2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

desenize gittikçe masraflar artıyorkaydirigubbakcemile3
ya arkadaşlar suyu kaynatarak veriyoduk ya bizim kızın dişleri çıktı artık kaynatmadan vereyim diyorum siz hangi suyu kullanıyorsunuz

doktor bize florürlü su önerdi...o yüzden pınar madran alıyorum oğluma..en yüksek florür değeri madran ın...damacanası yok..1.5 - 5 lt lik veya 8 lt lik var..yalnız pınar görüp hemen almayın...3 suyu var pınar ın...madran olacak...diğerlerinde florür düşük...

kıymalı çorba deneyimimiz gayet başarılıydı..yalnız 50 gr çiğ kıyma çok geldi..pişince iyice şişti filan...30 gr filan yeterli sanırım...yani yarım kg kıyma 15 gün götürür...

doktor bize florürlü su önerdi...o yüzden pınar madran alıyorum oğluma..en yüksek florür değeri madran ın...damacanası yok..1.5 - 5 lt lik veya 8 lt lik var..yalnız pınar görüp hemen almayın...3 suyu var pınar ın...madran olacak...diğerlerinde florür düşük...

çok sağolasın canım bu ayrıntı iyi oldu yerimseniben

aaaaa olaya bak :1rolleyes:nasıl damacanası yok kız olmazmı hatta biz pınar doğal kaynak suyu alıoduk baktık artık madranı getirmeye başladılar bizde aa madran işlenmiş su ne gerek var diyip erikliye geçtik iimisırnaşık şeyoda doğal kaynak suyu die,nası yani ayrıca nie biz kaynamış su vermioruz benim bundan haberim yok valla ben(ki zaten çok az içio oda zorla) kaynatıyorum bende soriyim bi doktoruma bakki hiç sölüomu ekşiyim başına:roflol:

Son düzenleme:
annem bugün istanbul a taşınıyor kızlar...gerçi adres olarak aramızda mesafe var ama olsun...aynı şehirde olmak şehirlerarası olmak gibi değil..akşam kayınvalidemlere bırakıp çınar ı yardıma gideceğim..aslında izmir e babamı görmeye de gitmek istiyorum ama çocukla gidemem 2-3 gün bıraksam anneme unuturmu ki acaba beni?* gerçi benim oğlan çingene pilici gibi..herkesle kalıyor..yabancılamıyor...öyle ahım şahım anne bağlılığı yok yani...

aaaaa olaya bak :1rolleyes:nasıl damacanası yok kız olmazmı hatta biz pınar doğal kaynak suyu alıoduk baktık artık madranı getirmeye başladılar bizde aa madran işlenmiş su ne gerek var diyip erikliye geçtik iimisırnaşık şeyoda doğal kaynak suyu die,nası yani ayrıca nie biz kaynamış su vermioruz benim bundan haberim yok valla ben(ki zaten çok az içio oda zorla) kaynatıyorum bende soriyim bi doktoruma bakki hiç sölüomu ekşiyim başına:roflol:

hayatım senin şehir neresi? istanbul da pınar ın madran damacanası yok...çamlıca damacanası var..onda da florür yok denecek kadar az...ama madran ege suyu olduğu için orda damacanası var demişti danışma hattındaki kız...doktor bize florürlü su verilmezse florür tablet olarak veriliyor demişti...diş damak gelişimi için..erikli de florür yok baktım ben...bu arada suyu bende kaynatıyorum...1 yaşına kadar da kaynatmadan vermeyeceğim...şişe su da olsa burası türkiye..hiç belli olmaz...

evet canım doğrudur burda suların çoğu madran hatta doğal kaynak suyu bulmakta zorlanıosun,florür işini haber verdiğin için saol tatlım,bende 1 yaşına kadar kaynatıcam zaten bu arada annen içinde gözün aydın canım insanın annesinin aynı ilde olmaması kötü oluo

iyi aksamlar arkadaslar....meleğimi uyuttum ve pc basına geldim..ablamlar tatile gitmek istiyorlar eşi ve cocuklarıyla birlikte.. bildiğiniz denizi temiz sakin biryer varmı acaba...pansiyon yada apart ev....fethiye'ye bakıyorumda bulamadım biryer...

