2009 Mayıs Anneleri

günaydın canım hastalıktan kurtulmaya çalışıyorum işte sen nasılsın ?

inşallah yoluna girer her şey

geçmiş olsun canım bende de oluyor minoset alıyorum ve başımı bir tülbentle sımsıkı sarıyorum iyi geliyor
İyiyim canım sende iyisindir inşallah.

teşekkürler canım sen nasılsın

minoset içiyorum ama 2 saat geçiyor geri başlıyor sürekli de içmek istemiyorum kıyamıyorum kızımaaa gerçi dr um günde 3 defa alabilirsin dedi ama yine de elimden geldiğince az içiyorumm
Canım biraz dışarı çık hava al yada yat uyu belki diner yoksa dayanılması zorsenağlama:1closedeyes::bbo::çok üzgünüm:

tünaydınlar arkadaşlarım
perşembe çok kötüydüm izin alıp çıktım, işten 4 gündür yattım evde boğazlarım şişti, aam şimdi iyyim herkesi öpüyorum bugünde işler birikmiş bir sürü onalar bakıyorum ama takipteyim kendinize dikkat edin tam grip havası

Günaydın güzel mayıs anneleri! a.s.
biz oğlumla işteyiz, tepiniyoruz :emir_bebek:kaydirigubbakcemile2
acıkmaya da başladık herhalde cokacimcoook
herkese iyi işler, güzel günler diliyorum
pınara da geçmiş olsun diyorum :CüvCüv:

Kızlar haberlerı okurken bu yazıyı farkettım okuyun yarayışlı bilgiler var....

Bebek büyütürken yapılan hatalar!

Çocuk yetiştirmede anne-babaların en çok etkilendiği konulardan biri de kendi büyüklerinden gördükleri ve duydukları 'geleneksel inanışlar'dır. Çok fazla inanmasalar bile şartlanmış bir şekilde bunları uygulamak isterler. Oysa bunların bir kısmı doğru değildir. Peki çocukların sağlıklı gelişimini olumsuz etkileyebilecek bu yanlışlar neler olabilir? 'Bebeğim ve Biz' dergisi, Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Feyza Çivici Gümüş ile çocukları büyütürken yapılan hataları konuştu. İşte bu hatalar:

* Sütü yetmiyor!
Yeni annelerin en çok endişe ettiği konulardan biri, bebeğin aç kalmasıdır. Bu nedenle de çoğu zaman bebekler, anne sütü yerine mamayla beslenir. Oysa anneler, sütünün yetip yetmediğini bebeğinin çişini takip ederek anlayabilir. 24 saatte en az beş kez bezini ıslatan bebek, anne sütüyle doyuyor demektir. Anne sütü yetersizliğine ancak bir çocuk hastalıkları uzmanı doktor karar verebilir.

* Sarılık için şekerli su
İlk günlerde anne sütünün gelmesinde yaşanabilecek bir sorun, bebeğin zayıflamasına ve sarılık oluşumuna yol açabilir. Halk arasında, aç kalan ve az idrara çıkan bebeklere şekerli su verilmesi önerilir. Oysa bebek beslenmesinde şekerli suyun yeri yoktur.

* Bezi bırakma yaşı
İki yaş, çiş eğitimi vermek için başlangıç dönemidir. Bezi tamamen bırakma dönemi değildir. Tuvalet eğitimi verildiği dönemde çocuk zorlanmamalı, altına kaçırdığı için kızılmamalıdır.

* Dondurma hasta eder
Dondurma, tüm çocukların sevdiği ve yararlı bir yiyecektir. Bu yüzden onları bu güzel yiyecekten tamamen mahrum bırakmak doğru değildir. Yasaklamak yerine bu yiyeceğin hastalık nedenini ortadan kaldırmak gerekir. Bu doğrultuda dondurma, boğaz ağrısına neden olmaması için yalayarak yenmeli ve yanında su içilmelidir.

* Gürbüz çocuk sağlıklıdır
Gürbüz çocuk, sağlıklı çocuk değildir! Dengeli beslenen çocuk, zayıf da olsa sağlıklıdır. Çocukları yemek yeme konusunda zorlamayın, yemediği zaman beslenmeyi sonlandırın!

