2009 Ekim Anneleri ne zaman ek gıdalara başlıyoruz?

mehaba ekim güzelleri benim bebeğim dün bitrdi 5. ayını kilosu 8.700civarında 6ç ayın bitmesini bekliyorum ek gıda için geç mi kalıyorum ne dersiniz

bn de dun mılupa nın meyve puresınden verdım bır kasık esım kızdı 6 ay dolmadan verdım dıye sus dedom bn de anasıyım gecen hastanede dr yavas yavas baslatın dedı. bakalım başlattım vermeyı

slm. kızlar.Maalesef yakısıklı paşam emmedigi için biberon maması veriyorum.ve yaklasık 3 hafta önce ek gıdalara basladık.milupanın sütlü pirinçli kasık maması ve kavanoz mamalarından veriyorum.yalnız daha yogurda baslamadık hiç.tabi su vermeyide ihmal etmiyorum. şimdilik yemede problem yok maşallah.inşallah hep böyle devam eder... Ha birde kavanoz mamaları için biraz huzursuzum kendim hazırlasam daha iyi olur aslında ama benim yaramaz cuk huysuz oldugu için fırsat bulamıyorum.sizce kavanoz mamalarına haksızlıkmı ediyorum?

bugün benim aşkımda 5. ayını bitirdi 6. ayına girdi:)) ne kadar cabuk geciyor vakit..

kızımın yeme sorunu yok maşallah:)

yogurt yiyior..mulipanın organik meyvepüreini severek yiyiyor:))
eşim dün diyor biz evde yapalım yoksaa buna para dayanmaz:):):)löp löp götürüyor:))

KIZlar kimi bebekler ek gıdalara erken başlamak zorundaymış yoksa ilerde anneler çok zorlanırmış tamamen ögün vermeyin ama tadıdrın çignemeyi ezmeyi ögrensain yoksa ilerde çok zorlanırsınız benim çorbalarda çok zorlandoıgım gibi kimi bebek tadları almayınca bebelac sitesinde okudum 6.aydan sonra çok zor alışıyomuş hatta hiç yemiyomuş ek gıdayı hep sulu gıdaya alıştıgı için

bizde dün doktora gittik.bebeğim 6 ayına girdi artık ve ben 3.5 aylıkkenden beri ek gıdalara meyve sularıyla pürelerle başlamıştım.bugünden itibarende öğünlü yemeye başladık inş.kahvaltımızı yaptık çok şükür.yumurta labne peynir ve pekmez yanındada muzlu bebek pudingi.maşallah yadırgamadı oğluşum.ara öğündede meyve püremizi yiyecez inş

slm. kızlar.Maalesef yakısıklı paşam emmedigi için biberon maması veriyorum.ve yaklasık 3 hafta önce ek gıdalara basladık.milupanın sütlü pirinçli kasık maması ve kavanoz mamalarından veriyorum.yalnız daha yogurda baslamadık hiç.tabi su vermeyide ihmal etmiyorum. şimdilik yemede problem yok maşallah.inşallah hep böyle devam eder... Ha birde kavanoz mamaları için biraz huzursuzum kendim hazırlasam daha iyi olur aslında ama benim yaramaz cuk huysuz oldugu için fırsat bulamıyorum.sizce kavanoz mamalarına haksızlıkmı ediyorum?

canım ben dün doktora sordum bu kavanoz mamasını zaten günümüzde herşey hormonlu verebilirsin dedi.ama ben evdeyken kendim hazırlamaya çalışıyorum eğer sabırsızlanıyosa ya da dışarıdaysak hazır tercih ediyorum

Arkadaşlar bizde 2 ekim doğumluyuz. Tam anlamıyla başlamadık ama ek gıdaya ama akşamları muhallebi ver dedi doktorumuz. Çünkü geceleri uyumuyor. Doktorun verdiği tarifte 1 bardak suya 1 tatlı kaçığı prinç unu 6 ölçekde devam maması diyor. Ama bu çok sulu oluyor. Böyle mi olması gerekiyor???? Siz nasıl yapıyorsunuz??????????

bebişlere yaptığınız sebze çorbasını blenderdanmı geçiriyorsunuz? ben ezerek vermeye çalıştım ama boğulacak gibi oluyor ve çok kusuyor :( bende mecbur istemeyerekte olsa blenderdan geçiriyorum... Sizler nasıl hazırlıyorsunuz mamaları???

