2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

hülyacım bunu önleyemiyoruz sanırm
dönem dönem öyle oluyor sadece emerken ara ara gazını çıkartıp öyle devam et sona bırakırsan sıkıntı yaratıyor

sibelcim emerken zaten bana gerek kalmadan kendisi bir öğürtüyle beraber memeyi bırakıp gaz çıkartıyor ama öyle bi çıkarıoki maşallah koca adam gibi diğer odadan sesi duyuluyor ve bu durumda uykuyada dalamıyor artık emmesi bitince pışpışlayarak emzikle uyutuyorum ama kollarımda derman kalmadı yani:) ne güzel önceden emerken uyurdu bende arkasından1-2 pıt pıt vurup çıkarırdım gazını.

vidicim gay zutsada sakin biberona gecme cunku ben azni hataza dustum simdi emmizor beni denemelr zapizorum memem agyina zaklasinca ciglik cigliga bagrizor..bu duruma cozumu olan varmi ben imememle bebgimi nasil baristiricam..meme ucum buzuk degil onun etkisi heralde ...uffff

iyiakşamlar hanımlar bugün burda çok güzel bir hava vardı bizde kzımla gezmeye gittikkaydirigubbakcemile
arkadaşıma gittim bir sorun çıkarmadı çok şükür bugün iyiyiz :nazar:
yanlız biliyorsunuz benim kzım hergün kaka yapmıyor bugün yaptı tabi 2 günün acısını çıkartarak :bbo:
aman allahım heryer kaka taşmış üstü başıdelikafadulden
temizleyene kadar canım çıktı yanıma kıyafet almıştım zaten hemen değştirdim ay evde olsa neyse başkasının evinde insan ne yapıcağını şaşırıyor :utangac:
neyse alışıcaz yavaş yavaş bu tarz olaylaradakaydirigubbakcemile3

canancım geçmiş olsun canım :teselli:en sonunda yaptırdın kurtuldun çok şükür artık gerisi kolay merak etme
bizim taşıma koltuğumuzda cihicco travel setin yanlızca koltuğunu aldık biz arabası çok ağar hantal çünki
bikaç yere gittik normalde içinde pedi var fazla çukur durmuyo ama ben yinede içine yastıkla destekliyorum kraftada bakmıştım ogerçekten çok dik oyüzden cihicco aldık pierre cardinde arkaşımda vardı oda çok çukur cihicco tam ortası ama oda ağır yaa 6 kilo sırf bebekte içine girince baya ağır oluyor

evet canım ya sanki özellikle dışarıdayken denk getiriyorlar gibi
en azından sizin kızlarla işeme sorununuz fazla yoktur
oğluşlar altları açıkken işediklerinde direk üstlerine:))
neredeyse ağzına yüzüne kadar sıçrayacak gerisini siz düşünün yani :PP

yarın da işyerine gidiyorum ya kovulucam yada başlayabilirsin dicekler bakalım biryandan istiyorum çalışmak tek maaşla zor oluyo gerçekten hem gönlümce harcıyorum ama biryandanda kuzum çok küçük onu nasıl bırakıcam onu düşünüyorum artık yarın belli olucak hakkımızda hayırlısı olsun :Saruboceq:

:
evet canım ya sanki özellikle dışarıdayken denk getiriyorlar gibi
en azından sizin kızlarla işeme sorununuz fazla yoktur
oğluşlar altları açıkken işediklerinde direk üstlerine:))
neredeyse ağzına yüzüne kadar sıçrayacak gerisini siz düşünün yani :PP

sibelcim benim kızda ilk zamanlar öyleydi hayretler içinde kalıyordum erkek çocuğu gibi fışkırtıyordu :1shok: hatta doğduğu gün annemin üstüne başına işedi hanfendi kaydirigubbakcemile3şimdi düzeldi allahatn kız olduğunu farketti anlaşılan kaydirigubbakcemile3

birde sizde oluyormu poposu hiç pişmedi çok şükür ama bacak araları pişiyor krem cihicco kullanıyorum popsuna iyi geliyor en ufak bir kızartıyı geçiriyor ve hemen emiliyor sürünce ama bacak arasını geçirmiyor ve krem erimiyor başka bir kremmi denesem acaba yada oralar sürekli bitişik hava lamdığı içinmi bilemedim

