2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

ya insnaın ihtiyacı olunca forumda kimse olmuyor hahhh..
şu 2 misafir yazan kavrama da ne sinir oluyorum yaa...üye ol oku işte öff ne misafir oluyon demi...

acil cvp...
6.aya girerken doktor kontrolünüzde bebeğe aşı ypıldı mı?
denize yapılmadı sadece 2 tüp kan aldılar belli başlı tam kan sayımı demir,guatr gibi vs...testler için...

canım 5.ay kontrolü yani biz 11 temmuzluyuz bizim son kontrolümüzde pnomokok aşısı vurulduk ama ben rotavirus aşısıda vurdurdum kızıma ondan sıra değişmiş olabilir,bizdende kan almadılar mesela.

huricim maşallah ipek kızımıza nekadar tatlı bi alemsin vallahi tükürüklü ipek güldürdün beni
saol canım teşekkür ederim...

mrb temmuz anneleri ben 9 temmuzda 36 haftalık doğum yaptım...yani ben de bi temmuz annesiyim..ama çok dertliyim sizlerin bilgilerinize ihtiyacım var.bebişleriniz yüzüstüyken sırtüstü sırtüstüyken yüzüstü dönüyo mu.sizi görünce heyecanlanıo mu.benim ki dönemio beni tanımıo.dr bunları yapması gerekiodu dedi..offf offf...
canım benimkide dönemiyor..bu akşam yengem geldi dedi bunun yer yatağı çok yumuşak dönemez tabi sert olmalı..kaynanama geçtim onların yerler itahta yere yatak yaptık en sertinden kendini sağa sola atmaya başladı zilli..mekan fark yaratıyormuş tabi..biz kızımızı pamuklarda yatırıyormuşuzda ondan dönemiyormuş...

huriş ipeğin o güzel dudaklarını yerim ben izledim videoyu ama yazamadan çıkmıştım
çok çokkkk tatlı valla ben severken eşimde noluyo yaa dedi çok bağırmışım kaydirigubbakcemile3
allah canını almaya hohoyttt bağardın ha sende benim gibi zehrayı severken parçalarsıon heralde hehehehyt

hadi cvpppppppppppppppppppppppppp
canım biz heniüz 6 aylık değiliz..
ama bu ay 4 ay bitti sadece kontol vardı ( havalardan biz çıkamadık henüz götüremedim o ayrı bi durum) ama aşı yok....5 ay bittiğinde aşı var dedi doktoru...onada daha 1 ay var....o yüzden sana yorum yapamıyorum tatlım.bence haziran annelerine bir sor istersen...

acil cvp...
denize yapılmadı sadece 2 tüp kan aldılar belli başlı tam kan sayımı demir,guatr gibi vs...testler için...

6. ayda karma aşıları tekrarlanmalıdır,DaBT-IPA-Hib KPA aşıları yani 5'li karma ve pnömokok(zatürre) aşısı yapılmalıdır.Ayrıca hepatit aşısının rapeli uygulanmalıdır.
bu aşılar 6.ayın sonunda yapılıyor,yani 6 ayı dolduysa bebeğine bu aşılar yapılır,bir de rutin kontrol amacıyla kan sayımı vs için kan alınır diye biliyorum.
ama sanırım bebeğin 5 ayı bitirdi ve 6dan gün almakta,öyleyse aşı yapılmaması normal

Son düzenleme:
acil cvp...
canım 6. aya girerken aşısı yok zaten ama bizden kan falan almadılar. kafam karıştı şimdi...

canım dur daha ben 5.aya yeni girdimkaydirigubbakcemile2

kikolecim 10 temmuzda olduğuna göre bebeğin 5 ayını doldurup 6. ayına girmiş olur. sositososito

ya canım sana birşey soracam, çok erkenden dönmeye başlamış oğluşun maşallah. ben de hareketli olmanın etkisi olduğununa inanıyorum ama sizlerin de buna bir yardımınız etkiniz oldu mu, yani o yatarken çeviriyor muydunuz sağa sola?? ben hiç yapmıyorum da. acaba keşfetmesine yardımcı mı olmalıyım?

canım misafirim vardı hemen çıkmıştım.Ya bende yaptım önceleri bak böyle dönülecek diye ama dönme işini hakkıyla 2 gündür yapıyor ve çok seviyor .yüzü koyun yatırıp kaslarının güçlenmesini istedim hala yaparım xaten artık boyna dönüyor altını açınca hele zor kapatıyorum şimdidi ayaklarından haifi ittiriyorum ilerlesn diye bi gıdım anca gitsede çabalıyor videoya çektim ama koyacak vaktim yok..
Sen kafana takma sağlıklı olsunda ne olacak döner elbet hem daha zor valla altını kapatcam diye uğrşıyorum dötünü dönüverdüğü içinn:)

kafan karışmasın,kan alımı da genellikle 6.ay dolduğunda yapılır,ama şart değil elbette,hani aşı için kontrole gelindiğinde yapılsın diye öyle planlanır sıklıkla.

