2008 Kasım Anneleri

ay öyle mi , bende derinin başına geldi sandım , ay bu 2009 anaları da öldürecek beni , eski konuları bulup bulup getirmeye başladılar , yada bişey soruluyo atlayıp cevap veriyorlar bizim kim olduğumuza bakmadan :)))

Sinir oluyorum bu kocalara. Çocuğun kan grubu yani, neden ikna edilmesi gerekiyor anlamadım.
Güliz'im, yakınlarında sağlık ocağı falan varsa kap çocuğu götür lütfen. Andina'Nın dediği gibi Allah korusun, en hayati şeylerden biri kan grubu bilgisi.

Meleğim cerrahpaşa kısmına da çok şaşırdım , vay be diyorum başka da bişey demiyorum :p

ben de ilk görüşte çok şaşırdım dha pasif biri çünkü demekki pasifliğe göre değerlendirmemek gerkiyormuş

sorma andinamm..benimde aklımda amaa.bakmamışlar işte..bu haftada ben unuttum..bende biran önce baktırayım barii..ama gelde kocişe anlatt..

caımcım biz demir eksikliği çin kan alınmışken bari kan grubu da bakılsın dedik normalde kan grubu için koldan almıyorlar parmaktan bir damla yetiyor eymenin sünnetinde parmaktan aldılar pıhtılaşmaya bakmak için gıkını bile çıkarmadı o o kadar sorun olmaz sanmıyorum

andinacım eşlerimizi üzülüyor yada korkuyor olması normal bence duygusal yaklaşıyorlar şaşılacak bişey değil, ha doğru bişey mi tartışılır doğruluğunu da savunmuyorum sağlık için zaman gelir daha fazlaları da gerekebilir allah korusun ama doktorumuzda gerekli değil deyince kocişimin böyle düşümesi çok normal doktor mecbursunuz kesinlikle yapılması gerek dese ki eşim benden daha paniktir üzülsede heycanlansada ayılsa bayılsada yaptırır yani

selam kızlarrr
akşam sinema fikrinden vazgeçtik ve eşimle çok sevdiğimiz bir yer var oraya gideceğiz eşim kızımızı bırakıp nasıl gideceğiz gibi duygu sömürmeleriyle beni vazgeçirmeye çalışsa da kesin gidiyoruzzzz:)
anneannesiyle kalacak bu akşam yarın akşam da kızıma babası bakacak bi çaya katılacağız annem kayınvalidem ben ayyy evde oturmak boğuyordu beni bu günlerdeeeee

kızlar damdan düşer gibi giriyorum belki konuya geçmiş sayfalara pek bakamadım ama anlayamadıgım hala bebişinin kan grubunu bilmeyenler mi var pardon ???

kızlar yapmayın etmeyin bunlar artık kanlı canlı insanlar
allah korusun ama heran herşey başımıza gelebilir
acil bir durumda çocuğun kan grubunun tespit edilip müdahale edilmesi nerde bilip de müdahale etmek nerde
yapmayın ya ufacık bir kandan öğreniliyor

ayrıca bir de anlayamadığım bebişler doğar doğmaz kan gruplarının bilgisi de veriliyor hastanede
sizde verilmedi mi ? nasıl oluyor anlamadım

Beyazmeleğim geçmiş olsun canım.

Arkadaşların gayet doğru söylemiş çocuğunda herhangi bir belirti ve bulgu yoksa neden alerji testi yaptırıyorsun.Bu rutin olarak yapılan bir test değildir.Çocukta burun tıkanıklığı ,döküntü,öksürük,hapşuruk ,ishal vs.gibi belirtiler sık sık tekrarlarsa allerji testi düşünülebilir ama kan sayımı yapılıyor hadi bir de allerji testi yaptıralım gibi birşeyi aklı başında bir çok doktor söylemez.Oyüzden bu gibi belirtiler yoksa allerji testine de gerek yok.

