2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

incihan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
1.905
0
116
47
Bursa
Merhaba Arkadaslar...

Malum bebeklerimiz buyuyor.Aramızda ek gıdaya başlayan veya yakın zamanda başlıycak olanlarımız var.
Her konuda olduğu gibi bundada hepimizin doktoru farklı bir yol izliyor.Hepimiz burada bldiklerimizi paylasırsak daha cok fikir sahibi oluruz.
Biz bir ay sonra başlıycaz sebze püreleri ve pirinç muhallesi ilk besinlerimiz olucak.

ilk sanırım mayıs annelerinden ben geçtim

bebeklerim mama ile besleniyolar doktorumuz ek gıdaya birden geçmek istemiyor

yavaş yavaş olsun istiyor ilk etap için organik hipp meyve püreleri ile başladık saat 10-11 arası özellikle açken yediriyorum.....

ve 3 gün aynı meyveyi arka arkaya veriyorum ikisinede aynısını veriyorumki alerjik reaksiyonlarına bakıyorum.......
ve hipp pirinç kaşık mamasını verdi ama bulmadım bende bebelac kullandığım için onun tahıllı pirinç muhallebisini yediiriyorum ama 140 cc suya 6 kaşık diyo ama hepsini yemiyolar çok geliyor

ve ek gıdaya geçtiğimizden beridir mamalarını daha çok yiyolar ....artı tuvaletlerinide rahat yapıyolar

5 ayda sebze çorbasına geçeceğiz .......doktorumun kavonoz maması ve püresi önermesi daha henüz çok küçük olduklarını ve sadece yedikleri meyvelerin yeterli gelmediğini söyledi o kavonoz meyve pürelerinde ekstra vitamin olduğundan öneriyor .....şuanki aşamamız bu

arkadaslar benımde doktorum onumuzdekı cumartesı lısteyı verıcek ben yanlız hem emzırıyorum yetmedıgı zaman mama verıyorum dr muz mamadan kurtarmak ıcın ek gıdaya baslayalım dedı henuz erken degılmı zararı olur dıye o kadar cok korkuyorumkı.benım bebegım agustos 20 de 3 aylık olucak

arkadaslar benımde doktorum onumuzdekı cumartesı lısteyı verıcek ben yanlız hem emzırıyorum yetmedıgı zaman mama verıyorum dr muz mamadan kurtarmak ıcın ek gıdaya baslayalım dedı henuz erken degılmı zararı olur dıye o kadar cok korkuyorumkı.benım bebegım agustos 20 de 3 aylık olucak

canım benımkıde 22 mayısta 3 aylık olcak ben sadece aksam yatarken 90 cc aptamıl mamm verıyorum bencde ek gıda ıcın daha cok kucuklar en azından 4 aylık olmasını beklıcem ben sen ne kadar mama verıyorsun bırde lısteyı burda yazarsan sevınırımbende bakım bı

cnm erken olmaz bence ben sadece mama ile beslediğim halde 4 ay bitti 5 aya girdik öle verdi doktorum...........bence baska doktora görünün

mamadan kurtarmasının amacı neymiş anlamadım.Sadece mama ile beslenen bebekler var.Cok erken bence mutlaka farklı bir dr daha git derim.Hem emzirmende devam ediyormuş

bence daha küçükler en azından 4.ayı tamamlamaları lazım ekleri herzaman werebiliriz ama anne sütüne en fazla şu aylarda ihtiyaçları war . çok mecbur kalmadıkça hemen başlamayın bence

bence daha küçükler en azından 4.ayı tamamlamaları lazım ekleri herzaman werebiliriz ama anne sütüne en fazla şu aylarda ihtiyaçları war . çok mecbur kalmadıkça hemen başlamayın bence

en erken 4.ayda baslanıyor zaten canım.Anne sütünün önemi tartışılmaz ama yoksa ek gıdaya geçmek şart.

arkadaslar beeğimiz anne sütü alıyorsa ek gıdaya erken baslamak hıcte ıyı degıl.eger bebek anne sutunu etkın alıyorsa yanı aane sutu yetiyorsa anne bebeğini emzirmeli bence.takii sütü yetmemeye baslayınca oda zaten 6.ayı buluyo yanı 6.ayda bebekler doymuyor coğu kez.erken başlanan ek gıdalarda bebek annne sütünü red ediyo oysaki anne sütünün bır damlası bıle degerli.ben kendı kızızıma alabildiğikadar anne sütü alamasını sgalıcam yetemedıgı zaman ek gıdaya gecıcem cunku 4 aylık bbekte ek gıda ya gecmek sindirim problemmelrı yasatır bence dıye dusnuyorum.

Kızlar bedne Şu an mama ve anne sÜtÜ verıyorum ve ne kadar anne sÜtÜ alsada gÜn geÇtıkÇe azalıyor.bızde 5.ayda baŞlıcaz ek gıdalara.

herkes anne sütü verin vs. gibi konuşuyor kızlar biz anne sütünü kesiyoruz ek gıdaya geçiyoruz demiyoruzki....

ben mesela sadece mama ile besliyorum çocuklarımı ve ne kadar erken geçersek o kadar daha iyiki zaten yavaş yavaş geçiliyor......

umarım anlatabilmişimdirr

Anne sütü varda biz vermiyoruz sanki.Keske olsaydı hiç birsey vermezdim zaten.Ama mama 4.aydan sonra bebeğe yetmiyor.Ve baslamak zorundayız kızlar.
Sütü olanlar baslamasın zaten.

