2009 Ekim Anneleri

kızlar okurken çok üzüldüm hepinize geçmiş olsun
şeymacım zeynepte iki ay önce ateş için hastaneye gittiğimizde şansa orda haavale geçirdi rabbim kimseye yaşatmasın
evlaatlarımız rabbime emanet

kızlar siz bu bebeişlere ne çorbalar yapıonuz biz yazın bakem ben tıkandım degişik bişler istiorum oglum yemiyor artık

yaptıgım çorbalar : mercimek,tarhana,domates,şehriye,yeşilmercimekli ıspanak,sebze ,bakliyat çorbaları, çorbalarına mutlaka ya tavuk ya kıyma yada hindi koyuyorum siz neler yapıonuz farklı olarak

yaylayı kesinlikle yemior,terbiyeli çorba yemiyor

şehriye çorbasından başka bişey yemiyoo
yoğurt asla yemiyor meyvede sadece üzüm 3 aydır hiç kilo almıyomafoldumben

sen yinede degişik çorbalar dene taham , üzülme benim oglumda 3 aydır aynı kiloda en son doktora gitimizde 3 ayda 80 gr gibi bişi almıştı almamış sayılır yani , arasda asla yogurt ve meyve yemez bende büyümix yediriorum yada danonenin muzlusundan içine meyve püresi katıoruz bişiler uyduruzı işte

tşk ederim arkadşlar taham çokkkk geçmiş olsun cnm....

Nzarlardan korusun rabbim...

Sorma nazar boncuğu Batıllık bana göre koruyuculuğu yok ama bi Maşallah subhanalla/barekallah çokmu zor bu ınsanlara anlamıyorum Geçen biri sevdi sevdi arabasıdna duruyor kayra herkese bi gülücük bi işve zaten sevdi bende dedim bağırark bi Maşalalhhhh maşallah de diye kadın şaşırdı ama utandıda...Biz tabı giydiriyouz şıkır şıkı rherşeyleri 4 4 lük uyum herşeyde yüzlerinde pislik yok olucağı bu...

O yüzden büyükler boşa dememiş bi yerine kara sür çocuğun diye...benim dayım nazardan ordatan 2 ye çatlamış hiç bişy yokken biri gelmiş sevmiş gider gitmez çocuk ağlmış delicesine susmadan ağlamaktan çatlamış kafadan ayağına kadar ortadan çatlak izi olmuş bebede ölmüş gitmiş çok güzel bebekmiş 2 lermiş zaten diğeride ölmüş...

Pardon, sen sırf anneleriyle aranızda husumet var diye, günahsız bebeklerin hiçbirine maşallah dememeyi borç edinmiştin, çok zor gelmişti sanırım. Noldu, kaç kere beyaz bayrak uzatıp insanlar aralarında ne olursa olsun bebekleri karıştırmamak üzerine yazılar yazdı burda sana ama tabi seni o zaman koruyan bir arkadaşın vardı, sen o konuşmaya bile dahil etmedin kendini. Şimdi maşallah mı dileniyorsun. Sen o kırmızıya çevirdiğim yerle kendini eleştir önce bence.

Ha buarada nazardan bebeğinin resimlerini sildiğini söylüyorsan, çeksene yarışmadan o zamanda. Tanımadıın bir çok kişi resme bakıyor geçiyor.Bu ne perhiz ve bu ne lahana turşusu.

nazar annelerin icini rahatlatan mistik bi olay galiba.cunku normalde cocuk hastalanmaz usutmez ateslenmez mutlka birileri kem gozle baktigi icin cocuk hastalanir!!
ya bilmiyorum nazara okadar inanilmis ki bir bebegin olumu bile ona baglanmis. bebegi seven kadin katil olmus!Aman Allah korusun.belki kadin sesli bir sekilde demedi ama icinden nazar duasi okudu masallah dedi ve gitti boyle bir durum olmadigini nerden bilebiliriz??????
insanlari ZAN altinda birakmak dogru mu yani???benim cocugumun siz masallah demediniz diye hastalandi demek.
....

nazar annelerin icini rahatlatan mistik bi olay galiba.cunku normalde cocuk hastalanmaz usutmez ateslenmez mutlka birileri kem gozle baktigi icin cocuk hastalanir!!
ya bilmiyorum nazara okadar inanilmis ki bir bebegin olumu bile ona baglanmis. bebegi seven kadin katil olmus!Aman Allah korusun.belki kadin sesli bir sekilde demedi ama icinden nazar duasi okudu masallah dedi ve gitti boyle bir durum olmadigini nerden bilebiliriz??????
insanlari ZAN altinda birakmak dogru mu yani???benim cocugumun siz masallah demediniz diye hastalandi demek.
....