* Sıcak hava sever
Hayır, çocuklar her zaman terlemeyeceği şekilde giydirilmelidir. Üşüyeceği korkusuyla çocukları çok giydirmek, terlemeye ve hasta olmaya yol açar. Pamuklu kıyafetler idealdir.

* Aman terlemesin!
Hasta olur endişesiyle çocuğun hareket etmesini kısıtlamak yanlış bir yaklaşımdır. Her çocuk hareket edince terler; terleyince üstünü değiştirebilirsiniz! 'Çok terledin artık yerine otur' demek, onu tembel, hantal ve mutsuz yapar. Zaman içinde metabolizma hızı azalan çocuk, hızla kilo almaya başlar. Hareket etmelerini kısıtlamaktansa, onu spora yönlendirin.

* Şaşılık geçer
Çocuklarda şaşılık bir yaşına kadar fizyolojik kabul edilir. Ancak bir yaşından sonra düzelmeyen şaşılıklar için mutlaka göz doktoruna başvurulmalıdır. Bir yaşından önce bebeklerde Nistagmus (göz küresinin istemsiz titremesi) görüldüğünde de mutlaka bir göz doktoruna muayene ettirilmelidir.

* Fazla süt gaz yapar
Çocukların beslenmesinde bir yaşından önce inek sütü yer almamalıdır. Ancak bir yıldan sonrada günlük süt tüketimi 400 CC'yi geçmemelidir. Sütün içinde bulunan laktoz adlı şeker gaza yol açar. Fakat artık piyasada laktozsuz sütler de bulunabiliyor. Çocuğa süt vermemek çözüm olmamalı.

bunlar gerçekten güzel bilgiler bende çok korkuyorum ya sütüm yetmezse diye inşallah böyle sorunlarımız olmazzz

tünaydınlar arkadaşlarım
perşembe çok kötüydüm izin alıp çıktım, işten 4 gündür yattım evde boğazlarım şişti, aam şimdi iyyim herkesi öpüyorum bugünde işler birikmiş bir sürü onalar bakıyorum ama takipteyim kendinize dikkat edin tam grip havası

Tünaydın canım. Çok geçmiş olsun. Valla bu sene hepimizi bi yoklıcak heralde hastalık :çok üzgünüm:

Günaydın güzel mayıs anneleri! a.s.
biz oğlumla işteyiz, tepiniyoruz :emir_bebek:kaydirigubbakcemile2
acıkmaya da başladık herhalde cokacimcoook
herkese iyi işler, güzel günler diliyorum
pınara da geçmiş olsun diyorum :CüvCüv:

Günaydın canım sğaolasın. Hoşgeldin... nasılsın bakalım?

Kızlar haberlerı okurken bu yazıyı farkettım okuyun yarayışlı bilgiler var....

Bebek büyütürken yapılan hatalar!

Çocuk yetiştirmede anne-babaların en çok etkilendiği konulardan biri de kendi büyüklerinden gördükleri ve duydukları 'geleneksel inanışlar'dır. Çok fazla inanmasalar bile şartlanmış bir şekilde bunları uygulamak isterler. Oysa bunların bir kısmı doğru değildir. Peki çocukların sağlıklı gelişimini olumsuz etkileyebilecek bu yanlışlar neler olabilir? 'Bebeğim ve Biz' dergisi, Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Feyza Çivici Gümüş ile çocukları büyütürken yapılan hataları konuştu. İşte bu hatalar:

* Sütü yetmiyor!
Yeni annelerin en çok endişe ettiği konulardan biri, bebeğin aç kalmasıdır. Bu nedenle de çoğu zaman bebekler, anne sütü yerine mamayla beslenir. Oysa anneler, sütünün yetip yetmediğini bebeğinin çişini takip ederek anlayabilir. 24 saatte en az beş kez bezini ıslatan bebek, anne sütüyle doyuyor demektir. Anne sütü yetersizliğine ancak bir çocuk hastalıkları uzmanı doktor karar verebilir.

* Sarılık için şekerli su
İlk günlerde anne sütünün gelmesinde yaşanabilecek bir sorun, bebeğin zayıflamasına ve sarılık oluşumuna yol açabilir. Halk arasında, aç kalan ve az idrara çıkan bebeklere şekerli su verilmesi önerilir. Oysa bebek beslenmesinde şekerli suyun yeri yoktur.

