• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2008 Kasım Anneleri

teşekkürler cnm ben izmirli olduğumdan dolayı herhalde şu en eşim kalk sığacığa taşınıyoz dese offffff atlar uçar giderim valla ama siz istanbula alışkınsınız kalabalığa sıkılırsın orda ama oralarında öyle bir huzuru varkiiii tadına doyum olmaz deniz kenarında balık yenilir önce sonra çiğdem alınır eline sokak sokak dolanılır kapı önü muhabbetleri duyulur kapısı açık evler görülür korkusuzca evin içini görürsün yaşlı teyze namaz kılıyordur huzurla komşu bağarır çay yaptyım kap sandelyeni gel komşuu.....

çocuklar parkta sallanır küçük kayıklarla dolaşılır küçük akkuma denize gidilir buz gibi suyuna girilik ben bütün yorgunluk gider geriye sadece güneşin tadı kalır

arkadaşımın evleri var orda yazın hep gider kalırdık beraber ananesi salçalı ekmek yapardıı....boshayallersmile

Ne güzel anlattın krikocum canım çekti valla:kahve:

krikocum çok güzel anlatmışsın ama ben zaten öyle biyerde oturuyorum hihihiii komşuluk hariç tabbi sandalyeni kap gel diyen pek olmuyo ee o kadarda ist keşmekeş farkı olsun dimi
ben daha merkez yerleri seviyorum
fatihte bğyüdüm ben burda taksim beşiktaş bakırköy ayağımın altındaydı okuldan kaçıp kaçıp istiklale giderdik ayyyy daralıyorum işte bazen buranın bu huzurundan:)

evet kızlar caprice palace Didim'in Akbük koyunda koccaman bir yapı ama güzel, maytabımın dediği gibi kadınlarla erkekler ayrı takılıyor büyük bölümünde bilidğim kadarılya hatta beraber oldukları yer varmı bilmiyorum denize kıyısı var duyduğuma göre kadınlarla erkeklerin denize giriş yerleri hatta gidiş yolları bile ayrıymış
ben içine girmedim yılın hangi mevsimi gitsem dolu oluyor önü araba galerisi gibi bütün lüks modeller orada hiç boş değil,hatta diyorum bazen özellikle koyuyorlar heralde kalabalık görünsün diye kaydirigubbakcemile3
bir zamanlar İmza diye bir araba markasını çıkaranbir adam vardı onun oteli orası eğer el değiştirmediyse

DÜN HABERLERE ÇIKTI HANİ JET FADIL MI NE ONUN ORASI BİLDİĞİM aman bende kocamı yanımda isterem bir tatlı huzur isterim ben kimse bana baksın istemem zaten bizide almazlar canım oraya hele seni hiç almazlar anacım git bakalım beyaz bikininle kapıdan sokuyolarmı?:roflol:

krikitos naptın ,yemin ederim o anlattığın yer varya hep benim hayalim ,gözlerim dolmadıysa şu an allah canımı alsın ..:(((

bende zaten ağlaya ağlaya yazdım büyük şehirlerde insanlar riyakar oluyo sanırım şehir büyüdükçe insanlar küçülüyoo
izmir bile yazlık gibi yer olmasına rağmen son 5 yıldır fazla şehirleşti huzuru kaçtı lüksleşti

beni istanbulda boğarlar ama boğazında çay içmeye de gelinir hani her memleketin kendine has güzel yerleri huzurlu yerleri var önemli olan küçük şeylerle mutlu olmabilmek

Benimki burnumun dibinden ayrılmaz.Üstsüzleri de beraber seyrederiz:))))
Yavrum güneş balkonda da var.Önemli olan rahatlamak canımcım.Al kocanı yavrunu git değişiklik olur.Stres atarsınız.Belkim istanbula gidersiniz belli mi olur tatileyerimseniben

Bizim balkon dar, soğuk bi de kumsuz tontişim.Ben kocamlar rahat edemiyom.Kendisi titiz.Şunu katla, şurayı topla filan:))

Oooo gelemem ben öyle ayrı gayrı olmaz.Tek başına ne tadı çıkar ki..Ben nerde kocam orda:))

