2009 Eylül Anneleri

yok yasemincim bir gün uyusa ertesi gün tum gece uyanıp duruyor. şu ara emziğe takık. önceden emziği atınca uyurdu. şimdi ancak uykusu derinse devam ediyır gece en az 10 sefer emzik için uyanıyorum:(

yasemincim ben liste yapıp duvara yapıştırıyorum temizliğe gelen kadına da bunların hepsini bitirmeye çalış diyorum, en azından aa unuttum falan diyemiyor.... mesela şu şekilde oluyor...

1. heryer önce makineyle süpürülecek, sonra içine şu şu deterjanlar konulup yerler silinecek.
2. buzdolabının içi boşaltılıp temizlenecek.... şu şu deterjanla içi silinecek....

liste böyle uzayıp gidiyor ama en azından evimde neresi daha kirli ben daha iyi bildiğimden kadına bırakmıyorum, çünkü ben başında durmuyorum. eşim haftasonları temzilikçi bayan evde istemiyor. hafta içi ben işteyken bu şekilde bi yöntem geliştirdim.

meryemcim sozde bende 22 saat sanci cektim doguma alistirdim kendimi ama
aliyi ne zaman getirdiler mememe verdiler cocuk bir daha hic susmadi
memede susuyor orda uyumak istiyor aldiklari an ortaligi yikiyor nasil agliyor
ben zaten bir onceki gece sancidan hic uyumamisim o hastanedeki 2 gunde hic uyuyamadim cnuk ali hep ustumde ayrilmiyor
fenalik gecirmistim bi de 2 gunde hemen gogus ucum acimaya agrimaya baslamisti sipa hic birakmadan emdigi icin
o da cok canımı sıkmıstı
giden gelen sezeryanin agrisi alis derken hic bir sey anlamadim

o yuzden keske o iki gunu tekrar yasayabilsem ve kuzumun o ilk hallerinin tadini doyasiya cikarabilsem :(((

selam kızlarrrr.... herkeşler iyidir umarım. ya işşler çok yoğun giremedim kusuruma bakmayın.
meryem ben de o iki günü hiç uyumadan şokla geçirmiştim. kontrole gittim doğurdum geldim :)

bizde hafta sonu istemedik hafta ici geliyor kadin temizlige
bende aynen gulay gibi yaziyorum yapilacaklari
yoksa hayatta yuzune soyleyemiyorum yazmak ve o is yaparken evde olmamak en guzeli oluyor

benim kız da 9 olmadan uyuyor iki kez mızırdanıyor saat 3 4 4 e kadar uyuyor kesintisiz, sonra saat başı yarım saatte bir mızır mızır, önceden ne güzel deliksiz uyurdu ya....

ben de şöyle bi yöntem geliştirdim uyutmak için, kucağıma oturtuyorum önce şarkı söylüyoruz ayaklarıyla şarkıya eşlik ettiriyorum. ayaklarını sağa sola salıyorum elimle, 5-10 dakika kadar. ışıklar kapalı... sonra hemen dolu olmayan göğsümü veriyorum. emmeye başlıyor. 10 dakika sonra pıt diye gidiyor... yani rüzgarı uyutması çok kolay maşallah. ama kendi evimde olsaydım kesinlikle yatır kaldır yapardım

ebru aliş yatır kaldırlamı uyuyor en geçmişi okumadım....

bahar bende 6 da kontrole gişttim 9:30 da doguma alındım:)
benımde en kızdıgım sey o lohusa halımle hastanenın fotografcısı dısında kımse bizi oğlumla cekmedi:( aklımada gelmedi. eşim bir kaç tane cekmiş hep emzirirken:) eee onuda oyle ortalara duvarlara asamam:)

yasemin eger yataga koydugunda aglamiyorsa birakip yanindan ayril
ya uyuyacaktir ya da sıkılıp aglayacaktır
agladıgı an yatir kaldir yapmaya baslayabilirsin :=))

demetcim sormussun atlamisim
ali kahvaltisinda 1 yumurta sarisi 1 kibrit kutusuna yakin keci peyniri 1 cay kasigi tereyag bazen 1 tatli kasigi kayisi(pisirilip rondodan gecirilmis gun kurusu) ve bunlarin uzerine 30-40 cc anne sutunu yiyebilyor
kac kasik oluyor bilmiyorum
erdenay dislerinin agrisindan su an yemiyor olabilri en azindan seni bol bol emiyor ac kalmaz merak etme

benımde en kızdıgım sey o lohusa halımle hastanenın fotografcısı dısında kımse bizi oğlumla cekmedi:( aklımada gelmedi. eşim bir kaç tane cekmiş hep emzirirken:) eee onuda oyle ortalara duvarlara asamam:)

ayyyyyyyyyyyy kizlar benim esim ilk ebeyle cekmis oglumu ayyy ebemizde arapdi tiki besiktas gibi gorunuolardi...

