2009 haziran anneleri bakar mısınız?

cnmkzm

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
518
154
333
Hakkari
hepinize merhaba...kızım 5 gün sonra 9.ayına girecek.ama hala ne diş çıkardı,ne desteksiz oturabildi,ne de sürünebildi...iki haftadır kendi etrafında dönüyor,yani daha yeni başladı...bunun haricinde sırtüstüyken yüzüstüne dönebiliyor...sizce bu durum normal mi?bizim durumumuzda olan var mı?...

canım bu diş, emekleme, oturma bazı bebeklerin erken bazılarının geç oluyormuş
bir doktora götür için rahat eder en azından

şimdiye kadar doktorluk bi durum olmadığını düşündüğüm için götürmedim.her bebek farklı oluyor çünkü...ama neredeyse yapması gereken çoğu şeyi hala yapamaması kafama takıldı gece gece...bizim durumumuzda olan varmı acaba diye merak ettim...

benim kızda 3 haziran doğumlu emekleme falan yok,sadece diş çıkardı o kadar...birde iki gündür kanepeden kendisi çok rahat tek başına inebiliyor....bekle biraz daha....bidzen 2 ay büyük olup diş çıkarmayanlarda var,birebir gördüm.....seninki daha küçük yine.....

hepinize merhaba...kızım 5 gün sonra 9.ayına girecek.ama hala ne diş çıkardı,ne desteksiz oturabildi,ne de sürünebildi...iki haftadır kendi etrafında dönüyor,yani daha yeni başladı...bunun haricinde sırtüstüyken yüzüstüne dönebiliyor...sizce bu durum normal mi?bizim durumumuzda olan var mı?...

slm cnaım benım kızımda 9. ayına yenı gırdı sadece ıkı diş cıkardı bunun dısında desteksız oturamıyor,emeklemıyor,yanı her cocuk farklı kafana takma mesela erkadasımın bebegını haftaya dogum gunu hala diş cıkarmamıs .bunlar olabılır seyler zamanla hepsını yapacaklar merak etme canım...

benimki de diş çıkarmadı.emeklemiyorda.bende bekliyorum bakalım.bizde 8.ayımızı dolduruyoruz yarın.

bencede telaşlanmanızı gerektirecek bir durum yok ortada.benim oğlum 5 aylık diş çıkarmıştı ama kızım 8 aylıkken çıkardı yani kardeşler bile benzemiyorlar birbirine.arkadaşın çocuğu ise yaşında ilk dişlerini çıkardı doktora götürdüğünde "hiç diş çıkarmayan bebek gördünüzmü er yada geç çıkarır "demişlerdi.oturma konusuna gelince biraz geç kaldığınız doğru ama sanırım düşer diye korkup kucağınızdan bırakmadınız.bebeğin kendi sakin yada hareketli yapısındanda olabilir.benim kızım mayıs 22 doğumlü ama 6 aylıktan beri kendisi oturuyor ama malesef emeklemek istemiyor tutunarak ayakta durmaya bayılıyor.yardımsız birkaç adım sıralıyor :)

bencede telaşlanmanızı gerektirecek bir durum yok ortada.benim oğlum 5 aylık diş çıkarmıştı ama kızım 8 aylıkken çıkardı yani kardeşler bile benzemiyorlar birbirine.arkadaşın çocuğu ise yaşında ilk dişlerini çıkardı doktora götürdüğünde "hiç diş çıkarmayan bebek gördünüzmü er yada geç çıkarır "demişlerdi.oturma konusuna gelince biraz geç kaldığınız doğru ama sanırım düşer diye korkup kucağınızdan bırakmadınız.bebeğin kendi sakin yada hareketli yapısındanda olabilir.benim kızım mayıs 22 doğumlü ama 6 aylıktan beri kendisi oturuyor ama malesef emeklemek istemiyor tutunarak ayakta durmaya bayılıyor.yardımsız birkaç adım sıralıyor :)

oturma konusunda haklısınız...erken zamanda pek oturtmadım...çevremdekiler bebeğin daha küçük belini incitir,omuriliği eğrilir vb şeyler dediği için korktum...şimdi ise bazen oturtuyorum ama kısa süreli çünkü hala korkuyorm...zaten bebeğimde fazla uzun oturamıyor, kendini kaydırıp yatar pozisyona getiriyor...öyle görünüyorki oturması benim yüzümden gecikmişşbilmiyorumkismilemafoldumben

diş ve emekleme henüz bizdede yok canım bunlar normal ama desteksiz oturabilmesi lazım bence doktorunla bir konuş

canım ben 4ayından bei otutturuyorum sendeartık oturttur herşey annelerin çabalarıyla daha çabuk oluyo bende hep kusuyo diye lime bile lamadım ve zor dönüyo sen yardım edersen daha çabuk oturur daha yeni yeni aykta duruyo ben çünkü hiç bastırmadım bastırmay başlayınca alıştı yürütece koy benimki öylriklreebasıyo 9ayı bitiyo herlkez aynı degil dertetme bende basmıyo diye çok korkuyodumama zamanı gelince yapıyolar

bizim doktorumuz 6 aydan çnce oturtma dedi o yüzden 6.ayda oturtmaya başladım.8.ayı doldurmadan yürütece koyma dedi.Koymadım.Bu yüzden benim bebeğim geç kaldı biraz.Emeklemiyor ama ayaklarının üzerinde duruyor maşallah gayet güzel basıyor.Oturuyor sallanıyor.Anne baba mama diyor.

