2009 kpss iptal edilecek

hamarat33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
392
2
41
Iğdır’da çökertilen KPSS çetesi çökertildi çökertilmesine ama ortaya çıkan skandal, öyle yenilir yutulur cinsten değil!

Iğdır’da çeşitli kentlerden bin kişinin sınava girmesinin nedenlerini araştıran Emniyet Müdürlüğü, ülke genelinde yapılan kopya skandalını ortaya çıkardı.

KPSS de çıkan soruları beş ayrı evde 60 öğretmene cevaplandırarak elde etiği anahtarı 8 bin lira karşılığında satan çetenin yöntemi akıllara durgunluk verdi

Kopya organizasyonunun lideri Iğdır Üniversitesi MYO Müdür Yardımcısı Turgay Şaşmaz, İmam Hatip lisesi Müdürü İbrahim Uslu’nun da aralarında bulunduğu dört kişi tutuklandı.

SORULARIN CEVAPLARINI TELEKONFERANS SİSTEMİYLE İLETMİŞLER

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) çıkan soruları beş ayrı evde 60 öğretmene cevaplandırarak elde ettiği anahtarı 8 biner lira karşılığında Türkiye’nin çeşitli kentlerinde sınava girenlere cep telefonu ve kulak içerisine gizlenen bluetooth’la bildiren bir çetenin nasıl çökertildiğinin detayları ortaya çıktı. Iğdır’da çeşitli kentlerden bin kişinin sınava girmesinin nedenlerini araştıran Emniyet Müdürlüğü, ülke genelinde yapılan kopya skandalarını ortaya çıkardı. Kopya organizasyonunun lideri Iğdır Üniversitesi MYO Müdür Yardımcısı Turgay Şaşmaz, İmam Hatip lisesi Müdürü İbrahim Uslu’nun da aralarında bulunduğu dört kişi tutuklandı.

SORULAR İNTERNETE SIZDI

Toplam, 25 ortaklı çete, 27- 28 Haziran’da ülke genelinde yapılan KPSS’de kopya çekmek için harekete geçti. Sınav sırasında dijital fotoğraf makinası ile çekilen sorular, Iğdır’da beş ayrı evde çeşitli illerden bu iş için gelen 60 öğretmene cevaplandırıldı. A, B, C, soru kitapçıklarına ‘hapşırma’, ‘öksürme’ ve ‘hıçkırma’ kodu verdiler. Bu kodlarla yapılan talep üzerine hazırlanan ‘cevap anahtarı’ cep telefonu, kulak içerisine gizlenen bluetooth’la sınava katılanlara 8′er bin lira karşılığında dağıtıldı. Ayrıca, soruların yanıtları internet üzerinden Ankara, Bursa, Giresun, Trabzon, İzmir, Erzurum’da sınava girenlere gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, sınav skandalı ile ilgili olarak şöyle denildi:

“27- 28 Haziran 2009 günü Iğdır’da yapılacak KPSS sırasında soru kitapçıklarının dışarıya çıkarılarak, cevapların sınava katılanlara cep telefonları vasıtasıyla bildirileceği, bu yöntemle kopya çekileceği, bunun için ilimizle ilgisi bulunmayan çok sayıda kişinin sınav zamanı Iğdır’a geleceği, organizasyonu yapanların bu işlemler karşılığında para alacakları şeklinde bilgiler intikal etmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda soruşturma başlatılmıştır.

Görevlilerimizce yapılan çalışmalar sırasında 27 Haziran günü söz konusu sınavdaki soruların dışarıya fotoğraflanmak suretiyle çıkarıldığı ve çıktılarının alındığı, soruları cevaplandırmak üzere değişik illerden gelen öğretmenler tarafından soruların cevaplandırıldığı, bu cevapların ilimizde ve başka illerde sınava katılan kişilere cep telefonu ve kulak içerisine gizlenebilen bluetooth kulaklık ile bildirildiği ayrıca dijital ortamda çalınan sınav soru kitapçıklarının ve cevaplarının başka illerdeki irtibatlı şahıslara internet yoluyla aktarıldığı tespit edilmiştir.