ANNE SEVGİSİ
Bebeğinizle aranızdaki bağ gün geçtikçe kuvvetlenir. Sevginizin daha şimdiden bu kadar güçlü ve koşulsuz olduğunu, bu sevginin geçirdiğiniz uykusuz gecelerden ve defalarca saçlarınızı yolma noktasına gelmiş olmanızdan hiç de etkilenmediğini görmek sizi şaşırtabilir! O muhteşem küçük tombik surata ve o kocaman rüya gibi gözlere her baktığınızda kalbiniz eriyip gidiyor ve yorgunluğunuzu ve düş kırıklıklarınızı hemen unutuyorsunuz. Bebeğinizin sizin bir parçanız olduğunu hissediyorsunuz. Bu derin bağlılık duygusu olabileceklerin en iyisidir ve çocuğunuzun güvenli, kendinden emin ve sevgi dolu bir kişilik geliştirmesine yardımcı olmanızda önemli bir rol oynar. Önünüzdeki birkaç hafta boyunca bebeğinizin duyuları gelişip koordinasyonu arttıkça, kişilik özelliklerinin gittikçe daha belirgin hale geldiğini göreceksiniz. O zaman ara sıra bir durup bebeğinizin gelişimindeki her büyüleyici aşamanın tadını çıkarmayı unutmayın

Pişik oluşumunu nasıl önleyebilirim?

PıŞıKLE BAŞA ÇIKMAK

Pişikle savaşmanın en etkili yolu nedir? Bebeğinizin cildini ıslaklıktan ve pişiğe yol açan enzimlerden korumak için saf vazelin ve çinko oksit içeren merhemler kullanın. Bebeğinizin bezini onun kuru kalmasını sağlayacak sıklıkta değiştirin. Ayrıca her gün kısa bir süre bebeğinizin altını açık bırakmak da işe yarayabilir. Bebeğinizin poposunun hava alması kuruluğa katkıda bulunur. Bebeklerin çoğu bu "özgür" anlarda etrafa tekmeler savurup kıpırdanmaktan çok zevk alır. Odanın ılık olmasına, içeride hava akımı bulunmamasına dikkat edin ve kaçınılmaz kazalara karşı önlem olarak bebeğinizi bir bez ya da havlunun üzerine yatırın.

Bilgi: Meme uçlarınız çatlarsa ya da göğüslerinizde yanma hissederseniz ve bebeğinizde kırmızı lekeli pişik oluşursa, ikinizde de tedavi gerektiren maya enfeksiyonu olabilir. Çocuğunuzu doktoruna götürün. Enfeksiyon için her ikinizin de ilaç içmesi, bebeğinizin poposu için de krem ya da merhem kullanmanız gerekir. Ama göğüslerinize merhem sürmeyin; merhem göğüslerinizdeki doğal yağ bezlerini tıkayabilir.

Bölünen uykularla ilgili ne yapabilirsiniz?

BEBEĞıN SIK SIK UYANMASI

Siz uykuyu sessizlik ve sakinlikle bağdaştırsanız da minik bebeğinizin geceleri sizinkilerden epey farklıdır. Küçük bebekler birkaç saat arayla çeşitli nedenlerle uyanır. Bu nedenler arasında en belirgin olan açlıktır, ama katlanmanız gereken onca yaygaranın nedeni her zaman açlık değildir. Bebeğinizin aydınlıktan derin uyku durumuma geçme becerisi henüz gelişmemiştir. Ayrıca bebeğinizin uykusunun büyük bir bölümü daha büyük çocuklar ve yetişkinlerin tersine hafif, etkin ve rüyalarla dolu bir uyku; bu uyku sırasında bebeğinizin çeşitli organları seğiriyor, bebeğiniz hafif sesler çıkarıyor, bağırıyor, hatta gözlerini açıp kapatıyor. Bu nedenle bebeğiniz derin bir uykuya geçmeye hazır olduğu bir anda uyanıkmış gibi görünebilir. Annelerin çoğu bebeklerinin en ufak bir kıpırtısında yataklarından fırlar. Bir dakika durun! Uykudaki bu kesintilere müdahale etmeden önce bebeğinizin gerçekten uyanıp uyanmadığını ve ilgiye ihtiyacı olup olmadığını anlayana kadar bekleyin. Bazen yarı uyanıklıktan sonra daha derin bir uykuya dalacak olan bebeği uyandıran şeyin annelerin müdahalesi olduğunu unutmayın.

YAPMANIZ VE YAPMAMANIZ GEREKENLER

Öyleyse, bir dahaki sefere eşinizle bebeğin odasında gece 2 nöbetini kimin tutacağı konusunda tartışırken öncelikle bunun gerçekten gerekli olduğundan emin olun. Geceleri çıkardığı en küçük seste bile bebeğinizin başına koşturmak onun kendi kendine uyuyup uyanmayı öğrenememesiyle sonuçlanır. Bebeğiniz iyi bir uykunun ardından uyandığında onu gözlerini açar açmaz yataktan almayın. Yatağında biraz oyun oynamaya ve uyanık kalmaya alışmasına izin verin. Geceleri bebeğinizin yanına gitmeniz gerektiğinde onun yanında geçirdiğiniz anların mümkün olduğunca sakin geçmesine dikkat edin. Minik bebeğinizin henüz tam olarak acıkmadığını ve bezinin değişmesine gerek olmadığını düşünüyorsanız, onu yatağından almayın. Başını okşayarak ya da yumuşak bir sesle fısıldayarak onu yeniden uyutmaya çalışın ve sakinleşir sakinleşmez yanından ayrılın. Bebeğinize tek başına uykuya dalma becerisini geliştirmesi için bir şans verin.