bu yazılanın altına imzamı atarım.kaydirigubbakcemile5

ben cok fransiz kaldim bu olaya :3: sanirim boyle deniodu sempatiksalakcinni
ekim annelerinin arasindaki bu husumet nedir anlamis degilim. hangi ara bozuldu boyle aralari. burada olmadi sanirim olsa biz bilirdik sempatiksalakcinni facede olabilir. anlayan beri gelsin boshayallersmile kafam karisti.

kızlar konu nerden nereye gelmiş noluyo allah aşkına sizlere anlıyamıyorum tek birbirine düşmeye meraklı anne grubu bu olsa gerek sorun ne kim kimle tartışmalı bilmiyom net ama geçen olaya tanık olmuştum heh toparlandı kapandı dedikj bugünde bu yapmayın mubarewk günde allah aşkına he şunuda belirtiyim ben kimseye yakın yada kanka degilim ki,msenin burdakilerden msnside yok bende herkese eşit uzaklıktayım mesafedeyim sadece zümrütle msnde konuşurdum oda tatilde uzun zamandır zaten kimse onlar böyle demedi die hastalandı demiyoki bebegi için tabikide hasta olcaklar benim kızım idrar yolu enfekiyonu oluyo 2ayda bir bunu sebebi ne benim ne bir başkası genetiksel bişi kızımınki doktorununda söyledigi gibi ama bazı şeyler var istiyen ,inanır istemeyen inanmaz renkli gözlü ve içten seven insanın nazarı deger çocuk uyku hali alır agırlaşır bizim babamız zeynebi çok içten sevdiginde onunda zeynebinde gözlerinden yaşlar gelir annesi babası nazar duası okur açılırlar hatta çok içten sevme bebegini die uyarırlar benim teyzemin kızıda nazarlanmış doktorlar bile teşhis koyamamış çatlamış kırk mevlütünde bütün damarları görüncek şekilde hemde ölmüş hep der yavrunu severken çirkin die sev ben evladımı kaybettim die bunu kimseye ispat etmek gibi kimsenin mükellefligide yokki zaten he şeymanın olayını bilemem kimle ne sorunu var karışmamda ama tek ricam kimseyi kırmadan tek ricam egerki böyle tatsız konular olcaksa hiç yazışmayalım yada eski günlerdeki gibi herkes aynı saygı çercevesinde evladıyla ilgili sohbetni yapsın hoş degil böyle gruplaşmalar

canim bende seninle ayni durumdayim kimseyle bi alip vermedigim yok ben sadece nazara bakis acimi anlattim ve insanlari zan altinda birakmanin dogru olmadigini belirttim .grup oldugumdan vs.yazmadim ki...
sen inanabilirsin kendi dusuncen ama ben katilmiyorum bu hususta o kadar...
senide cok severim bilirsin...

kızlar konu nerden nereye gelmiş noluyo allah aşkına sizlere anlıyamıyorum tek birbirine düşmeye meraklı anne grubu bu olsa gerek sorun ne kim kimle tartışmalı bilmiyom net ama geçen olaya tanık olmuştum heh toparlandı kapandı dedikj bugünde bu yapmayın mubarewk günde allah aşkına he şunuda belirtiyim ben kimseye yakın yada kanka degilim ki,msenin burdakilerden msnside yok bende herkese eşit uzaklıktayım mesafedeyim sadece zümrütle msnde konuşurdum oda tatilde uzun zamandır zaten kimse onlar böyle demedi die hastalandı demiyoki bebegi için tabikide hasta olcaklar benim kızım idrar yolu enfekiyonu oluyo 2ayda bir bunu sebebi ne benim ne bir başkası genetiksel bişi kızımınki doktorununda söyledigi gibi ama bazı şeyler var istiyen ,inanır istemeyen inanmaz renkli gözlü ve içten seven insanın nazarı deger çocuk uyku hali alır agırlaşır bizim babamız zeynebi çok içten sevdiginde onunda zeynebinde gözlerinden yaşlar gelir annesi babası nazar duası okur açılırlar hatta çok içten sevme bebegini die uyarırlar benim teyzemin kızıda nazarlanmış doktorlar bile teşhis koyamamış çatlamış kırk mevlütünde bütün damarları görüncek şekilde hemde ölmüş hep der yavrunu severken çirkin die sev ben evladımı kaybettim die bunu kimseye ispat etmek gibi kimsenin mükellefligide yokki zaten he şeymanın olayını bilemem kimle ne sorunu var karışmamda ama tek ricam kimseyi kırmadan tek ricam egerki böyle tatsız konular olcaksa hiç yazışmayalım yada eski günlerdeki gibi herkes aynı saygı çercevesinde evladıyla ilgili sohbetni yapsın hoş degil böyle gruplaşmalar

