2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar birkaç gündür kendimi iyi hissetmiyorum sanki yeniden lohusa bunalımına girdim . Biraz evden uzaklaşmak istiyorum. Eşim yakında alıcam senelik iznimi diyor.Acaba çok yoruluyorum ondanmı

slm. kızlar nasılsınız. ben döndüm sonunda. güzel bi tatlil yaptık ama oğluşumuda hastalandırdım. :gitme:hava degişikligi galiba mahvetti çocugu. sürekli ateşleniyo acile götürdüm bogaz enfeksiyonu dedi. feci öksürüyordu.
yaklaşık üç haftadır hasta hala tam geçmedimafoldumben.
neyse umarım siz ve bebişler iyidir. sizleri çook özledik.yazıları hiç okuyamadım işlerim çok. oğluşumla hepinizi çoook öptüyoruzopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

hoşgeldin canım geçmiş olsun dikkat ediyorumda genelde tatile giden bebişler hep hasta
galiba hava değişimi yaramıyor

kızlar sebze püresini yaptım kabak patates ve biraz pirinçi haşladım
bledırdan geçirdim ama tam mama gibi yapmadım pütürlü oldu biraz
öğüre öğüre yarım kase yedi zamanla alışır heralde ilk gün olmasına rağmen iyi yedi
yanlız ister istemez kalıyo yarım kabak ve küçük patatesle yaptım halbuki
ama 150 c kadar kaldı şimdi bu çöpemi gidicek dolaba koysam
yarında versem olurmu acaba yazık ya atmay kıyamıyom bende yiyemiyom

slm kızlar yoruldum ya sabahtan ber mutfaktayım bende püreyle uğraşıyordum sevgi.ben tel süzgeçten geçiriyorum canım.bende bezelye patates havuç birazda tavuk koydum 1 kuş başı parçası kadar.
uyanmasını bekliyorum vericem inş beyenir.canım ben genelde günlük yapıyorum ama bazen tutturamıyorum ölçüyü o zaman saklama kaplarım var camdan ona koyup buzdolabında saklıyorum yarın veriyorum.tabi günlük daha iyi oluyor sebzelerin vitamini kaçmıyor

slm. kızlar nasılsınız. ben döndüm sonunda. güzel bi tatlil yaptık ama oğluşumuda hastalandırdım. :gitme:hava degişikligi galiba mahvetti çocugu. sürekli ateşleniyo acile götürdüm bogaz enfeksiyonu dedi. feci öksürüyordu.
yaklaşık üç haftadır hasta hala tam geçmedimafoldumben.
neyse umarım siz ve bebişler iyidir. sizleri çook özledik.yazıları hiç okuyamadım işlerim çok. oğluşumla hepinizi çoook öptüyoruzopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

hoş geldin canım hadi sen gezerken hasta ettin bizimkiler evde hasta oldu kaydirigubbakcemile3 canım şaka bir yana ne kadar kollarsan kolla hasta olacaksa engel olamıyorsun:kahve:

Burada herkes birbiriyle kanka olmuş başkalarının yazdıklarını pek önemsemiyorlar.Az önce yazdıklarımla kimse ilgilenmemiş.

slm kızlar birkaç gündür kendimi iyi hissetmiyorum sanki yeniden lohusa bunalımına girdim . Biraz evden uzaklaşmak istiyorum. Eşim yakında alıcam senelik iznimi diyor.Acaba çok yoruluyorum ondanmı

bende bunalımdayım sayılır hava sıcak badanaya kakıştık işler bitmedi hala çok istiyordum bu sene tatile gitmey ama kısmet olmadı bencede git biyerlere valla yazın evde olmak çok can sıkıcı

asiye, beyaz bulut canım hoş bulduk sagolun.
evet gezelim derken hastalndırdık. ayrın yine götürecem dr a. birde pipisi kapanmış sanki çok dar diyolar onuda gösterecem.

