2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ah aahh azıçık doğum kilosu kalsaydı bende ne güzel olurdu:49:...kalmadığı gibi olanıda götürdü.:2:
ay çocuk gibi görünüyorum....görenler bu senin kardeşin mi diyorlar oğlum deyince sen daha çok küçüksün deyip şaşırıyorlar:37:...bu arada 45 kiloyum...kendi yemiyor onunla uğraşacağım diye iştahım gidiyor yiyemiyorum:47

yemek konusunda kendi zevkine bırakmak gerekiyor dediğin gibi.
benim oğlum çok iştahsız bronşit geçirdi 10 gün hastanede kaldım kilo verdi 5,6 ay oldu yeni 1 kilo aldı...yemek yemiyor çok iştahsız ve emmeye çok düşkün beni emzik gibi kullanıyor ağzından çıkarınca kıyameti koparıyor onun için sütten kesmeye karar verdim tabi bu kolay olmadı...1 aydır ugraşıyorum tam anlamıyla 1 haftadır vermiyorum.ama hala unutmuş degil. sabaha kadar uyumuyor:5: ee kolay degil çocuk sevgilisinden ayrılıyor:38:

siz ne yaptınız hala emziriyormusunuz

herkese merhaba okuldan geldim bir bakayım dedim.herkes iyidir inşaallah.benim büyük okulda küçük uyuyor.aslında çok işim var ama canım istemiyor.okunup,yazılacak bir sürü sınav var.ev işleri zaten malum.kolumda da tam dirsekte bir acı var ve beze gibi bişey.zorlamadım ama bilemiyorum.inşaallah geçer bir an önce yoksa bunca işin arasında nasıl dr.a giderim.

kıskanma konusuna gelince ablamız anlayışlı çok şükür ama bazen küçük sınırları zorluyor:)yemek yedirince,giyinince kıskanmak bazen işe yarıyor.

ah aahh azıçık doğum kilosu kalsaydı bende ne güzel olurdu:49:...kalmadığı gibi olanıda götürdü.:2:
ay çocuk gibi görünüyorum....görenler bu senin kardeşin mi diyorlar oğlum deyince sen daha çok küçüksün deyip şaşırıyorlar:37:...bu arada 45 kiloyum...kendi yemiyor onunla uğraşacağım diye iştahım gidiyor yiyemiyorum:47

yemek konusunda kendi zevkine bırakmak gerekiyor dediğin gibi.
benim oğlum çok iştahsız bronşit geçirdi 10 gün hastanede kaldım kilo verdi 5,6 ay oldu yeni 1 kilo aldı...yemek yemiyor çok iştahsız ve emmeye çok düşkün beni emzik gibi kullanıyor ağzından çıkarınca kıyameti koparıyor onun için sütten kesmeye karar verdim tabi bu kolay olmadı...1 aydır ugraşıyorum tam anlamıyla 1 haftadır vermiyorum.ama hala unutmuş degil. sabaha kadar uyumuyor:5: ee kolay degil çocuk sevgilisinden ayrılıyor:38:

siz ne yaptınız hala emziriyormusunuz

ne güzel işte genç gösteriyorsun:12:,niyeyse zayıflar kilo almak kilolular da vermek için uğraşıyor...oğlun avatardaki çocuk sanırım. çok tatlı maşallah. yanaklar da tam sıkmalık benim oğluş gibi. kilosu 11-12 ise normal hiç yemiyo diye problem yapma bence. benim oğlanın gece sık emmesini açlığına bağladım. sütten kesemedim (gece eziyet derecesinde emmeye kalkmadıktan sonra problem de değil). artık yatmadan önce bir şekilde yemek yedirmeye çalışıyorum. 1 yıldır akşamları yemek yemiyor ben eve geldikten sonra hep beni emiyor. e tabi artık yetmez oldu, akşam emmek isterse geçiştirip bir ara yemek yediriyorum. gece biraz daha az kalkıyor...şimdilik:26:

herkese merhaba okuldan geldim bir bakayım dedim.herkes iyidir inşaallah.benim büyük okulda küçük uyuyor.aslında çok işim var ama canım istemiyor.okunup,yazılacak bir sürü sınav var.ev işleri zaten malum.kolumda da tam dirsekte bir acı var ve beze gibi bişey.zorlamadım ama bilemiyorum.inşaallah geçer bir an önce yoksa bunca işin arasında nasıl dr.a giderim.
geçmiş olsun, dirseğini zorladın mı ya da çok mı sınav okudun bu aralar...genelde zorlandığında olabiliyor. geçmezse bir ara doktora git bence.