cnmbende sen grup olmuşsun die yapmadım açıklamamı burda ters giden bişiler var dikkat ettim böyle herkes birileriyle daha sıcak gibi ben kimseyle buluşmalara gitmedim gitme imkanımda yok uzagım gönül isterdi hepinizle sıcak olabilelim bebekler kaynaşsın ama içime sinmiyen bişi var burda anneyiz ve d,yomki ne gerek var böyle olmadık şeyler üzerine kalplerin kırılmasına ramazan ayı küslerin barışma ayıdır die biliyom ama nedense iki grup var ortada ve ben ve bikaç arkadaşım tamamen dışarda kalıyoz iki gruptanda

kızlar ben çorba sorusu sordum ilgilenmediniz yaw sizin yawrular açmı kalıo analar yazsanıza degişik çorba

handan cnm bnm bende bu yazdıgın çorbaları yapıyom ekstradan bide balık yemegi pişiriyom patatesleri bitaneyi yuvarlak ince ince dogruyom üstüne halka halka soganı dogruyom en üst kata balıkları somonları dogruyom ince ince ve üstede domates koyuyom az suda agır ateşte pişiriyoım çatalla yediriyom cnmbnm

musyas, ben senin yazdıklarına cevap veremiycem lakin sen beni hep yanlış anlıyorsun, gene konunun muhattabı sen değilsin ve gene ister istemez içine dahil oluyorsun. Sana karşı ne kötü ne de iyi bir düşüncem yok lakin seni tanımıyorum, nötrüm.Ama her defasında bu arkadaşa yadığım şeylerde seni karşımda görmekde istemiyorum. Dikkat ettiysen ilk yazdığımın muhattabı belli, nurefsanın yazdığını onaylıyor olmam ise benim nazara bakış açım. Ben nurefsanı tanımıyorum o da beni. Yaa lütfen ajitee etme olayı. Yazdıklarına sırf senle karşı karşıya gelmemek için bugünlük cevap yazmıycam.

nurefsan cnm bnm bide bebekler buara üst üste kazalar atlattı hastalıklar atlattı bebeklerimiz gibi bizlerde gerginiz üzüntülüyüz kim ister bebegi hastalansın bazen yeri geldi kendimizi çok suçladık bizmi bakamıyoz die en azından ben bunu kendime çok sorar oldum kaynanamın bile dedigi 6çocugumu senin gibi saatle dikkat ederke her yedigine beslemedim gelin allah aşkına daha ne yicekki minicik bebek

musyas, ben senin yazdıklarına cevap veremiycem lakin sen beni hep yanlış anlıyorsun, gene konunun muhattabı sen değilsin ve gene ister istemez içine dahil oluyorsun. Sana karşı ne kötü ne de iyi bir düşüncem yok lakin seni tanımıyorum, nötrüm.Ama her defasında bu arkadaşa yadığım şeylerde seni karşımda görmekde istemiyorum. Dikkat ettiysen ilk yazdığımın muhattabı belli, nurefsanın yazdığını onaylıyor olmam ise benim nazara bakış açım. Ben nurefsanı tanımıyorum o da beni. Yaa lütfen ajitee etme olayı. Yazdıklarına sırf senle karşı karşıya gelmemek için bugünlük cevap yazmıycam.

iyide cnm bnm bende seninle her hangi bi olayım yokki nazar olayını bende konuştum yazıma bakarsan ben hatta başlattım nazar konusunu nasıl olayın benle baglantısı yok ben nazar olayından yazdıgımdan yola çıkarak lsöz hakkımı kullandım banane şeymanın kimle sorunu var ben şeymayıda pek tanımamki ben seni nekadar tanırsam onuda okadar tanırım hatta sıore kim nerd eoturur bilmem çogunuzun bebeklerinin ismini bile yazamıyom yorum yaparken karıştırıyom die çünkü unutkanlıgım başladı ciddi derecede ajite etmek noluyo buarad onuda anlamış degilim cahilliğime ver. ben sadec ekendim yorum yaptım arkasına nazar olayı patladı die yorum yazdım ne senle ne nurefsanla ne şeymayla ne digerleriyle özel bir problemim yok olamazda beni tanıyan bilir öyle tartışma yaratcak biri degilim

bidek ızlar herkes aynı fikirde olcak die bi kaide yoki bir elin 5parmagı birmiki bizler bir fikirde olalım nazara inanmıyo olabilirsiniz saygı duyarım ama sizde inanana saygı duyun diyom ben kimseye o böyle baktı benim bebegim hasta oldu demiyom buda dip not yani

Back
X