2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

sevgicim kardelene geçmiş olsun tam mevsim değişimi ya bizimki de öyle zaten pek iştahlı değil şimdi hiç yemek istemiyor ama sevgicim benim oğlan da hülyanın efesi gibi bizim yemekleri yiyor kendi özel yemeğini yemiyor ben de artık bizimkilerden vereceğim napayım yesin tek de sen de dene istersen ha bir de kardelen mamayı maşallah güzel içiyor acaba ondan mı yemek istemiyordur benimki sütümü sağıyorum ya bi defada 100ml içemiyor bile hani sen 180mlden mama içti diyosun ya ben şaşırdım doğrusu bu arada tesbih çekebilirsin bi zararı olmaz canım
sibelcim sana da geçmiş olsun ağrılarının fıtıktan olmamasına sevindim bel-boyun fıtığı çok zor ya yaşın da genç Allah'ım başlamış olan bel fıtığına şifa verir de kurtulursun inşallah
sağol canım bitek mamayı içiyor zaten bende anlam vermiş değilim ek gıdayı zoraki yiyen bir çocuk nasıl olurda 180 cc mama içer bende bu akşam denedimev yemeği anne dolma biber yapmış pirinçleri ezdim yoğurtla verdim bikaç kaşık yedi sadece :((
teşekkür ederim zuhalcim darısı zeynep'imin başına ama çok zor bir süreç.deniz hiç olmadığı kadar mızmız bu aralar.umarım dişle alakalıdır ve geçici birşeydir zira hiçbir şey yapamıyorum inan yemek bile yapamıyorum desem abartmıyorum.

sağol sevgicim sizede çok geçmiş olsun kardelen iyileşir inşallah tez zamanda.mevsimsel olarak kötü bir dönem havalar bir öyle bir böyle.valla canım dediğin gibi çelik gibi sabır lazım şu bebişlere bakmak için:)hakkaten evlat büyütmek çook zor iş..

tüm hasta bebişlerimize geçmiş olsun.
dilekcim sünnetiniz hayırlı uğurlu olsun.
hepinizin kadir gecesi mübarek olsun.rabbim hepimize bebişlerimize ailelerimize güzel ve hayırlı kaderler yazsın inşallah..

evet bu havalar mahvetti kardelende aşırı husuz ve gergin

kızlar nasılsınız oncelıkle kandılınız mubarek olsun
sıbelcım hosgeldın de dur kzı accık evınde artık kıs geldı yaww
oturma meselesınden bahsetmısınız benım kızda oturmuo henuz ama doktor ole oturması lazım falan demedı 8.ayda oturmayınca saglık konusunda neden suphelenılar bı bılen varsa banada annatsın merak ettım sımdı emekleme calısmalarımız devam edıo bızım yakında emeklıcek sanırım
gecmısı okuyamadım kızlar atlamasımdır bı suru seyı sımdı bakarım bı ara
bız dun geldık sabah tahlıller ıcın kan alındı ıdrar kulturu verdık ama sondayla aldırmadım her ıhtımale karsı neme lazım bılmedıgım hastane .gene bısı cıkarsa tahlılde yapcam bısı yok napım ya ınanıllmaz yorucu bır yolculuk esım ısten gelıo uykusuz ola cıkıoruz bende uyuyamıorum yolsa butun gun kucamızda dıde resmen bıtık tahlıller 4 farklı tarıhte sonucalanıcak dusunun kan gurubunu bıle 15 gunde verıolar ınanılmaz sıkıldık artık mazallah hasta olsan sıra gelene kadar öldün kesın sonclar cıktıkca bellı olur napıcamız

bugün okadar çok ağladıki doktorda aldık soluğu
kontrol etti boğazları kızarmış birde burun akıntısı var
huysuzluğu ondan olabilirmiş ama hiç hasta gibi durmuyor dedi :S
çünki küçük hanım doktorun yanında şeker kızı oynadı
inanmıcaksınız ama sadece 100 gr almış boyuda uzamamış kafa çapıda sadece 1 cm büyümüş
canım çok sıkkın yemiyor tabi yanlız anlamadığım bişey var mama hiçmi yaramamış ya
mamayı güzel içiyor napsam kızlar

sevgicim mama galiba aldırmıyo kilo çünkğ benmkide 5 aylıkken ek gıdya geçmeden önce sadece mam içiyodu ama inanmıcaksın oda 100 gr almıştı sora zaten ek gıdaya geçtik öle biraz toparladı bende anlamadım mama bide kilo yapar diyolar nerde bu kilolar valla baya içiyodu hemde benimki.

