2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

ismisufi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
182
0
96
Ankara
arkadaşlar ekim annesi olarak malesef ek gıdaya ilk başlayan olarak bu konuyu açmakta ihtiyaç duydum inşallah tecrübe ve deneyimlerimizi paylaşarak bu geçiş dönemini de en güzel şekilde atlatırız ve yavrularımızı sağıklı ve mutlu bir şekilde büyütürüz :nazar::nazar::nazar:

arkadaşlar ekim annesi olarak malesef ek gıdaya ilk başlayan olarak bu konuyu açmakta ihtiyaç duydum inşallah tecrübe ve deneyimlerimizi paylaşarak bu geçiş dönemini de en güzel şekilde atlatırız ve yavrularımızı sağıklı ve mutlu bir şekilde büyütürüz :nazar::nazar::nazar:

bende başladım ek gıdaya sütüm yetmiyor çünkü.ilk olarak kaşık maması verdim geçen gün.çok sevdi bizimki.sen emziriyormusun

ben bi drun tavsiyesiyle princin suyuna mama yapmaya başladım. yavuz tadına alıştı şimdi princin suyuna 3 gündür patateste koyuyorum onun tadına da alıştı.
2 gün sonra havuç kaycam bakalım beğenecek mi:56::1:

canım benim oğlan tembel çıktı emmedi 2 aya kadar uğraştım sütüm yavaş yavaş azaldı şimdi günde 3 öğün emziriyorum diğer öğünler mama malesef... ama tadları direkt verirsem midesi bulanıyo yanlız böle suyunu verirsem daha kolay alışıyo reddetmiyo

sen hangi kaşıkmamasını verdin ? ne kadar? meyve suyu yoğurt denedin mi?ay ne kadar sormuşum ölehehehe:1::1:

mi le başlayan var ya onun kavanozdaki kaşık mamasını verdim.bi kavanozu iki günde yedirdim.
benim kızımda aynı beni sadece uykuluyken emiyo farkederse anında bırakıyo.oysa ne hayallerim vardı iki yaşına kadar emzircektim:43::43::43::43:

bunun için üzülme canım bebeğimiz emmiyosa yapacak bişey yok bizim yapabileceğimiz önce moralimizi ve enerjimizi yüksek tutmak çünkü biz onları beslerken onlar bu gerilimimizi hissediyo ve onlarda geriliyo başlamadan mağlup olmayalım dimi:52:kücücükler ama bide çocuklar bişey anlamaz diolar:64:
ben gerildikçe çocuk yemiyo ben rahatken bi bakiyom bitmiş bile:1:
sağlıklı büyüsünler yesinlerde neyi isterlerse yesinler benim kız kardeşim doğduğu andan itibaren mamayla büyüttü kızını maşallah 2 haşında çok sağlıklı ve hiç hastalanmadı ben 5 aya kadar sadece anne sütü verdim ve 15 aya kadar emzirdim ama hastalıktan başımı kaldıramadım ...yeterki sağlıklı ve mutlu olsunlar:nazar::nazar:

bunun için üzülme canım bebeğimiz emmiyosa yapacak bişey yok bizim yapabileceğimiz önce moralimizi ve enerjimizi yüksek tutmak çünkü biz onları beslerken onlar bu gerilimimizi hissediyo ve onlarda geriliyo başlamadan mağlup olmayalım dimi:52:kücücükler ama bide çocuklar bişey anlamaz diolar:64:
ben gerildikçe çocuk yemiyo ben rahatken bi bakiyom bitmiş bile:1:
sağlıklı büyüsünler yesinlerde neyi isterlerse yesinler benim kız kardeşim doğduğu andan itibaren mamayla büyüttü kızını maşallah 2 haşında çok sağlıklı ve hiç hastalanmadı ben 5 aya kadar sadece anne sütü verdim ve 15 aya kadar emzirdim ama hastalıktan başımı kaldıramadım ...yeterki sağlıklı ve mutlu olsunlar:nazar::nazar:

amin cnm onlar bizim melekkerimiz:emir_bebek:doktor geçen kızdı bana nie mama veriyosun diye.ama çocuk aç yani açlıktan ağlıyo sürekli benide emmek istemiyor mamayı verince cobul cobul içiyo ama.nekadar inatlaştım mama vermicem die ama o bnden inat çıktı