6. ayda karma aşıları tekrarlanmalıdır,DaBT-IPA-Hib KPA aşıları yani 5'li karma ve pnömokok(zatürre) aşısı yapılmalıdır.Ayrıca hepatit aşısının rapeli uygulanmalıdır.
bu aşılar 6.ayın sonunda yapılıyor,yani 6 ayı dolduysa bebeğine bu aşılar yapılır,bir de rutin kontrol amacıyla kan sayımı vs için kan alınır diye biliyorum.
ama sanırım bebeğin 5 ayı bitirdi ve 6dan gün almakta,öyleyse aşı yapılmaması normal

hay ağzını öpüyüm çok güzel anlatmışsın. zaten bu yaş ay kavramları çok karıştırılıyor neyazıkki hihoyyyt

hadiiiiii şimdi herkes 5.ayında aşı vumadılar diyosa benim pnomokok neden bu ay oldu,rotavirus yaptıran arkadaşlar sizin aşılar nasıl oldu,bu arada bizim 6.aydada aşı var

canım 6. aya girerken aşısı yok zaten ama bizden kan falan almadılar. kafam karıştı şimdi...

kikolecim 10 temmuzda olduğuna göre bebeğin 5 ayını doldurup 6. ayına girmiş olur. sositososito

kafan karışmasın,kan alımı da genellikle 6.ay dolduğunda yapılır,ama şart değil elbette,hani aşı için kontrole gelindiğinde yapılsın diye öyle planlanır sıklıkla.

hadiiiiii şimdi herkes 5.ayında aşı vumadılar diyosa benim pnomokok neden bu ay oldu,rotavirus yaptıran arkadaşlar sizin aşılar nasıl oldu,bu arada bizim 6.aydada aşı var

yani 5.ayda da olabiir pnomokok yada rotavirus aşıları,daha önemli olan karma aşılardır,hatta pnömokok daha sonradan eklendi sağlık bakanlığının aşı listesine,önceden şart değildi.rota da öyle aslında kişisel tercihe bağlı...

canım misafirim vardı hemen çıkmıştım.Ya bende yaptım önceleri bak böyle dönülecek diye ama dönme işini hakkıyla 2 gündür yapıyor ve çok seviyor .yüzü koyun yatırıp kaslarının güçlenmesini istedim hala yaparım xaten artık boyna dönüyor altını açınca hele zor kapatıyorum şimdidi ayaklarından haifi ittiriyorum ilerlesn diye bi gıdım anca gitsede çabalıyor videoya çektim ama koyacak vaktim yok..
Sen kafana takma sağlıklı olsunda ne olacak döner elbet hem daha zor valla altını kapatcam diye uğrşıyorum dötünü dönüverdüğü içinn:)

çok saol canım doğru ama insan takılıyor bazen. ama maşallah oğluşuna bu hızla bi kaç aya kalmaz yürür de. 1alkisalkisalkis sabırsızlıkla bekliyoruz videosunu...

yani 5.ayda da olabiir pnomokok yada rotavirus aşıları,daha önemli olan karma aşılardır,hatta pnömokok daha sonradan eklendi sağlık bakanlığının aşı listesine,önceden şart değildi.rota da öyle aslında kişisel tercihe bağlı...

canım açıklaman için çok sağol sanırım sen bu konuda bayağı tecrübe sahibisin,sana yaptırdığım aşıları bir yazayım bakalım fark nerde
doğumda hepatit b 1.doz
1.ayında hepatit b 2.doz
2.ayında verem,5li karma 1.doz,rotarix 1.doz
3.ayında pnömokok 1.doz
4.ayında 5li karma 2.doz,rotarix 2.doz
5.ayında pnömokok 2.doz
bunlar şimdiye kadar yapılanlar 6.ayda da 5li karmanın 3.sü yapılacak

ben rotavürüs vurdurmadığım için bişey diyemiycem canım yanlış hatırlamırsam bi doz da 6nın sonuda vurdurman gerekiyor. bunun dışında diğer aşıları da var yine aynı zamanda.

ya yok
daha 5 e yeni girdiler beeeeee
kafamı karıştırdın
yani şuan 5+2
daha 5.5 olmadıki 6ya geçsin
yanlışmıyım
:uhm:

yaaaaa kızlar çok güzel bişi olduuuu
ben 1 haftadır kızı ara ara yürütece koyuyodum son 3 gündürde geri geri gidebiliyodu
ama biraz önce resmen ileri ileri gitmeye başladı
baya baya geziyo evin içinde
en kısa zamanda videosunu çekip bende göndereceğim
:dance:

selam kızlar.

huri,kikoleyim,ebush,emirhanerim maşallah bebeklerinize.unuttuğum varsa kusura bakmayın.ay kikoleyim ne güzel iki kardeş yatmışlar.bir tane daha çocuğum olsun istedim

Back
X