2009 Mart Bebekleri Balık Yiyor mu? Balıkları Nasıl Yediriyoruz?

gamzeozs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
49
1
96
Ankara
merhaba arkadaşlar.Oğlum kayra ya balığı yedirip yedirmeme konusunda kararsızım. sizler yediriyor musunuz? nasıl pişirip veriyorsunuz balığı? 1 defa yedirdim somon balığını baya isal oldu. sizlerin çocuklarının balığa tepkisi ne oldu? Hangi balığı, ne sıklıkta, nasıl hazırlayıp veriyorsunuz?

Ben kızıma düzenli olarak veriyorum tarhana çorbasının içinde severek yiyiyor.
Haftada 1 gün veriyorum önce balığı haşlıyorum suyuna çorba yapıyorum etlerinide tiftiyorum.

merhaba arkadaşlar.Oğlum kayra ya balığı yedirip yedirmeme konusunda kararsızım. sizler yediriyor musunuz? nasıl pişirip veriyorsunuz balığı? 1 defa yedirdim somon balığını baya isal oldu. sizlerin çocuklarının balığa tepkisi ne oldu? Hangi balığı, ne sıklıkta, nasıl hazırlayıp veriyorsunuz?

merhaba canım öncelikle somon balığı bence yanlış tercih çünkü yağlı bir balık olduğu için senin dediğin gibi ishale neden olur muhtemelen kayranın bağırsaklarını bozmuş bu yüzden az yağlı daha küçük balıkları tercih edebilirsin. kızım ecrin yağmur balığı çok seviyor.:nazar: hamsi buğulama(az yağ kullanıyorum ), dardanel ton (yağını süzüyorum ), ızgara çupra yiyor.balıkları genelde taze tüketmeye çalışıyorum ama çuprayı ayıklayıp bir kaç parçaya bölüp buzluğa atıyorum gerektiğnde yemeğine katıyorum zaten çabuk pişiyor haftada 2 kere balık yedirmeye gayret ediyorum.

bende Ada'ya somon balığı yediriyorum doktorumuz bize onu tavsiye etti yalnız kızımın yumurtaya allerjisi olduğu için onuda telafi etmesi için önermişti kızım çok sevdi haftada 3 gün balık yiyiyor %90 nı somon ama arada hamsi filanda yiyiyor genelde balığı yağsız sıcak yavada kızartıyorum yada fırında yapıyorum bayıla bayıla yiyiyor kuzum :nazar:

meriçte somonu çok seviyor ve hiç ishal felan olmadı, bence senin bebişinin o gün yediği başka şeylerlede alakalı olabilir ishal durumu... bende damla gibi somonu yağsız tavada ince fleto şeklinde yapıp kızartıyorum ya da fırında sebze ile pişiriyorum, çupra ve hamsiyide çok sevdi meriç... bence darnanel ton çok daha yağlı somondan ve konserve yiyecek sonuçta kendi yaptığımız gibi olmayacağını düşünüyorum

Bizde en az haftada 1 kere balık yiyoruz.
Biz genellikle somon olmak üzere hemen hemen her balığı yiyoruz.

malisef oğlum balığı sevmedi. çorbasını buğulamasını kızarmasını denedim hepsini tükürdü. :gitme:

ben birkaç kez verdim balık sebze çorbasına karıştırıp. yemişti öyle. ama epeydir vermiyorum. balık yediğinde her türlü süt ürürnünden uzak durmak gerekio ya ee o zaman balık yediği gün ne yediricem?

fatmacım Ada süt içmeden yapamaz günde hemen hemen 2 lt süt içiyor yakında inek alacam kapının önüne buna ragmen haftada 3 gün balık veriyorum mutlaka ama balığın tazeliği çok önemli bu zamana kadar şükürler olsun bişey olmadı eğer yaptığın balık tazeyse sende verebilirsin

ada da balığı çok seviyor genelde çupra yiyor çünkü biz de çuprayı seviyoruz :) ızgara yada frında yapıyorum bayılıyor. bu arada balık taze olmak koşuluyla balıktan 2 saat önce ve 2 saat sonra süt ürünleri verebilirsin.balık bebekler için çok önemli

demirde balığı çok seviyor her tür balığı itiraz etmeden yiyor zaten bir tek balığa itiraz etmiyor iştahı pek yok bu ara bende sık sık veriyorum balık+salatanın suyuna ekmek batırıyoruz ekşili bayılıyor valla...:))

Ben de genelde levrek yada mezgit türü balıklar yediriyorum. Daha az kokulu oldukları için rahat yiyor. Özellikle mezgit fileto yapıldığı için kılçık açısından daha rahat oluyor. Geçen gün aldığım balıkların içinden yumurtası çıkmış, balıkçı abla pişir yedir bebeğe çok faydalı dedi. Tabii önce bir google'dan arattık :) gerçekten çok besleyiciymiş. Onu da afiyetle yedi.

ben de genellikle haftada bir ya da 2 yedirmeye çalışıyorum,onunkini fırına veriyorum üzerine bir parça tere yağı koyuyorum ,taze alıp max ertesi güne kadar yedirmeye çalışıyorum

Back
X