kızlar birde buay sonu tatile gidiyorum....bebişlerimiz için neler götürdük tatile giderken...neler alayım yanıma....
oooo bana kalsa 5 valiz gidicemde :))) hehehe

iyi geceler kızlar
bende tam bugün kızı uyuttum işlerimi hallettim size takılayım dedim ohooooo kimsecikler yok buralar böyle ıssızmı kalacak hep yaa ne zaman sezonu açıyoruz
gerçi siz açınca ben kapayacağım heralde işe başlayınca neyse sağlık olsun...................geçmişi okuyamadım çok birikmiş o yüzden tüm hastalara acil şifalar diliyorum
bebişlerimizden hiçbirinin hasta olmaması ümidiyle. tatile gideceklere iyi yolculuklar dönenlerede hoşgeldiniz diyorum..............biz bu ay demir damlasına başladık hani sizler bahsediyodunuz tadı kötü lekesi şöyle falan diye. ben sağlık ocağının verdiğini kullanmıyorum dr. başka yazdı ferrum hausman adı tadını çok sevdi kızım sevdiremeyenlere önemle duyurulur.......................bu arada ısrarla ek gıdaya başlamıyoruz sadece tadımlık baktır dedi ama ben artık dayanamıyorum biraz yediriyorum zaten elifte dayanamıyor bugün eline bi dilim ekmek verdim bakalım napıcak diye hepsini ağzına soktu zor çıkardım. yeni şeyler yemek için deliriyo ama dr.umuz hala erken diyo hem sütümde aman aman yok artık napalım günde 1 öğün mamayla telafi ediyoruz

bu arada asiyenin aldığı mama sandalyesinden sipariş ettim bu ara gelir inşallah elif sever.

iyigeceler herkese bende artık sık giremiyorum malesef
şimdi bile birsürü işim var şöyle bi bakıyım dedim
iki gündür acayip gerginim nedeni belli değil tabi bu kızımada yansıdı
oda huzursuz sanırım bide nazar oldu geçen arkadaşa gitmiştim
başka bir arkadaşı daha vardı oda nisanda doğum yaptı
kardelenin uykusu gelince salla dediler bende yok sallanmadan uyuyor
sadce sesiz sakin biyer olsun yeter dedim demez olaydım şimdi sallanmak
istiyor ya karnını doyurup gazını çıkarınca atardım yatağına kendi kendine uyurdu
nazar ettiler kuzumu neyse ben yinede fazla abartmıcam alışmasın siz neler yaptınız bakıyım
ben bu evin işini bitiremiyorum ya mutfak beni çıldırtıyor topluyorum yarım saat sonra aynı
deliricem bugün yatak odasını temizliyim dedim bütün günümü aldı ben birazda uyuşuğum işler bitmek bilmedi

iyigeceler herkese bende artık sık giremiyorum malesef
şimdi bile birsürü işim var şöyle bi bakıyım dedim
iki gündür acayip gerginim nedeni belli değil tabi bu kızımada yansıdı
oda huzursuz sanırım bide nazar oldu geçen arkadaşa gitmiştim
başka bir arkadaşı daha vardı oda nisanda doğum yaptı
kardelenin uykusu gelince salla dediler bende yok sallanmadan uyuyor
sadce sesiz sakin biyer olsun yeter dedim demez olaydım şimdi sallanmak
istiyor ya karnını doyurup gazını çıkarınca atardım yatağına kendi kendine uyurdu
nazar ettiler kuzumu neyse ben yinede fazla abartmıcam alışmasın siz neler yaptınız bakıyım
ben bu evin işini bitiremiyorum ya mutfak beni çıldırtıyor topluyorum yarım saat sonra aynı
deliricem bugün yatak odasını temizliyim dedim bütün günümü aldı ben birazda uyuşuğum işler bitmek bilmedi

canım geçen benimkinede ağlamıyor hiç demiştiim birinin yanında çocuk ertesi gün komşuları ayağa kaldırdı okuduk falan neyse geçti hiç onun hakkında birşey anlatmak istemiyorum o yüzden.
temizlik konusunu sorma eşimle bu akşam bir sürü deterjan aldım ev sanki burnuma kokuyor ben alışık değilim bu hallere düşmeye çocuk ve hareketlerimin ksıtlanması beynimin sadece ona çalışması onun için sürekli kaygılanmak falan bende acayip yorgunluk yapıyor elim ayağım tutmaz oluyor işler yığıldı özellikle pazartesinden bu yana. yarın eşim oğluşu biraz idare ederse bende temizlik yapmayı planlıyorum.evde oturmak beynimi köreltiği gibi benide köreltiyor.isteksizim herşeye.nasıl çıkıcam bu ruh halinden bilmiyorum canım.neyse ben kaçıyorum yarın erken kalkıp çok iş yapmam lazım eşim pazar günü çalışacakmış bende pazar günü nikaha gidicem bir akrabanın.yani yarın bitmesi gerek işlerin nasıl bitecekse....

