2009 Mayıs Anneleri

günaydın herkese nasılsınız kızlar cerencim maşallah bebişine benim daha doktora gitmeme bir ay var çok merak ediyorum bebişimi

Kızlar çok kötüyüm yarım saat önce wc gittim tam tuvalet kağıdıyla silerken su gibi bulanık bişey aktı elim ayağım tutmuyor ya sonra selpak koydum biraz bekledim sonra tekrar tuvalete gittim selpak kupkuruydu ama tuvaletim yine geldi böle tam sarıda değil bulanıkta değil hiçbişey anlamdım ağrım sızım hiç bişeyim yok kızımda tekme atıp duruyor ya işyerindeyim bide napıyım kızlar selpakta sonradan kuruydu acaba ben karıstırıyormuyum çok korkuyorum bebğimi kaybetmek istemiyorum akıntısı gelenler sizin nasıl olmuştu çokmu geldi ağrınız varmıydı?

günaydın canım benımde aynı anlattıgın gıbı gecen cmt bırden bacaklarımdan su gıbı bulanık bısey akmıstı apar topar doktora gıttık turnusollu ped koyduk muane ettı akıntı bırden boşalmıs dedı senınkıde böle bısey olabılır bebegın suyu normal su gıbıymıs bulanık veya renkı degıl selpak koy bak bakalım tekrar olacakmı tekrarlarsa ara doktorunu ama panık yapmaa emiii

semra endişelenme ben hapşırırken bacaklarımın arasından bile aktı bence o bölgede kas gevşemesi bu akıntıların hızlı bir şekilde gelmesini sağlıyor ben pazartesi gittiğimde doktora sorucam ama endişenlenme aynısı bendede oldu hemde kaç kez ama renkli dopplera girdim bebeğimin suyu çok çok iyi dedi doktor üstelik kendi doktorumda dedi suyu gayet iyi diye benim akıntım da aynı anlattığın gibi bulanık bir su gibi bir şey

marylin gözünaydın canım
semracım doktorunu ara sor tatlım bakalım ne dicek

günaydın canım benımde aynı anlattıgın gıbı gecen cmt bırden bacaklarımdan su gıbı bulanık bısey akmıstı apar topar doktora gıttık turnusollu ped koyduk muane ettı akıntı bırden boşalmıs dedı senınkıde böle bısey olabılır bebegın suyu normal su gıbıymıs bulanık veya renkı degıl selpak koy bak bakalım tekrar olacakmı tekrarlarsa ara doktorunu ama panık yapmaa emiii

sağolun kızlar evet canım selpak koydum şimdi bekliyorum tuvalete gitmeye korkuyorum canım bide benim tuvaletteydim oyüzden çokmu geldi azmı geldi anlamadımki ben silerken farkettim öle çok değildi,2gün sonrada dr.gidicektim şimdi bekliyorum bakalım selpakta akıntı ıslaklı varsa hemen gidicem dr.

semra endişelenme ben hapşırırken bacaklarımın arasından bile aktı bence o bölgede kas gevşemesi bu akıntıların hızlı bir şekilde gelmesini sağlıyor ben pazartesi gittiğimde doktora sorucam ama endişenlenme aynısı bendede oldu hemde kaç kez ama renkli dopplera girdim bebeğimin suyu çok çok iyi dedi doktor üstelik kendi doktorumda dedi suyu gayet iyi diye benim akıntım da aynı anlattığın gibi bulanık bir su gibi bir şey

ay canım Allah bebeklerimizi bize bağışlasın inşallah dediğin gibi kçtü bişey olmaz canım ama dünya başıma yıkıldı resmen Allahım kimseye yaşatmasın dua edin kızlar kötü bişey olmasın

günaydın ojeli öpsünler koklasınlar senin oğluşunu iyiyiz canm sende iyisin umaırm

semracım endişelenip stres yaşatma kuzuna olsa hepsnin bri açresi var doktora giidnce turnusollu ped istiycem ben snede site içimiz rahat eder

bu rada size bir şey sorcam kızlar benim diş etlerim hergün fırçalarken ve bazen sert bir şeyler yerken mesala ekmeğin çıtır yerleri kanıyor ve bu bir kaç aydır böyle nette araştırdım gebelik hormonları nedeni ile diş etlerinde şişme olabildiği ve kanayabildiği yazıyor merak ettim diş etleri kanayan varmı benim bu ara hergün kanıyor ve ne gibi bir önlem aldınız

