Canım geçmiş olsun tekrar. Allah beterinden saklasın yinede buna da şükür. Az kaldı bacım. Biraz daha sabırla sağ salim alacaksın inşallah kuzunu kucağına a.s.
Bitanem yaa bi kurtulabilsek şu iltihaplardan, zaten o kadar benziyorki bizim olaylar seninle,benimde hep riskli,çok çok çok iyi anladım seni özellikle cumadan beri yasadıklarım nedeniyle,sakın korkma tatlım inş. sağlıklı olcak bebişlerimiz:teselli:
Kızlar ben geldim.Nasılsınız ben iyiyim şimdi gönderdim görümcemleri.OOOOOOHHHHHHHH.
Bende kum döküyorum devamlı su içiyorum bu sebeple WC ve ben kanki olduk.Bu arada daha öncede söyledim WC de sıcak su kullanın ve ıspanak gibi kum ihtiva eden yiyecekleri daha az tüketin.Cerencim aman dikkat et Alsucum sende, bu dönemde çabuk iltihap yapar idrar yollarımız.Yeni Anne iyi olmana sevindim.
Dırımcım sana da sevindim dr da içine sinmiş geçmiş olsun.
Mutaharracım bazen bebekler bazı haftalar daha az gelişir bazende hızlı ilerler inşallah iyi olur.Moralini bozma.
Bende dünden beri inanılmaz yoruldum doğru dürüst oturamadım.Görümcemin oğlu sinirlerimi bozdu artık sabrım bitmişti.Yemek takımım bozuldu ve sandalyem kırıldı ve bilgisayarı zor kurtardım.Allahım mana vermek istemiyorum ama çocuk değil canavar.Kardeşi 1 yaşında kafasını koparacaktı bebeğin zor aldık elinden kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso
canım sana da geçmiş olsun
ah şu WC'yi söyleme, her 2 dk bir gidiyorum ya
doğru söylemişsin kankim oldu benim o benneyaptımki
kızlar bende allahtan bebeğin suyuyla ilgili bir sorun çıkmadı.mantarmıs... fitil verdi doktor 3 günde 1 kullanıcam.hiç yoktan iyidir daha kötü olabilirdi
arkadaslar benimde dünden beridir sağ kasıgım ve böbregimin oldugu yer agrı yapıyor özelllikle hareket ederken ayaga kalıp yatarken sizdede oluyomu geçmezse doktora gidicem
Merhaba Herkese,
Yeni Anne, durumun ne tam anlayamadim, sanirim düzenli takip edemedim gecen haftalarda, o yüzden olsa gerek. Ama iltihap ve erken dogum riski gibi sorunlarla basediyorsun anladigim kadariyla. Cok gecmis olsun. Üzülme lütfen, cünkü bende hamileligimin basindan beridir bu stresle yasiyorum ve stresim arttikca durum hep kötülesiyor. 3 kere hastanede yattim, ilkinde asiri kanamadan dolayi. Meger ikizmis bebeklerim ve teki düsmüs. Ben o kadar kandan ve parcadan sonra, icimde bir canlinin yasayacagina ihtimal vermezdim, bak hala devam ediyor hamileligim. Kanama bitti ama su mantar illeti yakami bir türlü birakmadi. Bu günlerde pek sorun yok gibi ama ara ara kasinti ve akinti derdi var. Her yeni gün, bir umut. Bebegin gelisimi normal. Seker yükleme testi normal. Bebegin sivisi nasil bilmiyorum, burayi okuyunca panikledim. Cünkü cok acemi bir doktor bakmisti hastanede gecen hafta, iyi görünmüyor gibi ama emin degilim, doktoruna sor demisti. Ayin 19 unda randevum var ama o zamana kadar bu stresle yasamak zor. Herseyi oluruna biraktim artik. Bebegimin hareketlerini hissediyorum ve kendimi genel olarak kötü hissetmiyorum. Bu yetiyor...
Neyse, fazla gevezelik yapmayayim. Aylar sonra bu sayfalarda okuyacagimiz hamilelik hikayelerini iple cekiyorum. Bebeklerimizi kucaklayacagiz ve tüm korkular ve üzüntülerimiz bitecek insallah...
