• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

arkadaşalr siz olsanız amniyosentez yaptırı mıydınız
kafam çok karışık?

canım eger bebegınde gercekten bır sorun varsa (ınanıyorumkı sorun yok)onun yasamına son verıceler sanırım sızın kararınız netıcesınde
egerkı ben bebegımı her sekılde kabul edıyorum dıyorsan bence hıc gerek yok yaptırma allah buyuktur emınımkı bır sorun yok:1hug:

Sweethome seninki gerçekten zor bir durum. Benim halamda da ikili test sonucu 1/7 çıkmıştı inanabiliyor musun? Sadece yaşı 35 diye riskli gruba atılmıştı. Senin de hemen hemen yaşın aynı sayılır. Bence bebeğin sapasağlam. Yerinde olsam hemen amniyosentez yaptırmazdım. Mutlaka detaylı ultrason çeken iyi bir yer bulurdum. Halamı dr'u Mecidiyeköy'de İŞ bankasının orada Alev Bey'e göndermişti. Adam 1 saat boyunca bebeğin her tarafını ölçtü. Damağının çukuruna bile bakmış. Asıl beyin sıvısından anlıyoruz falan demişti. Velhasıl sorun olmadığı ortaya çıktı ve şimdi çok sağlıklı bir kızı var. Sen de amniyosentezi en son alternatif olarak gör derim.

arkadaşalr siz olsanız amniyosentez yaptırı mıydınız
kafam çok karışık?

bencede ınada bındırmek gereksız
cunku bız bebışlerımızın hareketlerını hıssedıyoruz ve bundan cok mutluyuz:asigim::nazar:
ayrıca bu benım 2.hamılelıgım yanı sızlerden daha tecrubelıyımŞeniz

2 .ci hamilelik 16. haftalarda..Evet bizlerden tecrubelesin canım,2.hamileliliğin ama çevremizde de ilk ve tek hamile kalan 2. 3.hamileliğini yaşayan bir çok insan var..Anneler,teyzeler,kuzenler vs vs....yerimseniben

Yani çevremizde bir çok tecrubeli insan var....a.s

Bu konuda benim de kafam karışık ama en iyisi detaylı ultrasona girmek...
Bişey varsa detaylı ultrasonda da rastlanır diye düşünüyorum..Yanılıyor olabilirim tabi...

ya şöyle ben 2.li testtenbei araştıryorum.
ultrasonda belli oluyor elbet.ancak, uıltrason 20, haftda dobler yapıldğından geç kalınmış olabiliyormuş.
ben 5 ayı daha kuluku il egeçirmektense ne olacağını mı bilsem acaba diyorum.
birde risk sınrına göre karşılatırınca
1/280 veya z1/300 olunca kesin istiyorlar.ama ben de1/349 o yüzden tavsiye ediyorlar.ya bir de sonuçtan korkuyorum.
aslına bakarsanız.
çok şükür ne benim ailemde ne eşimin ailesinde şu ana kadar bilinen bir gen rahatsızlığı yok,bunlarda riski dğerlendirken bir ayrıntı olarak bakılıyor.
ama bebeğime sordum annem yaptırım mı dedim yok dediiiiiiiiiiiiiiiiii
ya bilmiyorum ya
özel hastaneye sordum,1,000 ytl ile 500 tl.arası değişiyor.
buralarda sanırım bir tek zeynep kamil yapıyor.o da sıra bulmak imkanzı zamanında diyorlar.
çok allak bullak oldum .
zaten 10 gün yokum .gidiyorum geldiğim den 2 gün sonr aaminşisentez yaptırmazsam eğer bir manası yok dedi dokto.
anlamıyorum ,kafam doldu iyice

2 .ci hamilelik 16. haftalarda..Evet bizlerden tecrubelesin canım,2.hamileliliğin ama çevremizde de ilk ve tek hamile kalan 2. 3.hamileliğini yaşayan bir çok insan var..Anneler,teyzeler,kuzenler vs vs....yerimseniben

Yani çevremizde bir çok tecrubeli insan var....a.s

ben hıssettıklerıme ve doktoruma cok guvenıyorum ayrıca sızın bahsettıgınız doktorlar cınsıyet konusundada 16 ve 18. haftalarda bellı oluyor derken benım doktorum 2 bebegımınde erkek oldugunu 14. haftada soyledı doktor var bıde tecrubelı ve deneyımlı doktor var dıkkatınızı cekerım:CüvCüv:

badem ınada felan bındırdıgım yok.
ben kendı hıslerımden, bahsedıyorum sadece.
neden ınada bındıreyım kı kımse ınadına bebegının hareketını hıssettıgını soylemez herhalde.
doktorlar oyle soyluyor olabılır onların bıldıklerı tabıkıde bızımkılerden fazladır.
hıcbır doktorda hastasını telasa sokmak ıstemez ve genelde yuvarlak cevap verır.

benım asıl demek ıstedıgım;dıger baslıklardakı annelerde hıssettıklerını yazmıs, ama orda kımsecıkler kalkıpta sen yanılıyorsun su soyledır bu boyledır dıye acıklama geregınde bulunmamıs.kaydirigubbakcemilemaalesef bırbırımıze destekcı olacagımız yerde herseye muhalefet durumdayız.

madem herseyı tıpben arastıryoruz ozaman sureklı doktorların bulundugu bır sıtede bulunmamız gerekmıyormu?neden burda herhangı bırsey oldugunda bırbırımızden fıkır alıyoruz kı.

sen hıssetmıyor olabılırsın,ama ben ve benım gıbı bırkac arkadasım hıssedıyoruz.:asigim:
zaten hıssedenlerın de haftası cogu kısıden fazla.

