2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar dün çok yorgundum gelemedim buraya
işe gitmiştim inanılmaz ağır bir hava vardı
sanırım biraz sıvı kaybım falan olmuş
gece tansiyonum 9a 5 olmuştu
raporumu yazıp kapattım
ama bağırsaklar yine hassaslaştı gece 4tü hala uyuyamamıştım karnım falan ağrıdı
bugün de zombi gibiyim ama mutluyum
oğluş sanırım yavaştan alışacak şu ek gıda olayına çözüyorum yavaş yavaş :)

semracım güle güle git gel

zuhalcim benimki de genelde kaşınıyor
acaba çamaşırın falan mı tahriş etti sıcağın etkisiyle ?
inşallah önemli bişey değildir
zaten sanmıyorum önemli bişey olacağını bu kadar zaman geçtikten sonra biraz zor bir ihtimal gibi
ama dra gitmek en iyisi
insanların başına ne gelirse ihmalden geliyor

ay bu kız bebişler için çok zor idrar olayı ya
allah sizlere kolaylık versin

canancım canım az kalmış biraz daha gayret
ben inanıyorum sen başarırsın bu azimle bızdıkları da öp benim için

özlemmm geçmiş olsun tatlım yaa
aman derine bulaşmaz inşallah
gerçi senden koruyucu sütü alıyor nasılsa
ay inşallah gönlünüze göre bir yer çıkar
en azından deniz kenarı olacak değil mi iş durumundan
o bile insanı rahatlatır

asiyecim şimdi bir de 6. hastalık mı çıktı yaa
canım benim geçmiş olsun en azından sebebi belli olmuş ona göre tedavisini görür yavruş
kilo alımı ve boy uzamasına da sevindim canım bravo afacana hem hasta hem de tam gaz gelişimine devam çetin ceviz olur senin oğluş ;)

offf kızlar benimde oğlum dünden beri hasta yavrucuğum.ateşler içinde kıvranıyor.doktora götürdüm bugün gripal enfeksiyon dedi.antibiyotik ağrı kesici falan verdi.bu yetmiyormuş gibi kuzumun yüzünde kollarında bacaklarında kırmızı kırmızı iri kabarcıklar kaçzamandır vardı ben sivrisinekdir diye düşünüyordum meğersem alleerjik bir tür döküntü olabilirmiş dedi doktor üstelik onlarda sağa sola sürtmekten mikrop kapmış.kılar sizin bebeklerde de oldumu hiç böle bişi.üzeri kuruyunca diken gibi sertleşiyor.offf yaa inşallah en kısa sürede iyileşir canımın içi.onu böyle görmeye içim dayanmıyor:(((

sibel sağol canım doktor siz zor olan evreyi atlatmışsınız derideki kızarıklıklar son evre dedi oda bir iki güne geçer dedi.
ama içim nasıl rahatladı kulağında birşey olmamasına anlatamam.ama dişler yorcak beni doktor hareketlenme başlamış dedi.bu ayda bebkler rüya olayında çok hız kazanıyorlarmış uyumak istemeyebilirlermiş yada ağlayarak uyanabilirler dedi.

offf kızlar benimde oğlum dünden beri hasta yavrucuğum.ateşler içinde kıvranıyor.doktora götürdüm bugün gripal enfeksiyon dedi.antibiyotik ağrı kesici falan verdi.bu yetmiyormuş gibi kuzumun yüzünde kollarında bacaklarında kırmızı kırmızı iri kabarcıklar kaçzamandır vardı ben sivrisinekdir diye düşünüyordum meğersem alleerjik bir tür döküntü olabilirmiş dedi doktor üstelik onlarda sağa sola sürtmekten mikrop kapmış.kılar sizin bebeklerde de oldumu hiç böle bişi.üzeri kuruyunca diken gibi sertleşiyor.offf yaa inşallah en kısa sürede iyileşir canımın içi.onu böyle görmeye içim dayanmıyor:(((

çok geçmiş olsun bitanem üzülme atlatır inş en kısa zamanda benimde oğluşun yüzü vücudu kırmızı ama benimki 6.hastalık denilen rahatsızlık geçiryor.öyle kabuk falan yok sadece isilik gibi

çiğdemcim dide nasıl oldu ?