kumru82 bazen gözden kaçabiliyo yazılanlar canım bu arada hoşgeldin aramıza.
sıcaklardan da olabilir kendini iyi hissedememen. bencede tatil iyi gelecek.
banada herkes diyo lohusalık bunalımını atlatamamışsın her şeye alınıyor ve aglıyorum. herkes sana bişey diyemiyorum agıcaksın diye korkuyoruz diyolr.
ama tatil süper gelir canım

canım banada çok oluyor bende sürekli evdeyim tek annemlere gidip geliyorum. ayda 1 falanda arkadaşlarla ancak görüşüyorum.benim eşim işten izinde alamıyor.benimde halim iç açıcı değil.sıcak havada cabası.emziriyorsan eğer sıkma kendini çok.çevren varsa gez dolaş .yoksa ben ve burdaki herkesi dost bil bizimle paylaş

kızlar ne güzel yemek muhabbetleri başlamış çok güzel ya. benede bir kere çorba yaptım içmedi.
şimdi de yogurt yaptım su gibi neden öyle oldu anlamadım. bilginiz varmı siz nasıl yapıyosunuz

tşklr desteğiniz için arkadaşlar. Ben Manisa da oturuyorum eşimin işi gereği buradayız aslen buralı değilim . Çok fazla çevrem yok burada .Tanıdıklarımda çalışıyor.Bende inşallah bir işe başlasam çok iyi olacak.Neyse bırakayım şu bunalım lafını. Yoğurt konusunda annem tam bir ustadır. Asla hazır yoğurt almaz. Eğer sıcaklığı ayarlayamazsanız yoğurt cıvık olur. Yani kayattıktan sonra mayalamak için soğutuyoruz ya ne çok sıcak olacak nede soğuk . Elimizi yakmayacak sıcaklığa gelecek.Birde annemin yoğurt üşümüş diye bir lafı vardır. Yoğutun mayalanması için sıcak olması gerek üzrinin iyice örtülmesi gerek sonra dolaba koyulur: Benim bildiklerim bunlar

benim doktorda illaki mamadan mayalayacaksın inek sütü olmaz diye beni sinir ediyor mamadnda tutmuyor galiba bende normal sütle mayalayacağım canım.önerini dikkate alırım

kızlar ne güzel yemek muhabbetleri başlamış çok güzel ya. benede bir kere çorba yaptım içmedi.
şimdi de yogurt yaptım su gibi neden öyle oldu anlamadım. bilginiz varmı siz nasıl yapıyosunuz

canım çorba derken nasıl yaptın ki içmedi?
ilk çorbaya başlarken ben patates havuç çok azda pirinçle başlamıştım.su ileve edip pişirdim suyuyla beraber tel süzegçten geçirdim .sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir çimdikte tuz ilave ettim.çok güzel oldu uzun zaman benimki böyle yedi sonra kabak falan ilave ediyorsun alıştıkça.sadece patlıcan koyulmuyor sebze olarak.tekrar dene bence.sebze çok önemli.:oklava:

canım çorbayı senin tarif ettigin gibi yaptım ama tuz koymadım netten görmüştüm.
tabi alıştı muhallebi falan o degişik geldi ara ara denicem burada havuç bulunmuyo nedense.

KUMRU yogurdu pastorize sütten yaptım. daha önce yaptıgım sakız gibi olmuştu buda su gibi. acaba onun etkisi varmı birde hazır yogurtla mayaladım.

canım çorbayı senin tarif ettigin gibi yaptım ama tuz koymadım netten görmüştüm.
tabi alıştı muhallebi falan o degişik geldi ara ara denicem burada havuç bulunmuyo nedense.

KUMRU yogurdu pastorize sütten yaptım. daha önce yaptıgım sakız gibi olmuştu buda su gibi. acaba onun etkisi varmı birde hazır yogurtla mayaladım.

canım çok sıcak mayalarsan sakız gibi oluyor ben anneme yaptırıyorum henüz becermiş değilim ama bikere sıcak mayalmış uzadı durdu yoğurt zor yeddirdim

benim doktorda illaki mamadan mayalayacaksın inek sütü olmaz diye beni sinir ediyor mamadnda tutmuyor galiba bende normal sütle mayalayacağım canım.önerini dikkate alırım

normal sütten yap canım ya mayalanınca zararı olmuyor inek sütünün kahvaltıya başlayınca napçaz peki peyniridemi mamayla yapıcaz doktorlarda abartıyor bence

benim arkadaşım evde bile yapmıyordu alıyordu hazır yoğurdu yedriryordu oğlu daninolarla hazır yoğurtla büyüdü hiçbişeyde olmadı valla tosun gibi maşşlah önüne koysan beni yer şimdi :))

Back
X