2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

denemekten zarar gelmez herharlde bir de orhan beyi deneriz
ben de eşimi ikna edebilirsem
çünkü metine onun bir arkadaşının tavsiyesi üzerine gitmiştik ya
malum erkek milleti

asosye canım bence ihmal etmeyin bir dra gösterin
herşeyden önce insanın kafasını devamlı kurcalar göstermezseniz

ay zaten ordan baktım orda yazan hastaneleri aradım yanlış bilgi var akay, çağ bilgi hepsini aradım çocuk kardiyoloji yok dediler. diğerleri de çok uzak tarihe gün veriyolar napsam bilmiyorum.. cumartesi işitme testi için başka bir hastaneye gidicez ordaki çocuk doktoru muayene ederken yine dinler kalbini bakalım o ne diyecek.. siz işitme testi yaptırdınız mı ? doktorumuz yaptırın dedi. ama kızım her sese sırıyo konuştuğumuzda sesimizin geldiği yeri bulmaya çalışıyo acaba çok gerekli mi bu test

asosye gecmıs olsun cnm ınsallah onemlı bısı dııldır ssaslan bend eılk metın beyden randevu verdıkelrınde gercekten sevınmıstım cunku ben esnafta calıstığım donmlerde en ıyısıydı fethıyenın ama eskı metın bey dııl orası kesın denersınız gene gıdersınız metın beye ssalslan bıde bıldıgın ortp.uzmanı varmı yarın bız eger doktor dıger doktordan cok farklı bır tanı koyarsa 3.doktora gıdıcem ama bulamadım netten verılen numaralar yanlıs galıba cvp vermıo cunku yarın halletmelıyım bu ısı

maalesef canım ya
ben bir de letoon'u aramıştım orada 9,5a randevu verebiliriz dediler cumartesi için en azından esnaf daha yakın diye almadım oradan randevu
benim fethiyede 3. senem bu sadece o yüzden pek bilmiyorum eşimin ailesinin tanıdığı varmış ama 2 yıl önce vefat etmiş :(
bir de devlet hastanesininki vardır işte

asosye biz ilk ayında yaptırmıştık malum 36. haftanın bitiminde doğduğundan aklımızda kalmasın diye ama drlar ne diyor bilmiyorum

letoondakı baktı zaten bıde esnaf yarın bakıcak devlettekılerın ozellerının tellerını aldım netten hıcbırı cevap vermıo nolar değişmiş olabılır yarın heralde arabayla gezıp bakıcaz olumsuz bısı cıkarsa umarım gerek kalmaz esımınde aksma kadar dersı var nsl olcak bılmıyorum pazartesıye kadar kafayı yerım heralde

kızlar çok kötü bir gece geçirdim bebeğim sürekli ağladı sadece memede susuyor bizde doktora götürdük kontrol etti tartıya koydu ve malum sonuç kilo almamış en son 17 martta 3700 dü hala aynı kiloda anne sütü yetersizmiş mama verin dedi çok üzüldüm canım çok sıkkın bebeğimi doyuramıyorum mama vermedim henüz gece bir şekilde uyuttuk sabaha kadarda sütüm biriktiği için doydu bugün humana aldırdım şimdi içiyorum hemen etki edermi kullannanlar söyleyebilirmi acaba

acaba emzirmede mi hata yapıyorum birini veriyorum emiyo sonra diğerine 4 5 saat geçiyo üzerinden e doluyo daha çektiği anda fışkırıyo ikisinide mi emzirsem bi kerede siz nası veriyosunuz

canim emzirirken ikisindende emzirmeye calis ..ben ilk önce dolu olandan basliyorum 20 dk emzirdikten sonra digerine geciyorum ama gecmeden altini degistirip uyanmasini sagliyorum ...... tabii artik uyaninca kolay uyumuyor ...muhabbet bekliyor bizden kaydirigubbakcemile

