• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

Arkadaşlar dün dr a gittim
tsh değeri normalin altında çıkdığı için endokrin servisine yönlendirdi.
Normali 0,35-5,5 olması gerekirken benim 0,29 bilen varmı nedir bu

Ben 3 Ocak'ta gittim kendi dr'uma. 1 ay sonra gel dedi. O da hamile. Bu aralar 2 bebeğini doğuracak. Ocak sonu doğuracağım demişti. Benim kontrol zamanı onun doğumuna denk geliyor. Hastaneye ziyaretine mi gitsem:)) Gitmişken bana da bir bakı ver desem.
doktorun hergün bebişine bakıyodur nasıl diye ne güzel yadelikafadulden

günaydın güzel anneler a.s.:nazar:
hepinize çoook teşekkür ediyorum

karen doğum günün kutlu olsunhihoyyyt
hasta olan annelere geçmiş olsun
mide yanmasından bahsetmişiniz gerçekten hiçbirşey geçirmor maden suyu en fazla 10 dk
zor allaha şükür benim geçti sizde kısa zamanda atlatırsınız nşallah:Saruboceq:

düşünülmek ne kadar güzel dimii...umarım hayatın boyunca hep bugün ki gibi mutlu olursun canımm..

EVET ÇOK GÜZEL GERÇEKTEN...
YARIM SAATTİR AĞLIYORUM..MUTLULUKTAN...
GEÇEN SENE EŞİM HATIRLAMAMIŞTI. BİR ARKADAŞIM GÖNDERMİŞTİ ...ABLASININ CANI..O GELDİ AKLIMA... NEYSE Kİ BU SENE HATIRLADI ...kaydirigubbakcemile3

doktorun hergün bebişine bakıyodur nasıl diye ne güzel yadelikafadulden

Evet bize gıcıkları var dr'ların. Ben de merak ediyorum acaba kendisi de cinsiyetini öğrenmek için sürekli baktı mı. Veya ayaktayken bebek nasıl duruyor diye merak ediyorlar mı acaba? Allah bilir artık.

Bir de dr guatr ile ilgili olduğunu bu durumda ilaaç kullanmam gerektiğini kullanmazsam bebeğe ve bana nasıl zararı olabileceğini bilmediğini endokrin servisinin bu konuda bana yardım etmesi gerektiğini söyledi

Melek'cim senin kontrol için bir periyodun var mı yoksa her hafta gidiyor musun? Bazen haftada 2 kez de gidiyorsun sanki.
CANIM BENİM ben her hafta gidiyorum kontrole bazen çok ağrım olursa haftada iki kere de gittim...
doktorum stres yapma ne zaman istersen gel bakalım bebişe iyi olduğunu gör ve rahatla...
ne zaman doktorumu arayıp ta biyerimin ağırdığını söylesem gel bakalım diyor..bende gidiyorum.........
ama artık tehlikeli dönemi atlattık dedi doktorumuz...
10 günde bir gideceğim şimdi....

Evet bize gıcıkları var dr'ların. Ben de merak ediyorum acaba kendisi de cinsiyetini öğrenmek için sürekli baktı mı. Veya ayaktayken bebek nasıl duruyor diye merak ediyorlar mı acaba? Allah bilir artık.

bende merak ediyorum bayan kadın doğumcular hamileyken sürekli kendilerine bakıyorlar mı diye...
bilmem sorarım bakayım doktorumasırnaşık şey

Hamilelerde tiroid hormonlarının düşük, TSH’ın düşük olduğu durumlar ciddi alarm belirtisi olup yakından izlemek gereken bir tablodur. Bu durum tiroid hormon yetersizliği yani hipotiroidizm belirtisidir. Ancak bazen TSH normal iken dahi kandaki tiroid hormonları düşük olur. Bu durumda tedaviye derhal başlanmalıdır. Aksi halde hem annenin tiroid bezesi büyür, gereğinden fazla kilo alır, kabızlık başlar, hem de anne rahmindeki bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimi bozulabilir. Bu hamilelerde yeterli tiroid hormonu verildiğinde bebeğin normal zeka ve fiziksel gelişimi sağlanır.

Hamilelerde tiroid hormon yetersizliği sanıldığından çok daha yaygındır. En önemlisi de ne yazık ki bu yetersizlik çoğunlukla ne kadın doğum uzmanının ne de hastanın aklına gelmemektedir. Bir de üstelik henüz ülkemizde yeni doğan bebeğe tiroid taraması yapılmadığı için tiroid hormon yetmezliği doğum sonrasında da tedavi edilmeyip bebeğin zeka fiziksel gelişimi daha da bozulmaktadır.

Bir tanıdığımda da hamilelik sırasında hipertriodi çıktı. Çok zayıftı ve çok enerjikti. Hatta metabolizması o kadar hızlı çalışıyordu ki 3 saatte normal doğum yaptı. Doğumdan 6 ay sonra tedavi oldu. İçin rahat olsun. Ona bişey olacak olsa bu güne gelmezdi. Bebişin sapasağlamdır.

sadece tsh değeri böyle verilen sonuçta da öyle yazıyor

canım benimde tsh olması gerekenden yüksek çıkmıştı.ama doktorum ondan sonra bir sürü test yaptı.t3 t4 free leri filan işte.çok şükür onlar iyi çıktı.onlar kötü çıksaydı beni yönlendirecekti endokrin bölümüne.benim bildiğim asıl önemli olan t3-t4 ler

Back
X