hepinize merhaba...kızım 5 gün sonra 9.ayına girecek.ama hala ne diş çıkardı,ne desteksiz oturabildi,ne de sürünebildi...iki haftadır kendi etrafında dönüyor,yani daha yeni başladı...bunun haricinde sırtüstüyken yüzüstüne dönebiliyor...sizce bu durum normal mi?bizim durumumuzda olan var mı?...
bencede telaşlanmanızı gerektirecek bir durum yok ortada.benim oğlum 5 aylık diş çıkarmıştı ama kızım 8 aylıkken çıkardı yani kardeşler bile benzemiyorlar birbirine.arkadaşın çocuğu ise yaşında ilk dişlerini çıkardı doktora götürdüğünde "hiç diş çıkarmayan bebek gördünüzmü er yada geç çıkarır "demişlerdi.oturma konusuna gelince biraz geç kaldığınız doğru ama sanırım düşer diye korkup kucağınızdan bırakmadınız.bebeğin kendi sakin yada hareketli yapısındanda olabilir.benim kızım mayıs 22 doğumlü ama 6 aylıktan beri kendisi oturuyor ama malesef emeklemek istemiyor tutunarak ayakta durmaya bayılıyor.yardımsız birkaç adım sıralıyor :)
canım ben 4ayından bei otutturuyorum sendeartık oturttur herşey annelerin çabalarıyla daha çabuk oluyo bende hep kusuyo diye lime bile lamadım ve zor dönüyo sen yardım edersen daha çabuk oturur daha yeni yeni aykta duruyo ben çünkü hiç bastırmadım bastırmay başlayınca alıştı yürütece koy benimki öylriklreebasıyo 9ayı bitiyo herlkez aynı degil dertetme bende basmıyo diye çok korkuyodumama zamanı gelince yapıyolar
bizim doktorumuz 6 aydan çnce oturtma dedi o yüzden 6.ayda oturtmaya başladım.8.ayı doldurmadan yürütece koyma dedi.Koymadım.Bu yüzden benim bebeğim geç kaldı biraz.Emeklemiyor ama ayaklarının üzerinde duruyor maşallah gayet güzel basıyor.Oturuyor sallanıyor.Anne baba mama diyor.
Her çocuk farklı gelişir takmamak lazım.Gerçi bende kilosuna taktım.Sektirmeden 3-4 öğün yemek yediriyorum.Arada sütümden içiriyorum.Kilo almıyor.Allah korusun kilo vermesin inşallahta.Yine de insanın aklına takılmıyor değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?