bu oyle guzel bır duygu kı ınsallah herkes en kısa zamanda bebegının hareketını hısseder.
sevgıler..:enbuyukkk:

Son düzenleme:
ya şöyle ben 2.li testtenbei araştıryorum.
ultrasonda belli oluyor elbet.ancak, uıltrason 20, haftda dobler yapıldğından geç kalınmış olabiliyormuş.
ben 5 ayı daha kuluku il egeçirmektense ne olacağını mı bilsem acaba diyorum.
birde risk sınrına göre karşılatırınca
1/280 veya z1/300 olunca kesin istiyorlar.ama ben de1/349 o yüzden tavsiye ediyorlar.ya bir de sonuçtan korkuyorum.
aslına bakarsanız.
çok şükür ne benim ailemde ne eşimin ailesinde şu ana kadar bilinen bir gen rahatsızlığı yok,bunlarda riski dğerlendirken bir ayrıntı olarak bakılıyor.
ama bebeğime sordum annem yaptırım mı dedim yok dediiiiiiiiiiiiiiiiii
ya bilmiyorum ya
özel hastaneye sordum,1,000 ytl ile 500 tl.arası değişiyor.
buralarda sanırım bir tek zeynep kamil yapıyor.o da sıra bulmak imkanzı zamanında diyorlar.
çok allak bullak oldum .
zaten 10 gün yokum .gidiyorum geldiğim den 2 gün sonr aaminşisentez yaptırmazsam eğer bir manası yok dedi dokto.
anlamıyorum ,kafam doldu iyice

Yok canım halam 17. haftasındaydı ultrasona girdiğinde. 20. hafta değildi.

ben hıssettıklerıme ve doktoruma cok guvenıyorum ayrıca sızın bahsettıgınız doktorlar cınsıyet konusundada 16 ve 18. haftalarda bellı oluyor derken benım doktorum 2 bebegımınde erkek oldugunu 14. haftada soyledı doktor var bıde tecrubelı ve deneyımlı doktor var dıkkatınızı cekerım:CüvCüv:

Ben cinsiyet konusunda böyle bir şey demedim..Dr un görüş açısına ve kullandığı ultrasonun kalitesine göre değişiyor cinsiyet belirleme dedim...Ayrıca benim 14. haftan henüz doluyor ve cuma günü cinsiyet öğrenmeye gidiyorum...:hooray:

Bu arada bizim ayrıntılı dediğimize bakma. Galiba renkli doppler deniyor. Bahsettiğim dr'un adı Alev Kadıoğlu. İstersen bir konuş.

selam hanımlarr....

ben de dünden beri bişeyler hiisediyorum sanki içimde bişey kayıyor ya da ne bilimm balon gibi sönüyor şişyor.. bu bağırsak hareketim değildir herhaldee... kesin bebişimm :)

Bu arada bir tanıdığım da 36 yaşında. Dr ona da amniyosentez dedi. Yaptırdı çok şükür birşey olmadı. İlla 1/200 olacak diye birşey yok ama son alternatif olarak düşünülmeli.

Cnm sana katılıyorum benim doktorumda 13. haftada söyledi cinsiyetini ve ben 15. haftadan beri bebeğimi hissediyorum

selam kızlar güzel hamişlerrŞeniz nasılsınız bugünn

kibele ve badem maşşallah bebişlerinizee:nazar: inşallah daha güzel haberlerinizide alıcaz burdan
sağlık ocağına gidip geldim şimdi rutin kontrolüm yapıldı kiloma baktılar bir ayda hiç kilo almamışsın çok iyi dedi en son bir ay önce gitmiştim tansiyonuma baktılar 12 7 çıktı oda normalmiş tetenoz aşısını sordum ebe bana 20. haftada vuralım aşını dedi ayrıca bişiy daha kızlar ben 2001 de vurulmuştum tetenoz aşısını onu söyledim bana 2. dozdan başlarız sana dedi sanırım 3-4 doz ara ara vurulucakmış

Tanıdığım bütün doktorlar tecrubeli ve deneyimli...

ben çıkıyorum birşeyler yiyeceğim. Bu arada Kibele canım bebeğin çok ama çok tatlı gerçekten. Burnu okka gibi. Badem sana da geçmiş olsun. Sürekli dinlenmeye gayret et. Zaten dr'un sana ne yapman gerektiğini söylemiştir. Bir de kim ne derse desin içinden geldiği gibi yap. Bana kahverengi akıntım varken dolaşabilirsin abartıyorsun dediler. Onlara uydum kalktım dolaştım o gün kanamam oldu. İçindeki sese kulak ver.

selam kızlar güzel hamişlerrŞeniz nasılsınız bugünn

kibele ve badem maşşallah bebişlerinizee:nazar: inşallah daha güzel haberlerinizide alıcaz burdan
sağlık ocağına gidip geldim şimdi rutin kontrolüm yapıldı kiloma baktılar bir ayda hiç kilo almamışsın çok iyi dedi en son bir ay önce gitmiştim tansiyonuma baktılar 12 7 çıktı oda normalmiş tetenoz aşısını sordum ebe bana 20. haftada vuralım aşını dedi ayrıca bişiy daha kızlar ben 2001 de vurulmuştum tetenoz aşısını onu söyledim bana 2. dozdan başlarız sana dedi sanırım 3-4 doz ara ara vurulucakmış

Ben 68,5 kilo olmuşum bile..Ama herkes hiç kilo almamışsın diyor...kaydirigubbakcemile3 Tartı başka söylüyor..Kilolarım henüz kendini göstermiyor sanırım ama daha da alacağım yakın zamanlarda ..

Selam kıslar
badem ve kibele çok sevindim güsel haberlerle gelmenize bebişleriniz çok tatlı maşallah kocaman olmuşlar çok güsel bir duygu onları görmek :)

Back
X