selam cerencim alıştık tatile di mi bende alıştım valla çalışmak zor gelecek
kum olayına gelince hamileliğimin ilk haftalarında ben döküyordum kum dr um bol bol su içeceksin demişti günde en az 3 litre su içiyordum tabi onun dışında 2 bardak süt meyve suyu ayran ve diğer sulu içecekleri saymıyorum yani 5 litreyi buluyordur herhalde çok büyük sorun değil su iç geçer inşallah
benimde şekerimde sorun çıktı açlık şekerim 92 tokluğun sonucunu salı günü alıcam bakalım hayırlısı bi de üstüne tansiyonum yükseliyor şu bebekleri hayırlısıyla alsaydık kucağımıza inşallah
Merhaba kızlar,size haberlerim var yine,öncelikle çok çok şükür gelen bebeğin suyu değilmiş,su gelmesinden şüphelenen arkadaslar için testleri adları ile birlikte yazıyorum önce turnusol kağıtlı ped ile baktı doktor,onda turnusol kağıdı sonradan sarıya dönüştü buda idrar ile temes etmesi demekmiş,testin adı ALTEST,ama doktor garanti olsun diye bi test daha istedi onun adıda AMNİSURE,o testtede doktor yine muayeneye alıyor ve vajinal yoldan kendisi testi yapıyor,test 5 dk da kesin sonuç veriyor,oda negatif çıktı çok şükür
Şimdi kullandığım ilaçlar nidilat,enfexia,ve adını hatırlayamadığım şırıngalı bi vajinal krem,doktor ilaçları kullanmaya başladığımdan itibaren bebeğin hareketlerini çok yakından takip etmemi istemişti zaten ilaç özelliklede düşük önleyici nidilatın zararlı etkisine karşı,bebeğin hareketlerini takip ediyorum bende,inşallah ilaçlar etki ederde şu enfeksiyonlardan kurtuluruz oğluşumda bende,ilaçların zararı olur diye çok korkuyorum,
İlacın etkisindenmidir bilemiyorum aşırı unutkanlık başladı, 2 dk önce ilacı alıp almadığımı bile hatırlayamaz oldum annemler eşim hep ilaçlarımı takip ediyor bu yüzden,Allah razı olsun sürekli saat kurup ilaçları veriyolar,enfeksiyon ilaçları ile birlikte bi poset ilaç alıyorum,sabah ve aksam kan ilacı,sabah vitamin ve sabah aksam antibiyotik,basta 4 saatte bir sonra 6 saatte bir olmak üzere günde yaklasık 4 kez nidilat,gece yatmadan önce vajinal krem...bi çuval oldular,bol bol su içiyorum antibiyotikleri atmak için
Doktor ultrasonla yakın takibe aldı zaten sadece bu hafta 5 sefer ultrasona aldılar,sürekli bebeğin suyunda azalma varmı kontrol ediyorlar
Dün tetanos aşısının 2. dozunuda vuruldum,sonra bi kat aşağıya ultrasona girmek için indik,o sırada tansiyon yerlere düşmüş benim şükür eşim yanımdaydı hemen yatırdılar sandalyelerin üstüne hem baş dönmesi hem göz kararması derken dizlerimin bağı çözüldü sanki,neyse tekerlekli sandalyeyle götürdüler yine üst kata,pat diye geçti sonra anlayamadım demekki o sandalyeye oturmam gerekiyomuş:roflol:
Neyse eve geldik sonra bi uyumusum 3 saat sonra falan anca dinlenmişim,sanırım ilaçlar ağır geliyo bünyeme,neyse inş. 5 gün sonra tamamen biter bu ilaç macerası,
Doktor hep yatıcan dedi yine kalkmak yasak,bi wc ye o kadar
Kızlar her gece hem bebişim hemde kendim ve sizin bebişleriniz için dua ediyorum,inş. bu zamanlarıda atlatıp alıcaz bebişleri kucağımıza Allahın izniyle,Ben dünden beri daha rahatladım su olayı negatif olunca,ama doktor bide şöyle dedi,belki sadece o zaman su gelmiştir sonra kesilmişte olabilir dedi,inş. bi daha olmaz,
Şeker testimide yaptırdık açlık 79 tokluk 141 çıktı doktor tam sınırda yüksek sayılır dedi haftaya 100 lük yapılacakmış,inş. onda problem çıkmaz bide şeker çıkarsa tam olcak zaten Allah korusun
Off çok yazmışım ben kaptırdım kendimi galiba:CüvCüv:
Öpüyorum hepinizi ve tontişleriniziii
selam cerencim alıştık tatile di mi bende alıştım valla çalışmak zor gelecek
kum olayına gelince hamileliğimin ilk haftalarında ben döküyordum kum dr um bol bol su içeceksin demişti günde en az 3 litre su içiyordum tabi onun dışında 2 bardak süt meyve suyu ayran ve diğer sulu içecekleri saymıyorum yani 5 litreyi buluyordur herhalde çok büyük sorun değil su iç geçer inşallah
benimde şekerimde sorun çıktı açlık şekerim 92 tokluğun sonucunu salı günü alıcam bakalım hayırlısı bi de üstüne tansiyonum yükseliyor şu bebekleri hayırlısıyla alsaydık kucağımıza inşallah
Mutahhara tatlım nasılsın?a.s.a.s.
mutahharacım nasılsın cnm...
