2009 Eylül Anneleri

Herkese günaydın..

Geçmişi çok okuyamadım maalesef okuyamayacağımda sanırım, işler , çeviriler beni bekler:(((
Ayrıca saat 10:00'da eğitimim var bilmiyorum artık kaçta çıkarım. Bizde herşey aynı tek sorunumuz
atopik dermatitimiz ben bu kadar ciddi bir rahatsızlık olduğunu bilmiyordum çok moralim bozuk bu konuda. Defneninde 2 gündür çok kötü boyunları onu gördükçe iyice kötü oluyorum dün gittim yine bir sürü kozmetik kremlere para bayıldım aman tek iyi olsun onlar geçsinde geri kalanı hiç önemli değil.

Sizlerde ne var ne yok? Sinemcim senin mesajını okudum ordan bilgi sahibi oldum Asos ve ela bebeler hastaymış çok geçmiş olsun...Sinemcim 7k'luk bebeler kategorisine Defneyi de sok... Kusma olayına gelince Defne de çok kusuyordu ama 7. ayımıza yaklaşırken pek birşey kalmadı inşallah sizinki de öyle olur. Geçmiş olsun.

Filizcim günaydın canım,

Ben o kitabı aldım fırsat buldukça okuyorum hakikaten çalışan annenin okuması gereken bir kitap
hatta pek çok kompleksimden arınmak üzereyim:)))

günaydın herkeslereee
dilek benim kızımda da var demiştim ya o yüzündeki şeyler
gerçi epeydir yok kullanıyoruz kremlerini
ama bi haftadır falan ensesi kıpkırmızı yavrumun
ara ara sivilce çıkar gibi oluyo ama genelde kızarık
ve kaşınıyo sanırım
ben kaşıyınca çok hoşuna gidiyo
doktorumuz isilik demişti ama bana hiç öyle gelmiyo
bu gidişle cildiyeye gidicem
sen boyunları demişsin ya ordan aklıma geldi benim de

gunaydin kizlar
benimde sinemin yazdigina moralim bozuldu
nassi yani bakiciniz sadece 400 mu aliyır yaaaa
bizimki 1200 lira aliyor ve sadece alinin bakimi camasirlari ve utusu bir de yemekleriyle ilgileniyor :(((

of of o kadar cok para verilcek yer var ki
maasi aldigim gibi ucup gidiyor ellerimden :((

dilekcim gecmis olsun insallah en kisa surede gecer bu sıkıntınızda :(

bende kosusturmaca icerisindeyim peki niye kilo veremiyorum yaaa
sabah kalk aliyi emzir ilgilen hazirlan kostur kostur ise gel (her sabah bi 10 dakika gec kaliyorum ise yakinda soylenmeye baslarlar)
oglen 5 dakikada yemek ye kostur kostur eve git 20 dakikada aliyi emzir emmedigini sag zaman kalirsa op kokla ise don
biraz daha calis sonra yine cik eve git aliyi emzir oyna uyut yemek hazirla ye bulasiklari yika mutfagi topla
biraz televizyon seyret yat
gecede ali uyandikca yatir kaldir yap arada emzir

gunlerim bu sekilde geciyor 5 dakikam yok kendime ayirabildigim
peki neden siskoyum acaba :P

gunaydin kizlar
bizimki 1200 lira aliyor ve sadece alinin bakimi camasirlari ve utusu bir de yemekleriyle ilgileniyor :(((

bence hiç sinirin bozulmasın
malesef böyle oluyor
yer farkından kaynaklanıyor hep
sinem tekirdağda oturuyordu sanırım
ben de burda temizlik için 80 lira veriyorum bi de üstüne memnun bile kalmıyorum
kayınvalideme temizliğe iki kişi geliyor ( samsunda)
ve toplamda 50 lira alıyorlar
ve de tertemiz yapıyorlar

günaydın herkeslereee
dilek benim kızımda da var demiştim ya o yüzündeki şeyler
gerçi epeydir yok kullanıyoruz kremlerini
ama bi haftadır falan ensesi kıpkırmızı yavrumun
ara ara sivilce çıkar gibi oluyo ama genelde kızarık
ve kaşınıyo sanırım
ben kaşıyınca çok hoşuna gidiyo
doktorumuz isilik demişti ama bana hiç öyle gelmiyo
bu gidişle cildiyeye gidicem
sen boyunları demişsin ya ordan aklıma geldi benim de