* Bezi bırakma yaşı
İki yaş, çiş eğitimi vermek için başlangıç dönemidir. Bezi tamamen bırakma dönemi değildir. Tuvalet eğitimi verildiği dönemde çocuk zorlanmamalı, altına kaçırdığı için kızılmamalıdır.

* Dondurma hasta eder
Dondurma, tüm çocukların sevdiği ve yararlı bir yiyecektir. Bu yüzden onları bu güzel yiyecekten tamamen mahrum bırakmak doğru değildir. Yasaklamak yerine bu yiyeceğin hastalık nedenini ortadan kaldırmak gerekir. Bu doğrultuda dondurma, boğaz ağrısına neden olmaması için yalayarak yenmeli ve yanında su içilmelidir.

* Gürbüz çocuk sağlıklıdır
Gürbüz çocuk, sağlıklı çocuk değildir! Dengeli beslenen çocuk, zayıf da olsa sağlıklıdır. Çocukları yemek yeme konusunda zorlamayın, yemediği zaman beslenmeyi sonlandırın!

* Sıcak hava sever
Hayır, çocuklar her zaman terlemeyeceği şekilde giydirilmelidir. Üşüyeceği korkusuyla çocukları çok giydirmek, terlemeye ve hasta olmaya yol açar. Pamuklu kıyafetler idealdir.

* Aman terlemesin!
Hasta olur endişesiyle çocuğun hareket etmesini kısıtlamak yanlış bir yaklaşımdır. Her çocuk hareket edince terler; terleyince üstünü değiştirebilirsiniz! 'Çok terledin artık yerine otur' demek, onu tembel, hantal ve mutsuz yapar. Zaman içinde metabolizma hızı azalan çocuk, hızla kilo almaya başlar. Hareket etmelerini kısıtlamaktansa, onu spora yönlendirin.

* Şaşılık geçer
Çocuklarda şaşılık bir yaşına kadar fizyolojik kabul edilir. Ancak bir yaşından sonra düzelmeyen şaşılıklar için mutlaka göz doktoruna başvurulmalıdır. Bir yaşından önce bebeklerde Nistagmus (göz küresinin istemsiz titremesi) görüldüğünde de mutlaka bir göz doktoruna muayene ettirilmelidir.

* Fazla süt gaz yapar
Çocukların beslenmesinde bir yaşından önce inek sütü yer almamalıdır. Ancak bir yıldan sonrada günlük süt tüketimi 400 CC'yi geçmemelidir. Sütün içinde bulunan laktoz adlı şeker gaza yol açar. Fakat artık piyasada laktozsuz sütler de bulunabiliyor. Çocuğa süt vermemek çözüm olmamalı.

Biz bunları anlarız da gelde büyüklere anlat bacım dimi ama kafamçokkarıştı

tekrardan günaydın iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ederim
kusmak,mide yanması ekşimesi,hepsi kader geçmeyecek gibi kızlar ...çekeceğim
sizlere yaazdıkdan sonra uyudum yeni kalktım hızınıza yetişilmiyor
tutkucuğum cnm inş.kocişin için hayırlısı olur sağlıklı olsun rabbim tez elden versin şifasını

ayyy ismini unuttum lütfen bana kızmasın lwc dan alışveriş yapan anne
kışkırtıyorsun valla beni ama biz çok idareli olmalıyız yoksa direk alışverişe giderdim
kociş zam almadı ..oda takımı alıncak ve daha doğdunda giyecek olan eşyasını alamadık...

kızlar bana çok ateş basıyor çok fena oluyorum aksam oldumu kurdeşan döküyorum
hemen kombiyi kapatıyorum.....gecede kapalı ama gecede üstümü açıyorum
sırtım vs. açıkta kalıyor şimdi bir iki öksürük oldu off bide öksürmeyim hemen önlem almam lazım
ama balın içine zencefil karıştırıp yiyemiyorum zencefil çok acıı...
başka bildiğiniz bişey varmı ?

tekrardan günaydın iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ederim
kusmak,mide yanması ekşimesi,hepsi kader geçmeyecek gibi kızlar ...çekeceğim
sizlere yaazdıkdan sonra uyudum yeni kalktım hızınıza yetişilmiyor
tutkucuğum cnm inş.kocişin için hayırlısı olur sağlıklı olsun rabbim tez elden versin şifasını

ayyy ismini unuttum lütfen bana kızmasın lwc dan alışveriş yapan anne
kışkırtıyorsun valla beni ama biz çok idareli olmalıyız yoksa direk alışverişe giderdim
kociş zam almadı ..oda takımı alıncak ve daha doğdunda giyecek olan eşyasını alamadık...