günaydın arkadaşlar,off ya rahat rahat girip okuyamıyorum evdeyken yazdıklarınızı ama az kaldı bi şu okul-ev düzenimiz otursun sizinleyim hep.
inşallah iyisinizdir hepiniz.şimdide çok vaktim yok okumak için.hasta olanlar varsa geçmiş olsun diyim en azından yorum yazamasamda şimdilik.

cigdemcim cnm ins. sonuclar iyi cikar cnm

sevgicim gecmis olsun
cnm beli bi dönemden sonra bebislerin kilo alimi yavasliyor doktor nededi bu durumda

hülyacim isin zor vallahi ben calismadigim halde zor yetistiriyorum gün okadar cabuk geciyorki islerimi bile bitiremiyorum cok zor calisan anne olmak ..

bende gecmisi okuyamadim sirf bu sayfayi okuyabildim inanilmaz cok isim var dün cocuk odasini temizledim bir cok sey yikandi onlar bekliyor

symslow;

nöbet bir yıl tutulmuyor sanırım ama süt iznini bilmiyorum sadece tüm gün olan okullarda uygulanıyor galiba.ben sabahçıyım.

Son düzenleme:
ÇOCUĞUNUZUN ZEKASINI KUVVETLENDıREN BESıNLER
Çocuğunuz sınava girecek ve siz onun hem dengeli beslenmesini hem de zekasını çalıştıracak besinlerle beslenmesini istiyorsunuz. Beslenme uzmanları yaptıkları bilimsel araştırmalar sonucunda belleği güçlendiren besinleri bulmuşlar. bu besinler ayrıca sadece çocuklar için değil her yaştaki insanlar içinde gereklidir.Bu besinler algılama yeteneğimizi arttırır, daha verimli yapar, daha hızlı düşünmemizi ve dikkatimizi daha iyi vermemizi sağlıyorlar.

*Havuç:
Hatırlama yeteneğimizi arttırır, çünkü havuç beyin metabolizmasını canlandırır. Bir şey ezberlerken bir ufak tabak sıvı yağlı havuç salatası yiyin.

*Ananas:
Tiyatro sanatçılarının ve müzisyenlerin ihtiyacı olan bir meyvedir. Örneğin uzun bir metin ezberleyebilmek için fazla miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır. Ayrıca önemli bir eser halinde element olan mangan içerir.

*Avokado:
Kısa süreli bellek içindir. (Örneğin alışveriş listesini yaparken) Fazla miktarda yağ asidi içerir. Yarım avokado yeterlidir.

*Çilek:
ıçeriğindeki fisetin maddesi hafıza kaybının etkilerini azaltıp, bunamayı geciktiriyor.

*Isırgan otu:
Hafızayı kuvvetlendiren besinlerdendir. Özellikle sınavlara hazırlanan çocukların çayına ilave edilmesi veya doğrudan ısırgan çayı içirilmesi yerinde olur.

*Patates:
Kan şekerini dengeli olarak yükseltiyor bu sayede zeka daha verimli çalışıyor.

*Somon:
Omega-3 yağları hem beyni koruyor hem hafızayı güçlendiriyor.

* Kabak:
Hafıza için eşsiz bir besindir. Yemeklerle sık sık tüketilmesi son derece faydalıdır.

*Yoğurt:

ıçinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip, beyni uyarıyor.
*Üzüm suyu:

Dopamin salgılanmasını arttırarak problem çözme yeteneğini geliştiriyor.