Arkadaşlar bizde 2 ekim doğumluyuz. Tam anlamıyla başlamadık ama ek gıdaya ama akşamları muhallebi ver dedi doktorumuz. Çünkü geceleri uyumuyor. Doktorun verdiği tarifte 1 bardak suya 1 tatlı kaçığı prinç unu 6 ölçekde devam maması diyor. Ama bu çok sulu oluyor. Böyle mi olması gerekiyor???? Siz nasıl yapıyorsunuz??????????

aynen cnmm öyle sulu oluyor ben hazır muhallebi alıyorum yoksa hiç tuturamıyorum dr sordum verebilirsin dedi bebelac ve ya milupayı önerdi bana

benimki ek gida istemiyor. bi yedigini sevdi diye tekrar yapip veriyorum istemiyor beyefendi. artik yeni yeni sebzeler vermem lazim herhalde. sularindan bazen icirebiliyorum ancak. pirincli muhallebi yiyordu onuda istemiyor artik.

tarana çorbasını sadece suyla pişirip vermek istiyorum akşamları ne dersiniz

ben veriyorum canım bir yemek kaşığı tarhana bir su bardağı su,pişiriyorum...piştiken sonra bir çay kaşığı zentinyağı gezdiriyorum. tarhanayı çok seviyor bizimkisi... ama doktorun varsa önce ona sor derim.bizim dr kendisi söyledi vermemi bazı arkadaşlarınki daha sonra vermelerini söylemiş....a.s

Ben de başladım ek besinlere.
Sabah milupa kahvaltılık 8 tahıllı ballı veriyorum kaşık maması gibi severek yiyiyo
öğleye doğru 1 kavanoz milupa meyve püresi veriyorum
öğleden sonra 5 ölçüden biberon maması içiyo
akşam üstü uykudan kalkınca 1 paket baby mix yoğurt yada 2 küp danone veriyorum.
Akşam çorba veriyorum üzerine emiyo.
Gece yatarkende kaşık maması yedirip uyutuyorum

Ben de başladım ek besinlere.
Sabah milupa kahvaltılık 8 tahıllı ballı veriyorum kaşık maması gibi severek yiyiyo
öğleye doğru 1 kavanoz milupa meyve püresi veriyorum
öğleden sonra 5 ölçüden biberon maması içiyo
akşam üstü uykudan kalkınca 1 paket baby mix yoğurt yada 2 küp danone veriyorum.
Akşam çorba veriyorum üzerine emiyo.
Gece yatarkende kaşık maması yedirip uyutuyorum

oh sen full program yapmissin canim. benim doktor 4. ayda sadece öglen, 5. ayda öglen ve ikindi, 6. aydan sonrada öglen ikindi aksam ek gida ver dedi. ben basladim ama benimki pek isteyerek yemedi ara verdim yine basliyacagim degisik seylerle kismetse bu hafta. hazir seyler vermek istemiyorum. organik sebze ve meyve alip yapiyordum. yine öyle yapacagim.

Süt veya yogurt verdirmiyor burada doktorlar 1 yasina kadar alerji riskinden dolayi.
Ilk baslanilan hazmi en kolay olan besinler Patates, Kabak(bal ve normal kabak), Havuc, brokoli, karnibahar, elma, armut. ben bunlari verdim. simdi yeni seyler deniycem...bakalim insallah bebegim beyenir ve yer. Haaa birde et verdiriyorlar 4. aydan itibaren demir almasi icin. sanirim türkiyede demir surup veriyorlarmis. burda ilac kolay kolay vermezler. zar zor

Back
X