günaydın kızlar
ay zombi gibiyim yaa
ne zaman misafir gelse aynısı oluyor
kriz gecelerimizden birini daha yaşadık 2,5ta artık pes edip yatağına bıraktım ışığı kapatıp dönencesini açtım neyseki onun müziği ve ışıklarını takip ederken gözler kaymaya başladı
misafir yorgunluğu üstüne hiç çekilmiyor
babamız da sağolsun tv seyrederken uyuyakalmaya bayılır iyice sinir yaptım akşam
hiç gayret göstermiyor tamamen sorumluluk kendi üzerime yıkılmış gibi hissediyorum
çocuğu emziriyorum sakinleştiriyorum ve hatta uyutuyorum
biraz da babası iile yakınlık kurup başbaşa kalsın diye ona veriyorum
uyuyan çocuk faltaşı gibi açılmış gözlerle, gazlı ve huysuz olmaya başlıyor
uğraş biraz gezdir sakinleştir diyorum 2-3 dak uğraşıp olmuyo ağlamasın diye elime tutuşturuyor
bunlara oyuncak gibi düğmesine basınca gülüp oyun oynayacak obebek lazım
ayy
sıkıldım valla
ortopediden randevu için aradım en sonunda sıra gelip de c.tesiye randevu verdiler ta
bileklerim iyice kötüleşti
oğluşu yataktan koltukaltlarından tutarak kaldıramıyorum artık
ama çocukla kollamak da imkansız belki nette gördüüğüm atellerden verir de biraz rahatlarım

canim benim cok haklisin ama üzülme nolur ,bende ayni sekilde düsünüyorum istiyoruzki birazda onlar kendiliginden gelip bebislerle ilgilensinler oynasinlar ... sanirim her agladiginda anne susturabilir onlari diye düsünüyorlar ..benim esimde ayni bak ben saat 10 da uyumaya gidiyorum oda internetten arkadasiyla xbox 360 oynuyor gecenin 2 sine kadar hatta bazen sabahin 4 üne kadar ........bide konusuyorlar devamli ..
arada sirada bebegi emzirip bir saatligine babasina birakip disari cikiyorum kuaföre yada kendime kiyafet almaya .. sende birak bebegi emzirdikten sonra babasina cik biraz en azindan bi hava al degisiklik olur :teselli: :1hug:
ins. bileginin problemini sorunsuz atlatirsin cnm cok gecmis olsun .. p.tesi dönüste bize yaz iyi haberlerini bekliyoruz

sevgicim bende cok sasirdim haklisin bende olsam bende kabul edemezdim baska birinin benim bebegimi emzirmesini ... em iyisi sütlerini sagsin saklasin bebegi gelince bebegi icer

sunseet cnm allah korusun gittinizmi doktora ne dedi doktorunuz ?
gögüs kremi olarak lansinoh kullandim ben
benimkilerde asiri kanamislardi cok kötülerdi hatta memeyi vermek istemiyordum ilk günler ama bi kac defa bu kremden azicik kullandim hemen iyilesti gögüslerim artik hic yara olmuyor orda varsa bu krem mutlaka deneyin umarim faydasini görürsünüz

dersucum sibelin dedigi gibi sanirim sampuandan oldu öyle ..biz hic sampuan kullanmiyoruz sadece ilik suyla yikiyoruz bebegi....

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam kızlar rahatsızlıkları olanlara geçmiş olsun .
SÜT ARTTIRMAK için ben daha ptesi günü sormuştum ne yapmalıyım diye sadece bol sıvı tüketmeye inansamda bir türlü çoğalmıyodu salı günü still tea aldırdım normale dönmeye başladı sütler belki psikolojiktir bilmiyorum ama bir deneyin isterseniz . OFFF birsürü işim var 2 makina ütülenecek eşya karşımda süt sağarken bakayım dedim sizlere de

hayatim kolay gelsin cok yorma kendini ..ezaman gidiyorsun özlicez seni gittiginde bizi habersiz birakma