Canım yüz, boyun, kulak arkası, el ve kollar bebeklerde atopik dertmatit görülen yerler bölgelermiş yani 3 türü var bebeklik-çocukluk-yetişkinlik her birinin görülme yerleri farklı... O nedenle ara ara artıp sonra yokolup yeniden başlıyorsa genellikle atopik dermatit oluyor inşallah değildir ama sen bence de bir cildiyeciye git.

gunaydin kizlar

Yuhhh yaa biz boşuna dirsek çürütmüşüz okul sıralarında kaydirigubbakcemile3

Filizcim günaydın canım,

Ben o kitabı aldım fırsat buldukça okuyorum hakikaten çalışan annenin okuması gereken bir kitap
hatta pek çok kompleksimden arınmak üzereyim:)))

beğenmene sevindim canım bende çok yararını gördüm hala kıskançlık krizlerim başladıkça aklıma getiriyorum

Canım yüz, boyun, kulak arkası, el ve kollar bebeklerde atopik dertmatit görülen yerler bölgelermiş yani 3 türü var bebeklik-çocukluk-yetişkinlik her birinin görülme yerleri farklı... O nedenle ara ara artıp sonra yokolup yeniden başlıyorsa genellikle atopik dermatit oluyor inşallah değildir ama sen bence de bir cildiyeciye git.

Yuhhh yaa biz boşuna dirsek çürütmüşüz okul sıralarında kaydirigubbakcemile3

şimdilik ve uzun zamandır sadece ensesinde var kızarıklıkları
tabi yine de bi an önce doktora götürmem lazım
yüzündekiler gibi olmuyor
yüzünde bildiğimiz ergenlik sivilcesi gibi olup, zamanla kuruyup, kalın bir tabaka oluyordu
ensedeki sadece pişiğe benzer bir kızarıklık

dilekcim gecmis olsun insallah en kisa surede gecer bu sıkıntınızda :(

bende kosusturmaca icerisindeyim peki niye kilo veremiyorum yaaa
sabah kalk aliyi emzir ilgilen hazirlan kostur kostur ise gel (her sabah bi 10 dakika gec kaliyorum ise yakinda soylenmeye baslarlar)
oglen 5 dakikada yemek ye kostur kostur eve git 20 dakikada aliyi emzir emmedigini sag zaman kalirsa op kokla ise don
biraz daha calis sonra yine cik eve git aliyi emzir oyna uyut yemek hazirla ye bulasiklari yika mutfagi topla
biraz televizyon seyret yat
gecede ali uyandikca yatir kaldir yap arada emzir

gunlerim bu sekilde geciyor 5 dakikam yok kendime ayirabildigim
peki neden siskoyum acaba :P

canım hemen hemen aynı tempo içerisindeyiz sanırım bünye meselesi hani uykusuzlukta yapıyor diyeceğim ama öyle olsaydı senin şimdiye 0 beden olman lazımdı aklinialirimsmile

beğenmene sevindim canım bende çok yararını gördüm hala kıskançlık krizlerim başladıkça aklıma getiriyorum

Evet canım çalışan annenin ara ara açıp okuması lazım ki hem bebeği hem kendi daha mutlu olsun. Teşekkürler.. opuyorumnanaktan

şimdilik ve uzun zamandır sadece ensesinde var kızarıklıkları
tabi yine de bi an önce doktora götürmem lazım
yüzündekiler gibi olmuyor
yüzünde bildiğimiz ergenlik sivilcesi gibi olup, zamanla kuruyup, kalın bir tabaka oluyordu
ensedeki sadece pişiğe benzer bir kızarıklık

Canım benim boynundakilerde kızarıklık , ama o kızarıklıklar aynı dediğin gibi uzun bir zaman sonra tabi kuruyup kabuk halini alıyor işte onun adına atopik dermatit deniyor Defnenin önce yüzünde başladı onu mustela ile geçirdim sonra çok hafif kulak arkasında oldu o da geçti hemen boynunda vardı çok uzun sürdü ama geçti şimdi yine boynuna doğru yerlerde var ve çok uzun zamandır geçmiyor doğrusu nemlendirici kürlerine başlayalı 1 gün oldu bakalım sonucu yazarım 1 hafta sonra.