Ayrıca 4.ayda baslamak sindirim sistemini bozmaz.Lutfen yanlış bilgi paylasımı yapmayalım.Yemek vermiyoruz.Tek cesıt gıda ve mutlaka dr kontrolunde menu hazırlanıyor.

canım haklısın.ben mesela ilk günden ebri sütümü artırmak için neler yapmadım.sık sık emzirmem yanında bebeğim uyurken sağdığım halde yeterli gelmedi.zaten birsen ve gülhancım dediğiniz gibi yavaş yavaş geçiliyor.ama yanlış anlıyor galiba arkadaşlar.

arkadsalar nıye yanlıs anladınızkı anne sutu alan bbekler ıcın dıyorum zaten yazımda ben ıyı okuduysanız yanı etkın emen bbekler ıcın dedim zaten olabılr sutunuz olmaya bılır benımde aman aman degil zaten kımseye yanlıs bılgı veremem kendımde hemsıreyım ayrıca saglıkocagına gelen kendım gıbı annelerede ılk 6 ay annne sutu dıyorum.hıc emmeyen bebekler ek gıdaya en erken 4. ayda gecebılır yaniii.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar , herkes çocuğunu anne sütü yetmediği yerde bir şekilde mamalarla ek gıdalarla besliyebiliyor.Benim derdime çare olacak bir formül bilen var mı acaba?
Bebeğim 3 aylık,sütüm zaman zaman yetmediği için doktorum önce aptamil önerdi 60cc verdim ancak mama bebeğimi kusturdu,ishal etti;Neredeys serumluk oldu yavrum.Tekrar doktoruma danıştım başka bir mama tavsiye etti bu sefer daha temkinli davranarak mamadan çocuğuma 2 çay kaşığı kadar verdim.Sonuç gene hüsran bebğim gene kustu hasta oldu.Bu aralar çok şükür sütüm idare ediyor ama yetmediği zaman bebeğimi ne ile doyuracağımın endişesi içindeyim.1 hafta sonra tekrar doktora götüreceğim bi takım tahliller yapılacakmış yavruma.5 aylık olana kadar az çok sütümle idare etsem bile ondan sonra vereceğim ek gıdalara da aynı tepkiyi verir diye korkuyorum.Konu hakkında bilgisi ya da tecrübesi olanlardan yanıt bekliyorum.

en erken 4.ayda baslanıyor zaten canım.Anne sütünün önemi tartışılmaz ama yoksa ek gıdaya geçmek şart.

mecbur kalmadıkça dedim zaten canım
ben o hatayı yaptımda acaba ondanmı die vicdanımla sawaşıyorum şimdi
emmek için saat başı uyanıyor hergece oğlum ve ben inanılmaz bitap düşüyorum yardımcımda yok tek başıma bakıyorum milupanın yenidoğan mamasını werdim birkaç gece sadece çocuk sonra kusmaya başladı idrar yolu enfeksiyonu oldu v.s v.s hastalıklara karılmaya başlayınca korktumm doysada doymasada emziriyorum sadece benimki biraz keyfiydi ama hiç süt yoksa açmı kalıcak çocuk ek besin tabiiki mamaya nazaran çooook daha ii

artık su ınsanların aman emsın emzırın demelerınden bıktım bakı n arkadaslar ınsanları o pozıtık yonde degıl aksıne negatıf yonde etkılıyorsunuz zaten bır annenın eger sutu varsa tabıkı de onu verır kım ıster gunun bellı saatı mama hazırlamayı dısarı cıkınca yanında bebgımızın kıyafetı harıcınde ekstra olarak sıcak su termusu, bıberon ve mama tasımayı. bu anne ıcın ne kadar manevı yonden kulfetlı bılıyomusunuz.Ha ayrıca maddı yonunude soylememe gerek yok sanırım o mama yerıne bız evlatlarımıza farklı yonden kısıtladıklarımızı alırız.Hazır mememızde sutumuz vardı cocugumuza yetıyoda bız vermıyoruz dımı keske bol bol olsada ne bozulma derdı var mama gıbı Allah tarafından verılmıs en kutsal nımet hazır besın cıkar emzır her yerde dıledıgın gıbı doyuruculkugunu bırakta butun bebegımız ıcın sıfa ve gıdası bunda...Umarım anlatabılmısımdır artık gelmıs gecmıs butun bu konuda yorum yapan herkese dıyorum etkılemeyın kızlar yapmayınnn.

Merhaba arkadaşlar , herkes çocuğunu anne sütü yetmediği yerde bir şekilde mamalarla ek gıdalarla besliyebiliyor.Benim derdime çare olacak bir formül bilen var mı acaba?
Bebeğim 3 aylık,sütüm zaman zaman yetmediği için doktorum önce aptamil önerdi 60cc verdim ancak mama bebeğimi kusturdu,ishal etti;Neredeys serumluk oldu yavrum.Tekrar doktoruma danıştım başka bir mama tavsiye etti bu sefer daha temkinli davranarak mamadan çocuğuma 2 çay kaşığı kadar verdim.Sonuç gene hüsran bebğim gene kustu hasta oldu.Bu aralar çok şükür sütüm idare ediyor ama yetmediği zaman bebeğimi ne ile doyuracağımın endişesi içindeyim.1 hafta sonra tekrar doktora götüreceğim bi takım tahliller yapılacakmış yavruma.5 aylık olana kadar az çok sütümle idare etsem bile ondan sonra vereceğim ek gıdalara da aynı tepkiyi verir diye korkuyorum.Konu hakkında bilgisi ya da tecrübesi olanlardan yanıt bekliyorum.

senın işinde zormuş canım.Belki dr bi çözum bulur ve inş sutun bol bol gelirdi doyar bebeğin.Ama üzülme bi sekilde yeni tatlara alışır ilerde.İshal oldu demişsin biberonun steri etmişsindir heralde birde ıçtığımız suyu kaynatıp verdın demi.Belki mikrobik birseyden rahatsız olmuştur dıye duşundum

Back
X