2009 Ekim Anneleri

Kızlar bende hala ıslak mendile geçemedim ya hala pamuk ve suyla yapıyorum bende geçsem mi die düşünüyodum :uhm:
Bide kızlar yaww bişey sorcam şimdilik eklere başlamadık ama ben 1 ay sonra başlıcam kısmetse biraz biraz artık meyve sularıyla ama daha şimdiden bütün kıyafetler batıyo önlükte taksam ağız bezi de koysam nasıl bi önlem alıcaz bu soruna onun deterjanları her lekeyi de çıkartmıyooo:bbo:

valla benim hep batıyo ben başladım 4 gündür elma suyuna 20-30 cc kadar veriyorum kabız olan 3 günde bir kaka yapan kızım her gün elma suyundan sonra pıtır pıtır yapıyo rahatlıyo valla nası rahat ettim doğal musil mişte haberim yokmuş :) o yüzden benim kıyafetler hep batıyo demir ilacıda damladımı leke yapıyo kahverengi hele kızım kafasına kadar kaka yaptığı için her seferinde bütüm kıyafetleri batıyo bende şöyle bi yöntem buldum önce sıcak suda elimde yıkıyorum sonra kosla döküp bikaç saat bekletiyorum sonra tekrar duruluyorum ve makinaya atıp bebek deterjanıyla yıkıyorum ancak öyle çıkıyo lekeler biraz meşakatli oluyo canım çıkıyo ama yapıcak bişey yok okadar para verip o kıyafetleri alıyoruz bi kere giydiriyoruz hop kirleniyo çöpemi atıcaz mecbur katlanıcaz bitek yöntem bunu buldum valla ii de oluyo.

Kızlar yardımmm ;
Sabah bebişimi rota aşısına götürdüğümde sağlık ocağınadki dr kilosunu ölçtü 5500 gr çıktı geçen aya göre 1.100 gr almış görünüyo ama ben günde 2 defa akşam 9 gibi bide gece 12 gibi mama veriyodum akşamları sütüm kalmıyo çünkü ama sağlık ocağındaki hemşire verme mama hiç hep emzir 1 hafta sonra gel tartalım dedi
Bende gittim granül çay aldım ama humananın kini bulamadım 7 market dolaşmama rağmen hipp in kini aldım milupanın sallamasını almıştım ama pek bi etkisini göremedim bundan etki gören var mı bide gece hala sütüm kalmassa yinede mama vermiyim mi :uhm:
Çok soru oldu ve de uzun kusura bakmayın cvp için şimdiden teşekkürler opuyorumnanaktan

Ayhh kızlar slmm
Bu sabah uyandğmzda oğlumun gözü feci derecede çapak olmşdu..Gece banyo yapmşdık başı üşüdü heralde dedim(bi kaç saat sonra şapkayı çıkarmışdıkda banyodan)
akşam üzeri bi bakdm gözünün beyaz yerleri kan inmiş gibi kıpkırmızı olduu =(((
Babamız gelsin kuledibine gidicz,orda bi akrabamz var hemşire,nöbetçiymiş gece getirin demiş..
Bakalm ne dicekler =((
Zaten damla kullanmştk bi süre..

cok gecmis olsun oglusuna canim benim..insallah en kisa zamanda gecer:teselli::Saruboceq:

Ayhh kızlar slmm
Bu sabah uyandğmzda oğlumun gözü feci derecede çapak olmşdu..Gece banyo yapmşdık başı üşüdü heralde dedim(bi kaç saat sonra şapkayı çıkarmışdıkda banyodan)
akşam üzeri bi bakdm gözünün beyaz yerleri kan inmiş gibi kıpkırmızı olduu =(((
Babamız gelsin kuledibine gidicz,orda bi akrabamz var hemşire,nöbetçiymiş gece getirin demiş..
Bakalm ne dicekler =((
Zaten damla kullanmştk bi süre..