bu arada bizim yemek yeme olayımız tam kameralık oldu çözümü bulunca
çınarda resmen kaşık düşmanlığıı var ve sanırım kendini büyük sırasında görmek istiyor
kahvaltımızı karıştırmıyoruz bir kere hepsini ayrı ayrı yiyor bu hafta yarım yumurta haftamızdı

aklıma gelmişken aranızda benim kadar becerikliniz var mı diye sorayım :)))
haşlanmış yumurta yaparken yumurta yerine kömür elde edebilen var mı :PP

meyvelerimizi su veya püre olursa yemiyoruz
illaki ısırarak yemek istiyoruz

öğlen de brokoli-fasulye-havuç-patates yaptım hiç karıştırmadan- buharda-yanına biraz yoğurt ve ekmek içi (bebek ekmeğimiz bitmişti akşam almayı unutmuşuz ) ayrı ayrı verdim
miktar olarak çok olmasa da severek yedi ilk başta kaşıkla veriyordum bir süre sonra istemeyince elle giriştim öyle daha güzel yedi
yalnız 2mizde bilekler kadar sebze karışımı olduk o ayrı :))

yediremiyorsanız farklı yöntemler deneyin kızlar aynı şeyde ısrarcı olmayın

şimdi ek gıdalara geçtik ondan olabilir için rahat etmezse cildiyeye götür olmazsa neye alerjisi olduğunu öğrenirsin canım

selam kızlar...
hasta bebişlere geçmiş olsun... gidenlere hayırlı yolculuklar... yaz geldi kimse kalmadı buralarda umarım dönünce yine eskisi gibi dolar taşar bu topik çok özledim o günleri...
benim oğluşta geceleri ağlayarak uyanıyoo korkup hıçkıra hıçkıra içim gidiyo valla..

kızlar arda kaşıkla yemeğe bayılıyor daha kaşığı görür görmez ağzını açıyo ama biberonu beceremiyo ağzında tutuyo biberonla artık su veriyim diyorum çok sıcak çok terliyo ama içmiyo bi türlü beceremiyo
bide şu kavonoz pürelerinden verdim dışarda olduğum zaman bi kaç gündürde evde yoktum hiç dün kendim hazırlayıp verdim meyve habire püskürttüyo öğürtüyo kendini sanırım onlara alıştı napıcam ki tam güvenilir gelmiyo bana bide hero baby bebelac aynı fiyata milupanın ki 2 katı siz hangisinden veriyosunuz

canım ben hazır vermiyorum doktor onlara şeker ilave edildiğini bu yüzden bebeklerin sevdiğini söyledi mümkün olduğunca kendi tadına alışmalı meyvenin

bu arada bende vermemiş değilim bir kere sütlaç verdim bayılmıştı ama hemen kestim önce sebze ve yoğurt daha önemli

akvaryum geçmiş olsun size de
benim de en çekindiğim şey alerji sırf evden bu yüzden taşınacağız eylül-ekim gibi
rutubet ve küf olmuş bu kış dr da çok tehlikeli dedi

sevcancım biz de bir sonraki haftasonu datçaya gideceğiz diye yanımızda götürmek içinn bikaç çeşidini aldık ama marka farkı gözetmeden
denemeye çalışıyorum arada
dün ben işteyken kayınvalideme bıraktım brokoli- patates denesin diye
inanılmaz koyu kıvamlıymış püre
o yedirememiş tabi
akşamüzere ben havuç haşlamıştım yoğurtla birlikte vereyim biraz bari diye
onun yanına biraz koydum o püreden yoğurt ve havuçla olunca biraz yedi
2 tatlı kaşığı kadar -

ya kızlar bişi sorucam şimdi benim oğluşun ateşi var ve yarında aşımız var maalesef bu kadar olur yani hastalığı aşısı denk geldi.ben bugün doktora sordum aşı yaptırabilirsin dedi ama yinede içim rahat değil daha kötü olmazmı acaba?ateşliyken aşı yapılırmı?geçen aşıda bizimki baya ateşlenmişti.şimdide hasta ay korkuyorum kötü olursa diye.napim kızlar sizce ya..

canım en iyisini drlar bilir biz ne desek boş şimdi

ama 6 ay bitiminde 4 aşı birden var
önceki aşılarında hiç ateşlenmeyen oğluş bu seferkinde 37,5a yaklaştı

2 tanesi bacaktan biri koldan bir tanesi de ağızdan canım

yalnız sağlık ocaklarında bazıları kol yerine aynı bacağa 2 aşı yapmışlar ocak annelerinde rastlamıştım

valla normalde çok ağlamıyordu ama aşılardan biri için ebemiz bunu 2. vuralım yakar susturamayız diye
ilkinde biraz ağladı ardından diğeri vurulunca dudağını büküp gözümün içine bakarak ağlamaya başlayınca o kadar dayanıklıyımdır diye övünen ben koyverdim kendimi beraber ağlaştık :((
çınarın aşılarından1 tanesi dışarıda vuruldu canım koldan olançünkü doğduğunda hastanede vurdukları sağlık ocaklarında vurulanın markasından değilmiş
dr aynısından yaptırın ki etkisi kesin olsun demişti
o aşıyı 1 saat sonra falan vuruldu ama onda hiç ağlamadı
sanırım drumuzun eli hafifti ya da koldan vurulan daha az acıyor

yarın olsun hiç istemiyorum bugün bütün gün zaten ağladı durdu kuzum.bende onla ağladım:(((birde yarın daha kötü olucak yaa.yaptırmasam da biraz iyileşmesinimi beklesem acaba.

Back
X