gençmi gösteriyorum sıskamı onu bilemicem:53:
zaten yaşım 24 oldu benim:25:

evet avatardaki oğlum orda 1 yaşındaydı biraz tombişti şimdi daha zayıf.
1 yaşındaykende 11 kiloydu şimdide 11 kilo oda yeni kilo almış hali.
valla iştahsız çocukla uğraşmak çok zor...neyse emzirmediğim için mecburiyetten yiyor. inş. daha çok düzelir.

yatmadan önce yemek yiyorsa ne güzel fazla rahatsız etmez seni...o zaman 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorsun...bu arada çalışıyormusun çalışıyorsan çocuk seni özlüyordur emince aranızda sevgi muhabbet olur daha iyi.:21:

geçmiş olsun canım...hem iş hem çocuk çok zor Allah yardımcın olsun..

gençmi gösteriyorum sıskamı onu bilemicem:53:
zaten yaşım 24 oldu benim:25:

evet avatardaki oğlum orda 1 yaşındaydı biraz tombişti şimdi daha zayıf.
1 yaşındaykende 11 kiloydu şimdide 11 kilo oda yeni kilo almış hali.
valla iştahsız çocukla uğraşmak çok zor...neyse emzirmediğim için mecburiyetten yiyor. inş. daha çok düzelir.

yatmadan önce yemek yiyorsa ne güzel fazla rahatsız etmez seni...o zaman 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorsun...bu arada çalışıyormusun çalışıyorsan çocuk seni özlüyordur emince aranızda sevgi muhabbet olur daha iyi.:21:
evet çalışıyorum, aramızdaki bağ bu şekilde daha güçlü oluyormuş ve güven duygusu daha fazla gelişiyormuş. emme sebebiyle yanımızda yatmasına da 2 yaşına kadar izin var(dinen). iki yaşa az kaldı. bakalım neler olacak. önümüzdeki aylarda emzirmeyi bırakma mevzusunu daha çok konuşacak gibiyiz.
1 haftadır emmiyorsa sakın tekrar başlamayın... zoru başarmışsınız çünkü

evet benim oğluş ön yargılı bir şelikde yedirmeye çalıştığımız şeyleri reddediyor. akşam yemek yediremedim ve aç aça yattı sonra da gene sabaha kadar kavga ettik.

gece öksürdüğü için sabah bal yedirmeye çalıştım. ağzını açmadı ben de zorla 1 çay kaşığı balı ağzına soktum. arkadan bal istemeye geldi mutfağa:) sıpa ...tamamen önyargı işte...ilk defa değil bu...üzüm yemeye de bu şelkilde başlamıştı. önce sorla sonra kendi isteğiyle...

evet benim oğluş ön yargılı bir şelikde yedirmeye çalıştığımız şeyleri reddediyor. akşam yemek yediremedim ve aç aça yattı sonra da gene sabaha kadar kavga ettik.

gece öksürdüğü için sabah bal yedirmeye çalıştım. ağzını açmadı ben de zorla 1 çay kaşığı balı ağzına soktum. arkadan bal istemeye geldi mutfağa:) sıpa ...tamamen önyargı işte...ilk defa değil bu...üzüm yemeye de bu şelkilde başlamıştı. önce sorla sonra kendi isteğiyle...

geçmiş olsun canım...
evet aynen benim oğlumda öyle. yemek yemek istemiyor tadına zorla baktırıyorum yiyor:90:
buarada herkese merhaba:92::80:
bizde bugün hava güzeldi gezmeye gittik.:79:
yeni smileylar çok güzelmiş:81::87:

Son düzenleme:
selam kızlar :80:bua aralar yoğun çalışıyorum bakamıyorum buraya
bayramdan sonra senelik izne çıkıyorum :8: bol bol konuşuruz artık
biz emmiyoruz 4 aylıkken süt bittiği için bıraltık:85:
bizimde emzik derdimiz var nasıl olucak onsuz uyumuyor bu cadı :96:
tam bir emzik aşığı emme emme diye ağlıyor :84:
:

Son düzenleme:
sevgi tatil yapıcan demek ne güzel.benimki de sadece uyurken emiyor gün içinde emzik vermiyorum.adı emcik,bazende memecik oluyor.ablamız 5 yaşına kadar emmişti zor bıraktı.sigara gibi tiryakilik yapmıştı:)

zaten bu çocuklar ya memeye ya emziğe düşkün oluyor...
mirza emzik kullanmadı beni emzik niyetine kullandı. gece ağzından çıkınca kıyameti koparıyordu kafayi yiyecektim.:83: bir haftadır tamamen sütten kestim yeni yeni uykusu düzelmeye başladı.
SEVGİcim sanada iyi tatiller tadını çıkar.:87:

sevgi tatil yapıcan demek ne güzel.benimki de sadece uyurken emiyor gün içinde emzik vermiyorum.adı emcik,bazende memecik oluyor.ablamız 5 yaşına kadar emmişti zor bıraktı.sigara gibi tiryakilik yapmıştı:)

ay 5 yaşmı:53::53:
hakikaten siğara gibi güzel benzetme:86:
zaten emziğe alıştırması bir mesele bıraktırması.
mirza biboron istemiyor. herkez diyor alıştırma...bende gece acıkır diye kıyamıyorum bişey olmaz diyolar...ne yapsam acaba:50:

Son düzenleme:
bu saatten sonra gece acıkmaz bence kardelen artık geceleri kalkmıyor
bencede alıştırma artık büyüyorlar ben şimdi senelik iznimde şu emzikten kurtulmayı planlıyorum

zaten bu çocuklar ya memeye ya emziğe düşkün oluyor...
mirza emzik kullanmadı beni emzik niyetine kullandı. gece ağzından çıkınca kıyameti koparıyordu kafayi yiyecektim.:83: bir haftadır tamamen sütten kestim yeni yeni uykusu düzelmeye başladı.
SEVGİcim sanada iyi tatiller tadını çıkar.:87:
uykusunun düzelmesi ne güzel umarım bizim de emmeyi bırakınca uykumuz düzelir
ay 5 yaşmı:53::53:
hakikaten siğara gibi güzel benzetme:86:
zaten emziğe alıştırması bir mesele bıraktırması.
mirza biboron istemiyor. herkez diyor alıştırma...bende gece acıkır diye kıyamıyorum bişey olmaz diyolar...ne yapsam acaba:50:

gece beslemek zaten doğru değil, nasıl normal bir insanın gece yarısı buzdolabını açıp yemek yemesi doğru değilse çocuklar için de gece beslenmek doru değil...(emenler için demiyorum-anne sütünün hazmı zor değil) acıkırsa ne güzel sabah erkenden kalkıp saldırarak kahvaltı yapar:) benim oğlana 1 gün emmeyi bıraktırdığımda sabah 6 da kahvaltı yapmıştı...
kaldı ki biberon bu yaşta daha zararlı olur. biberona başlanacak değil bırakılacak yaştasınız. diş çürüğü veya öne doğru arası açık diş yapabiliyor. illaki dökülmeden bişiler içsin istiyorsan bebekken kullandığımız delikli suluklar var ya onların büyüğünden kullanabilrsin. .

