• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2008 Kasım Anneleri

ben de 3 haftadır tekrar evde yapmaya basladım
haftada 5 lt sut getırıyor esım taze gelır gelmez bır kısmını yogurt yapıyorum
ama fazla sutten yapıyorum dıye mı yoksa guvec tencereye yapıyorum dıye mı bılmem cabuk sulanıyor

miniğim buranın sutu cok guzel annem de yapıyo mert ıcın tabı bızde yıyoz.ve masallah tas gıbı oluyo.sutu ıyı kaynatıyonmu cnm ıyı ce kaynatman gerekıyormus annem ole dıyor yogurdu tas gıbı olsun dıye.bırde sutun cınsınden de olabılır.

yanı kaynamaya baslayınca basında beklıyorum ve bayagı kaynatıyorum ama hıc zaman tutmadım
bır de uzun kaynatıp deneyeyım bakalım

lezzetınde bır problem yok cok guzel
hatta esım artık yogurt alma hep yap dıyor
ama cabuk sulanıyor sanırım puf noktasını bılmıyorum

ben de 3 haftadır tekrar evde yapmaya basladım
haftada 5 lt sut getırıyor esım taze gelır gelmez bır kısmını yogurt yapıyorum
ama fazla sutten yapıyorum dıye mı yoksa guvec tencereye yapıyorum dıye mı bılmem cabuk sulanıyor

sütün yağlı mı kalimerocum ben kaynatırken 1 parmak kaymak çıkardı üstüne onları buzlukta bekletip tereyağ yapmıştım hatta ona rağmen yoğurtta kaymaklı ve taş gibi olurdu
bende her hafta 5 kilo alıp mayalıyodum güveçte
güveç yoğurdun sert olmasınıda sağlar
aklıma başka bişi gelmedi sütün yağsız olabilir cnm

maşallah herkes bugün sağlıklı bişeyler yiyecek desenize.. çoğunuzda pırasa varmış..
bende uzun zamandır normal yoğurt veriyorum oğlanlara daha doğrusu kaana kerem ağzına almıyor..
sütaş çocuk yoğurdunuda beğenmiyorlar ya sütaş normal yoğurt yada içim doğal yoğurt alıyorum onları yiyor kaan..

yogurdu hala evde yapan var mı arkadaslar

bende evde yapıyorum canım bende haftada iki kere alıyorum köyden taze taze bir 3 kilo bir seferde 2 kilo yani haftada 5 kilo yapıyor ben borcamda yapıyorum güveç tenceremde hiç denemedim bi denesemmi acaba benim güveç tencerem nerede yav :uhm:
çok kaynatılması gerektiğini de ilk kez duydum ben kaynamaya başlar başlamaz kapatıyorum doktor öyle içir dedi Eymen'e o yüzden ben her yoğurt yapışımda küçük kavanoz Eymen'e ayırıyorum süt, iki gün içiyor taze taze
yoğurdum bazen sulanıyor bazen sulanmıyor bende anlamadım neden olduğunu, annem hazır yoğurtla mayalarsan daha sert olur dedi hakkaten öyle kendi yaptığımla mayalarsam daha sulu oluyor hazır yoğurtla oluyor onun için küçücük hazır yoğurt alıyorum

belkı de ev yapımı yogurttan mayaladıgım ıcın sulanıyordur bılemıyorum canım

benım kuzu sutu ıcmıyor hıc
ama sabah kahvaltı ve aksam muhallebılerıne kullanıyorum ben
bu sıralar esım cocugun muhallebılerıne sulanıyor dıye bır kasede ona yapıyorum aksamları

evet melegım annem de hazır yogurtla mayalar ama sutu bayagı kaynatır yarım saat felan ama mantılı cunku buharlasma oluyor ve sut ozlesıyor dıye dusunuyorum.tas gıbı oluyor msallah cok da guzel tadu.sutun cınsı de onemlı ama tabı.

kızlar ben cıkıyorum sımdılık hoscakalın anacum.evden gırerım artıkın.buradakı ıslerı toparlamam lazım.haftasonu adanadan arkadaslarda gelecek esımle aslında pek ıstemıyordum ama ben davet ettım karı koca araları bozuktu degısıklık olur dedım ama bende kocısle pek vakıt gecıremıcem oyle gorunuyor yanı.

kaynanam zarife geldi -tatlicadiarzu- çocuğu merak etmiş aman pekte hasrettim yüzüne 1 gün işe gitmedim bide 2 saat onunla muhatap oldum ve üstüne üstelik gelişi ile beni ve yiğidi uyandırdı meraklı taza arasa ben ona bilgi verirdim hoş kötükedihüso
asocum geçmiş olsun kuzum hava değişimi çarpmıştır sizi dikkat et
he bu arada benim saat ne oldu yalan mı oldu loo yoksa kendin mi getireceksin alkisalkisalkis
piroşum hediyen geldi demek çok sevindim beğenmene ayrıca sevindim bak eğer tarzın olmayan keşke almasaydı dediğin varsa çekinme söle ben alınmam hiç
kız ne almışlar sana bende çok merak ettim foto istiyom foto :delphin:
ben inek çiftliğine komşu olsamda eve alıp yoğurt yapmıyorum
acaba neden yapmıyorum çünki tutturamıyorum çok denedim yoğurt yapmak benim harcım değilmiş
alıyorum mis gibi kaymaklı sütaşkı bu süt aşkıııı buuuuuuu tava yoğurdu ohhh sengözlerimebaksanab
herkez pek bi sebzaci bugün yani pırasacı özellikle anlaşsanız olmaz bu kadar
bende mercimek çorbası,etli taza fasulye,pilav ve ıstapanaklı börek varrrr
ay pek hamarat ev kadını gördüm kendimi :lepi:

Yağmurum güle güle tontişim...

Zeynam maşallah sende döktürmüşsün.Ben de hazır alıyorum.Sütü kaynanam alabilir ama ağız eğmek istemem.Ben de DOst yoğurt alıyorum.Ama sütünü daha çok beğeniyorum:))

zeynam gozun aydın canım
sutaskı baska bırsey ben cok sevıyordum sutas yogurdunu ama esım her hafta getırınce zıyan olmasın dıye yapıyorum ıyı oluyor

taze fasulye dedın canımı cektırdın
benımde dolabımda taze fasulye bıttı ama markette satılıyor ya
ondan alıp pısıren var mı hıc kolay pıser mı acaba

bende hazır yoğurtla yapacağım tekrar, sütü de iyice kaynatayım bakayım nasıl olacak

oğlanın içeceği kısmını ayırırım olmazsa ben de muhallebi sütla falan yapıyorum ama eşim pek meraklı değil öyle, oğluşta yemiyor bu aralar önceden severdi yinede
yoğurda hiç yanaşmıyor zaten dün yarım tabak falan yedirdim zorla arkasında önünde koşa koşa yedi yani
ama sütü çok içiyor o yüzden pek üstelemiyorum

zeynam gozun aydın canım
sutaskı baska bırsey ben cok sevıyordum sutas yogurdunu ama esım her hafta getırınce zıyan olmasın dıye yapıyorum ıyı oluyor

canım benimde tükendi dolapta pazar günü pazardan aldım yarım kg. bakalım pişti akşam yiyince sana sölerim nası olduğunu

he kolay pişti bu arada ben temizlerken acaba dedim ama beni yanılttı sempatiksalakcinni

zeynam gozun aydın canım

Canım ben marketten almadım ama yazdan koyuyor annem ve kaynanam.Özellikle boncuk fasulye çok güzel oluyo:))

Back
X