*Fasulye:
Lif ve protein bir arada özellikle çocuklarda zekayı açıyor.

*Bitter çikolata:
Magnezyum ve antioksidan içeriğiyle beyne oksijen taşıyarak daha aktif çalışmasını sağlıyor.
Öğrenme kabiliyetini arttırmak için tavsiye edilenler besinler

Eğer çocuğunuz öğrenmede zorluk çekiyorsa bu besinlerin büyük faydası olacaktır.
*Lahana:
Sinirliliği giderir (tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için). Daha stressiz öğrenilir (örneğin sınav öncesi).

*Limon:
C vitamininden dolayı canlandırır, algılama yeteneğini artırır. Dil öğrenme kursundan önce 1 bardak limon suyu için.

*Yaban Mersini:
Uzun süreli bir öğrenmede ideal bir meyvedir. Beynin kanla daha iyi beslenmesini sağlar.

Dikkati Sağlamak ıçin tavsiye Edilenler Besinler:

Eğer çocuğunuz dikkatini toplamakta zorluk çekiyorsa veya dikkati çok çabuk dağılıyorsa uzmanlar bu besinleri kullanmanızı tavsiye ediyorlar.

*Soğan:
Aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı. Kanı sulandırır, beyin oksijeni daha iyi alır.

*Ceviz, fındık ve fıstık:
Konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirirler.

Beynin Daha Üretici Olması ıçin Tavsiye Edilen Besinler

Günümüzdeki eğitim yöntemine göre hazırbulunuşluk değil çocukların üretmesine yönelik olduğunu artık bilmeyen aile kalmadı.ışte uzmanların açıklamalarına göre bu besinlerde çocuğunuzun üretmesini kolaylaştıran besinler.

*Zencefil:
ıçerdiği maddeler beynin yeni fikirler üretmesini sağlar. Kan sulandığı için vücutta daha serbest akar, beyin oksijenle beslenir.

*Kimyon:
ınsanın aklına birden bir fikir getirtir. ıçerdiği uçucu yağlar bütün sinir sistemini uyarır, ancak üretici düşünce şartıyla. Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan kimyon çayı içmelidir (bir fincana iki tatlı kaşığı dolusu kimyonla).

Mutluluğu Sağlayan Besinler

Bu besinlerde mutluluk hormonun salgılamasını artıran besinler olarak uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

*Kırmızı biber:
Ne kadar acı olursa o kadar iyidir. Aroma maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonu endorphinin salgılanmasını hareketlendirir. En iyisi çiğ yenmektir.

*Çilek:
Stresi giderir. Lifli maddesi mutluluk verir. Dozu en az 150 gram.

*Muz:
Sırrı serotonin. Bu maddeye beynimizin mutlu olması için ihtiyacı vardır.

sizinle paylasmak istedim :hulya:

Jan 13BÖCEK SOKMA VE ISIRMALARI
Çocuklar için Yorum yok »BÖCEK SOKMA VE ISIRMALARIAdaçayı yapraklarından yapılan merhem, sivrisinek, arı sokmasında acıyı dindirir, kaşıntıyı önler.
Andız otu yaprakları veya kökünün hayvan ısırma ve sokmalarında enfeksiyon oluşumunu önleyici etkileri vardır. Çok miktarda andız otu mide bulantısına neden olur.
Çalı kavağı (ezilmiş) arı sokmalarında sokulan yere sarılırsa etkili olur. Zeytinyağı ile karıştırılarak elde edilen merhem yanıklara sürülürse şifa verir.
Deve tabanı yaprakları ezilip merhem haline getirilerek yaraların, çıbanları, şişen ayakların ve böcek sokan yerlerin üzerine sarılırsa çabuk iyileşmelerini sağlar.
Maydanoz tohumlarının ve yapraklarının kaynatılması ile elde edilen saf maydanoz suyu, arı ve haşarat sokmasında, sokulan yere sürüldüğünde ağrısını geçirir.

