2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

anneler ben de mayıs annesiyim. tarifler için teşekkürler.
Yalnız dikkat edilmesi gereken şeyler var. Dr. eti 7. aydan tavuğu da 8, aydan sonra önerdi. İnternette de araştırdım hepsi bu yönde. Keza yumurta sarısı sadece 7. aydan sonra. Sizler doktorunuza danışarak mı bunları veriyorsunuz??

Evet canım ben doktoruma danışarak veriyorum herşeyi ve 6.ayda sabah kahvaltılarında yumurta ve çorbalarında kuzu eti verdi. 10-15 gün sonrada dana etine başlayabilirsin dedi. Defne 1,5 aydır yumurta yiyor ama çorba yemediği için eti yediremiyorum. Bende kendi yemeklerimizin suyundan verirken kıymasından da veriyorum o şekilde birazcık yiyor a.s.

inş sever canım kuzucukkk dene bı bakalım..yumurta koyma ıstersen basta....sewerse sora bıde yumurtalı denersın.afıyetolsun kuzucuklara yarasınnnzemuszemus

Canım ya ne zamandır yazcam unutuyom benim kuzu çorbayı sevdi maşalah:dance:severek yedi çok sağol tarif için tetesiiiŞeniz

arkadaşlar biz ek gıdaya biraz erken başladık benim sütüm kesildiği için
kızım 5. aydan beri sabah kahvaltı öglen çorba ögleden sonra yogurt akşam üstü muhallebi aralardada mamasını içiyor
çorba olarak en çok tarhanayı ve yayla çorasını sevdi
tuzlu tatları daha çok sevyor sanırım
ben kemikleri kaynatıp et suyu yapıyorum çorbaları onunla yapıyorum
ve mevsim sebzzelerini karıştırarak çora yapıyorum
ıspanak havuç brokoli karnıbahar pırasa hepsini karıştırıyorum pişiriyorum blendırdan geçiriyorum üstüne biraz zeytnyagı ekliyorum severek yiyor kızım
domatesli şehriye çorbası yapıyorum onun suyundan içiriyorum onuda seviyor
pirinçli şehriyeeli tavuk çorbası yapıyorum blendırdan geçirip yediriyorum
kahvaltısınada bebe biskuvisi çk az süt muz labne peyniri çok az tereyagı çok az pekmez ya da az bal katıyorum
doktorumuza srdum bal veya pekmez alerji yapmadıysa hiç sakıncası yok dedi
türkiyedeki balların alerjik özelliği yok zaten sadece amerikada biryerde olan ballarda alerjik bir madde varmış ama hassas bunyeli bebeklerde dikkat edilmeliymiş
tereyagıda bebegin zihinsel gelişiminde çok önemliymiş

yumurta sarısı herzaman katmıyorum kahvaltılarına çünkü herzaman taze yumurta bulamıyoruz
market yumurtasıda katmak istemiyorum tazeliginden emin olamıyorum
azen kahvaltılarına meyve püreleride katıyorum değişik tat olsun diye
meyve sularını pek sevmiyor portakal mandalina falan çok az sularını emiyor okadar
kıymaya birdahaki ay başlıycaz inşallah

birde arkadaşlar bebek ekmegi aldım çorbalarına yarım dilim kadar ufalıyorum zaten çok az oluyor ama kızım öyle daha çok seviyor

Merhaba kızlar size birşey sorucam ben kızıma kahvaltı olarak miluanın kahvaltısı 8 tahıllı veriyorum içine yumurta sarısı keçi peyniri bide kçiboynuzu pekmezi koyuyorum (bunlar daha yararlıymış) birazda dövülmüş ceviz koyuyorum devam sütüyle yapıyorum ama milupayı almak istemiyorum bunları ben neyle karıştırabilirm netten baktım bir iki tarife mısır unu diyor ama ağır olmazmı ayrı ayrıda yemiyor ,bebe bisküviside vermek istemiyorum sizce başka neyle karıstırabilirm

Son düzenleme:
Merhaba kızlar size birşey sorucam ben kızıma kahvaltı olarak miluanın kahvaltısı 8 tahıllı veriyorum içine yumurta sarısı keçi peyniri bide kçiboynuzu pekmezi koyuyorum (bunlar daha yararlıymış) birazda dövülmüş ceviz koyuyorum devam sütüyle yapıyorum ama milupayı almak istemiyorum bunları ben neyle karıştırabilirm netten baktım bir iki tarife mısır unu diyor ama ağır olmazmı ayrı ayrıda yemiyor ,bebe bisküviside vermek istemiyorum sizce başka neyle karıstırabilirm

Yani kahvaltılık olmazsa bebe bisküvisi dedi bizim doktor ama ben hep kahvaltılık koyuyorum. Belki pirinç unu olabilir yada tam buğday ekmeği :uhm:

Yani kahvaltılık olmazsa bebe bisküvisi dedi bizim doktor ama ben hep kahvaltılık koyuyorum. Belki pirinç unu olabilir yada tam buğday ekmeği :uhm:

canım bebe bisküvisi tatlı ya ondan vermek istemiyorum çok sağola.s.

tam buğday ekmeğini rondodan geçirip ıhlamurla karıştırabilirsin

sağol canıma.s.

