2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

cimcime hayatım sana birşey sorucam..şu senin kullandığın doğumkontrol hapı reçeteyle mi satılıyor? yani almanya da reçeteyle mi almak gerekiyor doğum kontrol haplarını?? yeğenim yarın almanya ya gidiyor..eğer reçetesiz alınabiliyorsa ona aldırmak istiyorum birkaç kutu..

cimcimecim benımde sabahtan berıdır yenı daha zor uyuttum yaa.Gaz damlası verıyorum ama arada.Gözlerinden uyku akıyo ama uyumamak ıcın resmen dırenıyoo...
Mama konusunda ıse cocuk doktorumuz bızede numunelık verdı yavas yavas kullanmaya basla bu arada da sutunu sag dedı.Halen kullanıp kullanmama konusunda tereddut edıyorum sutum yeterlı gelıyo fakat bu kezde aksama kadar meme ıstıyo sureklı yanından ayrılamıyorum yaa.Sureklı meme meme ınsan psıkolojısıde bozuluyor.Evden dısarı cıkamıyorum...Bu mama kullanan arkadaslar nasıl tereddüt etmemın anlamı yokmu sızcee....
Hazıranda ıs bası yapacagım bende.O zamanda 3.ayını bıtırmıs oluyor.Ama halen duzene gırmedı ve bana ınanılmaz muhtac nasıl bırakacagım nasıl olcak bu ıs bılmıyorum.
Aslında bu dogum ızınlerı anlıyorum kı en az 1 sene olmalıymıs.

dersu bende aynı şeyi düşünüyorum ben 15 nisanda iş başı yapcam ve daha 2 aylık olucak çok küçük sürekli emmek istiyor bizde bundan 15 gün önce ağlayarak doktora gittiğimizde mamaya başlayın dedi ama ben vermedim humana içmeye başladım geçen götürdüm doktora kilo alımı normal dedi ama büyüdükçe daha çok süt gerekiyor tabi versemmi mama diye düşünmeye başladım ama eşim de kaşıkla ver diyo nasıl olurki küçücük bebek kaşıkla yarısı dökülür zaten off :delphin:

kızlar ben 3 saatte bir besliyorum bebişi..o da sorun etmiyor.3 saatte bir 130 cc veriyorum...doktorum 150 verip 4 saatte 1 de beseyebilirsin demişti..ama biz alıştık 3 saatte 1 e..ama siz emzirdiğiniz için tabi ne zaman ağlars o zaman veriyorsunuz mecruben...sağmak daha mı kolaylk nedir:)

SEVGı canım derinde yapıyor bazen öyle hatta ben sağmayı bırakıp emzirerek vermeye başladığmda daha sık emiyordu ilk gün ama şimdi 4.yada 5.günümüz daha uzun süre uyuyor artık bazen 3 saat istemiyor .
Anlıyorum Canan cım geçen gün aynı şey bana da oldu şoka girdim ya nasıl etkileniyor hemen ama keyfim yerine geldiğinde düzeldi hemen umarım seninkide uzuzn sürmez .
NESTLE sen süt sağmayı pille mi kullanıyorsun elektriktemi ben pilli kullanıyorum ama azalttı gibime geldi acaba pillermi zayıf geliyor

kızlar ben 3 saatte bir besliyorum bebişi..o da sorun etmiyor.3 saatte bir 130 cc veriyorum...doktorum 150 verip 4 saatte 1 de beseyebilirsin demişti..ama biz alıştık 3 saatte 1 e..ama siz emzirdiğiniz için tabi ne zaman ağlars o zaman veriyorsunuz mecruben...sağmak daha mı kolaylk nedir:)

3 saatte bir iki göğüstenmi çıkıyor 130 cc:uhm:

SEVGİ canım derinde yapıyor bazen öyle hatta ben sağmayı bırakıp emzirerek vermeye başladığmda daha sık emiyordu ilk gün ama şimdi 4.yada 5.günümüz daha uzun süre uyuyor artık bazen 3 saat istemiyor .
Anlıyorum Canan cım geçen gün aynı şey bana da oldu şoka girdim ya nasıl etkileniyor hemen ama keyfim yerine geldiğinde düzeldi hemen umarım seninkide uzuzn sürmez .
NESTLE sen süt sağmayı pille mi kullanıyorsun elektriktemi ben pilli kullanıyorum ama azalttı gibime geldi acaba pillermi zayıf geliyor

emzirdiğin zamanmı daha uzun uyuyor 3 saat emmk istemiyor yani bizimki anca gece okadar bekliyor gündüzleri daha sık emmek istiyor

3 saatte meme vermek mumkun degıl bızde saat bası emzırıyorum ben susmuyor delı gıbı meme arıyo yaa.Valla bızım kı cok mu obur anlamıyorum.2 saatte bır vereyım dıye ayarlamaya calıstım oda olmadı sımdılık

cimcime hayatım sana birşey sorucam..şu senin kullandığın doğumkontrol hapı reçeteyle mi satılıyor? yani almanya da reçeteyle mi almak gerekiyor doğum kontrol haplarını?? yeğenim yarın almanya ya gidiyor..eğer reçetesiz alınabiliyorsa ona aldırmak istiyorum birkaç kutu..