Evet canım çalışan annenin ara ara açıp okuması lazım ki hem bebeği hem kendi daha mutlu olsun. Teşekkürler.. opuyorumnanaktan

Canım benim boynundakilerde kızarıklık , ama o kızarıklıklar aynı dediğin gibi uzun bir zaman sonra tabi kuruyup kabuk halini alıyor işte onun adına atopik dermatit deniyor Defnenin önce yüzünde başladı onu mustela ile geçirdim sonra çok hafif kulak arkasında oldu o da geçti hemen boynunda vardı çok uzun sürdü ama geçti şimdi yine boynuna doğru yerlerde var ve çok uzun zamandır geçmiyor doğrusu nemlendirici kürlerine başlayalı 1 gün oldu bakalım sonucu yazarım 1 hafta sonra.

Allah hepsine şifa versin yaaa

kızlar günaydın, okudunuzmu bilmiyorum ama hürriyetten bir haberi paylaşmak istedim sizlerle...

Bebek mamasını neden sevmiyoruz

DANONE'nin Hollanda'daki araştırma merkezindeyiz.

Wageningen Ar-Ge Merkezi bebek maması ve medikal beslenmeye odaklı çalışıyor.

ınsan yerine gidince ne çok şey öğreniyor.

Danone çatısı altındaki Milupa ve Bebelac'ın Türkiye temsilcisi Numil Gıda'nın Genel Müdürü Gamze Emre ve Medikal Direktörü Yalım Üner ile birlikte Ar-Ge merkezine yaptığımız yolculuğun “eğitici yönü” ağır basıyor.

200 kişinin çalıştığı Wageningen bebek beslenmesinde dünyanın sayılı Ar-Ge merkezlerinden.

Bebekle ilgili aklınıza ne gelirse araştırılıyor.

Amaç bebek maması bileşiminin anne sütüne mümkün olduğu kadar yakınlaşması.

Zira anne sütü bebek için dünyanın en mükemmel besini.

Bağışlık sistemini güçlendiriyor, yaşam boyu hastalıklara karşı koruyor.

Dünya Sağlık Örgütü bebeğin 6 aya kadar mutlaka anne sütüyle beslenmesini, su bile içirilmemesini öneriyor.

AR-GE HARCAMASI DAHA YÜKSEK

Sağlık Örgütü'nün önerisi ayrıca 2 yaşına kadar anne sütü.

Dolayısıyla anne sütü olmayınca yerine koyacağımız şey çok önemli.

Yıllık cirosunun yüzde 1.25'ini Ar-Ge harcamalarına ayıran Danone'nin bebekle ilgili araştırmaları için bu oranı yüzde 1.50'ye çıkarması bu yüzden.

Türkiye'de ilk aylarda bebek sütüyle besleme oranı yüzde 97'lerde.

Ama ilk aylardan sonrası pek parlak değil.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 1 yaşına kadar önermediği inek sütü, büyükler için hazırlanan yemeklerin sulandırılmış hali, şekerli çay, pirinç unlu mamalar bebeğe neredeyse “gözü kapalı” verilen besinler.

Oysa biz büyüklerden apayrı bir metabolizmaya sahip bebeğin üç yaşına özel bir şekilde beslenmesi gerekiyor.

Wageningen'de uzmanların ağzından, bir anne olarak yaptığım/yaptığımız hataları duymak hiç hoş olmadı doğrusu.

ÇARPICI TABLO

Bilinçli bir anne olarak benim yaptığım hatalar diz boyu iken, ilkokul mezunu anneler ne yapsın?

Numil Genel Müdürü Gamze Emre, “Sağlıklı nesiller için bebeklerin beslenmesine dikkat edelim” derken haklı.

Türkiye'de bebek başına mama tüketimi 3 kilo.

Oysa emzirme oranı yüzde 91 ile Türkiye'ye hayli yakın olan Polonya'da bu rakam 27 kilo.

Emre'nin yaptığı başka bir çarpıcı karşılaştırma şöyle:

Bebek maması tüketimi yılda 15 bin ton.

Kedi-köpek maması tüketimi ise 7 bin ton.

