2008 temmuz anneleri bebekleriniz kendi kendine uyumaya alıştı mı?

darilgen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2009
266
0
96
İzmir
2008 temmuz anneleri bebekleriniz kendi kendine uyumaya alıştı mı?
Arkadaşlar ben kasım annelerindenim ve bebeğim hala kucağımda sallanarak uyuyor, sizlerin geçmişteki uyku problemlerinize baktım bir çoğunuz bizim gibi zorlanmış, merak ettiğim bu geçici bir dönemmi yoksa hala devam ediyor mu, alıştırabilen varsa nasıl başardığını anlatırsa çok sevinirim.
Bir de gece 10 kez uyanıyor tekrar kucakta uyutuyorum bu da düzene girecek mi acaba, sizler bizden daha tecrübelisiniz, yardımlarınızı bekliyorum.:emir_bebek:

canım kendi kendine uyuyan bebek varmıdır merak ediyorum varsada maşallah diyeyim nazar değmesin.
ben doğduğundan beri ayağımda sallayarak uyutuyorum ama benim için rahat oluyor şikayetçi değilim yani.6.ayına kadar gazdan dolayı geceleri çok kalkardı şimdi akşam 10-11 gibi yatırıyorum sabaha kadar yatıyor yada bi kere kalkıyo sadece.gazdan çok çektim ama şimdi rahatım.zamanla düzene giriyor canım azdaha sabır.

kızlar cok güzel birkonu açmışşınız opuyorumnanaktan

benim kızımda hiç kendikendine uyumuyor.uyudugu zamanlar emerek uyuyor ben hiç sallamadım ayagımda ama hep emerek uyuyor...ama dogdugundan beri hiçuyku düzeni şaşmadı:nazar: hep aynı saatlerde uyuyup uyanır..akşam 8 de yatıyor gece 2 defa emmeye kalkar sabahta sekizde uyanıyor gündüzde 3 defa 1 saat uyuyor:nazar:

cnm kendi kendine uyumuyolar en azından benimki uyumaz .. ama gece kalkınca emzir memede uyuya kalır zaten .. emzirmiyosan uyandığına göre acıkmıştır mama verirken uyur toksa emzik verirsin yan tarafına çevirir poposuna iki pışpışlarsın uyur .. yani en azından ben öyle yapıyorum .. seninki kadarken ben de gecede on kez kalkardım .. meme emmeden uyumazdı .. fakat büyüdükçe uyku düzene giriyor ilk zamanlar ki gibi olmuyor.. genelde gaz sancısından uyuyamıyolar çünkü..

kızım ağustosun son günü doğdu,eylülde bekliyorduk kendisini o yüzden eylül annesi miyim yoksa ağustos annesi mi ben de bilmiyorum :)
7. ayına kadar kızım kendi kendine uyuyordu,yatağına bırakıyordum ağzına emziğini veriyordum,müzikli gece lambasına bakarak yavaş yavaş uykuya dalıyordu,yalnız ben alıştırmak için bişey yapmadım o öyle uyumayı tercih etti ama 7. ayda ne olduysa yatağına bırakıp emziğini verince huzursuzlaşmaya başladı,uykuya dalamamaya başladı,şu an 9 aylık 7. aydan beri ayakta sallanıyor,ara ara yatağına bırakmayı deniyorum ama uyumak yerine yatağında oyun oynamayı tercih ediyor :) şu an tatildeyiz eve döndükten sonra gündüz uykularında yanına yatıp uyuma taklidi yapmayı düşünüyorum bakalım işe yarayacak mı?

Son düzenleme:
Evet gece uyandığında eğer gaz için uyanmamışsa memede uyuyor, ama normalde gündüz hiç aç olduğu için ağlamaz ama gece saat başı uyanıp ağlıyor, aslında kucağıma alır almaz uyuyor ama yatağına yatırdığımı fark ettiği an başlıyor ayaklarını yatağına vurmaya, bu şekilde kendi kendinin uykusunu açıyor.
bir umut düzelir diye bekliyorum,
neyse içim biraz daha rahat etti, hala umut var yani:) Çok çok teşekkürler arkadaşlar..

ben bir ara alistirmistim kendi kendine uyuyodu ama anneannede halada oluyordu bazi günler,
onlarda yanina yatarak veya kucakta uyutuyorlardi.. tekrar basa döndük.
bende pes ettim artik . yanina yatiyorum icime girio uyuyo istee
napalimm
simdilik birtane bebegim var .. o kadar nazi olsun dimi:)

kızlar benim kızım 21 temmuz doğumlu inanmıycaksınız belki ama doğduğu günden beri benim kızım kendi kendine uyur tabii hasta olduğu günler hariç o zaman yatağa alırım yine hiç birşey yapmadan bana sarılarak uyur aman maşallah diyelim :)))

