2008 Kasım Anneleri

Ben anneyim!
" Senibir hücreden yaşamaya layık bir canlı haline getiren benim.Seni ıstırapların en büyüğü ile doğurdum;sevinçlerin en büyüğü ile kollarıma aldım.Sana ilk davranışıilk gülüşü ilk bakışı ilk heceyi ben öğrettim.Seni karşılıksız menfaatsiz ilk ben sevdim.

Sana hayatta lazım olacak ilk dersleri ben verdim.Senin yüzünden ilk acıyı ben duydum.ılk ağlayışlarını benim göğsümde dindirdin.ılk sırrını bana açtın.ılk dost beni edindin.

Ben anneyim!
Bana herzaman güvendin.ılk aşkını ben hissettim.Üzüntülerin benim üzüntülerim oldu.Seni pencerelerde bekledim gelişinle kapılara koştum.Seni herzaman aynı duygularla bağrıma bastım seninle iftihar ettim seninle taçlandım şereflendim.

Ben anneyim!
BenAllah'ın en büyük lutfuna layık görülmüşüm.Ben bereketim yeryüzünde iyi ve güzel kötü ve çirkin herşeyin mesuliyetini taşıyorum.Medeniyet benim mazi benim gelecek günlerin ümidi benim.

Ben anneyim!
Ben insanlığın başı ve sonuyum.Ben hayata şekil veren sanatkarım.ıstediğim renkleri kullanır istediğim gibi yontarım.Beynine ilk nakşolacak sözler kalbine ilk yerleşecek duygular benim duygularımdır.Ben cennet ve cehennemim.Ben istersem sevgi kardeşlik ve dostlukla büyütürüm;istemezsem kinle düşmanlıkla içini doldururum.Ben dünyaya nizam veren iradeyim.

Ben anneyim!
Ben sabır ve tahammülüm.Ben en yumuşak ve en sertim.Cesur olmayı nasıl benden öğrendiysen korkuyu da ben sana öğrettim.Seni ilk öpen ve ilk döven benim.Sevmek aşık olmak şefkat kin dostluk ve düşmanlık duygularının hepsi bende..

Ben anneyim!
Bir acı duyarken beni çağırırsın.Ben teselliyim.Ölsem bile gözüm arkamdadır.Ben endişelerin derin kuyusuyum kendi içime düşerim.Ben bütün alakaların mihrakıyım.Cömert olduğum kadar hasis kıskanmaz göründüğüm derecede kıskancım.

Evet seni kıskanırım!Sen benim eserimsin sen benim emeğimsin.Sen benim güzel günlerim geçen ömrüm bütün hatıralarımsın.Seni kıskanırım.Seni bu duyguyla bunaltır isyan ettirir üzerim.Seni kendime hasretmek isterim.Bunun için kıskanırım seni.

Ben anneyim!
Ben saygının mihrabıyım.Önümde diz çökmeni gönlünde yer etmeyi isterim.Hakkım ödensin isterim.Unutulmaktan korkarım.Baş üstünde ve baş köşende yerim.
Bu benim hakkım!

Ben anneyim!
Ve son nefesimde...Her zaman..
Sütüm ve hakkım helal olsun yavrum derim

GÜNAYDIN hatunlar cıvıll cıvıl bir istanbul sabahından selamlar sevgiler
bahar geliyomu ne bugün ilk cemre düşüyo artık yavaş yavaş oısınır hava
öbür hafta kar varmış onu hiç düşünmüyorum:)
sabah oğlumla alışverişe indik parka götürdüm kuşlara yem attık oynadık biraz yürüdük çok keyfimiz yerinde şimdi uyuduk bende toparlandım biraz sonrası öğleden sonra
sizde ne var ne yok camlarımı silicem dün 3 tane sildim bugün kalanlar toto kadar evin 7 tane camı var koca koca nasıl oluyo anlamıyom
boğazımda hala şiş ama bu havayıda kaçırmak istemiyorum

ya su çiçeği aşısını hala yaptırmayan var mı kızlar ben daha yaptırmadım yaa
bi fırsatım olmadı daha doğrusu aşı dolapta duruyor hala bugün yaptırsam artık diyorum

ahh canım yaa kaynana da tam hastanalacak vakti bulmuş
hepimiz senin gibiyiz keşke hiç ihtiyacımız olmasa diyoruz ama işte olmuyornapalım buna da şükür
ayrıca yeni bir iş mi bakıyorsun yanlış mı anladım

artık ısıne mı oyle gelıyor anlamadım daha pazartesı ıyıdı hemen nasıl hastalnadı anlamadım bahane buluyor gelır ama fazla kalmaz tahmınımalsanaalsanasmile
evet canım yenı ıs bakıyorum

kızlar yaa çok sıkıldım bunaldım siiznle paylaşmak istedima açıkcası..
evleneli 4 yıl oldu, eşim alt gelir grubunda yaşamış, üniversiteyi bitirmiş, kendini az çok yetiştirmiş birisi, ben daha rahat koşullarda büyüdüm, ona göre çok iyi, neyse evlendik.. bir sürü borç vardı sabr ettim çalıştık ödedik, eşim devlet memuru , ben özel sektördeydim bebeğim doğuncaya kadar... borçlar bitti.. altınlarımı verdim ve eşime çok güzel bir araba aldık, eşimin ilk tanıştığımız günden beri arabalara ilgisi vardı, ama şimdi yani güzel arabayı aldıktan sonra gece 2 lere kadar araba siteleri, araba aksesuarları, araba yıkama jelleri, araba lastik cilaları tek derdi oldu.. 4 saat hiç kalkamadan internetten araba cila videoları izleyebiliyo..
ve şimdi ayda 400 milyon gibi bir rakamla arabaya taksit ödüyoruz.. (aksesuar ve harcamalar için) (eşimin geliri 15000 civar ve ben çalışmıyorum )
ve bu ay gelirimizden çok harcama yapmışız kartla :( ve bu harcamlardan biride 100 milyonluk araba aksesuarı..