[
günaydın ojeli öpsünler koklasınlar senin oğluşunu iyiyiz canm sende iyisin umaırm

semracım endişelenip stres yaşatma kuzuna olsa hepsnin bri açresi var doktora giidnce turnusollu ped istiycem ben snede site içimiz rahat eder

bu rada size bir şey sorcam kızlar benim diş etlerim hergün fırçalarken ve bazen sert bir şeyler yerken mesala ekmeğin çıtır yerleri kanıyor ve bu bir kaç aydır böyle nette araştırdım gebelik hormonları nedeni ile diş etlerinde şişme olabildiği ve kanayabildiği yazıyor merak ettim diş etleri kanayan varmı benim bu ara hergün kanıyor ve ne gibi bir önlem aldınız

Canım şimdi nette onu okuyodum sakın endişelenmeyin eğer çok olursa diş eti çekilmesi falanda yaşarsanız bir diş dr. gidin diye yazıyor bendede fırçlarken arada kanıyor bide damaklarım hep kabarık sert bişeyler yiyemiyorum

Hamilelik döneminde meydana gelen hormonal değişiklikler diş eti hastalıklarına yakalanma riskini artırmaktadır. Eğer iyi bir beslenme ile beraber yeterli derecede ağız ve diş bakımı yapılırsa, hamilelik döneminde bir diş problemi ile karşılaşılmayacaktır.
Ayrıca, hamilelik döneminde bebeğin ve annenin kemiklerinin sağlıklı kalabilmesi için, anne günlük olarak 1200-1500 mg kalsiyum almalıdır.

Hamilelik sırasında dişetlerinde görülen hafif kızarıklıklar, şişmeler ve hassasiyet normaldir. Genelde 2. ayda başlayıp 8. aydan sonra daha da üst seviyeye ulaşabilir. Doğum sonrasında iyi bir bakımla dişetleri eski haline döner. Bu dönem iltihab ve çürümelere zemin hazırladığından ağız ve dişetlerine özen göstermek gerekir.

Hamilelik döneminde, hormonlar dişeti mukozasında kanamalara ve sallanmalara neden olabilir. Böyle durumlarda dişeti iltahabı gündeme gelebilir. Aynı zamanda bu dönemde plak oluşumu da kolaylaşır ve bu da çürüğe yol açmaktadır. Ağız ve diş bakımının düzenli yapılması, beslenme şeklinin gözden geçirilmesi ile bu problemler giderilebilir. Diş çürüklerinin tüketilen gıdalarla yakın ilgisi vardır. Özellikle tüketilen şeker ve şeker içeren besinlerin alınma zamanı ve miktarı önemlidir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Dişler sabah akşam mutlaka fırçalanmalıdır.
Çok sıcak ve çok soğuk yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır.
Klaiteli ve yumuşak kıllara sahip diş fırçası kullanılmalıdır.
Florürlü diş macunu ile dişler fırçalanmalıdır.
Fosfor ve kalsiyum açısından zengin besinler alınmalıdır.
Şekerli yiyecek ve içeceklerden mutlaka kaçınılmalıdır.
Kusma sonrasında ağız ve diş temizliği yapılmalıdır.
Çürüme ve iltihap belirtileri farkedildiğinde doktora gidilmelidir.
Ağrı kesici doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
Ilık tuzlu su ile gargara yapılmalıdır.

valla öyle semra ya benim diş doktoruna gitme zamanım geldi sanırım ama bide şey yazıyordu diş ve diş etleri tedavisini 2. dönemde yaptırın 1. ve 3 dönemde düşük ve erken doğum riski nedeni ile diş tedavisi yapmayın diyor ne yapacağımı şaşırdım valla benim de arka dişimin etrafındaki diş etim kabarmış ve dişleirmde sızlama oluyor bence gidince doktora bunuda soralım valla bitmiyor sorunlar bakalım hakkımızda hayırlısı sağlıkla bir bebeklerimize kavuşsaydık 92 günüm kalmış

