2009 Eylül Anneleri

sinemcim maşallah size çok sevindim kilo problemini aşmışsınız.. iyi tatiller canım çok giden arkadaşlar oldu bebekleriyle rahatca tatil yapıp geldiler sende tasalanma süper gececektir ...
bi ara menünü yazarsan sevinirim..

günaydın kızlar nabersiniz? poyraz sabah kadar uymadı daha yeni düzeliyorduk boğazı acıyor sanırım öksürür gibi yapıyor ağlıyor ya suyunu bile ılık veriyoruz ne oluyor bu çocuğa anlamıyorum zaten yazdan krkuyorum yazın ter beni hep korkutuyordu. çocuk kışın 2 kez hasta oldu yaz girelide 2. bu ter çok tehlikeli

günaydınn herkese ben geldim.misafirlerim gitti.onlar varken bakmak için bile girmeye fırsatım olmadı...nasılsınız ..ben yokken önemli bişey oldu mu herkes iyi mi........hepinizi özledimm umarım yeni tanıştğnz arkadaşınızı unutmamışsınızdır....

günaydın kızlar. bende uykusuzum ölüyorum. gece uyanıyor ve emeklemeye baslıyor uyutmaya calısınca kızıyor uyanık kalıyor uzun sure. dün gece 3:10 da ben uyudum sabahta 7:30 kalkıs poff:( bu arada 1 sefer daha uyandı Allahtan uyudu hemen

selaamm, en güzel günler sizlerin olsuuunn :))))
tatilciler, bayadır gelemeyenler falan uğramış hepinize selamlar kızlar...

kızlar giremiyorum çünkü çok aşırı yoruluyorum...
öyle zaman oluyor ki haftanın 7 günü dışarıda oluyoruz.. burda ev gezmeleri hiç bitmez...
evimde oturmak istiyorum gitmeyeyim diyorum ama kendini beğenmiş ilan ediliyorum...
gezme bitse düğün bitmiyor, düğünlerden özellikle nefret ediyorum -tatlicadiarzu-

evde dursak iş bitiyor sanki... reyyan hanımın peşinden dolap çekmece toplamakla geçiyor vaktim -tatlicadiarzu-
zaten ev işi ütü falan bitmiyor bi de bu cadı iş açıyor daha çok...
ayyyhhh ne dertliymişim ben :roflol:

ahhh meryemcim ahh ben seni çooook ii anlıyorum kuzumdada uyuyamama problemi var şimdi yemesi bi nebze düzldi ama şimdi uykuya geçemiyo dalamıyo :(( dün akşm saat 12 30 da yattı bende 1 30 da yattım sırasıyla 1.30 2.30 3.30 ... sabaha kadar saat başı kalktı ve allah bullak oldum şimdide zorla yeni uyudu ne oluyo bu kuzulara anlamış değilim dün bi yere misafirliğe gittim kadının nazarı çok değermiş okudum üfldim ama yinede göze geldi galiba :(

yaww mervecim inanamıyorum bacım sen süreklinasıl gezebiliyosun hadi gezdin diyelime evin işi nasıl yapıyon bugun ben dışarı çıkmıcam mesela kendime izin verdim işte yapmıcam yemek dışında sadec gökşenle ilgilenicem aslında ütüm var ama canım yapmak istemiyo bu sıcakta :(

bu arada benim minik prensesim 10 aylık oldu :))))) zaman ne çabuk geçiyo yae geçen sene bu zamanlar karnımdaydı seneye bu zamanlar nasıl olucak acaba :)))

kızlar merhaba....

uzun zamandır yazamadım.ama arada okudum hep..
oncelıkle hasta bebeıslere acıl sıfalar dılıyorum.yenı katılanlara hosgeldınız dıyorum.eskı arkaaslarada benı affedın kızlar valla sallamadım topıgı hep okudum ama yazamadım dıyorum :) saygılar sunuyorum:)

kızlar saka bı yana hakkaten cok yogundum.bakıcımızla problem vardı.rapor aldım dayanamadım.yolları ayırdık.memnundum aslında.bılıyosunuz sızde.fakat abla rahatsızlanınca ve benım her bos vaktımde erken cıkıp gıtmek ısteyınce ıpler koptu sonunda.neyse hayırlısı buymus dıyelım.artık yenı bı ablamız var.bakıcı degıstırmek ıstemem ama buda gecıcı sanırım.eylulde esas ablamız ıse baslıcak ınsallah hersey oglum ıcın ıyı olur...

sıze bazı haberler verıyım doruktan:
dıslerımız hala yok...emeklemıyo surunuyo...konusamıyo kaptan magara adamı gıbı bagırınıyo...:))) cooook tatlı..

