2008 Kasım Anneleri

kızlar yalnız bişey dicem
bizim doktorumuz uht sütleri vermememiz taraftarı ki bende nedense öle düşünüyorum.
günlük süt veya organik süt veriyoruz biz.
çocuk sütü ilk adım sütü bunların hepsi uht süt .

lelalim bende şöyle bişey duydum , günlük sütlerin çabuk bozulmaması için ekstra antibiyotik verilmiş ineklerden sağıyorlarmış.. organik süt en iyisi yada pınar kutu süt.. açıkcası ben günlük süt kesinlikle vermeme taraftarıyım

bir bolulu olarak mantıyı güzel yaparım ,yani öyle olduğunu söylerler ,kız piraye çıkta söyle ,hem yaptık hem yedik beraber ..

ben de bır bolulu olarak cok becerıksız gordum kendımı
ahcı bır anne babanın cocugu olarak utanıyorum kendımden mafoldumben

bızde de yemek yok ama yapasım da yok zaten
kurtlar vadısı ve askı memnu tartısmasının ardından kahvaltıya talım etme planlarım var :umursamaz:
cok kotuyum bazen yaaa kötükedihüso

neyse ben cıkar yarın gorusuruz kaydirigubbakcemile4

kızlar benim oğlum oyuncak köpeğine biberonla süt içirip bi yandan da cici cici deyip seviyor , pek bi sevgi pıtırcağı gördüm kendisini.. bide piroş duymasın ama dün yoldan geçen 20'li yaşlardaki bir sarışın kıza "pışştttttt hadi gel gel" demiş , kopardı beni maymun

andinacım ben bu konu ile ilgili şöyle bir yazı okumuştum
sizlerle de paylaşmak isterim

Aşağıda da linkini verdiğim makaledeki şu paragraf benim daha önceden içine düştüğüm “günlük süt mü içirmeliyim, organik süt mü?” ikileminden çıkmamı sağladı

netten alınıtıdır.

Günlük sütler, zararlı bakterilerden arındırılmak için belli bir sıcaklığa kadar ısıtılarak pastörizasyon işlemine tabi tutuluyor. Pastörize işleminde seçilen sıcaklık sınırı, sütteki vitamin, mineral ve kalsiyum oranlarının yüksek olmasını sağlıyor. Besin ısıtıldıkça zararlı bakteriler kendilerini sıcaktan korumak için genellikle hücre duvarlarını kalınlaştırmaya başlıyor. Bu aşamada sütün sıcaklığı aniden düşürülüyor. Kendini sıcak ortama hazırlamış bakteriler de sütün aniden soğutulmasıyla birlikte ölüyor. Böylece süt, zararlı bakterilerden arınmış oluyor. Uzun ömürlü UHT sütlerde ise pastörizasyonda kullanılan ısı daha yüksek tutuluyor. Bu işlem sırasında bazı yararlı bakteriler de yok olabiliyor. Ancak sütün ömrü 5 aya kadar uzuyor.

Kaynak: Raf ömrünün uzaması işe yaradı, günlük süt 50 bin litreye çıktı, Hürriyet, 19 Temmuz 2009

Kısacası, organik bile olsa ömrünün uzaması adına pastorizasyon işlemi daha yüksek ısıda yapıldığı için günlük sütte (uzun ömürlü süte göre) daha fazla vitamin, mineral ve kalsiyum bulunuyormuş. Bu yüzden biz günlük süt tüketmeye devam ediyoruz.

anladım lelalim , sen günlük süte devam ben kutu süte :) gerçi batu daha süt içmiyo , kocam da günlük süt içiyo evde kutu süt içen bi ben varım anlayacağın :)

valla bende pınarın uht sini içiyorum doğruya doğru
onun tadi sanki daha güzelmiş gibi geliyor bana nedense
eşim hayatta süt içmez
duru'ya da sek veya sütaşın günlük sütlerinden alıyorum .

canım duru için erken diil mi daha ? bizi süte başlatmadı doktor hatta bugünki tahlillerinden biri de süt alerjisiyle ilgiliydi , herhalde bi dahaki kontrolde başlatacak.. kocam süt delisi , şişeden içiyo hemde

canım son doktora gittiğimizde konuştuk bunu
biliyorsunuz ki Duru sadece 3 ay anne sütü aldı ki onu da mama takviyeli
sonrasında hep mama kullandık biz
dedim ki doktoruna " ben mamayı bırakmak istiyorum hani ne yapalım ne edelim " diye
o da " zaten yaşına az kaldı kullanmaya başlayalım
eğer bir reaksiyon gösterirse kesersin " dedi ( alerji falan olur mu acaba diye )
çok şükür sıkıntımız yok

zaten ben pek de karşı değilim hani şu 1 yaşına kadar inek sütü kullanılmaması gerektiği konusuna
geçmişte uzun uzun tartışmıştık bu konuyu :)))

selamlar,
sadece mantı konusunu okudum asortim eline sağlık afiyet olsun..
bir ara bende içli mantı yaptım kafayı yiyecektim büküyorum büküyorum bitmiyordu sonra hazıra döndüm şimdi oğlanlarla çok zor...:))
neyse kızlar geçmişe bir dalayım bakayım...

Aralikta bizimde 1 yas kontrolumuz var o zaman kesinlikle söyliycek bizede en light olan inek sütüne gecin diye..ama benim dana icmiyor o baska.sabah kahfaltilarina yada gece muhallebisine katicam bende.

Ben dayanamadim hedik pisirdim cevizle süsleyim yiycem simdi.hay ben bogazima insl.

ha bu arada bir haftadir reglide olmadim ama niyeyese cok sakinim :)

vaaayyy bak ben bilmiyodum 2 hemşerim varmış.
bende boluluyum:)
yemek becerim genlerimde var fakat annemi küçük yaşta kaybettiğimden kültürel yemeklerimizi pek bilmiyorum..
ama elimin lezzetli olduğunu sölerler..

ay yine damdan düşer gibi oldu..
selam kızlar.
yine bu aralar yoğunum pek gelemiyorum.
umarım herkes iyidir..
bende 1-2 ayn sonra günlük süte başlamayı düşünüyorum.
o daha taze ve sağlıklı geliyo..
sadece merak ettiğim:
bizim oğlan günde 200-250 cc anne sütü ve 1 küçük babymix yoğurt yiyo.
acaba yetiyomudur?
ekstra devam sütü vermiyorum.
anne sütünüde gece içiyo zaten..
bazen süt yetmezse kahvaltıya 60 cc kadar devam sütü ilave ediyoruz..

yok canım ben izlemiyorum :)))
eve yeni geldim sayılır
kız uyumaya çalısıyor bende yan odada uyanır mı uyanmaz mı dıye tetıkte beklıyorum :))

bende hem entrika seyrediyom hemde giyilmeyen ve gardolaptan taşanları ayırıyorum
kocişte maç oynamaya gitti yiğidide yıkadım uyuttum cin başıma iş yapıyorum

ben var ya ben döveceğim valla bu sıpacığııı:)babası çokonat yiyor nasıl ağlıyor babasının bacaklarına yapıştı resmen yeyince ondan mutlusu yokkk

Back
X