bi sepet oluşturdum..hani denizannem bahsediyodu hatırlarsanız..sizlerde yaptınızmı bilmiyom..ama bende yapmak istiyorum..şuan içine 2 tane kozalak , 2 kavanoz fasulye, 1 tane renkli büyük taşları olan kolyem var onu, fırça, sünger koydum acaba başka neler koyabilirim..siler yaptıysanız, içine neler koydunuz. özellikle deniz annem sen yapmıştın..neler koydun canım içine en çok ne ilgisini çekti deniz ilkenin..

hepinize günaydın kızlar umarın herkes iyidir o kadar yazmışsınız ki okuyamadım hepsini dün güzel fakat yorucu bir tatil geçirdim aydın'a gittik hem alışveriş hem de bir arkadaş doğum yapmıştı onun yanına gittik bebek 44 günlük aman allahım görmeniz gerek küçücük yaa bizimkilerde o kadar mıydı ya inanasım gelmiyor bir türlü

arkadaşlar eşim aşı olmaya gitmiş..

ben olmıycam hem emziriyorum hem çok kalabalığa girmemeyi tercih etmek gibi bi lüksüm var..

ama içim pek rahat değil eşim için..

sonradan ah vah demektense birimizi fada ettik:)

siz kendiniz için düşünüyormuydunuz..

bu hastalık daha tam patlamasını yapmamış..ocak - şubat gibi patlıyacakmış ve şu an hava çok soğuk olmadığı için çok etkili değilmiş hava soğudukça daha tehlikeli oluyormuş..

oğlum için yaptıracak işte sözün özü..

benım bu sepet olayından haberım yok
ne ıcın nasıl yapılıyor

canım bebek için değişik materyallerden sepet hazırlıyorsun ..dokunma duyusu için vs..sepetin içine değişik şeyler koyuyorsun .böyle bişi işte..denizannem daha iyi bilir..ben kendimce açıklamaya çalıştım..

hepinize günaydın kızlar umarın herkes iyidir o kadar yazmışsınız ki okuyamadım hepsini dün güzel fakat yorucu bir tatil geçirdim aydın'a gittik hem alışveriş hem de bir arkadaş doğum yapmıştı onun yanına gittik bebek 44 günlük aman allahım görmeniz gerek küçücük yaa bizimkilerde o kadar mıydı ya inanasım gelmiyor bir türlü
günaydın canım..yukarıda kutlamıştım ama tekrar kutlayayım öğretmenler günün kutlu olsun..

arkadaşlar eşim aşı olmaya gitmiş..

ben olmıycam hem emziriyorum hem çok kalabalığa girmemeyi tercih etmek gibi bi lüksüm var..

ama içim pek rahat değil eşim için..

sonradan ah vah demektense birimizi fada ettik:)

siz kendiniz için düşünüyormuydunuz..

bu hastalık daha tam patlamasını yapmamış..ocak - şubat gibi patlıyacakmış ve şu an hava çok soğuk olmadığı için çok etkili değilmiş hava soğudukça daha tehlikeli oluyormuş..

oğlum için yaptıracak işte sözün özü..

biz yaptırmıyoz estelim..ben zaten büroda çalışıyom..insanlarla çok haşır neşir değilim..eşim öğretmen olduğu için bi ara düşünmüştük ama. andina bu domuz giribi için bi yazı aktarmıştı bize hatırlarsan orada karşı cinsten geçmediği, hem cinsiden bulaştığı yazıyodu, onun için babamızada yaptırmaktan vaz geçtik..birde buralar küçük yer olduğu için yaptırmak istemiyorum..şimdilik buaralarda bi tehlike yok..

bende aşı konusunda çok katıydım ama eşim kalabalıktan geliyo ve oğlumla kucak kucağalar devamlı korktum..

sen suçiçeği aşısını yaptıracakmısın andina ?

ay gülizim çok sağol canım görmemişim kutladığını çok mutlu oldum :)

ben de tüm öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum
bugün oğluş ananesiyle kalacak akşama daha doğrusu ananesi bizde kalacak bugün biz kocişle eğlenceye gideceğiz felekten bir gece çalalım dimi bir günde öğretmen arkadaşlarla gideceğiz öyle bir ortama oğluşu sokmaya hiç gerek yok diye düşündüm hem sağlığı açısından, hem uykusu rahatı açısından hem de bizim rahatımız açısından sonuçta biz de kocişle başbaşa her zaman bişeyler yapamıyoruz iyi olacak dağıtırız biraz kafamızı ama ben oğlumu bırakıp bir yere gitmedim bu zamana kadar geçen sene öğretmenler gününe de gittim ama o zaman çok küçüktü biliyorsunuz ve emdiği için 1-2 saatlik falan kalabildik onun dışında diğer gittiğimiz yerlere hep beraber gittik o yüzden çok tuhaf geliyor içimi sıkıntılar kaplıyor gören de günlerce dönmeyeceğim sanacak nihayetinde 11-12 gibi döneriz çünkü daha bavul hazırlamam lazım of çok işim var çok
ev taşırkende gerçi çocuğu ananesine bırakmıştık ve işimiz saat 01.00de bitmişti ama şimdilerde daha çok anlıyorya bi yere bırakmak istemiyor bizi o yüzden endişe ediyorum huysuzluk yapar mı diye bir de uzağa gidiyoruz Aydın merkeze gideceğiz 40 km lik yol ha deyince dönemeyiz de bakalım nasıl olacak

