Dilekcim bide şey sorucam madem dolaba koyabilecek kada rsütün artıyo neden sen mamaya geçtin? Sütün mü beslemedi tatlım,.
tubacım geceleri 40 çıkmamış bebek yıkanmaz diye biliyorumm benn...batılda olsa gündüz yıkansa daha iyi değilimi canım...
merhaba arkadaşlar, uzun zamandır takip ediyordum , herkesin bebişi hayırlı olsun Allah hepimize sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
bende 10.09.2009 da anne oldum , benim sorunumda kızımı 2 saatte emzdirmem gerekiyor ama çoğu zaman uyandırmakta sorun yaşıyorum , nerdeyse zamanın çoğunu uyuyarak geçiriyor
bu arada topluca yazdım son sayfaya bakıp.atladığım olduysa sorry kızlar kırk yılın başı ancak giriyorum valla forsat bulup.hepimiz aynıyız o da ayrı konu:))
bu arada pişik oluştu prima kullanıyorum her alt açmada krem sürüyorum ama oldu yaa( hametan aldım denicem bugün yavruma.trosid denedim fayda etmedi.
bu arada göğüs uçlarım harap idi biraz düzeldi madecassol dşye bi merhem var herkese tavsiye ederim meme başı çatlaklarına birebir.sürüyorum ne kadar kalırsa bebek ağlayana kadar duruyor iyileştiriyor.hemen yıkıyorum sıcak su ile bebeği emzirmeden.ne kadar sursa o kadar iyi ama bebek ağlamasın hemen yıkıyorum.
Tubacım sağolasın bilgiler için o zaman ben dolaptaki sütlerimi hemen derin dondurucuya atayım bu geceden itibaren taze sütlerimi içireyim bebeğime. derin dondurucuda sütlerini neyin içinde saklıyorsun canım? Evet canım sütüm artıyor çünkü mama takviyeside yapıyorum ya. aslında sütüm iyi ama bilmiyorumki dr niye mamaya başlattı. 14. günümüzde dr gittiğimizde doğum kilosunun yalnızca 60gr üstündeydi kızım ama bunun sabebi doğum yaptığım hastanedki tartı ve dr tartısının arasındaki farktan ve doğumdan sonra kaybettiği kilodan kaynaklanıyor olabilir ayrıca dr o gün göğsümü sıktı ama süt falan çıkmadı nasıl çıksındı ki sabah 8:00den 18:00e kadar mememden hiç ayrılmadı ve biz 18:30da doktordaydık:)) yani bu sebeblerden mamaya başlattı salak adam. ama cuma kontrolümüzde eğer kilo alımı ii ise bırakalım mamayı diyeceğim.
Dilekcim ben lansinohun süt saklama poşetlerinden aldım ona koyuyorum ama üstüne tarih atmayı unutma biliyosun dondurucuda altı ay saklayabiliyosun tatlım.. Bencede sütün yetiyosa bırak mamayı ne gerek var ki? Doktor kilo almadığını görünce panik yapmış bakalım şimdi almış mı. Ya dilek eğer kilosunu çok merak ediyosan ben arçelikten bebek tartısı aldım 65 lira her sabah bezini açıp tartıyorum yada iki üç günde bir en azından kafamda doydumu aç mı kilo aldı mı gibi sorular olmuyor tatlım tavsiye ederim. Bizimbebekler minik ya merak oluyor insanda dimi :)
ємєℓ;9234631 .!.:selamlar,9 ay oldu doğum yapalı halen ağda kullanamıyorum,tüy dökücü kullanıyorum.çünkü dikişlerim tam kapanmadı.
hadi gözün aydın canım oğlunu kucaklayacaksın hayırlısıyla.haberlerini bekliyoruz.
sana da kızınada gecmiş olsun canım.bende bu aralar cok ağlıyorum
emsallllllllllllllllllll canım benim seni cok iyi anlıyorum.mamayı iyice arttırdık biz.meme veriyorum iki damla emiyor 5 dakika sonra seninde dediğin gibi baslıyor eldivenlerini emip ağlamaya.annem esim mama vermiyelim alışmasın diye uzun süre aç bırakıyorlar kızımı.cevremde kimse beni anlamıyor her gelen cok erken baslamışsın mamaya diye acır gibi bakıyorlar.sanki keyfimden mamaveriyorum ne yapayım.kimse gelsin görüşeyim istemiyorum.bugün drdaydık 150 gram almış 1 haftada dr az dedi.birde mama vermesem ne olacak bilmiyorum.stres yapmamak imkansız gibi kimden ne duyarsam onu yiyorum.sarılık nedeniyle yattığımızda hemşireler HİPPADINDA MAMA ÖNERMİŞLERDİ organik bir mamaymış.belki onuda denerim.bizim kız kabızdı ama 2 gündür her bezi kakalı dra sordum yesil kokulu değilse ve cok asırı değilse sorun yok dedi.
kızlar kızımın ilk kontrolünde belinde gamze vardı.sakral gamze diye bir seymiş.genelde kötü bir durum değil ama bazı durumlarda omurilikle ilgili sorunlar yaratıyormuş.ultroson cektirdik cok şükür önemsiz bir durummuş.allaha şükür.
emelcim doğum parasını bir arastırmak lazım canım.ama sanırım benn calıştıgım ilde doğum yapmadığım için doğum parası alamıyormusum sanırım.bu konuda bilgin varmı.
slm kıslar
tubacım geçmiş olsun
ya akşamları 5-6 saat bnm oğlumda ağlıyo kaka sı değişiyo diye sanırım aslında çok rahat yapıo ama uykuya dalıyo ağrı girince kıpkırmızı oluyo feryat ediyo yavrum...z.yağı verdim accık bu akşam bakalım ne olucak inş. dokunmaz
emelcim okula gittinmi neler lazımmış yazarsan sevinirimm.. kızlar bebeğim karnı çok ağrıyor ya...dün gece 3 saat hiç uyumadı araarada çok kötü ağladı.. biara babası kucağında horon bile oynattıı...benim piilim çoktan bitmişti.. rezene çayından 3kaşık içirdim sıcak havlu kordum karnına 5 dk içinde mışılmışıl uyudu şükür... sabah ilk defa yalnız bebeğimi yıkadımm kolumun üstüne yaırdımm yıkadımm..sonra onu kovanın içine batırıp çıkardımm maaşallah suyu sevcek yavrumm.. kızlar buarada benim kanamam bi bitiyor.. bi başlıyor anlamadım gittii... ped koyuyorum 2 damla geliyor artık. sizlerde durum nedir.. rahim ne kadar sürede yerine yerleşecek acaba...artık yüz üstü yatabiliyorumm şükürler olsun....ve yatakta gerilirkende ayağıma krampta girmiyor...çok şükür...hamilelikten sonra en mutlu olduğum şeyler....
gözünüz aydın tubacım sağlıklı günler sen ve bebişinle olsun inş.
ємєℓ;9256842 .!.:kızlar bugun ayrı bir heyecan yasıyorum çunku minik prensesim artık okullu oldu opuyorumnanaktan sabah esim ve ben kızımın okuluna gittik . . .prensesim o kadar tatlıydı kı formalar içinde Allah sizlerede bugunleri gostersin insallah .....bir iki saat kalıp geri donduk bebekte olunca uzun kalamadık malesef . . .simdi dort gozle donus saatini bekliyorum.....
ємєℓ;9256888 .!.:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?