2008 Kasım Anneleri

ya bugun saglık ocagındakı gorevlı acık sutten yogurt yapmayın dedı
yanı saglıklı olmuyor pastorıze sutten yapın falan dedı ama ne bıleyım dusununce ve bu haberı okuyunca sankı bıldıgımız bırınden sut alarak yogurt yapmak bana daha mantıklı gelıyor

tamam zaten ben muayene ve tavsıye konusunda kendı dokturmuzu baz alıyorum ve doktorumuz da bıldıgın ve guvendıgın yerden acık sutle yogurt yapabılırsın demıstı
kafam ıyıce karısık hangısı daha ıyı sımdı

Mmmf sağol canım. Haklısın dediğinde ama geçen şurubu kullandığımda aynı belirtiler vardı şimdi gene aynı. Burun tıkanıklığı hafif öksürük. Olmadı gideceğim doktora ama bugünlerde hiç çıkarmak istemiyorum. ıki dakikada hastalık kapıyor ya.

Gündüz uykuları azalabilir belki ama bizim öyle sıradan normal bir azalma değil. Çocuğun uykusu var belli ama uyuyamıyor, huysuzluk yapıyor. Bir de benim kızım gündüzleri toplam 3 saat uyur normalinde. Uykuyu seviyor ama dalamıyor.

Ben pastörize şişe sütünden yoğurt yapıyorum zaten üzerinde yazıyor, anne sütüne en yakın, besin değeri en fazla süttür diye. Ben güveniyorum şişe süte, nedense kutu sütlere de hiç içim ısınmaz.

julicim geçmiş olsun kızına..
benimkilerde uykuları olduğu halde dalmakta zorluk çekiyorlar gündüz...
kalimeocum yediğimiz çok şeyiniçinde daha neler var bilemiyoruz.. sanırım kendi ellerinle yetiştirmedikçe sağlıklı olmayacak herşey.. oda büyükşehirlerde çokta mümkün değil...

Evet canım günlük süt. Nereden bulacağım diye düşünüyordum her gün. Evimin yakınındaki bir bakkalda satıldığını gördüm. Her gün ayırıyor bir tane. Kızıma yaptığımından arta kalanı da ben içiyorum ciddi bir tat farkı var zaten pastörize ile arasında.

artık yediğimiz hiçbirşeye güvenemiyoruz zaten ben genelde sebzemi filan çatalcadan alıyorum daha doğaldır diye köylerden yetiştirip pazarda satıyolar ama kaynanam geçengün dedi onlarında bi köyde tarlası var ordaki pazarcılar yetiştirdiklerini pis derenin suyuyla suluyolarmış onlar sularken leş gibi kokuyormuş heryer....

zeynam gozun aydın canım

normalde bu tarz programları hıc ızlemem
ama kucucuk bır cocuk dıye annem cok takılmıs ve netten son dakıka haberlerıne bakmamı ıstemıstı ıkı gun once
annem ıcın bakarken ıyıce kapıldım ıcıne ve kahroldum sımdı
allah herkese en once ınsaf versın

zeyna gözü aydın çok komiksin valla:)bencede kadın programları falan izlemeyin ya iyice manyaklaştılar artık.Her nerde çıkıyosa o haber izlemeyin.Ayy insanın içi dayanmaz .masumlara ben bakamıyorum ağlamaktan harap oluyorum sonra.süt olayına gelince bu güne kadar sinop+karabük+sakarya sütlerinden yoğurt yaptık.en son keçi sütü aldım bi kadından ondan yaptık yoğurdu.ama bulamazsam eğer şişe süt alıcam bende.ılerde süt içerkende ondan vermeyi düşünüyorum.Hamileyken hergün eşim alırdı bana içeyim diye:)Tadı güzel hakkaten.

selam tekrar kızlarrr
julicim tüm bu huysuzlugu dişinden de olabilir ama sen yine de doktoruna gotur ya da ara önce
çünkü bizde de aynı şekilde başladı en son öksürüge ve özellikle de balgamlı öksürüğe çevirince doktorumuz hemen getir dedi ciğer filmi falan çekilde ve bizde alerjik astım bronşit çıktı tatlım. gözünü korkutmak istemem ama mevsim hastalığı malum bu ve dişle de karışıyormuş. gerçi bizde hemen bunun arkasından diş de çıktı ve çıkmaya da devam ediyor.
hani demişssin ya köpek dişi beyazladı diye bizde de ılk önler değilde önlerin yanındaki 3. dişi ilk çıkan dişi tatlım yani her bebek aynı olmuyor :))
bu arada süt konusunda bize de doktorumuz yoğurdunu sen yapacaksan günlük şişe sütlerden kullan demişti.

zeynacım hadi gözünaydın canım..
bende adet olacağım zaman çok sinirli ve asabi oluyorum hemde çok fena asabi..
oğlanlara bişey yok o günlerde hepsi kocaya oluyor asabiliğimin nedense..
bir dövmediğim kalıyor yani..:))

Back
X