Estelcim ben aşı olayına hala karşıyım artı havalar soğuyunca virüslerin yaşayamadığını biliyordum ben yanlış mı biliyor muşum
ben Erzurum da okudum üniversiteyi ben orada kışın -42'yi gördüm ama hiç grip olmazdım nazilliye şubat tatiline gelir gelmez yakalanırdım gribe bir hıcam öyle demşişti o zaman Erzurum soğuk olduğu için genellikle eksilerde olduğundan dolayı virüslerde barınamıyor demişti :uhm:

Herkese günaydınnnnnnnn...

Aşı konuşulmuş yine sanırım.

Dün yazdım ama pek kimse görmedi sanırım.

Ben ,eşim ve oğlum hepimiz aşıyı olduk.OĞLUMA cuma günü yaptırdım d.gribi aşısını.Fakültedeki hocalarımla,çocuk doktorumla,kendi meslektaşlarımla yaptığım görüşmeler ve araştırmalar sonucunda yaptırmaya karar verdim.Ve açıkçası şu an içim çok rahat.

Yan etkiler konusuna gelince herhangi bir aşının örneğin kkk aşısının prospektüsünü de okursanız aynı yan etkilerin yazılı hatta daha fazlasının bile yazılı olduğunu göreceksiniz.

Ben de en başlarda kesinlikle yaptırmıycam diyordum ama araştırp soruşturdukça yaptırmanın daha mantıklı ve güvenli olduğuna karar verdim.

meleğim soğukta mikrop yaşamaz , bende bunu en iyi antalyada gördüm yaşadım , felaket mikrop kaynayan bir yer orası :(

estel hiç duymamıştım soğukta bu mikrobun yaşadığını

ay neyse ben bu muhabete daha fazla girmek istemiyorum kızlar , inanın bayılıcam artık , isteyen olsun aşısını , istemeyen olmasın , Allah yavrularımızı her türlü hastalıktan korusun..

ama ben tövbe diyorum , birdaha domuz gribi demeyeceğim sıtkım sıyrıldı

domuz gribi değil ama bizi bu vesveseler öldürecek vallahi bıktım artık bende yaa kimilerine göre olmak mantıklı kimlerine göre olmamak herkes nasıl istiyorsa içi nasıl rahat edecekse öyle davransın

Lafın üzerine geldim bi yorum yaptım bu konu hakkında ilk defa.Amacım kimseyi etkilemek filan değil.
Tabi ki isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz.Ama bu şekilde bir çıkışın sebebini anlayabilmiş değilim.

Çıkışdan beni kastediyorsan çitoscum ben çıkış yapmadım , sadece kendi kendime noktayı koydum , gerçekten bay geldi bana bu konudan , iki günde bir domuz gribini ve aşısını konuşur olduk , resmen saflara bölünmüş durumdayız..

ben kendi adıma artık bu konuda yorum yapmayacağımı yazdım çünkü gerçekten gerilmeye başladım bu konuda .. söylediğimin seninle yada estel ile bir alakası yoktu , nihayetinde bu bir aşı , isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz ..

Hepimizin doktorları da farklı görüşte , bizim de farklı görüşte olmamız son derece normal , ama ben kendi adıma söyliyim burda artık hastalıktan konuşmak ve üzerine bu kadar yorum yapmak istemiyorum.. sadece bunu dile getirdim..

Lafın üzerine geldim bi yorum yaptım bu konu hakkında ilk defa.Amacım kimseyi etkilemek filan değil.
Tabi ki isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz.Ama bu şekilde bir çıkışın sebebini anlayabilmiş değilim.

hayatım çıkışımızın seninle hiç bir alakası yok sakın üstüne alınma andinanın ve benimkastettiğmiz bu konunun türkiye'nin her yerinde ve herkes tarafından artık çok abartılmış ve hala konuşuluyor olması daha önceki serzenişlerimize bakarsan da anlarsın
haberlere bakıyorsun domuz gribi, arkadaşlarla konuşuyorsun domuz gribi, buraya geliyorsun domuz gribi bahsettiğimiz bu canım benim sen lütfen üstüne alınma aksine senin fikirlerin bizim için çok çok daha önemli biliyorsun bu tarz sağlık konularında öncelikle senden fikir alırız çünkü sen bu işin uzmanısın sana bu konuda güveniyoruz opuyorumnanaktan

aman ne yedim kızlar..baklava, yaş pasta, börek öğretmenler günü için gelmiş bende götürdüm..diyet falan kalmadı..andinam ne ettin diyet işlerini hiç uğramaz oldun topiğe..

meleğim bizde gidecez akşam yemeğe ama ben eylülüde götürecem uykusu gelince uyur pusette..

Kızlar bugün diyet programına başladım.Vatana millete hayırlı olsun.Yok artık o uçamayan tombul kelebek..Bundan sonra mankenlik ajanslarının peşinden koşacağı bir Yasmin bulacaksınız karşınızda:))))

Back
X