çok geçmiş olsun canım...Geçen ay aynı olay benim bebeğimdede olmuştu gözü kapanıyordu artık... resmen iltihap akıyordu gözünden ve ayrıca kıpkırmızı olmuştu:( Bende çok korkmuştum ne oluyor diye... Annem ve kayınvaldem gözüne sütünden damlat diyolardı ama ben ihmal ediyordum...Baktım olacak gibi değil aklıma geldikçe gözüne sütümden damlattım 2 günde bebeğimin gözü eski haline geldi...Mucize birşey şu anne sütü gerçekten... Sende denemelisin bence..Sonuçta anne sütü bu zararı olmaz...

Ayrıca süt damlattığım gözünün kirpikleri acayip uzadı:):)): Ben halen damlatıyorum ve kirpikleri uzattığını gözlemledim yerimseniben

benim oğlumda geçen banyodan sonra çapaklandı gözü yapış yapış oluyodu içim eriyodu baktıkça üşüttü sanırım 3 gün sonra kendiliğinen geçti sadece kaynamış ılımış sula pamukal pansuman yaptım o kadar geçmiş olsun

gecmiş olsun beyaz oglusuna hemen iyileşir inş.
saygınında dilinde pamukcuk oluşmuş :(((( cok zor emiyor yaa biraz emiyor aglamaya baslıyor azar azar tasitle emiyorr antibiyotik kullanıyorz

kızlar geçmiş olsun...
naloşumm su veriyomusun hiç pamukçuğa iyi geliyor diyolar...

yok tatlımm hiç vermedim simdiye kadar ilk dogdugunda da dili beyazdı ama kabarcık seklinde lezyonlar yoktu off o kadar titizlen et gene seni bulsun cok uzuluyorum yaa nasıl aglıyor arada suda verim o zaman zararı olmaz herhalde

gecmiş olsun beyaz oglusuna hemen iyileşir inş.
saygınında dilinde pamukcuk oluşmuş :(((( cok zor emiyor yaa biraz emiyor aglamaya baslıyor azar azar tasitle emiyorr antibiyotik kullanıyorz

nalancım ilk zamanlar nilde de vardı.. bi dr un yazısında okumuştum sağlık ocağındaki ebe ve kendi dr. umuzda bunu onayladı.. yarım çaybardağı suyun içine serpme şekilde 1 çay kaşığğı karbonatı ekleyip içinde erity. gazlı bir bezi çaykaşığına dolayıp karbonatlı suyla ıslat ve ve çaykaşığının tersiyle bastırarak -dilinden kazıyacak şekilde- sil... günde 2-3 defa yapmanda sakınca yok... muhtemeln 3-4 gün içinde tamamen yok olacak...

kızlar uzman tvde ki doktorda karbonatın zararlı oldugu gecici olarak gecirdigini daha sonra daha da ilerleyerek tekrarladıgını soyleyince o işlemi yapmaktan vazgectim yoksa annem yapıcaktı :(((((

cocuk bakmak ne zormuş bunalımdayım resmen eyvahedigeldismile bazen bitmeyen aglamalardan bunalıp isyan edesim geliyor sonrada anneligimi sorguluyorumm off

bende ilk 1 ay pamuk ve kaynatılmış soğutulmuş temiz suyla temizliyodum sonra yağ e pamuk ile temizlemeye başladım 2 buçuk ayıkken can bebenin çok güzel kremli popo ıslak bezi var hepsine baktım hiçbiri onun kadar yumuşak kremli değildi başta niveanınkini kullandım ama 7 milyondu :S çok fazla geldi şimdi can bebeninkini alıyorum pembe pakette hiçte bişi olmuyo sonra pişik önleyici kremini her seferinde bol bol bacak boğumlarına göbeğine kadar sürüyorum pişik olmasın die. amazoncum pudra kullanmanı tavsiye etmem bana doktorum sakın kullanma dedi. pudra cildin önemli nemini alıyomuş idrarını tene yapıştırıyomuş ve daha çok pişik ediyomuş böyle söylemişti bende pudra almıştm öyle duruyo ilerde koltuk altlarına kullanıcam duruyo :)

bikaçkere kullandım zaten serincim, tam kasığının orası kırmızı olmuş, kurutsun tamamen diy epudra döktüm. yoksa adetim değil.