Senin yavru da otit vardı sanırım.6 ay içinde 3 veya daha fazla kere otit geçirirse tekrarlayan otitten söz edebiliriz.Tekrarlayan otitin sebebi de geniz eti, allerji ,sinüzit sigara dumanına maruziyet gibi durumlar olabilir.Çocuklarda östaki borusu fonksiyonu, erişkinlerde olduğundan daha yavaş ve daha yetersizdir.Bu da otit olma ihitmalini artırır.6ay-6 yaş arasındaki çocukların bir çoğu ortakulak iltihabını bir veya bir kaç kez geçirir.Bu sebeple çok fazla panik olmamanı öneririm canımcım.İlaçlarını düzenli kullan ,(bundan şüphem yok)odanın havasını nemli tut.Basit viral bir enfeksiyon sonrası bile otit gelişebilir.

Ne uzun yazmışım ya.Geçmiş olsun canımcım...

Kızlar ben de bir şey sorucam.
Bengisu'da ara sıra döküntüler oluyor. Benim tespit ettiğim kadaraıyla inek sütü, bala ve fıstığa alerjisi var. Ama döküntü harici hapşırma ve tıkanıklık yok neyse ki.
Bu durumu doktoruna bir türlğ söyleyemedim. Alerji testine gerek var mıdır sizce?

Kızlar ben de bir şey sorucam.
Bengisu'da ara sıra döküntüler oluyor. Benim tespit ettiğim kadaraıyla inek sütü, bala ve fıstığa alerjisi var. Ama döküntü harici hapşırma ve tıkanıklık yok neyse ki.
Bu durumu doktoruna bir türlğ söyleyemedim. Alerji testine gerek var mıdır sizce?

Eğer inek sütü alıyor ve sürekli döküntüleri oluyorsa Bence allerji testi yaptırmalısın.Diğerlerini hayatından çıkartmak kolay ama inek sütü sıkıntı kesin emin olmak için test yaptırmak gerekiyor.Hergün süt içiyor mu bengisu?

Eğer inek sütü alıyor ve sürekli döküntüleri oluyorsa Bence allerji testi yaptırmalısın.Diğerlerini hayatından çıkartmak kolay ama inek sütü sıkıntı kesin emin olmak için test yaptırmak gerekiyor.Hergün süt içiyor mu bengisu?

İnek sütü fazla döküntü yapmıyor ama yüzünde fısırgı şeklinde kendini belli ediyor. Diğerleri ciddi döküntü yapıyor. Keçi sütü içiriyoruz artık, o bir sorun yaratmadı...

kızlar damdan düşer gibi giriyorum belki konuya geçmiş sayfalara pek bakamadım ama anlayamadıgım hala bebişinin kan grubunu bilmeyenler mi var pardon ???

kızlar yapmayın etmeyin bunlar artık kanlı canlı insanlar
allah korusun ama heran herşey başımıza gelebilir
acil bir durumda çocuğun kan grubunun tespit edilip müdahale edilmesi nerde bilip de müdahale etmek nerde
yapmayın ya ufacık bir kandan öğreniliyor

ayrıca bir de anlayamadığım bebişler doğar doğmaz kan gruplarının bilgisi de veriliyor hastanede
sizde verilmedi mi ? nasıl oluyor anlamadım

ahh canım anlattım ama bir daha anlatayım senin için, evet aynen dediğin gibi bebeğimiz kan grubunun bilgisi verilmiş yani hastane öyle olduğunu iddia ediyor ama benim doğum raporunda yada bana verilen herhangi bir belgede yazmıyor ya yazan kağıdı biz kaybettik yada bunlar yazdıklarını sanıyorlar ki o zaman doğum telaşı bilmem ne birkaç kez peşlerinden koşturduk ama olmadı kaldı şimid öğrendik olay bu yani

Beyazmeleğim geçmiş olsun canım.

