2009 Ekim Anneleri bebeğiniz tv izliyor mu?

benimki tam bir tv kolik..agladıgında yüzünü cevir tv ye anında susuyor...bayuılıyor ben de baby tv acıyorum özellikle baby first de sarkılar falan var o yüzden onu dinletiyorum coguz aman arkası dönük oluyor dinliyor işim varsa da acil ceviriyorum napayım bakıyor gık cıkarmadan...:kedi:
aslında baksın istemiyorum ama bi evin tek adamı olunca mecburen..aglayıp kendini yırtmasından iidir herhalde eyvahedigeldismile

selduşum bende babyfirst izletiyorum... en azından orada kare atlama olmuyor dikkat ettiysen görüntüler kayarak geçiyor... bebeğin izleyeceği şeylerin böyle olması gerekiyormuş. bizimki orada sarı ördek varya ''kim var ordaaaa''diyor bayılıyor ona :)) birde ''ce eeeeee'' onuda seviyor :))

Bilinçaltını etkiliyor ve alışkanlık haline geldiğinde otizme sebep olabiliyor.Aslında çok basit gibi görünsede ciddi sonuçlar doğurabiliyor.Ben elimden geldiği kadar engellemeye çalışıyorum akşama kadar televizyon açmıyorum,açık oluncada onu ters yönde yatırıyorum,pusetine oyun battaniyesine falan gerçi o bu aralar kafasını çevirip bakmaya çalışıyor ama izlememeli onun beyin gelişimi için bu önemli.

ana kucağını bize doğru çeviriyorum, göremiyor televizyonu. ama kucakta dolaşırken falan takılıyor gözü. izletmemeye gayret ediyorum ben..

tersinden bakıyo gözleri şaşı olcak die korkuyom kucagıma alıyom kucakta oturuyo inadına bakıyo çevriyom deli gib aglıyo reklam manyagı olcak başıma yatırıyom yere battaniyesine oyun oynuyom unutsun die napıyım

ben 2008 ekim annesiyim, biraz seyretsin diye uğraşıyorum ben de ama nafile. hiç alakası yok ne baby tvler ne reklam ne çizgi film iki saniyeden fazla bakmaz. dolanır durur evde habire peşimde annii annii:)
15 dak baksa işime bakıcam fazla bakmasın zaten ama o da yok..

ben de bebeklerin beyin gelişimini engellediğini okumuştum, çocuk nöroloğu bi prof var sabiha paktuna onun kitabında.. o yüzden hiç baktırmıyorum ama açık görünce bakmaya çalışıyor tabiki.

Benim oğlumda tam tv kolik oldu:( Bende tersine koyuyorum ama yukardan bakıyor bu seferde :) bende önüne yastıkları diziyorum o zaman göremiyor :)

bizimki iyice abarttı kızlar.eger tv onunde duruyorsak bagırıyor cekılelımde rahat gorsun dıye,bende baby tv falan acıyorum

selduşum bende babyfirst izletiyorum... en azından orada kare atlama olmuyor dikkat ettiysen görüntüler kayarak geçiyor... bebeğin izleyeceği şeylerin böyle olması gerekiyormuş. bizimki orada sarı ördek varya ''kim var ordaaaa''diyor bayılıyor ona :)) birde ''ce eeeeee'' onuda seviyor :))

evet farkettik yani eşimle ben de artık onu izliyoruz da:)))) daha şimdiden kumandayı kaptı diyor bizimki kaydirigubbakcemile3 nesse en azından kumanda kavgasına son verildi yusuf paşa sayesinde:))) ayyy o sarı ördeğe ben bile bayılıyorum...opuyorumnanaktan.

bi de benim eşim genelde national geographic izler ben sinir olsam da alıyor cocuguda yanına belgesel izlicez biz diye benim sıpa da anlıyormus gibi gık cıkarmadan bakıyor yaaaaaalsanaalsanasmile

Doktora sormadan fazla izletmeyin isterseniz. Yavrularımızı Allah korusun tabi ama, konuşma gecikmesine ve otizm gibi bazı rahatsızlıklara fazla tv, reklam, klip izlemesi sebep gösteriliyormuş.

benim bebeğim izlemiyoo arkadaşlarım söylemişsdi tv izliliyomu diye izlemiyo hatta tv ye çeviriyorum bakmıyo yüzünü tvye doğru yönelterek baktırıyorum bakmıyo dr a gittiğimizde mutlaka sorucam acaba gözlerinde bir problemmi var diye de aklıma gelmiyo değil. kime sorsam tv ye bakıyomuş herşeyi oldugu gibi bu huyuda mı ters acaba bebemin.

benimkide aynı seyretmiyor.Fakat ayak ucundaki duvara monteli ufoyu sağında kalan gardroptaki pembe hurcu izliyor ve kendince konuşuyor.Onlara isim bile taktık pembe hanım ve ufo bey:roflol:Bence görmelerinde bir problem yok ilgileri neredeyse oraya bakıyorlar.

kızlar ben doktoruma sordum da 9 aylık olana kadar tv izlemesinin sakıncası yok..bişi anlamaz sadece parlak renklere ve seslere bakıyo dedi..9 aydan sonra anlamaya başlar,tüm dikkatini tv ye verir,otizm tehlikesi de o zaman başlar diyo..9 aylık olana de serbestiz yani..

valla 9 aylıkkende ızlese hıc bısı olmuyo sureklı ızlememesı gerekıyo ama tek sorun o

bıraksam izleyecek ama ben kapatıyorum..zaten 4-5 gündür hiç açmıyorum artık alışmasın 9 aya kadar izletsem sonra vazgeçiremem diye düşünüyorum onun için önce biz vazgeçtik zaman kaybı da olmuyo boşu boşuna..

Benim 17 Aylık oğlum bazen izliyor. Bende bizde baby tv olmadığı için İzletmek İstemiyorum. Dikkatini başka yönlere çekmeye çalışıyorum.

Back
X