nasıl yaptığıma gelince aslında bende çok şey yapmadım ilk aylar zaten yatırdığımda uyurdu ama o sıralar yatağa hiç almadım yanıma hep kendi yatağında uyurdu sonra 4. 5. ayında kucağımda uyumak istedi, yanımada almadım direndim hep uyku saatini geciktirdim 2 aya kadar uykusu geldimi uyutmayıp oynattık akşam 8 demi uyuyacak 9 :30 buldu yatırmamız doğal olarak yattığı gibi uyudu ama 1 ay önce çok ateşlendi yanımda yatırdım birkaçgün sonra cıvıttı ama tekrar düzene koydum suan aarada yanımda yatıyor yine idare ediyoruz işte

bizimkide hiç tek basına uyumadı o kadar özeniyorumki öle uyyan bebişlere o bebeğin yapısından kaynaklı sanırım alıştırmakla olmöuo ben çok denedim ama olmadı suan ayağımda sallayarak uyutuyorum memede dalıo ayağıma alıp dalmsı için sallaıyorum...

ben de bir ara kendi kendine uyumaya alıştırmıştım bozuldu düzeni. Bir ara beraber uzanıyorduk uyuyunca yatağına koyuyordum o da bozulmuştu. Bir ara dizimde uyuttum herşeyi denedik yani. Çok küçükken kucakta uyuyardu babası haşa öyle uyutur.
1 haftadır yine bizim yatağa girip beraber uyuyoruz ben yanına uzanıp uyuma numarası yapıyorum, uyuyor o da sorun çıkarmadan. Ama 5-10 dk. sonra ben de uyuyakalıyorum en kötü yanı bu oldu. Biraz sorunsuz uyumaya alışsın sonra yatağında deneriz yeniden.

kızlar benim bebeğim 31 temmuz 2008 doğumlu
ilk 4 ay kendi başına ve odasında uyudu
sonra eşim gece çalışmaya başladı bende oğlumdan ayrı kalamadım birlikte uyumaya başladık ve olan oldu fena alıştı bana,sonraki 4 ay birlikte uyuduk
inanın eşimle arkadaş olduk,eşim küsmelere başladı artık ve
oğlumu ayırdım yine odasına,öğlen uykusundan önce çok oynadık,oyaladım ve banyo yaptı
ertesi gün öyle öyle alıştı
şimdi yanlız uyuyor
çok keyifli bu durum

benım kızımda hem emerek uyuyordu ama uyuması ılk dogdunda 2 saatı buluyordu hatta gecıyordu bu benım ıcın ıskenceye donuyordu tabıkı ama tam 1 yasına geldıgımızde evımızı tasıdık oadasını ayırdımbıde o sırada halası ayagında uyutmus alıstı sayılır ama bazen ısyan edıp uyumuyor gene emıyor yenı anne olacak arkadaslara tavsıyem memede daldıgında hemen yatagına yaıtın yada hıc dalmasını beklemededn dırek dızde sallayın ben bılmıslık yapıp sallamıycam dedım ama ıyı halt ettım yanı sankı analarımız babalarımız bız sankı sallanmadık mı valla ben 1 yasından sonra cocugu sallayark uyutmaya basalayınca kendı kendıne uyumus hıssıne kapıldım ...

Şimdi nasıllar acaba? odasına geçenler var mı? Oğlum bir süredir aynı odada ancak kendi yatağında yatmaya alışmıştı. Bu aralar yine geri dönmeye çalışıyor. Birkaç kere odasında uyutmaya çalıştım ama sanırım ikimiz de hazır değiliz.. :)

Son düzenleme:
ben 2008 temmuz annesiyim..kızımın yanına uzanıyorum ve uyuyo..benim kız 1.5 yaşına kadar sallanarak uyudu..yanına uzanmak zor gelmiyor bana..sallamaktan kurtuldum...3.5 ile 4 yaş arası öğrenir diyorum..şimdililk üstelemiyorum..

ben 2008 temmuz annesiyim..kızımın yanına uzanıyorum ve uyuyo..benim kız 1.5 yaşına kadar sallanarak uyudu..yanına uzanmak zor gelmiyor bana..sallamaktan kurtuldum...3.5 ile 4 yaş arası öğrenir diyorum..şimdililk üstelemiyorum..

benim oğlum neredeyse yazdan beri sallanmıyor diyebilirim. ben ufak ufak yastığını sallıyordum, babaanne ayakta sallıyordu yaza kadar. bi süre yanına uzanıp uyuttum. şimdilerde yatağına yatırıp bi bahane ile odadan uzaklaşıyorum. kimi zaman kalkıp geldiği olmuyor değil. kimi zaman kendiliğinden dalıyor. bu gece kalkıp geldi mesela. babası uzandı yanına! ben kendi odasını ve yatağını benimsemesini kişilik gelişimi açısından çok önemsiyorum. zorlamıyorum ama geç kalmaktan da endişe ediyorum aslında. zamanla düzene girer sanırım.

Ben 2008 Ocak annesiyim,
Kızımı sadece 10. ayona kadar salldım
Daha sonra gündüzleri ve geceleri yanına uzanarak uyuturum, yada beraber uyuyurz.

Back
X