Her çocuk farklı gelişir takmamak lazım.Gerçi bende kilosuna taktım.Sektirmeden 3-4 öğün yemek yediriyorum.Arada sütümden içiriyorum.Kilo almıyor.Allah korusun kilo vermesin inşallahta.Yine de insanın aklına takılmıyor değil

canım ben 4ayından bei otutturuyorum sendeartık oturttur herşey annelerin çabalarıyla daha çabuk oluyo bende hep kusuyo diye lime bile lamadım ve zor dönüyo sen yardım edersen daha çabuk oturur daha yeni yeni aykta duruyo ben çünkü hiç bastırmadım bastırmay başlayınca alıştı yürütece koy benimki öylriklreebasıyo 9ayı bitiyo herlkez aynı degil dertetme bende basmıyo diye çok korkuyodumama zamanı gelince yapıyolar

canım ben oturtuyom ama bi süre sonra kendini kaydırıyo,oturmak istemiyo sanki,ya da hala hazır değil anlamadım:uhm:bende ayakta tutuyorum yürütüyorum bezende koltuktan yardım alıp ayakta oyuncağıyla oynuyo,tabi ben arkasında duruyom hemen düşüyo çünkü...

bizim doktorumuz 6 aydan çnce oturtma dedi o yüzden 6.ayda oturtmaya başladım.8.ayı doldurmadan yürütece koyma dedi.Koymadım.Bu yüzden benim bebeğim geç kaldı biraz.Emeklemiyor ama ayaklarının üzerinde duruyor maşallah gayet güzel basıyor.Oturuyor sallanıyor.Anne baba mama diyor.

Her çocuk farklı gelişir takmamak lazım.Gerçi bende kilosuna taktım.Sektirmeden 3-4 öğün yemek yediriyorum.Arada sütümden içiriyorum.Kilo almıyor.Allah korusun kilo vermesin inşallahta.Yine de insanın aklına takılmıyor değil

canım allah bebeklerimize sağlık güç kuvvet versin:Saruboceq: benim kızımda zayıf,bazen güzel yiyo bazen yemiyo...diş çıkarmayı, oturmayı, sürünmeyi vb şeyleri zayıf olduğu için yapamıyor olabilir mi?şu an 8 kilo...senin bebeğin kaç kilo?...

kızım 8 ayını yeni bitirdi. 5 aylıkken diş çıkardı.desteksiz oturuyo.koltuğa tutunup ayakları üzerinde durabiliyo.

Diş ve emekleme olayına takılma onların olmaması şuan için normal ama oturamıyorsa doktora git.
Uzman tv de bir doktor 8 aylık bir bebek oturamıyorsa bizim için normal değildir diyordu, aç bir bak istiyorsan, seni korkutmak istemiyorum ama doktora git bence.

Bu doktorlar çok abartıyorlar bence. 6 aylık bebek yatarmı sica kızlar ya, tabiki oturacak. Ben 4 aylıkken oturtmaya başladım, aslında 5 aylıkken oturtuyum diyordum ama benim oğlan daha 3 aylıkken kalmak istiyordu hiç yatmak istemiyordu kalkcam diye zorluyordu kendini. 4. ayda ellerinden tutup kaldırınca çok seviniyordu.
Şimdi desteksiz oturuyor, arada bir dengesini kaybedip yığılıyor :)

benim kızımda 30 haziran doğumlu daha yeni başadı oturmaya daha sürünemiyor ve dişleride henüz çıkmadı azıcık belirginleşmiş. telaşlanmayın normal. geç diş çıkarması daha iyi.

bebeğin erken yada geç oturması annenin onu erken yada geç oturtmaya başlamasıyla alakalı bence. ayakta tutun sağlam basıyorsa, birkaç gün iyice oturması için ilgilenin eminim oturacaktır. tabiki bu bebekten bebeğe değişiyor. benimki 2 gün duramadı düştü destek koydum 3 gün kendi oturabildi 1 hafta olmadan kendi yatarken dönüp oturabiliyor.

arkadaşlar bu sabah kızımı doktora götürdüm.çok ilginç bir yöntem kullandı.kızımı desteksiz oturtup 50 ye kadar saymamı istedi.ben 26 ya geldiğimde kızım yana düştü.dr güldü ve "herşeyi gayet normal tek eksiği annesinin onu cesaretlendirmesi, 15e kadar durabiliyorsa sorun yok, bundan sonra daha sık oturt" dedi...yani kızımı ben oturmaya alıştırmamışım yoksa çoktan otururmuş...diş,sürünme,emekleme,yürüme vb geç olabilirmiş.bundan sonra ayakta tutmamı ve yürütmemi söyledi ki yapıyordum zatenyerimseniben...bide kilo almış 8.700 olmuşhihoyyythihoyyyt

Back
X