esas haber: kızlar aslında doktora gıdınce yazcaktım onaylarsa dıye.ama bugun tarttırdım dorugu ve dayanamadım yazıyorum.benım dorugu bılen bılır yemez ıcmez.ıstahsız.zayıf. TI. artık degıl cok sukur.hemen anlatıyorum.8. ay bıttıgınde 7900 du. ve ben beslenme duzenını degıstırdım.dogum doktorum proteını arttır dedı.bende kendıme gore bı beslenme duzenı olusturdum.coook sukur 10. ay dolmak uzere. kılosu 10.1 :) masallah . bu bızım ıcın mucıze..neden yazdım bunları.yemıyo ya da zayıf dıye dusunup uzulen annele rolursa yazıyım gunluk menusunu.fakat dedıgım gıbı henuz kontrole gıtmedıgımız ıcın doktorumuzdan onaylı degıl....ınsallah bıze yaradı.sızede yarar...

ve bız pazar gunu ınsallah tatıle gıdıyoruzzzzzzzzz....hem cok heveslıyım.hemde cok korkuyorum.ınsallah guzel gecer oglumla ılk tatılımız...dişle dönmeyı dılıyorum...ve oglumun artık putur yemesınıde ıstıyorum..cok mu sey ıstıyorum.ve cenemmı dustu bılmıyorum...
ayy neyse ben gıdıyorum.bırı benı sustursun.herkeslerı optum cooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkk

canım çok sevindim herşeyin yolunda olmasına maşallah kuzuna örnek bi menü yazarsan bizde fikir ediniriz cqnım

kimse yok ama ben yazıyımmm yinede
bizde gezmekteydik bugün....oğlum artık daha da bana bağlandı kimselere gitmiyo
ayırıyo babanesine bile (hahaaaa),eşimde "iyi yapıyosun oğlum seni annen bakıyo herkese yüz verme deyip seviniyo"
meryemcim o gece kalkma ve de uyumama olayı bizdede var 3-4 gündür çok hareketlendikleri için bide diş gelicek sanırım ondan telaş yapma ben da acaba açmı diom ama accık suyu kaçırınca kusuyorki sen anla tok....bu da bi süreç sanırım canımm
elaaaaaaaaaaaaaa ya bana gelicektiniz yaaaa:((( çok bekledim tatil bitti döndük die yazmışsın aman yaaa
gamzeeeeee sende yol ver şu misafirlerine canım yaaaa hadi buluşak gari şu topikteeee,bnm gibi kabul etme misafirr ossun bitsin
herkesi çok öpüyommmmm,evlatçıklarınızıda tabeeee.....
haydin iyi akşamlarrrr

selam kizlar hepinizle doya doya yazismayi ozledim yaaaaaaaaaaa
topikde kimsecikler yokkkkkkkkkkkkkk
SINEMcim
kiz yazda ornek menu olsun birde benim yaramzda yemiyorrrrrr bakim birrrrrrrr
yaaa benim oglan kapi gicirdasa oynuyor yaaaaaaa:teytey::teytey:
sizin bebeler nasil sizler nasilsinizzzzzzzzzzzz

slm kızlar topiğimiz çok az ilerlemiş.
eylül çok huysuz kızlar ateş falan kalmadı 5. dişte göründü.sakin bir bebekti eylül.ama bu aralar kızımı tanıyamıyorum.istediğini yapmadığımızda çok sinirleniyor.sürekli mızmız.benden ayrılmak istemiyor.bu bir süreçmi yoksa benim kızımın huyumu değişiyor.onu böyle görmek beni çok üzüyor.acaba yaptığım yanlış birseymi varki kızım böyle tanıyamadığım bir halde.ortamda değiştirdik izmire geldik kalabalık falan onunda mutlaka etkisi var ama.....
bu aralar hiç yemiyor.özellikle bugün herseyi denedim ama hiç birşey yemedi diyebilirim.sadece su içmek ve emmek istiyor ama benimde sütüm yok gibi birsey
neyse kusura bakmayın sıkıntılarımı anlattım.umarım sizler ve bebişleriniz iyidir.aman zaten kuzular iyi olsunda onlarla bizde mutlu oluyoruz dimi.

günaydın

ZıHıNSEL GELıŞıM
9-12 Aylık Dönem:

Büyüdükçe bebeklerin çoğu:

Şu anda görüntüde olmasa bile bir nesnenin var olmaya devam ettiğini anlar

Basit komut ve sorulara jestler ve hatta kelimeler aracılığıyla cevap verir

Jest ve hareketleri taklit eder

Nesnelerin fiziksel nitelikleriyle bilinçli şekilde deneyler yapar. Örneğin, bir kaba nesneleri nasıl sığdığına bakar ya da kabı ters çevirince ne olacağını inceler.

Resimli kitaplara bakmaktan keyif alır

SOSYODUYGUSAL GELıŞıM

9-12 Aylık Dönem:
Bir yaşa yaklaşırken taklit ve kendi kendini düzenleyebilme becerisi önem kazanır. Bebeklerin çoğu:
· Parmaklarıyla kendi kendilerini besleyebilir
· Bir bardağı iki eliyle tutabilir ve yardımla bardaktan içebilir
· Giydirilirken kollarını ve bacaklarını kaldırabilir
· Basit hareketleri taklit edebilir
· Birincil bakımverenden (anne veya bakıcı) uzaklaştırıldığında endişelenir

Back
X