canim receteyle satiliyor ama kendin ödüyorsun ücretini
belli bi yastan sonra kendin ödemen gerekiyor bu yasda sanirim ya 19 ya 20 tam bilmiyorum
yanlis hatirlamiyorsam yaklasik 2 yil önce 3 aylik olani 30€ falandi ( yaklasik 60 ytl )simdi degismis olabilir
yengen yazdirabilirmi bilmiyorum ama alirsa cerazette alsin
emzirenler icin tek onu biliyorum
bende onu yazdirdim ama almadim daha ...... birde önemli olan sey o hapi kullandigin zaman adet kanamasi gelmiyor araliksiz hergün aliniyor
ama yengenin alma imkani varsa doktorla konusun tekrar senin durumunu anlatsin .....herkez alabiliyormu onu sorsun
yani nebiliyim hani mesela rezene bali varya öksürüge karsi onu hamileler ,seker hastalari kullanamiyor
o hapdada öyle bisey varmi vs........a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
napsam ya bende mi sağsam ağrısı var ondanmı ağlıyor yoksa açlıktanmı ağlıyor ayırd edemiyorum yaa

3 saatte meme vermek mumkun degıl bızde saat bası emzırıyorum ben susmuyor delı gıbı meme arıyo yaa.Valla bızım kı cok mu obur anlamıyorum.2 saatte bır vereyım dıye ayarlamaya calıstım oda olmadı sımdılık

aynen canım bizimkide öyle saat başı delikafadulden

mama verenler nasıl veriyorsunuz peki kaç saatte bir yada günde kaç kere şimdi ben günde bir kere mama versem yeterli olumuki

selam kızlar
bugün yalnızım sevinçten bir sürü iş yaptım :PP
psikolojiye bak
yalnız kaldım diye sevinçten iş yapıyorum delirdik galiba hafiften :))

medela elektrikli-pilli var bende 250 tlye almıştı eşim

aman kızlar kaynanalarınız yardım etmiyor diye üzülmeyin çünkü edince hak sahibi görebilirler kendilerini
ayrıca benimki ediyor eşime arada söyleniyorum nankörlük yapma deyiveriyor
o yapmasın ben de nankör olmayayım yaa
kendi evimden soğuyorum elimi nereye atsam bişey almak için hep yerleri değişmiş oluyor
bir de şart şurt problemimiz var ki ben çok takıntılıyım
bir bakıyorum kadın almış mutfakta kullandığım havluyu yer siliyor
misafir için kullandığım banyo havlusu takımının baş havlusunu yer bezi yapmış bi dünya havlu varken
ay deli oluyorum resmen
oğluşun bezlerini yerde duran çöp kovası yerine mutfak tezgahının üzerinde musluk yanında duran çöpe atıyor hem de iyice kapatıp yapıştırmadan
yapmaması yapmasından iyi

bu arada digitürk türkmaxta yarın 2,5ta doğum sonrası depresyon konusu işlenecek haberiniz olsun

saslancım kayınvalıde konusunda senı cok ıyı anlıyorum aynı seylerı bende yasadım canım hatta yasıyorum da dıyebılırım.Ama en ıyısı tum bunlar gelıp gecıcı hersey zamanla yoluna gırecek deyıp kendımı avutmam baskada yapacak bısı yok (denedım her yolu)

hayartım ben elektirikli kullanıyorum...belki pillerin zayıflamıştır...elektirikli dene bir de...
Ay pil almaktan fenalıklar çöktü içime bizim makinayı Amerika'dan almıştım ben akıllılık ederek tabii buraya uymuyor wattı eşimde sağolsun çevirici alacak inşallah ama o zamana kadar çocuk sütten kesilip yaşına girecek ....kafamçokkarıştıbiraz daha bastırayım ben bari eşime :mymeka:

emzirdiğin zamanmı daha uzun uyuyor 3 saat emmk istemiyor yani bizimki anca gece okadar bekliyor gündüzleri daha sık emmek istiyor
Evet canım ama dediğim gibi belli olmuyor bizimde dr.kontrolümüz cuma günü bakalım nasıl kilo alışı .Gece 1.5 - 2 gibi Uyuyor Derin sabah 6 da falan kalkıyor hatta bazen 7 de :)) 41 kere maşallah :nazar:

mama verenler nasıl veriyorsunuz peki kaç saatte bir yada günde kaç kere şimdi ben günde bir kere mama versem yeterli olumuki

canim mama vericeksen bence günde bir defa ver geri kalan zamanlarda emzir
hatta emzir ilk eger cok asiri hiúzursuz ozaman kullan verme hakkini
baktin emiyor susuyor hic verme bence

hipp in emziren anneler icin olan mamalarindan var gecenlerde gördüm

derınzlm valla masallah uyku konusunda öyle deme herkese nazar deger valla.
Bızımkıler hıc uyumuyo allahım bızım bebıslerede uyku versın ısallahh.

ooooooo bu gece çok kalabalık burası süperr hemen herkes burdayken sorayım SıGARA içen varmı kızlar ben hamileyken 1- 2 kere çekiyordum annemin ,eşimin sigarasından falan ama şimdi günde 3 tane yarım içiyorum :(((( gözümde tütüyor valla ya dayanamıyorum

Back
X