kızlar bana çok ateş basıyor çok fena oluyorum aksam oldumu kurdeşan döküyorum
hemen kombiyi kapatıyorum.....gecede kapalı ama gecede üstümü açıyorum
sırtım vs. açıkta kalıyor şimdi bir iki öksürük oldu off bide öksürmeyim hemen önlem almam lazım
ama balın içine zencefil karıştırıp yiyemiyorum zencefil çok acıı...
başka bildiğiniz bişey varmı ?

Canım geçmiş olsun. Balla tarçın da öksürüğe iyi geliyor. Ballı ıhlamurda çok iyi geliyormuş. Birde üzüm pekmezi ve tereyağını eritp karıştırıp yiyormuşsun. Oda acaip iyiymiş. İşyerindekilere sordum da tek tek sayıyolar bana şimdi :)

O ateş basması bende de var. Diyorum ya menepozlu gibi oldum. Gece askılı badi ile yatıyorum. Eşim üstünü örtmekten uyuyamıyorum diyor. O örtüyormuş ben açıyormuşum :)

Kıyafet konusunu takma bacım kafana. Acil gerekli olanları alırsın. Zaten tonla da hediye gelir bebişlere merak etme sen...

Canım geçmiş olsun. Balla tarçın da öksürüğe iyi geliyor. Ballı ıhlamurda çok iyi geliyormuş. Birde üzüm pekmezi ve tereyağını eritp karıştırıp yiyormuşsun. Oda acaip iyiymiş. İşyerindekilere sordum da tek tek sayıyolar bana şimdi :)

O ateş basması bende de var. Diyorum ya menepozlu gibi oldum. Gece askılı badi ile yatıyorum. Eşim üstünü örtmekten uyuyamıyorum diyor. O örtüyormuş ben açıyormuşum :)

Kıyafet konusunu takma bacım kafana. Acil gerekli olanları alırsın. Zaten tonla da hediye gelir bebişlere merak etme sen...

tarçınlıı ball onu hemen yerimmmm çokkk sağol cnm
bu arada ben askılı badi ile yatacam heee:1shok:kociş vurur beni hamiş pijaması çok kalın değil....içimde sıfır yaka badi atlet varrrr .........
ama yanıyommm koca yokya açıyom üstümü kocam olsa uykusunda bile kavga ediyor benle

kızlar merhaba.okuduğum kadarıyla herkes iyi.birsencim geçmiş olsun canım.bende cumartesi pazara gitmiştim.çok yorulunca tüm günümü kusmakla geçirdim ama şimdi iyiyim.ateş basması bendede var soğukta bile kapı açıyorum:):) pınarcım hoşgeldin özledik valla seni..

bu arada ben askılı badi ile yatacam heee:1shok:kociş vurur beni hamiş pijaması çok kalın değil....içimde sıfır yaka badi atlet varrrr .........
ama yanıyommm koca yokya açıyom üstümü kocam olsa uykusunda bile kavga ediyor benle

Ye canım inşallah işe yarar...

Ooo oben onu senin saydıklarını giysem var ya gece kalkar camı falan açarım heralde :roflol:

kızlar merhaba.okuduğum kadarıyla herkes iyi.birsencim geçmiş olsun canım.bende cumartesi pazara gitmiştim.çok yorulunca tüm günümü kusmakla geçirdim ama şimdi iyiyim.ateş basması bendede var soğukta bile kapı açıyorum:):) pınarcım hoşgeldin özledik valla seni..

Tülay'cım selam canım. Sağolasın valla bende çok özledim sizi a.s.