kızlar merhaba umarım herkes ve bebişler iyidir
Sizleri özlüyorum ama oğlum çok huysuz bir türlü giremiyorum. Maşallah bu topikte dolmuş biraz okumaya çalıştgım ama beceremedim. Kızlar 40 mız çıktı sonunda oğlum 46 günlük bile oldu.
Oğlum hastalandı septis denen bir hastalık kanına mikrop bulaşmış. Aynı zamanda reflü hastalığıda çıktı. Sürekli kusuyor . Gece bile uyuyamıyorum kusarda boğulur diye.
Sizlerinde böyle bir problemi var mı? Doktor ilaç vermiyor bizim doktor bi tuhafda.
Bebeğinizin kakası yeşilimsi olduğunda onun sancısı olduğunu gösteriyormuş geçenlerde bir anneden duydum ona da doktor demiş.
Birde kızlar 42 gün kaınvaldemler yanımdaydı. Gittiler. zor günlerdi kızlar oturma odasında oğluşumu emzirmek çok güzel. yatak odasından hiç çıkamadım kabus gibiydi. Allah beraber yaşayanlara sabır versin. Kendime geldim. Sütüm bile arttı onlar gidince.
hepinizi öpüyorum çenem düştü.

ah canim benim ya cok gecmis olsun ..ins. cabucak sagligina kavusur oglusun .. bizi durumdan haberdar et ,neden ilac vermedigini söyledimi doktorun ..? icine sinmediyse bide baska bi doktora götür bakalim o nedicek ?
gelmis gecmis olsun cnm tekrar :teselli:
sütünün cogaldigina sevindim demekki stressden azalmis a.s.

kızlar çok kötü bir gece geçirdim bebeğim sürekli ağladı sadece memede susuyor bizde doktora götürdük kontrol etti tartıya koydu ve malum sonuç kilo almamış en son 17 martta 3700 dü hala aynı kiloda anne sütü yetersizmiş mama verin dedi çok üzüldüm canım çok sıkkın bebeğimi doyuramıyorum mama vermedim henüz gece bir şekilde uyuttuk sabaha kadarda sütüm biriktiği için doydu bugün humana aldırdım şimdi içiyorum hemen etki edermi kullannanlar söyleyebilirmi acaba

Canım bende humana stell tea içiyorum 2-3 saatte etkisini gösterir baya bir artırıyo sütü, ben günde 2 bardak içiyorum ama 3 - 4 bardak içilebilirmiş

bebiscim kayra hayatim iyim benimde sinavim yaklasti artik cok giremiyorum
okulunun iyi gectigine sevindim umarim hep böyle gider
saatlerin biran önce gecip nasil heyecanla eve kostugunu tahmin edebiliyorum Allah sana ve caliscak annelere yardim etsin
gercekten cok zor

zuzucum cnm cok büyük gecmis olsun nasil oldu simdi bebisin ? umarim bidaha hic biz zaman ameliyat masasina yatmaz bebisin zor bi dönem atlatmissiniz
gazi olsaydi durmaz devamli aglardi diye biliyorum ben

cigdemcim yarina az bisey kaldi
ins doktor yanlis bakmistir kizinin biseyi yoktur
dualarimiz seninle iyi haberlerle bekliyoruz seni burda
kanama konusunda bende sadece yaklasik 2 hafta kanamam oldu cnm ama ondan önce ebemle konusmustum önemli olan azda olsa kanamanin olmasi demisti
mutlaka doktora görün cnm bakalim o nedicek
benimde 40 imin cikmasina daha var ama bende arayip bi doktoruma gitmeyi düsünüyorum

ay zaten ordan baktım orda yazan hastaneleri aradım yanlış bilgi var akay, çağ bilgi hepsini aradım çocuk kardiyoloji yok dediler. diğerleri de çok uzak tarihe gün veriyolar napsam bilmiyorum.. cumartesi işitme testi için başka bir hastaneye gidicez ordaki çocuk doktoru muayene ederken yine dinler kalbini bakalım o ne diyecek.. siz işitme testi yaptırdınız mı ? doktorumuz yaptırın dedi. ama kızım her sese sırıyo konuştuğumuzda sesimizin geldiği yeri bulmaya çalışıyo acaba çok gerekli mi bu test

canim gecmis olsun mutlaka gidin doktora sasslanin dedigi gibi gitmezseniz hep kafanizda soru isareti kalicak
isitme testini bizde dogumdan bir gün sonra yaptilar hatta testi yapmak icin bebegin uyumasini beklediler
tekrarmi yapilmasi gerek isitme testinin ??