Termal tatile oruçoğluna gittik afyona bir kere eşimle sanırım aralık ayıydı.Sıcacık su ohh süperdi.Karışık havuza takıldık.Ama bir çok termal otelin karışık havuzu yok bildiğim kadarı ile.

bizim şubat tatilinde gittiğimizin de vardı karışık iki tane havuzu
bende karışık isterim sıkıntı basar kocişim yanımda olsun isterim

teşekkürler cnm ben izmirli olduğumdan dolayı herhalde şu en eşim kalk sığacığa taşınıyoz dese offffff atlar uçar giderim valla ama siz istanbula alışkınsınız kalabalığa sıkılırsın orda ama oralarında öyle bir huzuru varkiiii tadına doyum olmaz deniz kenarında balık yenilir önce sonra çiğdem alınır eline sokak sokak dolanılır kapı önü muhabbetleri duyulur kapısı açık evler görülür korkusuzca evin içini görürsün yaşlı teyze namaz kılıyordur huzurla komşu bağarır çay yaptyım kap sandelyeni gel komşuu.....

çocuklar parkta sallanır küçük kayıklarla dolaşılır küçük akkuma denize gidilir buz gibi suyuna girilik ben bütün yorgunluk gider geriye sadece güneşin tadı kalır

arkadaşımın evleri var orda yazın hep gider kalırdık beraber ananesi salçalı ekmek yapardıı....boshayallersmile

ay hayatım o kadar güzel anlatmışasın ki sanki bizim köy, az önce Eymen'i bırakıp geldiğimiz yer,ben de orada büyüdüm öyle insanların içinde ve inanılmaz mutlu bir çocukluk geçirdim sadece denizi eksik bahsettiğin yerle geri herşey aynı
biz komşulara komşuanne deriz,onlar bizim ikinci annemizdir,giderim birinin evinden rahar rahat su içer,birinin evine selamsız dalarım tam sofrada yakalarım teklifsiz oturur yemek yerim
herkes samimidr herkes birdir,sıcak yaz günlerinde öğlenleri herkes evine kapanır bir öğlen uykusu çekilir akşam üstü oldumu güneş çekilmeye başladımı biri sokağı yıkar serinletir, herkes sandalyesini getirir, çekirdek,salatalık,erik karpuz getirilir herkes yer içer,komşuanneler dantel yapar çocuklar etrafta koşuşturur
akşam ezanı vakti herkes evine çekilir evin erkekleri gelecektir çünkü yemek hazırlanır erkekler gelir yemekler yenir sofralar toplanır hava iyice kararmıştır hadi bakalım bir daha sokağa
herkesin kapı penceresi açıktır zaten bi huu dedin mi herkes duyar,anlar bu sefer sokak lambasının altına bir hasır serilir birde çay demlenir miiis off daha fazla anlatmayayım bende çok özledim o günleri gerçi bizim köyde eskisi kadar olmasada hala var ben bazı yaz günleri iş çıkışı yemeği yer giderim oraya kadınlarla dedikodu eder gelirim onun tadı hiç bişeyde yok

evet baktım ayrı havuzlar var
ben oyle ıstemem hep beraber olmak ask tazelemek ıstıyorum bende

KATILCAN vereliniortak

Çitosum ben salıveriyom kocayı.İlk balayına gittiğimizde plaja gittik Alanyada.Dedim ki nereye konuçlanalım?O da üssüzlerin olduğu yere dedi.Hadi dedim ama gitmedi:))))Ne yaparsa yapsın.Ben güneşten faydalanmaya gidiyorum anacım.Hatta bu yaz kocamsız tatile çıkacam:))

ee seniki başka canım hakediyor

krikitos naptın ,yemin ederim o anlattığın yer varya hep benim hayalim ,gözlerim dolmadıysa şu an allah canımı alsın ..:(((

bebeğim sen yazın bir gel buraya hatta hepiniz gelin ananemlerin sokağı alır size aynı ortamı yaşatırım yukarıda da dediğim gibi sadece denizimiz eksik olur