Merhabalar kızlar.. ne güzel kalabalık burası böyle :) evde iş bitmiyo başına oturulmuyo işte olanlar daha rahat giriyo görüyorum ki ebrucum evdeyken hiç giremezdi maşallah iki satırda bir onun yazıları artık :) nasılsın ebru bu arada tatlım.. tek tek selam yazmıyım hadi herkes iyidir inşallah ;:)

Meryemcim Efe de emzikle uyuyor ya da arabada içi geçip uyuyor , ben emziği uyur uymaz ağzından alıyorum , normal zamanda da kabul etmiyor , kayınvalidemide uyardım uyutma emzikle diye , sende almayı denesen belki faydası olur , canım bence dişleri geliyor o yüzden böyle ...

Gülaycım ben cumartesi ben evdeyken alıcam eşim o şekilde zar zor kabul etti , o yüzden söylemem daha doğru olacak yazmak yerine ama içime sinerde devam edersek senin dediğin çok mantıklı ...

Ben de ilk hafta ruh gibiydim efeyi doğurduğumda , aniden oldu her şey çok hazırlıksız yakalandım ama hemen toparladım kendimi , o günler hayal gibi geliyor sanki uykusuz geceleri başkası geçirmiş gibi :)) görümcem 3 cm açılman var yatman lazım diyordu ben yok ağdaya gidip duş almam lazım diye eve gittim her işimi halledip öyle yattım ...Ama o gece ve sabahında Efeyi getirmediler yanıma ağlaya ağlaya şişmiştim o zaman dedim bütün hazırlıklar pijama seçimleri , saç bantları boşunaymış ...Onun sağlığı ön plana geçince her şeyi boşvermiştim :)

meryem aynen yaa bizim cok fotograflarimizi cekmisler ama ali hep memede oldugu icin benim tum fotograflarda hersey ortada
bende kiseye gosteremiyorum bi cerceveye fotograf koyamiyorum cok uzuluyorum bu duruma
en sonunda oralara sansur uygulayıp koycam o olcak valla

gulaycim aksam ilk uyurken zorlanmiyorum ben aksam 7 bucuk gibi emiyor sonra uykusunun geldigi cok belli oluyor zaten
aliyorum koyuyorum yatagina odasindan cikiyorum biraz saga biraz sola kivrilip oyalaniyor sonra uyuyor
cok nadir uykusu olsada uyumak istemedigi zaman oluyor o zaman yatir kaldir yaptigim oldu
dun aksam ise yatagina koydum yine biraz miziklandi
yatagin yaninda sandalyeye oturdum odasi karanlik cok yumusak kisik sesle sarki soyledim uyudu
booole iste her metod uygulanir :P

meryem ben artık hipp pirinç ve tahılını kullanıyorum canım. zaten ben her öğün mutlaka anne sütü veriyorum, çünkü biberon asla almıyor biliyosun. anne sütüne meyve rendeleyip hipple kıvamlı hala getiriyorum.... hippin sebzelerini de o şekilde anne sütüyle kıvamlaştırıp içine hipp pirinç katıyorum, rüzgar bu aralar hippin patates ıspanağına taktı, çok güzel yiyor, ben içine havuç püresi de katıyorum anne sütüyle sulandırıp içine de hipp pirinç katıyorum. çorbadan farksız oluyor.

bir de inşallah akşam tavuklusunu alıp denicem hippin, ama bunu anne sütüyle sulandırsam ilginç bi karışım olacak, bakalım çeşitli denemelerle yedircem...

sen de kullanıyorsun dimi canım hipp. sen ne şekilllerde veriyorsun....

ya benim doğumum çok kolay oldu, göğüslerim yara olmadı, rüzgar da çok akıllıydı. tek sorunum o gün eşim yanımda kaldı, ve hasta oldu. sözde bana bakacaktı hastanedeama ben hem ona hem bebeğe baktım....resmen bi anda ikiz dğurmuş gibi oldum....

ben doğumdan gecenin birinde çıkıp odaya gelip kızım nerde getirin bakim dedim ağzına hurma zemzemsuyu sürdüm emzirmeye çalıştım tabii başarısız götürdüler mama verdiler. sonra fotoğrafımızı çekin dediğimi hatırlıyorum çekmişler onları hiç hatırlamıyorum şu anda kızımla fotoğraflar var ama ne zaman çekildiğini hiç hatırlamıyorum :) elim kadarmış zaten canım kızım nasıl küveze konmadı hayret ediyorum hala çok şükür yani.

Ebrucum işte bizimkinde ağlama problemi var artık ne kadar problemse , evdeyken kendi odasına yatırıp gündüz aşşağı mutfağa iniyordum tabi babyfone açık ben işlerimi yapıyorum falan hiç ses yok meğer uyanmış ellerini inceliyor , yada yanında yatak başına vuruyor o kadar az ses ki duymuyordum o yüzden odasını ayıramadım birde çok kalkıyordu gece sessiz sessiz yatakta oynuyor kendi kendine , geçen aşıda o kadar çok ağladı ki dedim bu çocuk ağlamayı biliyomuş , eşim emziğe izin vermediği dönemlerde uyuturken yeri göğü inletiyordu resmen ...

Back
X