Türkiye'de kedi-köpek besleyen aile sayısıyla, bebek sahibi aileleri düşündüğünüzde memleket için oldukça çarpıcı bir tablo bu.

Her şey Ar-Ge'de çalışanın huzuru için

TÜSıAD Başkanı Ümit Boyner, dün sabah 9. Teknoloji ödülleri basın toplantısında Ar-Ge araştırmalarına da değindi.

Boyner'e göre, Ar-Ge'ye ayrılan kaynaklarda yani harcamalarda son yıllarda olumlu bir gelişme var.

Hedeflenen düzeye ulaşmaktan çok uzağız ama gidişat iyi.

Harcamalar iyi güzel de acaba Ar-Ge sektöründe çalışanlara da ne kadar özen gösteriliyor?

Hollanda'da Wageningen köyünden örnek vereceğim.

Burası Danone gibi pek çok şirketin Ar-Ge merkezlerinin yer aldığı bir yer.

Bu köyde Ar-Ge çalışanlarının hayatlarını kolaylaştıracak her şey mevcut.

Danone'nin Ar-Ge merkezi çalışmalarını Utrecht Üniversitesi'yle ortak yürütüyor.

Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda merkezini Utrecht'ke taşımayı planlıyor.

Binası bitmiş ama Ar-Ge merkezinde çalışanların kendi hayatlarını düzenlemelerini bekliyor.

Danone, Ar-Ge çalışanları çocuklarının okullarını ayarladıktan, evlerini taşıdıktan sonra yeni yerine geçecek.

Neticede her şey Ar-Ge çalışanlarının huzuru için.

Daha çok bebek yararlansın diye fiyatlar düşürüldü

ıKı çocuk annesi Gamze Emre “bebeklerin doğru beslenmesine” neredeyse “kafayı takmış” desem yeridir.

Yıllık doğum oranı bizim Bakırköy Doğumevi kadar olan Yunanistan'da 7 kat fazla bebek maması tüketildiğine işaret ederken gerçekten üzgün.

“Fransa ile farkımız 20 kat. Bebek maması kategorisindeki uçurum hiçbir yerde yok” diyor.

Peki Türkiye'de annelerin bebek mamasına soğuk durmalarının nedeni maliyet olabilir mi?

Bebek mamasında pazar payı yüzde 68 olan Numil'in araştırmasına göre, annelerin yüzde 20'si ekonomik nedenlerden ötürü mama almıyor.

Annelerin yüzde 80'i ise “Ne gerek var? ınek sütü aynı şey” havasında.

Emre, “Kriz yılında Bebelac mamanın fiyatını yüzde 25 kadar indirdik. Amacımız daha çok bebeğe ulaşmak” diyor.

Fiyat düşürülünce bebeği günde 1.5 lirayla sağlıklı beslemek mümkün.

Ne ki, işin zor tarafı anneleri bilinçlendirme.

Milupa ve Bebelac, bunun için ücretsiz bir “danışma hattı”nı devreye sokmuş.

ebrucum bakıcınıza ankaraya nazaran da çok ücret veriyorsunuz... sanırım eğitimli bu konuda, yani bebek bakımı üzerine... ben sana görümcmden örnek vereyim 700 tl veriyor, bebek uyanıkken bebekle ilgileniyor, uyurken ev işlerine de yardımcı oluyor, bebek kendi başına oynarken yemekleri de yapıyor.... ama her zaman bebek öncelikle ve gerçekten mükemmel bakıyor... bir arkadaşımdan 750 tl veriyor, sadece bebekle ilgileniyor bakıcı bir de akşam yemeklerini yapıyor...

bence alinin bakımı dışında bir de akşam yemeğini iste en azından, sonuçta çok kolay onu yetiştirebilir. zaten sana temizlikçi geliyor diye biliyorum ama en azından akşamları yemeğin hazır olsa rahat olurudn. çünkü ankaraya nazaran da çok yüksek bir ücret alıyor....

Kızlar şimdi geçmişe bakınca gördüm eyme rota virüsüne yakalanmış , öncelikle çok geçmiş olsun bir an önce şifa bulsun inşallah meleğimiz.
Ama nasıl olur yaa bildiğim kadarıyla Ela rota aşılarını yaptırmıştı eymenin?

Back
X