bitanem üzülme yaa anne sütü zaman zaman azalma olabilir , ilk emzirmeye calis bebegini baktin olmuyor mamayi ver ..emzirirken bol su ic moralini bozma benim yüzümden bebegim kilo alamadi diye düsünmeki sütünü etkilemesin
benim sütüm ona yeticek diye düsün :teselli:

bende saglık ocagına götürdüm kızımı doktor muayene etti normal dedi kakasını 4 günde anca zorla yapıyor dedim.ama nasıl normal ya herşeye normal diyorlar allah allah.fitil yazdı 1 haftayı gecerse gelin gene dedi

yuppiiiiiii sonunda bitti yazilar delikafadulden hihoyyyt
bizde dün 1. ayimizi doldurduk teyzeleri
pazartesi u3 yapilcak hihoyyyt

kizlar benimde iki gündür acayip migde bulantilarim ,karin agrilarim vardi simdi iyim Allahtan

bende saglık ocagına götürdüm kızımı doktor muayene etti normal dedi kakasını 4 günde anca zorla yapıyor dedim.ama nasıl normal ya herşeye normal diyorlar allah allah.fitil yazdı 1 haftayı gecerse gelin gene dedi

bazı doktorlar bi tuhaf oluyor ben anlamıyorum akşam önce kızı devlet hastanesinin aciline götürdük sürekli ağlıyor memede dırmak istiyor diyorum sürekli emzir ozaman diyor :1shok:olurmuş böle bebeklerde 45 dakka omzunda sırtını sıvazla gazını çıkar demzmibenneyaptımki battaniyesini açmadı bile özele gidip parayı bastırınca doktor kucağına alıp pış pışladı para var huzur var yaniii

peki kızlar bu humanayı doktor kontrolündemi kullanmamız gerek şimdi arkadaşımla konuştumda öyle diyor anlamadım bişey olmaz dimi....

ay beyazbulut yok öyle bişey
kullanmana bak
ben doğumu yapar yapmaz ilk kutuyu hastanede hemşireler getirdiler
muhtemelen sezeryan olduğundan sütüm gelmeyecek diye düşündüler ama doğum katı çemen kokusundan yıkılıyodu :))
cidden çabuk etki ediyor ben bir süre acaba o kadar etkili değil mi diye azalttım günde 3 bardaktan önce 2ye sonra da dalgınlıkla 1 e indirdim:P
3-4 gündür göğüslerim sertleşemiyor
bugün yeniden arttıracağım
bir de benim oğluş da çorludan döndüğümden beri kilo almadı yaa
sinirim bozuldu
çorluda tam 1 hafta kaldık 1 haftada 500 gr almıştı
bugün tam 1 hafta daha geçti geldiğimizde 6 kgdı hala 6 kg
keşke eve tartıyı almasaydık diyorum bazen
gerçi bu hafta oğluş gaz çıkarma özürlüydü fena kustu hep ama ne bileyim insan elinin altında olunca her an tartıyor ve moralini bozuyor
diğer türlü olsa aylık kontrole gidince toplamda aldığı kiloya bakacaklar
daha 13 gün var 3. ayımızın dolmasına bu sürede alır herhalde 500 gr falan
ama dediğim gibi böyle zırt pırt ölçünce niye kilo almıyo süt mü yetmiyor diye düşünüyorum memeyi oğluş bırakır bırakmaz paranoyaklaşmış bir şekilde sıkıp kontrol ediyorum ve süt geliyor

bence hemen panik yapmamalıyız
belki bu hafta kilo almıyordur sadece boyu uzuyodur değil mi
ayrıca mama vermek kötü bişey değil ki canım
önemli olan karnının doyması
hiç anne sütü veremiyor olsan bir derece endişelenebilirsin de seninki sadece destek olacak
ilk ay ben de verdim arada öyle huysuzlandığında ama artık uzun zamandır vermiyorum

Back
X