KANSER

Domates kanser hastalarına önerilir.
Karaturp kür halinde yenilince kansere karşı vücudun direncini arttırır. Az yenince tembel organları harekete geçirir.
Isırgan otu çayı kansere iyi gelir.
Kiraza rengini veren maddenin göğüs, bağırsak ve prostat kanserine iyi geldiği öne sürülmektedir.
Lahana bol miktarda B ve C vitaminleri ile kanser oluşumunu önleyen negatif enzimler içerir. Sabah kahvaltısından evvel içilen bir bardak lahana suyu sağlığa yararlıdır.
Maydanoz kansere iyi gelir.
Sarımsak ve pancar kansere ve kansere yatkın vücutlara iyi gelir.
Üzerlik otu çayı kan pıhtılaşması gibi hallerde çok etkili olur

inanmıcaksınız ama sadece 100 gr almış boyuda uzamamış kafa çapıda sadece 1 cm büyümüş
canım çok sıkkın yemiyor tabi yanlız anlamadığım bişey var mama hiçmi yaramamış ya
mamayı güzel içiyor napsam kızlar[/QUOTE]

Bence bebeklerimizin artık büyüdüğü için besin ihtiyaçları çoğaldığından mama yeterli gelmiyor olabilir bana bir keresinde dr şöyle dmişti
5 buçuk aylıkken ek gıdalara başladığımızda sadece 300 gr almıştı önemli olan bebeğin yediği miktar değilmiş içinin kalori miktarının çok olmasıymış tabii bu kilo alamayan bebekler için söylemişti bebek bir tas çorba içeceğine 2 kaşık yesin ama içinin kalori miktarını yüksek tut demişti bunun içinde mama hazırladığında içine kalori değeri yüksek gıdalardan koy dedi yani mama limiti az olsada az yesede 2 kaşık yediği şeyde bile aynı kalori değerini yakalamış oluruz o zaman böyle bir yol denesen nasıl olur acaba?..mesela cevizkayısı önümüzdeki aylarda kestanede çıkar oda çok kilo aldırıyormuş ben denemeyi düşünüyorum vb mamalarına ilave etsen 2 kaşıkta yese belki daha iyi olur ozaman...

Çocuklar için

delikafadulden delikafadulden BAYILIYORUM BÖYLE SAYFALARA zamaniniz olunca sicacik cayinizi yudumlarken okuyun kizlar süper bilgiler buldum ben bu sayfada delikafadulden link yukarda

KAFEıNLE VEDALAŞIN ELMA VE BADEMLE TANIŞIN

•Dr. Ender Saraç’a göre; 4 günlük pretoks kürü boyunca aşağıdaki ilkeler doğrultusunda hareket ederseniz, enerjik ve sağlıklı bir bedene sahip olabilirsiniz:

•Yatmadan 1- 1.5 saat önce alkol, cips, çerez, tatlı, peynir, yoğurt veya ağır şarküteri ürünleri yemeyin.

•Mümkünse 10-15 dakika temiz hava alın ve hafif yürüyüş yapın.

•Kan şekerinizi sabit tutmaya yardımcı olan elma, badem, ceviz ve yulafı bol bol tüketin. Yoğurt yemeye de özen gösterin.

•Yemeklerde aşırı tuz veya aşırı baharat katkısı kullanmayın.

•Tok karına tatlı veya şekerli meyveleri yememeye çalışın. Tokken yüksek olan kan şekeriniz şekerli gıdalar sonrası daha da yükselir ve rahatsızlık verir.

•Eğer günlük yaşantınızda kafeini bolca tüketiyorsanız hemen kesmelisiniz. Enerji yaratmayan kafein, bedeninizi adrenalin salgılaması için zorlar ve siz yorgunken bile yapay enerji üretir.

•Magnezyum, ginseng ve potasyum takviyesi alın. Karaciğerinizin daha fazla çalışmasına neden olacak hayvansal proteinler yerine; fasulye ve fındık tüketmeye çalışın.