aradaşlar akerin yarışmasına katıldım oğlumu begenirmisiniz
link versem sorun olurmu acaba.
beğeniriz ama o yarışmaya biz de mi katılsak acaba:)
bu saatten sonra gece acıkmaz bence kardelen artık geceleri kalkmıyor
bencede alıştırma artık büyüyorlar ben şimdi senelik iznimde şu emzikten kurtulmayı planlıyorum

herkezin bir derdi var. benim ki kendi isteğiyle 10 aylıkken bıraktı emziği ve sanki emziği bıraktıktan sonra memeye daha düşkün oldu

kızlar sizde de başladı mı merak ediyorum. benim oğlum bir kaç haftadır giyisi seçiyor. özellikle ayakkabılarını:1: ısrarla benim giydirmek istediklerimi giymiyor gidiyor başka ayakkabı bulup onu getiriyor. genelde benim giydirmek istediklerim kolay giyilen cinsten onun getirdiği ise zor giyiliyor ve ben giydirmek istemiyorum, giyimi zor olduğu için babası kenarlarından kesip bollaştırdı. bu sabah önce üstüne swit giymek istedi olmaz dedim switi askıya astım, sen çek switi devir askıyı!!! iyi ki kafasına düşmedi:18:
gene benim giydirmek istediğim ayakkabıları giymedi ' bak annecim, bunlar hazır bunu giy, öbürü zor giyiliyor'desem de o istediği ayakkabıları kapının önüne getirdi koydu baktı ben ısrar ediyorum 'koy koy' diyerek istemediği ayakkabıları da içeri ayakkabılığa taşıdı:36:
bir yandan beni yoruyor diğer yandan ise kendi zevkleri oluşmaya başladı diye seviniyorum

İYİ GECELER, Nisa çok şükür yavaş yavaş mızmızlanmayı bırakmaya başladı, bu aralar iyiyiz.artık iyice büyüdüğünü hissediyoruz. hergün yenibir kelime öğreniyor.dün gidelim kelimesini ilk kez kullanmıştı gide gide deyip akşamın bir vakti beni komşuy götürmüştü mesela az önce babası yastığını alıp diğerodaya gitmişti, anne anne götüydüüüü deyip beni şaşırttı, götürdü kelimesini ilk kez kullandı:))

kıyafet konusuna gelince, Nisa da beğenmediğini giymiyor, Nisa için rahatlık çok önemli, rahat etmediğibirşeyi asla giymiyor, inatla çıkarıyor, örneğin, süeter hırka tarzı şeyleri giymez,dışarı çıkarken kavga kıyamet kopar, bere şapka taktırmaz, gömlek giymez, zorla ağlaya ağlaya belkii,bazen esser tulum giymez, sanırım düğmeli olan eylerden hoşlanmıyor.

İYİ GECELER, Nisa çok şükür yavaş yavaş mızmızlanmayı bırakmaya başladı, bu aralar iyiyiz.artık iyice büyüdüğünü hissediyoruz. hergün yenibir kelime öğreniyor.dün gidelim kelimesini ilk kez kullanmıştı gide gide deyip akşamın bir vakti beni komşuy götürmüştü mesela az önce babası yastığını alıp diğerodaya gitmişti, anne anne götüydüüüü deyip beni şaşırttı, götürdü kelimesini ilk kez kullandı:))

kıyafet konusuna gelince, Nisa da beğenmediğini giymiyor, Nisa için rahatlık çok önemli, rahat etmediğibirşeyi asla giymiyor, inatla çıkarıyor, örneğin, süeter hırka tarzı şeyleri giymez,dışarı çıkarken kavga kıyamet kopar, bere şapka taktırmaz, gömlek giymez, zorla ağlaya ağlaya belkii,bazen esser tulum giymez, sanırım düğmeli olan eylerden hoşlanmıyor.

canlarım ya çok tatlılar. bizimkisi de 'öbür' kelimesini kullanmaya başladı. emerken süt yetmiyo dur oğlum öbürünü de em diye ben teklif ediyordum artık o diyo , emiyo emiyo sonra kalkıyor 'öbür' diyo:1:
bere şapka konusunda biz de sıkıntılıyız ama bağlanan bir şapkamız var onu zorla giydirip bağlıyorum. gömlek seviyor bizimkisi. bazen sabahları babasının elinden tutup dolabına götürüyor. abuk subuk ne varsa üst üste giydirttiriyor babasına. bakıyorum pantolonun sütüne şort giymiş, üst üste gömlekler falan:1:

Back
X