DÜN HABERLERE ÇIKTI HANİ JET FADIL MI NE ONUN ORASI BİLDİĞİM aman bende kocamı yanımda isterem bir tatlı huzur isterim ben kimse bana baksın istemem zaten bizide almazlar canım oraya hele seni hiç almazlar anacım git bakalım beyaz bikininle kapıdan sokuyolarmı?:roflol:

hıh o adam işte,Fadıl Akgündüz'ün orası
beni sokmazlar zaten canım sittin sene giremem,girsemde çıkamamkaydirigubbakcemile3
ki öylede bir niyetim yok zaten isteselerde gitmem,ne işim benim oralarda dim ben giyeceğim bikinimi slına salına geziem kumsalda :roflol:

Ne şanslısın beyazmelek öyle bir köyün olduğu için.Ya bir de ege akdeniz tarafında insanların zihniyeti de daha farklı daha sıcaklar sanki.İç anadolu öyle değil kış memleketi olduğundan mıdır bilmem.İnsanlar da soğuk,daha içe kapanık,daha dedikoducu,daha işte ne biliyim öyle.Ben batıyı ve güneyi çok seviyorum anacım.Kim ne derse desin.Hava ısındıkça insanlar da ısınıyor.BKNZ.:Beyazmelek:))

ay valla yazdıklarımı okudum gözlerim doldu yaa off mafoldumben

insanlar birbirini çağıracak mı bir huu der dedim yaa Eymen'de ananemlere gidince daha arabadan iner inmez huu demeye başlıyor o bile kaptı köyün kanunlarını kapsın valla isterim orada yaşasın tadını alsın

krikocum çok güzel anlatmışsın ama ben zaten öyle biyerde oturuyorum hihihiii komşuluk hariç tabbi sandalyeni kap gel diyen pek olmuyo ee o kadarda ist keşmekeş farkı olsun dimi
ben daha merkez yerleri seviyorum
fatihte bğyüdüm ben burda taksim beşiktaş bakırköy ayağımın altındaydı okuldan kaçıp kaçıp istiklale giderdik ayyyy daralıyorum işte bazen buranın bu huzurundan:)

Bu da ayrı bir güzellik tabii.İstiklalde insanların arasına karışıp gitmek,kalabalığın içine karışmak,gürültü,tarihi binalar,tinerciler,travestiler,renkli bir dünya..

Onu da seviyorum be.Küçük yerde yaşayınca böyle kalabalık yerlere gidince öyle rahatlıyorum ki.O gürültü kalabalık beni mest ediyor.

Ne şanslısın beyazmelek öyle bir köyün olduğu için.Ya bir de ege akdeniz tarafında insanların zihniyeti de daha farklı daha sıcaklar sanki.İç anadolu öyle değil kış memleketi olduğundan mıdır bilmem.İnsanlar da soğuk,daha içe kapanık,daha dedikoducu,daha işte ne biliyim öyle.Ben batıyı ve güneyi çok seviyorum anacım.Kim ne derse desin.Hava ısındıkça insanlar da ısınıyor.BKNZ.:Beyazmelek:))

Benimde gözlerim doldu:sinifsinif: Biz herhangi bir köye gittiğimide piknik için filan hemen yoğurt , bazlama hazırlanır yada köy somunu.Elma bahçesine yakınsan elma getirirler. Bazen geçerken uğrasan bile yemeksiz asla bırakmazlar.Çok üzüldüm çoook :gitme:

yaa melekçim küçük yerlerin huzuru yok pek büyük yerlede komşumuz bize selam vermez olmuş ben ne yapayım öle büyük şehri lükslüğü izmir eskiden öle değildi ama büyük alışveriş merkezleri lüks düşkünlüğü görgüsüzlük hava atmak hepsi girdi bu şehrede değişti insanlıkta değişti insanlarda şehirlerde bazı nadir yerler var işte onlar umarım bozulmaz sağacığa çok turist gelir ama henüz bozulmadı şükürler olsun ama gençlik büyüyor büyüdükçe lüks düşkünlüde büyüyecek ve bozulacak eminim

canım 1: evet kesinlikle buralı olduğum için ve böyle bir köyüm olduğu için kendimi çok şanslı görüyorum