Kızlar çok kötüyüm yarım saat önce wc gittim tam tuvalet kağıdıyla silerken su gibi bulanık bişey aktı elim ayağım tutmuyor ya sonra selpak koydum biraz bekledim sonra tekrar tuvalete gittim selpak kupkuruydu ama tuvaletim yine geldi böle tam sarıda değil bulanıkta değil hiçbişey anlamdım ağrım sızım hiç bişeyim yok kızımda tekme atıp duruyor ya işyerindeyim bide napıyım kızlar selpakta sonradan kuruydu acaba ben karıstırıyormuyum çok korkuyorum bebğimi kaybetmek istemiyorum akıntısı gelenler sizin nasıl olmuştu çokmu geldi ağrınız varmıydı?

canım aynı durumu bende dün akşam yaşadım birden bacağıma kadar sıvı birşey hissettim sonra geçti tatlım umarım kötü birşey yoktur stres yapma bitanem bazen iltihap varsa birden akıyor bana doktorum öyle demişti ama yinede gidip muayene olacağım sende doktorunla görüş tatlım:nazar:

Günaydınlar Canlarım;

Dün o kadar yoğundumki eğitim grupları peşpeşeydi bi ara bayılacam sandım.Ancak okuyabiliyorum sizi.

mrb ben geldim. hastanedeydim. akdeniz anemimden dolayı hemoglobin seviyem 7,5 a düşmüş. bir gece yattım hastanede serum ve kan yedim. Bir de idrarımda mikroorganizma çıktı. çok kötü ve yorucu 2 gün geçirdim. Allah beterinden esirgesin. ama berbattı yani. neyse ki kızım iyi. 906 gr olmuşuz. 24+6 günlüğüz. sizden hiç idrar tahlili sonucunda mikroorganizma çıkan oldu mu neler yapıldı.ben antibiyotik yedim inşallah bebeğime zararı olmaz.herkese selam.

Canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine

kızlar merhaba
hastaneye gittim, kum döküyormuşum :( doktor bol bol su içeceksin dedi, yat demedi çalışabilirsin dedi
beterin beteri var diyorlar, çok şükür erken doğumla ilgili değil
tetanoz aşımı da oldum 2. dozunu
bu arada fotolarım geldi, çoktandır yüklemek istiyordum, fotoğraf makinemiz çalınmıştı ama bebişim doğmadan alacağım bir tane
akşam yükleyeceğim kızlar göbüşümü
öptüm hepinizi

Alsucum allah beterinden saklasın bol bol su iç cnm çok iyi geliyor bende hamilelik öncesinde kum dökmüştüm hakkaten zor bir durum acil şifalar

kizlar ne olur bana yardimci olun bisey soruam dun gece hic uyumadim midemde tuhaf bisey var
anlatamiyorum boyle birden midemden gogsume dogru bi balon sisiyo gibi bi heyecan basmasi gibi bisey oluyo o ara kalbimde guclu atiyo hemen geciyo ama sik araliklarla cok korkuyom ya ne bu boyle butun keyfim kaciyo yemek yiyemiyorum korkudan dahada artar diye ne olur boyle bisey yasayan varmi kizlar cevap yazin bende rahatlim opuyorum cok sagolun simdiden