evime geldim ben bugun.yalnızım şimdi benim eşim hep çalışıyor.cok midem yanıo yemek borum yanii.inşallah dısarı gideriz yemeğee:))
canım benim 84 çıktı seker yüklemesi dr. göstermedim kaç çıkması gerekiyorki senin 94 niye kötümü:uhm: normalinde kaç olması lazım biliyormusun bende aç gitmiştim 50 gırmlık yapıldı
Gebelik Diyabeti İçin tarama
Gebe kadınlarda hamileliğin 24 ile 28. haftası arasında tarama testi yapılabilir. Tarama için gebe kadın günün herhangi bir saatinde 50 gram glukoz içer ve bir saat sonra kan şekerine bakılır. Eğer kan şekeri 140 mg/dl ve üzerinde çıkarsa gebe diyabeti olabilir denir ve 100 gramlık şeker yükleme testi yapılır. Kan şekeri 140 mg/dl altında çıkarsa gebe diyabeti yoktur denir.
Kan şekeri 140 ve üzerinde çıkanlarda 100 gramlık OGTT (şeker yüklemesi) testi yapılır. Bu test sırasında açlık, 1, 2 ve 3 saat sonra kan şekerine bakılır. Bu saatlerde ölçülen kan şekerlerinden ikisi aşağıda verilen değerlerin üzerinde çıkarsa gebelik diyabeti vardır denir.
Açlık (0. Dakika) 95 mg/dl
1 saat sonra: 180 mg/dl
2 saat sonra 155 mg/dl
3. saat 140 mg/dl
Eğer test 75 gram glukoz ile yapılırsa ve kan şekerleri ölçümlerinden ikisi aşağıdaki saatlerde gösterilen değerlerden daha yüksek olursa yine gebelik diyabeti tanısı konur.
Açlık 95 mg/dl
1. saat 180 mg/dl
2. saat 155 mg/dl
[
sağol canım:1hug: ay şükür bari iyiymiş 140 altında ama ozaman esenin 94 çıkmış onun niye kötü:uhm: anlayamadım inşallah oda yanlış anlamıştır sağol canım
geçmezse giderim artık pazartesi okulda açılıyor öğretmenim ben doğum iznine kadar çalışırım diyodum ama belki rapor almam gerekçek geçmezse bu halde hayyatta çalışamam şimdi dahada zonklama yapıyo ya zormuş hamilelik hep bi ağrı allh bebeklerimizi bize bağışlasın birde kızlar sizinde bebek hareketlerinde azalma varmı benim 3-4 gündür böyle
hamdolsun canim..sen nasilsin?
cok sukur fulyacim..sen nasilsin? boncukun nasil?
hoşgelmişsin evine :) canim miden cok yaniyorsa rennie gibi bi hap al..cok yanmasin..gebelikten sonra kalabiliyormus cünkü..muhakkak doktorunun eksimeler yanmalar için verdigi ilaci kullanmak lazimmiş..Allah korusun ileride kalici hasarlar birakabilirmiş cünkü..süt iç bidegecer inşaAllah...cok kötü bişi oldugunu biliyorum :S
geçmezse giderim artık pazartesi okulda açılıyor öğretmenim ben doğum iznine kadar çalışırım diyodum ama belki rapor almam gerekçek geçmezse bu halde hayyatta çalışamam şimdi dahada zonklama yapıyo ya zormuş hamilelik hep bi ağrı allh bebeklerimizi bize bağışlasın birde kızlar sizinde bebek hareketlerinde azalma varmı benim 3-4 gündür böyle
iyi bebişim teyzesi :)) evet haftasonları geliyorum ama eşimn yarında calışçakannemlere giderim tekrar.iyi olsam bile annemlerde kalırım sanırım çoğunlukla cunkü 3 gün gece 12 de geliyor.diğer günler 9 gibi.c.teside dahil.sıkılıyorum yaa cok fena..
sen evinde mi kalıyorsun tatlım?
evet arada 2 yudum süt içiyorum işe yarıyor gercekten..
aynen cnm..birde annemlerde alıştım kalabalığa :)))
iyi akşamlar herkese. öncelikle hasta arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Benim 2 gündür bebeğim hareket ederken alt tarafıma doğru bir sancı oluyor sanki. yani bebek orada hareket ediyor gibi. Daha 25. haftamdayım heralde doğum belirtisi olamaz. bir de belime doğru yani biraz arka tarafta hissediyorum hareketleri. İnşallah bir sorun yoktur. Böyle dir durumla karşılaşan var mı aranızda?
çok doğru söylüyosunuz arkadaslar bende canımı bu agrılara sıktım biraz önce ağladım walla o kadar kötü ağrıdıki ya benim bebek geceleri oynuyo ilk yattıgımda sonradan hiç tık yok bütün gün aman iyi olsunda agrılarada herşeye razıyım gidicem doktora ya geçmezse ama normalmiş bi çok arkadasda yaşamış aynı şeyleri ama inş geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?