2: ege-akdeniz insanlarının daha sıcak olduğuna da katılıyorum doğuya doğru gittikçe durum değişiyor, ben kendi memleketim olduğu için objektif bakamadığımı düşünürdüm ama ilk kez
senden duymuyorum eşim de dahil pek çok kişi söylüyor bunu. Düşün eşim Osmaniyeli yani Akdeniz'den ama biraz doğusu yaa o bile kendi insanını sevmiyor buranın insanını çok seviyor
burada insanalar birbirlerini tanımasalarda yardımcı olurlar,mesela birgün eşimle araba parkediyoruz araya girmeye çalışıyoruz oradan bir amca geçiyordu durdu adam gel oğlum sağ yap sol yap gel gel geel falan yardım etti şaşırdık hiç tanımıyoruz birbirimizi ama ediyor işte.
herhangi bir dükkandan özellikle böyle eski amcaların dükkanına git param yok desende verir sonra getir kızım önemli değil der, dün adnan pazar alışverişi yaptı ya parasının bir kısmı evde kalmış soğan almış en son parası yetmemiş bırakacakmış adam demiş al götür demiş sonra geçerke verirsin demiş eşim çok şaşırmış bzim orada kimse yapmaz diyor
pek çok dükkan elden taksit yapıyor mesela, şuanda büyük şehirlerde mağazalar sadece kredi kartına taksit yapar ama buradakiler elden yapar yani boshayallersmile

beyazımın ve krikonun anlattıklarından sonra ,çitosumun anlattıkları pek içimi açmadı ,ne o kiz tinerci ,travesti kaydirigubbakcemile3 ilahi alemsin haaa ..

istanbulun tadı başka tabi yaşamayan bilemez ,boğazda balık keyfi ,ortaköyde bir kumpir ,yıldız parkı,emirgan ,istinye şahin tepesinden istanbulu izlemek ,pierre loti den altınboynuzu izlemek ,çamlıca tepesinde gelin damat gezmeleri ,telli babaya çaput bağlamak ,bunların tadı çok farklı ,istanbulu çok seviyorum ama dingin sakin bir hayatı da özlemedim değil ..

biz batı karadenizliyiz ,bizim köyümüzde kapıya geldin mi huuu denmezde iyuuuvv denir :)) içerdeki de hooov der ..burdayım gel der ..köyümü de özledim ..

bu sene o kadar cok yoruldumkı sabah ıse gelmek ıstemıyorum ıstende eve gıtmek ıstemıyorum bıkmıs durumdayım
gulızcım cok ııı olur tesekkur ederım kızımla gıtmek ıstıyorum bır yerlere kocam gelmezse gelmesınnn
citosum gozun aydın annecıgın ıyıymıs gecmısı sımdı okudumm

canım 1: evet kesinlikle buralı olduğum için ve böyle bir köyüm olduğu için kendimi çok şanslı görüyorum

2: ege-akdeniz insanlarının daha sıcak olduğuna da katılıyorum doğuya doğru gittikçe durum değişiyor, ben kendi memleketim olduğu için objektif bakamadığımı düşünürdüm ama ilk kez
senden duymuyorum eşim de dahil pek çok kişi söylüyor bunu. Düşün eşim Osmaniyeli yani Akdeniz'den ama biraz doğusu yaa o bile kendi insanını sevmiyor buranın insanını çok seviyor
burada insanalar birbirlerini tanımasalarda yardımcı olurlar,mesela birgün eşimle araba parkediyoruz araya girmeye çalışıyoruz oradan bir amca geçiyordu durdu adam gel oğlum sağ yap sol yap gel gel geel falan yardım etti şaşırdık hiç tanımıyoruz birbirimizi ama ediyor işte.
herhangi bir dükkandan özellikle böyle eski amcaların dükkanına git param yok desende verir sonra getir kızım önemli değil der, dün adnan pazar alışverişi yaptı ya parasının bir kısmı evde kalmış soğan almış en son parası yetmemiş bırakacakmış adam demiş al götür demiş sonra geçerke verirsin demiş eşim çok şaşırmış bzim orada kimse yapmaz diyor
pek çok dükkan elden taksit yapıyor mesela, şuanda büyük şehirlerde mağazalar sadece kredi kartına taksit yapar ama buradakiler elden yapar yani boshayallersmile
KATILCAN:lepi:

Back
X