Arkadaşların gayet doğru söylemiş çocuğunda herhangi bir belirti ve bulgu yoksa neden alerji testi yaptırıyorsun.Bu rutin olarak yapılan bir test değildir.Çocukta burun tıkanıklığı ,döküntü,öksürük,hapşuruk ,ishal vs.gibi belirtiler sık sık tekrarlarsa allerji testi düşünülebilir ama kan sayımı yapılıyor hadi bir de allerji testi yaptıralım gibi birşeyi aklı başında bir çok doktor söylemez.Oyüzden bu gibi belirtiler yoksa allerji testine de gerek yok.

Senin yavru da otit vardı sanırım.6 ay içinde 3 veya daha fazla kere otit geçirirse tekrarlayan otitten söz edebiliriz.Tekrarlayan otitin sebebi de geniz eti, allerji ,sinüzit sigara dumanına maruziyet gibi durumlar olabilir.Çocuklarda östaki borusu fonksiyonu, erişkinlerde olduğundan daha yavaş ve daha yetersizdir.Bu da otit olma ihitmalini artırır.6ay-6 yaş arasındaki çocukların bir çoğu ortakulak iltihabını bir veya bir kaç kez geçirir.Bu sebeple çok fazla panik olmamanı öneririm canımcım.İlaçlarını düzenli kullan ,(bundan şüphem yok)odanın havasını nemli tut.Basit viral bir enfeksiyon sonrası bile otit gelişebilir.

Ne uzun yazmışım ya.Geçmiş olsun canımcım...

ayy Çitosuuum hay ağzını öpiiim diyeceğim çok ayıp olacak kaydirigubbakcemile3 benim doktorumda aynen senin dediğin gibi söyledi zaten ama Andinam telaşlandırıyor yaa alerjisi varsa şöyle böyle falan andişim bak benim doktorada kızacak bir durum yokmuş doğrusunu yapıyormuş doktorcağızımın da günahını aldık zemuszemus
valla benimkinde otit mi var bilmiyorum şu 3 ayda iki kez kulak iltihabı oldu o yüzden endişelendim yoksa ilk 11 ay hiçbişey olmamıştı şükür, evde sigara içen olmadığı için sigara dumanından etkileneceğini düünmüyorum, bence de gribin devamında gibi başladı gibi geliyr bana ilaçlarımızı asla aksatmam zaten artık
ama benim doktorun dedikleri ile aynı şeyleri yazmışsın şaşırdım valla

İnek sütü fazla döküntü yapmıyor ama yüzünde fısırgı şeklinde kendini belli ediyor. Diğerleri ciddi döküntü yapıyor. Keçi sütü içiriyoruz artık, o bir sorun yaratmadı...

Balı ve fıstığı verme o zaman en azından 2 yaşına kadar bekle.Keçi sütü veriyorsan ve yapmıyorsa allerjisi vardır muhtemelen.Peki peynir ,yoğurt filan yediğinde oluyor mu?

sitemizin doktoru gelmiş.. çitos alerjik bünyeli çocuklarda burun tıkanıklığına dayalı orta kulak iltihabı yaygın görünmez mi?
benim doktorum batu üst üste orta kulak iltihabı olunca ve breonşite de dönünce alerjis testi istedi , ayrıca inek sütüne başlamadan önce de mutlaka alerjisi var mı kontrol edelim dedi ve inek sütü alerjisi çıktı..
bende bu bilgilerimi beyazmelekle paylaştım ve eymenin bir aydır geçmeyen hastalığı için bir de alerji testi yaptır dedim.. bilemiyorum ben doktoruma güveniyorum ve netice de teşhisi doğru çıktı , mantıklı geldiği için de burdan arkadaşlarıma öneriyorum ama tabiki sende doktorsun ve senin görüşlerin de önemli..

meleğim benim amacım seni panik yapmak değildi , sadece eymenin iyileşememesi ve doktorunun bu konudaki rahatlığıydı..

Back
X