Afferim iyi yapmışsın yormuşsun kendini o kadar :oklava:

Valla hafta sonu yine arkadaşlar vardı her zamanki gibi bende. Baktım ben yine temizlik falan yapamayacağım. Tüm işlerim kalacak. Eee evi bi hafta süpürmesen toz oluyor her taraf, sonra rahatsız oluyorum... Kızlara dedim kalkın bakalım bacılar temizlik zamanı :lepi: 3 kız bi güzel temizledik evi :roflol:

Selam kızlar,
Geçmişi okumadım umarım herkes iyidir,merkezde işim vardı sabah erkenden merkeze indim yeni döndüm yorulmuşu biraz,bu arada yeni bi patik daha ördüm haftasonu en kısa zamanda onuda çekip koyucam ilgili foruma,
oy çok yoruldum beeen,
ee siz nasılsınız bakalım?

:nazar:

yeni annecim saol iyiyiz.evet ya artık ağırlaşmaya başladık biraz tempoda yoruluyoruz hemen.pınarcım iyi etmişssin valla.bende bu hafta sadece banyo tuvalet temizledim artık haftaya evi temizlerim.

Selam kızlar,
Geçmişi okumadım umarım herkes iyidir,merkezde işim vardı sabah erkenden merkeze indim yeni döndüm yorulmuşu biraz,bu arada yeni bi patik daha ördüm haftasonu en kısa zamanda onuda çekip koyucam ilgili foruma,
oy çok yoruldum beeen,

Hoşgeldin Burcu'cum... Çok şükür iyiyiz. Pazartesi oldu işteyiz yine :)

Sen bayağı hamarat çıktın bacım. Koy koy bekliyoruz valla :)

yeni annecim saol iyiyiz.evet ya artık ağırlaşmaya başladık biraz tempoda yoruluyoruz hemen.pınarcım iyi etmişssin valla.bende bu hafta sadece banyo tuvalet temizledim artık haftaya evi temizlerim.

Valla öyle bacım. Yapmasam hafta içine kalacak. Eee hafta içi vakit yok. Şimdi bide doktor her akşam mutlaka bi saat yürüyeceksiniz dedi. Yandım valla -tatlicadiarzu-

Şu ev ne çabuk dağılıyo anlamıyorum yaa daha haftasonu topladım herşey yerle bir olmuş,onları toplamakla uğrasıcam şimdi..
Bide güldüreyim siziiiiiiiiiiiii -----------> Geçmişi okumadan önce yumurta kaynatmaya baslamıştım,suyu bitmiiiiiiiiiiiiiş demin b aktım bi kokuuuuuuu bu ne dedim bi baktım yumurta siyah olmuş,açtım şimdi camı kapıyı öff çok beter kokuyo ya,ne unutkan oldum ben böyle kendimi unutmazsam yakında iyidir

TÜLAYCIM ve PINARCIM, teşekkürler kızlara.s.

SEMRACIM ve BOZONCUM , ILGINCIM bebişlerinizi görmüşsünüz gözünüz aydın fıstıklar,darısı başıma inş.a.s.

BENİSEÇCİM, inşallah güzel haberlerle dönersin tatlım

FULYACIM, neden uyuyamıyon sen yavs? bişimi taktın aklınada düşünüyon?gece uyuyamıyorsan gündüz uyumaya çalış bitanem ya

PINARCIM hoşgeldin,bebişinde iyiymiş çok şükür maşallah ona, benimde yürüyüş yapmam lazım artık bi yerden başalmalıyım bende şiştim iyice

Birsencim, kocişi göndermişin yine , Allah kavuştursun tatlım

BİGUDİCİM, geçmiş olsun canım, sivilcelerin normal olduğuna sevindim ,bendede doluuu,ne ilaç verdi sana?
Ay tek ayak şişmesi neden olurki yavs?2 side şişse su tutmuştur dicem ama,bi git doktora sen bunun için yine.
İdrar testine göre iltihap var sanırım canım,antibiyotikle geçiyo merak etme

TUTKUNCUM,inşallah nakili olur canım

Ojeli fıstıkııııııım,masallah kız göbüşüne, bende ekliyim bu akşam:CüvCüv:

tünaydınlar arkadaşlarım
Canım geçmiş olsun salgın var gerçekten dikkat etmek lazım

Canım bende yanıyorum ateşli olduk kız.Aman üşütme sonra ilaçlar bebişlere zarar verir yanalım gitsin.Plajda güneşlendiğini düşün

Selam kızlar,
oy çok yoruldum beeen,

İyiyiz iyiyiz sen nasılsın bende bi yemeğe bakıyım senin yumurta gibi olmasın yumurtada ne kötü kokar ya:uhm:

Back
X