Enginardan vazgeçmeyin
Öz, sofradan asla eksik edilmemesi gereken besinler arasında enginarın da önemli yer tuttuğuna dikkat çekiyor: “Enginar, karaciğeri koruyor, içinde bol miktarda B vitamini var. Ayrıca vücut enginarı çok kolay hazmediyor. Bütün sağlıklı gıdalar için bu geçerli. Doğal gıdaları vücut hemen tanıyor ve hazmediyor. Böylece içindeki sağlıklı kimyasal maddeler gidecekleri yere hemen varıyor. Beslenme budur.”

Her gün 1 muz yiyin
Mehmet Öz, her gün muhakkak en az 1 muz yenilmesi gerektiğini söylüyor. Öz, “Muzdaki potasyum tansiyonu düşürür. Sağlıklı kalp için düşük tansiyon şart. Bu nedenle ben hergün 1 tane muz yiyorum” diyor.

Sofradan tok kalkmayın
Sofradan asla tıka basa doymuş olarak kalkmayın. Öz, bunun nedenini şöyle açıklıyor: “Midede çok önemli bir hormon var. Mide bu hormonu, doluyken salgılayamıyor. Bu nedenle yavaş ve az yiyin. Mide boşken salgılanan bu madde böylece vücuda gönderilecek, beyninize ulaşacak ve daha çabuk doyacaksınız.”Spor yapın
Ünlü Kalp Cerrahı Mehmet Öz’ün 1 günlük beslenme programı ile sağlıklı beslenme, kalp sağlığı için tek başına yeterli değil. Bu nedenle her gün 20 dakika egzersiz ve haftada 1 saat terleten bir spor yapmanız da çok önemli.Sağlıklı beslenmenin püf noktası: seviyorsan ye
Tanınmış cerrah, sağlıklı beslenmenin birçok kişiye antipatik gelmesini, sevmedikleri yiyecekleri yemek zorunda kalmalarına bağlıyor. Bu nedenle de sağlıklı beslenmek isteyenlere altın değerinde bir öğüt veriyor: “Sağlıklı gıdanın püf nokası, ‘ıstiyorsan, seviyorsan ye’ yaklaşımıdır. Yani ben 5 besin sayıyorsam, bunların hepsini yemek zorunda değilsiniz. Aralarından sevdiklerinizi yeterli miktarda yemeniz yeter.”Kalbe fındık…
Mehmet Öz, kalp sağlığı için herkese günde 1 avuç fındık yemelerini tavsiye ediyor: “Fındıktaki faydalı yağlar, kalp için bulunmaz nimet. Bu yüzden ben hergün bir avuç fındık yiyorum. Hatta ofisimdeki buzdolabımda bile bulunduruyorum. Ancak fındıktan hoşlanmıyorsanız bunun yerine badem ya da ceviz de yiyebilirsiniz.”Topraktan çıktığı gibi…
Bir yemeğin daha sağlıklı olması için içindeki besinlerin, meyve-sebzelerin topraktan çıktığı gibi olması gerekiyor. Topraktan çıktıktan sonraki hali ile sofranızdaki hali arasında büyük farklar olmamalıdır.

Yeşillikten uzak durmayın, semizotunu ihmal etmeyin
Öz’ün sofrasından yeşillik asla eksik olmuyor. “Mesela roka ile marul, zeytinyağı ve sirke ile karışınca, çok daha güçlü birer antioksidan oluyor” diyen ünlü kalp cerrahı, özellikle semizotu üzerinde duruyor. Atların semizotu yiyince ağrılarının azaldığını söyleyen Öz, semizotunun faydalarını saymakla bitiremiyor:
Semizotu Omega-3 zengini
“Semizotunun içinde bol miktarda omega-3 var. Tıpkı balıkyağı gibi bir etkisi oluyor. Hem kalbi koruyor, hem kansere karşı koruyor. Öyle ki, balık yemeyenler ya da balık yağı tüketemeyenler, her gün semizotu yiyerek bu eksikliği kapatabilirler.”

Back
X