bizim doktorumuzda bebe bisküvisi dedi hiçbir sorun olmaz yani zaten koyacagın nekadar ki 2 tane falan
bence kendin hazırladıgın hazır kahvaltı mamasından çok daha saglıklı olur içine herşeyi taze taze katarsn

arkadaşlar ya bebe bisküvisi 2 tane demıssınız benım kuzum onunla doymaz ki ben kahvaltılarını corbalarını kendım sızlerden de aldıgın tarıflere gore eksıksız hazırlamaya calısıyorum ama ne kadar vermem gerektıgını bılemıyorum kuzum yedıgı kadar verıyorum ama fazlada verıp cocugum obez olmasın dıyorum sızler ogunlerde ne kadar verıyorsunuz

sen 2 tane yetmez demişsin ama bizim doktorumuzda yarım bebe büsküvisi dedi birde istersen kahvaltılık karışımlardan ekle dedi, ama bende 2-3 tane koyuyorum bebe büsküvisi yada tam bugday ekmeği dönüşümlü veriyorum hep aynı şeyden bıkmasın diye .. bence ekmek büsküviden daha sağlıklı hem de daha çok tok tutuyor..

Selam kızlar
Masal Hanım bugünkü mamasını sevdi, çok basit belki denemişsinizdir ama yine yazayım ben

2 domates
1 havuç
yarım çarliston biber
yarım kırmızı biber
1 yemek kaşığı kıyma
yarım kase gibi tel şehriye

domatesi, havucu rendeledim biberleri küçük küçük doğradım, kıymayı çok az bi yağda kavurdum
sonra domates havuç ve biberleri içine attım biraz daha kavurdum sonra su ekledim biraz kaynadı sonrada şehriyeyi ekledim. Bayağı yoğun oldu püre gibi tabağa aldım çatalla ezdim.Kıymayı haşlamak yağda kavurmamak gerekiyo ama napim normal sebzeleri yemiyo bide böle deniyeyi,m dedim kendimize yapar gibi yine çok yemedi ama sebzeye nazaran iyi yedi. Kalanına da sıu ekliycem biz içcez :))Kuzucuklar severler inşallah

Selam kızlar
Masal Hanım bugünkü mamasını sevdi, çok basit belki denemişsinizdir ama yine yazayım ben

2 domates
1 havuç
yarım çarliston biber
yarım kırmızı biber
1 yemek kaşığı kıyma
yarım kase gibi tel şehriye

domatesi, havucu rendeledim biberleri küçük küçük doğradım, kıymayı çok az bi yağda kavurdum
sonra domates havuç ve biberleri içine attım biraz daha kavurdum sonra su ekledim biraz kaynadı sonrada şehriyeyi ekledim. Bayağı yoğun oldu püre gibi tabağa aldım çatalla ezdim.Kıymayı haşlamak yağda kavurmamak gerekiyo ama napim normal sebzeleri yemiyo bide böle deniyeyi,m dedim kendimize yapar gibi yine çok yemedi ama sebzeye nazaran iyi yedi. Kalanına da sıu ekliycem biz içcez :))Kuzucuklar severler inşallah

eline sağlık cnm, biberi çok katma ishale neden olabilir

çok mu olmuş burcucum

cnm yarım çarlistn yarım kırmızı biberi toplamda 1 biber kabul edersek, ve benim 2 kırmızı biber yiyip mafolduğumu (:utangac:) düşünürsek bebek için biraz fazla gibi geldi bana, ama hepsini o yemediğine göre ishale vermez gibi geliyo, yinede dikkatli olmakta fayda var

selam kızlar,
Bugün ceviz içini çektik rondoyla, un gibi olmadı ama baya ufaldı, fakat kavanoza koyduğumda sanki yağlanmış veya nemlenmiş gibi geldi bana, siz kurutuyormusunuz kavanoza koymadan önce? yoksa normal mi bu şekilde olması. Bu arada cevizler tazeydi ondan da olmuş olabilirmi ki?

Bu arada kıymayı nasıl veriyorsunuz? nasıl ve ne kadar pişiriyorsunuz?

selam kızlar. bu mevsimde çorbalarına nasıl domates koyuyorsunuz? bu zamanda domatesler hormonlu değil mi? ben güvenip de koyamıyorum.

selam kızlar,
Bugün ceviz içini çektik rondoyla, un gibi olmadı ama baya ufaldı, fakat kavanoza koyduğumda sanki yağlanmış veya nemlenmiş gibi geldi bana, siz kurutuyormusunuz kavanoza koymadan önce? yoksa normal mi bu şekilde olması. Bu arada cevizler tazeydi ondan da olmuş olabilirmi ki?

Bu arada kıymayı nasıl veriyorsunuz? nasıl ve ne kadar pişiriyorsunuz?

cnm nemli değil yağı çıkıyo cevizin ondan, kurutsanda gitmez yani, misss gibi ceviz yağı çıkıyo :)))
cokacimcoook

selam kızlar. bu mevsimde çorbalarına nasıl domates koyuyorsunuz? bu zamanda domatesler hormonlu değil mi? ben güvenip de koyamıyorum.

cnm ben ekliyorum, bulunduğum yer diğer illlere göre yaz kış nispeten daha sıcak olduğundan seralarda kolaylıkla yetişiyo, ondan alıyorum, yaza benzmez tabi haklısın, ama en azından hormonu yoktur....

Back
X