Bebeğinizin artan ihtiyaçları

ACIKMAK

Bebeğiniz ilk yılında yaşamında bir daha hiç olmayacak kadar hızlı büyür ve kilo alır. Bazen gösterdiği ani gelişmeler onun kendisini normalden daha aç hissetmesine yol açar. O nedenle, birkaç hafta arayla bebeğinizin çok huysuz olduğu ve her zaman verdiğiniz miktarda sütle doymadığı günler olursa sakın şaşırmayın. Bebeğinizi emziriyorsanız, göğüslerinizin ikisini de boşaltan uzun bir emzirme sürecinden sonra bebeğinizin hâlâ aç olduğunu ve ağladığını görebilirsiniz. Bu durumda genelde bebeğe mama verme yoluna gidilir. Ama mama da çözüm değildir. Vücudunuzda üretilen süt miktarının bebeğin büyüyen ihtiyaçlarına göre artırılması gerekir. Bebeğinizin ani bir büyüme devresinde olduğundan şüphelendiğinizde bebeğinizin istediği sütü onu daha çok emzirerek vermelisiniz. Bu doğanın süt üretimini artırma biçimidir. Çok miktarda sıvı almayı ve bedeninizin işlevlerini yerine getirebilmesi için dinlenmeyi unutmayın. Bebeğinizin düzenindeki bu geçici sorunlar sizi korkutmasın. Süt miktarınızın gereken düzeye ulaşması yalnızca bir iki gün alır

Çiftlerin yakınlaşması

CıNSELLıĞE GERı DÖNÜŞ

Annelerin doğumdan sonraki ilk cinsel ilişkinin hem fiziksel hem de duygusal olarak neler hissettireceği konusunda biraz kaygı duyması normaldir. Kendinizi zorlamayın ve hazır olana kadar bekleyin. Bebeğiniz geceleri artık daha uzun süre uyumaya başladığında ve akşamları daha erken yatıp size eşinizle birlikte akşamın tadını çıkarma fırsatı tanıdığında, eşinizle baş başa geçirdiğiniz anların tadını çıkarmaya çalışın; cinsellik de doğal olarak yaşamınıza yeniden girecektir. Artık anne baba olduğunuz ve yakında bir yerde uyuyan minik birinin varlığı size başlangıçta farklı şeyler hissettirebilir. Bu değişikliklere olumlu tarafından bakın ve bunu cinsel yaşamınızda yeni bir dönem olarak kabul edin. Cinsel yaşamınıza yeniden başlamadan önce uygun bir korunma yöntemi belirleyin. Daha önce duyduklarınızın aksine emzirme sizi hamileliğe karşı korumaz. Çiftlerin doğumdan sonra korunmaması nedeniyle birçok yeni kardeş gelmiştir! Bu nedenle çok dikkatli olun ve hazırlıksız yakalanmayın.

Günaydın hanımlar :))
Canan , Selma geçmiş olsun inşallah bugün biraz daha iyisinizdir.
Bizde dün araba almaya gittik ama ben kararsız kazım bir modeli beğenip hah tamam bu diyemedim .2 model arasında kaldık şimdi .Biri bebe confort loola - diğeri Jane slalom pro .Bakalım ctesi günü farklı rennklerini getirecekler bakıp karar vericez inşallah .
ılk olarak ebebek mağazasına gittik ay donduk resmen biz dedikte açtılar klimayı Derin de yanımızda yavrum mosmor oldu suratı nerdeyse emzirme odasında allahtan elektrikli ısıtıcı vardıda çocuğun rengi yerine geldi hemen emzirdikten hemen sonra çıktık zaten :(((
Bu arada DıLEK , HÜLYA , SıBEL çok teşekkürler

kizlar yüzü, inanilmaz sisti sag tarafim dudagaim burnumun kenari..........napmaliyim ?? yemekte yiyemiyorum böyle anca su ve corbayla yetiniyorum
yogurt falan deseniz sütlü yiyecekler 3 gün yasak :(( doktora gidemiyorum burasi tatile girdi heryer kapali bu halimle zaten disari cikamam .......

Canancığım çok geçmiş olsun. Soğuk birşeyler koysan belki şişi iner. Meyve suyu halan iç canım. Kendine dikkat et. Acil birşey olduğunda ne yapıyorsunuz pekale?

Back
X