çıldırdım bağırdım ama o hiç birşey olmamış gibi davranıyo, küçük mutlulukları bana çok görüyosun diyo..

maddi olarak daralma sadece evlendikten sonra yaşadım.. bekarlığımda iken yoktu..
bunu aileme anlatmaktan çekiniyorum.. çünkü maddi sıkıntı yaşıyorum diyemiyorum.. neden diyecekler?

arkadaşlarıma eşimi kötülemek istemiyorum galiba en iyisi sanal arkadaşlar
sizden cidden yorum bekliyorum
kızmakta haklımıyım, yoksa büyüüttüyormuyum..

lütfen yardım edin

yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

kızlar yaa çok sıkıldım bunaldım siiznle paylaşmak istedima açıkcası..
evleneli 4 yıl oldu, eşim alt gelir grubunda yaşamış, üniversiteyi bitirmiş, kendini az çok yetiştirmiş birisi, ben daha rahat koşullarda büyüdüm, ona göre çok iyi, neyse evlendik.. bir sürü borç vardı sabr ettim çalıştık ödedik, eşim devlet memuru , ben özel sektördeydim bebeğim doğuncaya kadar... borçlar bitti.. altınlarımı verdim ve eşime çok güzel bir araba aldık, eşimin ilk tanıştığımız günden beri arabalara ilgisi vardı, ama şimdi yani güzel arabayı aldıktan sonra gece 2 lere kadar araba siteleri, araba aksesuarları, araba yıkama jelleri, araba lastik cilaları tek derdi oldu.. 4 saat hiç kalkamadan internetten araba cila videoları izleyebiliyo..
ve şimdi ayda 400 milyon gibi bir rakamla arabaya taksit ödüyoruz.. (aksesuar ve harcamalar için) (eşimin geliri 15000 civar ve ben çalışmıyorum )
ve bu ay gelirimizden çok harcama yapmışız kartla :( ve bu harcamlardan biride 100 milyonluk araba aksesuarı..

çıldırdım bağırdım ama o hiç birşey olmamış gibi davranıyo, küçük mutlulukları bana çok görüyosun diyo..

maddi olarak daralma sadece evlendikten sonra yaşadım.. bekarlığımda iken yoktu..
bunu aileme anlatmaktan çekiniyorum.. çünkü maddi sıkıntı yaşıyorum diyemiyorum.. neden diyecekler?

arkadaşlarıma eşimi kötülemek istemiyorum galiba en iyisi sanal arkadaşlar
sizden cidden yorum bekliyorum
kızmakta haklımıyım, yoksa büyüüttüyormuyum..

lütfen yardım edin

yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Kızmakta çok haklısın bence.Çünkü abartmış eşin.Benim eşimin futbolu abarttığı gibi.Eşini en iyi sen tanıyosun.Onu bu durumdan vazgeçirecek bir yol bulman lazım.Yoksa işler daha da kötüye gider gibi geliyo:(

tülaycım selam canım öncelikle şunu söyliyim bizim hiçbirimiz sanal değiliz ne kendimiz ne arkadaşlıklarımız:)) görüşmüşlüklerimizde var çok şükür.eşin konusuna gelince bazı erkeklerin araba merakı maalesef böyle abartılı oluyo ama esas mevzu eşinin hesapsızca iş yapması olmuş.benim eşimde araba hastası tam anlamda ama olur olmadık şeyler almaz ne biliyim.ama arada da göz yummak lazım belki de başka kötü alışkanlığı yoktur mesela şükreder geçersinyerimseniben

günaydın

hava süper ,ama para yok :)) dışarı çıkmak istiyorum parasız çıkamam ..

tülaycım ona harcadığı parayı sana ve çocuğuna harcayabilir ,biraz düşüncesiz geldi eşin bana ,en iyi sen tanırsın konuş onunla adamakıllı ..

zeyna nerdesin kuşum ,öğrendinmi neresiymiş ,eşime sordum gaziosmanpaşa tarafı diyo doğrumu acaba..

aslında evinde pc olan tüm kadınların ortak derdi adamların bunun başından kalkmaması.bir türlü ayarı tutturamıyorlar.tmm orda da vakit geçir elbet ama sürekli onun başında kalınırmı ya.benim kuzenim bu yüzden boşandı:(( üstümüzde genç bi çift var.adam sürekli küfür ederek bağırıyo kadından ses yok.meğer pc deki oyuna bağırıp küfür edermiş:)) manyak yaa.arkadaşımın de kocası aynıı bu adam gibi insanı sinir ediyorlar yaa.

Back
X