Kızlar yardımmm ;
Sabah bebişimi rota aşısına götürdüğümde sağlık ocağınadki dr kilosunu ölçtü 5500 gr çıktı geçen aya göre 1.100 gr almış görünüyo ama ben günde 2 defa akşam 9 gibi bide gece 12 gibi mama veriyodum akşamları sütüm kalmıyo çünkü ama sağlık ocağındaki hemşire verme mama hiç hep emzir 1 hafta sonra gel tartalım dedi
Bende gittim granül çay aldım ama humananın kini bulamadım 7 market dolaşmama rağmen hipp in kini aldım milupanın sallamasını almıştım ama pek bi etkisini göremedim bundan etki gören var mı bide gece hala sütüm kalmassa yinede mama vermiyim mi :uhm:
Çok soru oldu ve de uzun kusura bakmayın cvp için şimdiden teşekkürler opuyorumnanaktan

ben de 2 kere veriyorum sütüm az çünkü. eskisi gibi çok çok gelsin istiyor kızıyor memeye. hem sütüm brikiyor daha rahat oluyor. vermeden bi dene bakalım 1 hafta. belki sütün yetiyodur, belli olur tartılınca. ama sütün kalmadığında da aç bırakmak olmaz çocugu o zaman verirsin canım.

ben de 2 kere veriyorum sütüm az çünkü. eskisi gibi çok çok gelsin istiyor kızıyor memeye. hem sütüm brikiyor daha rahat oluyor. vermeden bi dene bakalım 1 hafta. belki sütün yetiyodur, belli olur tartılınca. ama sütün kalmadığında da aç bırakmak olmaz çocugu o zaman verirsin canım.[/QUOTE]

Sağolasın canım cvp için inan çok sıkıntı yapmıştım ya sinir oluyorum sanki var da biz kolay yolu seçiyoruz kalmayınca kalmıyo işte ben önceden de denedim evet akşam 6 ya kadar idare edicek kadar var ama o saatten sonra olmuyo çocuk emmiyodur dediler gece için gündüzden 120-150 arası sıkıyorum ama akşam sıkınca anca 10-20 arası bişey çıkıyo demekki kalmıyo ilk sıktığımıda 1 seferde içiyo zaten ee gece yatarken ne vericem neyse sağol canım kuzumu koklaya koklaya öptüm :1hug:

Çok saolun arkadaşlar..
Gece gittik dr.a..Göz yaşı damarlarında tıkanıklık dedi..Bi damla verdi günde 4 sefer damlatıcaz..
Birde masaj yapıcaz..15 gün sonra ilacı bırak dedi..ama masaja 1 ay devam..10 gün ara vericez.geçmezse ilaç yenilencek + 1 sene masaja devam..

çok geçmiş olsun canım...Geçen ay aynı olay benim bebeğimdede olmuştu gözü kapanıyordu artık... resmen iltihap akıyordu gözünden ve ayrıca kıpkırmızı olmuştu:( Bende çok korkmuştum ne oluyor diye... Annem ve kayınvaldem gözüne sütünden damlat diyolardı ama ben ihmal ediyordum...Baktım olacak gibi değil aklıma geldikçe gözüne sütümden damlattım 2 günde bebeğimin gözü eski haline geldi...Mucize birşey şu anne sütü gerçekten... Sende denemelisin bence..Sonuçta anne sütü bu zararı olmaz...

Ayrıca süt damlattığım gözünün kirpikleri acayip uzadı:):)): Ben halen damlatıyorum ve kirpikleri uzattığını gözlemledim yerimseniben

Saol canım..Bende sütü duydum..damlatma deilde önceleri hep sütümle siliyodum..
Ama geçsede geri başlıyodu..+ bi sürü ilaç kullanmamıza rağmen geçmemişdi..

Back
X