Yapılan tespitler doğrultusunda 27 Haziran günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce operasyon başlatılmıştır. Aralarında üniversite öğretim görevlileri ve öğretmenlerin de bulunduğu toplam 25 şahıs gözaltına alınmış, şahıslarla bağlantılı adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar, cep telefonu, cep telefonu kulaklığı, fotoğraf makineleri ve suçla ilgili olduğu değerlendirilen dokümanlara el konulmuştur.

Şahıslar, haklarında suç örgütü kurmak, rüşvet alıp vermek suçlarıyla ilgili olarak hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte 1 Temmuz günü adli mercilere intikal ettirilmişlerdir. Yakalananlardan 11 kişi, Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanma talebiyle yetkili mahkemeye sevk edilmiş, 4′ü tutuklanmış, 7 kişi ise kefaletle serbest bırakılmıştır.”
 
bu gıbı haber Çok Çıkıyor ama zannetmıyorum ıptal olacaĞını bu sıstem bÖyle geldı boyle gıdıyor arada yaŞlarda yanıyor hepsı bu...
 
bu gİbİ haber Çok Çıkıyor ama zannetmİyorum ıptal olacaĞİnİ bu sİstem bÖyle geldİ boyle gİdİyor arada yaŞlarda yanıyor hepsİ bu...

evet bencede iptal olmaz işini bilen de denilmez ama kılıfını bulan işini yürütüyor malesef
 
bu haber kpss nin hemen ardındaki hafta çıktı televizyonlar göstermedi sadece memurlar nette gördüm isyandaydı millet... ne oldu o günden bu güne koca bir hiç...
8 tane soru iptal edildi bunun yanı sıra belkde 9 tane gene televizyonlarda bişey yok!!!
milletin netleri 25 net aşağı hesaplandı mahkemelik oldular gene ses yok basında!!!
parayı veren düdüğü çalar mantığı ile sayfası bile açılamayan kişiler kodrolu öğretmen oluverdi gene ses yok !!
atanamayan kpss zedelerden 60 öğretmen 3 gün açlık grei yaptılar ve son gün televizyonda 1-2 dakikakalık bir yer verildi sonunda ama ne oldu nimet çubukçu hanım efendi halledeceğiz bunların hepsini dedi ve sadece 5 bin kadrolu öğretmen atanacak bu yıl 10 bin sözleşmeli !!! işin tuahafı kasımda 6000 öğretmen daha atanacak neden eylülde değilde kasımda ... 6000 öğretmenin maaşını iki ay veremeyecek haldemi bu devlet !!!!!
açıklanan öğretmen açığı sayısı 440 bin di sonradan zırt dendi pırt dendi 140 bin oldu açık sayısı ardından sadece 15 bin kişi atanacak gene ses yok !!!!!!
greve giden 60 öğretmeni 300 kişilik polis ordusu izledi milli eğitim bakanlığına yürümek istedi bu öğretmen adayı arkadaşlarımız ve dedilerki tek sıra halinde ve aranızda konuşmadan pankart taşımadan yürüyeceksinzi..!! bizler gibiydi onlarda okumuş bu ülkenin aydın geleceğini yetiştirecek kişilerdi !!! birer zanlı katil suçlu canavar muamelesi yapıldı !!! tererislerin elini kolunu sallayarak sayın diye başlarına seslendikleri ülkede 60 öğretmen 300 kişilkik polis ordusu tarafından sarılıp susturuldu adeta aşağlandı gene ses yok !!!!
ığdırdaki skandalmı :)) gülerim ağlanacak halimize arkadaşlarım canlarım... iptal falan olmaz olsada fark eden birşey olmaz...
okuduk ne emeklerle ama hakkımız olanı alamadık çalışıp duralım bakalım ... dediğiniz gibi birileri parasıyla birileri dayısı sayesinde hakkımızı alsın sonrada dindar olmaktan bahsetsin dursun...

söyleyecek çok şey var ama kime ne söyleyeyim...

annem öğretmen babam öğretmen.. halam dayım öğretmen ...
bir ben aptaldım olamadım öğretmen...
sonraki baharlara taşıyorum umudumu pes etmedim örseledndim ama yıkılmadım ne yazıkki değişmedimde :))
hadi bakalım 2010 kpss bekle beni geliyorum :))
hepinize başarılar arkadaşlarım
 
X