slm kızlar şahibeli bi geceydi şimdi acilden geldik saat akşam 11 gibi benm oğlan kakasını yaptı bende her alt açtığımda altını lavobada yıkıyorum pişik olmasın diye buğünde öle yaptım.ılık suda yıkıyorum tam suyu kapatıcakken kaynar su benim oğalnın eline geldi ay nasıl ağlıuo hemen buz falan tuttuk ama kıpkırmızı biz hemen aciel götürdük allahtan buzun etkisi olmuş pek bişey olmamış ama biz çok korktuk .o arada vucudu 2 gündür isilik gibi kzırmıştı onu gösterdik oda alerjiymiş bakalım cici bebe veriydum ondada yumurta varya doktor dedi belki ondan olabilir diye yada yoğurttan kesicem şimdi.düzelicekmi .

geçmiş olsun canım aman dikkat et ben çok korkarım yanıktan allah korusun bebeklerimizi
allahtan hemen buz koymuşsunuz

ohooo ben gelene kadar yine herkes dağılmış :)
ben de kendim çalar kendim söylerim

nasıl şefim ben yaa
kescem mesailerinizi kızlar ona göre :PPPP

bugün inanılmaz bezginlik var üzerimde
hiç bir iş yapasım yoktu
zaten çınar da uyumadı gündüz kollarım ayaklarım ve sırtım koptu beyimizi oyalayacağım diye
bizim oralarda bir tabir vardır ne ipte ne kazıkta diye
tam fırlama oldu bu oğlan ya
sanki sözleşmesi var yaramazın yarın yürümeye başlamazsa tazminat ödeyecek
yerden yüksekliği max. 1 karış olan şeylere dahi tutunup kalkıyor sonra dizlerinin üzerine çöküyor jop kalkıyor hop devriiliyor tabi kafasını vurmasın diye ben hep başında yuvarlana yuvarlana bir hal olduk

biz de erikli kullanıyorduk ama bunu öğrendiğim iyi oldu madem oğluşa biz de madran alalım bari
zaten daha diş falan yok ortada

benim de süt ciddi azaldı sanırım gece ben yatmadan çınarı emziriyordum 1 gibi falan sabah 5-6 gibi uyanıp emiyor sonra 8-8.5 gibi kalkıyorduk
ama şu 1 haftadır falan 4te 5te 6da uyanıp emiyor en son 7 de uyanıyoruz 8e kadar falan su ile idare ediyor sonra kahvaltısını yaptırıyorum
gece tahıllarını vermeye çalışıyorum ama bizimki normal hazırlama ölçüsü olan 200 ml mama içine konulan miktarı nerde yiyecek 100den hazırlıyorum onu bile arttırıyor ve sanırım o da tok tutmuyor
zaten onu da bazı gece yiyor bazı gece yemiyor hatta aptamil nite ile hazırlıyorum onu bile
bakalım bu gece emzirmek yerine direk aptamil nite vereceğim ne yapacak görelim bari

selam kızlar
sevilaycım çok geçmiş olsun canım,ucuz atlatmışsınız.Allah korusun daha kötü olabilirdi

ben hala izmirdeyim,bu gece eşimi istanbula döndü ben 1 hafta daha kalıcam burda.
ama artık daha sık girerim heralde kimse kalmadı çünkü evde.
4 gündür sular kesikti burda cehennem gibi bi hafta geçti yani.
bu arada efe de ilk dişini patlatmak üzere dün farkettik ama bugün çokı huysuzdu hiç bişeyden memnun edemedik çocuğu,durmadan yüzünü buruşturup durdu mızıl mızıl.zor yatırdım.
sizlerde ne var ne yok çok merak ediyorum ama sayfalar epey birikmiş valla.umarım herkes iyidir

hoşgeldin hülay özlettin kendini valla .evet canım uczu atlattık allaha şükürler olsun ama çok korktum nede olsa bebek teni diye boşuna dememişler insan korkuyo ya iz kalır ya canı çok acır diye bide çok ağlayınca içim gitti.efe ninde şimdiden dişi hayırlı olsun 32 sini gör işallah

Back
X