Sanki kalbim ağzımda atıyor gibi oluyo benimde aynen canım birden çarpıntı gibi.Doktoruma sorduğumda endişelenmem gereken bişey olmadığı ve diyafram sıkıştığı için böyle hissettiğimi söyle korkacak bişey yok cnm

günaydın canlarım buugün çok mutluyum yarın annem babam ve kardeşlerim bizi ziyarete istanbula geliyorlar şimdiden çok heyecanlıyım en son kurban bayramında gçörmüştüm ailemi şimdi ben anakaraya gidemiyorum diye onlar karar vermişler buraya gelmeye hafta sonum çok güzel geçicek bu akşamdan gidip hazırlıklara başlıycam ailesinden yarı olanları tez zamanda kavuştursun inş herkesi öpüyorum

defnemde çok iyi bu sabah serviste hep kıpır kıpırdı yalnız bu ara yeni bir şey öğrendi kuzum bir tarafıma toplanıyor orayı böyle yumruk gibi sert hale getiriyor inş en kısa zamanda daha net elllerini ayaklarınıda görürüz tüm arakadaşlarıma güzel bir gün diliyorum hepinizi seviyorum

Allah kavuştursun ay ne mutluluk ya hazırlık telaşı bile heyecanlı olur.Benim oğluşumda kıpır kıpır bu aralar hiç durmuyor desem yeri var halbuki bebekler 20 saat uyuyup 4 saat uyanık kalırlarmış benim oğlum bana çok çektircek sanırım bu uykusuzlukla kaydirigubbakcemile3

Semracım telaş yapma doktorunu bi ara cnm.Önemli bişey olduğunu sanmıyorum.

günaydın arkadaşlar.biz yine oğluşla işe geldik.çalışıyoruz.nasılsınız bugün bakalım?

İyiyiz cnm sen nasılsın?

Ah sorma ya bendede acayip diş eti kanaması var yaşadıklarımız ne kadar ortak hakkaten siz yazınca sanki beni anlatıyosunuz gibi geliyooo :teselli: sorun değil cnm ya gayet doğalmış bu doktorlar zaten bu kadar soruyoruz diye illallah edecek bizden

sağol ılgıncım bilgiler için kalsiyum çok önemli hergün süt ve yoğurt peynir tüketiyourm mutlaka ama belki biraz daha artırmalıyım miktarı ama zaafım şekerli gıdalara tatlıya karşı düşkümlüğüm çok arttı benim belki bu yüzden kanıyor

sibiko hoşgeldin canım haklısın valla hepimizde aynı şeyler hep ama ne yapalım endişe oluyor ister istemez ben şimdiye kadar dişlerimle ilgili hiç problem yaşamadım ama doktorlar valla kovalayacaklar artık bizi benimd sorularım o kadar biriktiki sanırım doktor bu kez baygınlık geçirecek

gunaydın kızlar nasılsınız erkenden başlamışınız maşallah sohbete bızde kuzucuklarımla yenı uyandık kahvaltı yapmadan bır gunaydın dıyelım dedık teyszelerımıze

Benimde diş etlerimde kanama oluyor doktorum olur korkulacak bişey yok dedi hatta vampir gibiydim kan doluyordu ağzım ama kızlar havuç suyu sıkıp içmeye başladım uzun süredir hiç bişey yok çok şükür
kızlar birde göğüslerimiz emzirmede yara olmasın diye ben evicap diye bir vitanin kullanmaya başladım şefaf bir kapsül yağ var sanki içinde sıkıp patlatıyorum onu göğüslerime sürüyorum halamda kullanmış bunu ve göğüsü yara olmamış hiç tavsiye ederim her akşam alıp sürün

çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Allahım sağ salim hamileliğimizi geçirip bebişlerimizzi kucağımıza almamızı nasip etsin. bu arada kızım çok durgunlaştı. eskisi gibi çok hareket etmiyor. Hatta 2 gündür hareketini doğru düzgün hissettiğimi söyleyemem. Annesi hasta olmuş diye üzüldü galiba yavrum...

Herkese günaydınlar bacılar. Geçmişi okuyamadım. İşten çıkma vaktim yaklaştıkça toparlanmak için epey çaba harcıyorum :çok üzgünüm:

Nasılsınız bakalım? Keyifler yerindedir umarım?

kızlar yaaaaaaaaa benımde kanım 7.8 e duşmuş akşam kan testı yaptırdım
doktorum cok duşuk ya ken verıcez yada kan ıgnesı dedı bugun 3 de gıdıcem bakalım ne dıycek bu kan takvıyesı veya ıgnesı nasıl oluyor bılen varmı

Back
X