anada öle dediler kızımda yavrum resmen aç gezdi bir ay ağladı sonra mama ver dedi verdim ama bu sefer onu da kabul etmedi bi doktorun cahilliği diyorum çocuğumu mahfetti 4 yaşında hala çok az yiyo 13 kilo..drların çoğu bebek beslenmesini bilmiyor ama bebek beslenmesini bilen drlarda var hatta tarif bile veriyolar bence hastanelerde bi çocuk gelişim uzmanı veya çocuk diyetisyenleri var onlarla görüşmeliyiz beslenme için:74:

anada öle dediler kızımda yavrum resmen aç gezdi bir ay ağladı sonra mama ver dedi verdim ama bu sefer onu da kabul etmedi bi doktorun cahilliği diyorum çocuğumu mahfetti 4 yaşında hala çok az yiyo 13 kilo..drların çoğu bebek beslenmesini bilmiyor ama bebek beslenmesini bilen drlarda var hatta tarif bile veriyolar bence hastanelerde bi çocuk gelişim uzmanı veya çocuk diyetisyenleri var onlarla görüşmeliyiz beslenme için:74:

bebişlerimizi iştahsız yapcaklar.bi annenin en büyük dertlerinden biri.benim cadı uyndı sakinken emzirmeye çalışayımm

Bi arkadaşımız böyle bir konu açmıştı ama sanırım gerilerde kaldı :))

Biz düzene geçtik çok şükür

sabah öğle arası yarım elma yada armut cam rendeden geçirip püre halinde yediriyorum

Öğlen sebze çorbası ama püre gibi veriyorum havuç,patates, pirinç 2-3 damla zeytinyağı ile güzelce ezip yediriyorum

İkindide sade kendi mayaladığım yooğurttan veriyorum

:nazar: maşallah oğluma ama ilk başta baya sorun yaşadım hiç başlamasaydım keşke dedim :52: ilk etepta 1-2 kaşıkla başladık zaten versemde yemedi sonra hergün kendi arttırdı kaşık sayısını.

Bi arkadaşımız böyle bir konu açmıştı ama sanırım gerilerde kaldı :))

Biz düzene geçtik çok şükür

sabah öğle arası yarım elma yada armut cam rendeden geçirip püre halinde yediriyorum

Öğlen sebze çorbası ama püre gibi veriyorum havuç,patates, pirinç 2-3 damla zeytinyağı ile güzelce ezip yediriyorum

İkindide sade kendi mayaladığım yooğurttan veriyorum

:nazar: maşallah oğluma ama ilk başta baya sorun yaşadım hiç başlamasaydım keşke dedim :52: ilk etepta 1-2 kaşıkla başladık zaten versemde yemedi sonra hergün kendi arttırdı kaşık sayısını.

canım bende dün yoğurt mayaladım bugün vermeyi düşünüyorum nekadar vereyim ilk başta

Bugünde kabak patates havuç ve pirinç yapıcam, birkaç gün sonrada içine tek yaprak ıspanak atacağım artık böyle böyle çeşidi artacak inşallah iştahlı olurlarda güzelce yemeklerini yerler..

bende çarşamba günü başladım yavaş yavaş vermeye ilk önce elma suyuyla başladım püresinide verdim.ertesi günde havuç suyu verdim yedi.bugünde yoğurt vereceğim:nazar:

canım bende dün yoğurt mayaladım bugün vermeyi düşünüyorum nekadar vereyim ilk başta

Ona bebiş karar veriyor sen yedir ne zaman istemezse bırakırsın.Ben ilk 3 kaşık yedirdim 3. kaşığı yerken öğürdü bilmedim 4. kaşığıda verdim ve çok fena kustu şimdi ısrar etmeden devam ediyorum o zaten tada alıştığı için arttırıyor kaşık sayısını.

Bende başladım yavaş yavaş alışsın diye.
Sabahla öğlen arası 12gibi meyve veriyorum. Elma rendeleyip suyunu süzüp veriyorum yiyor.
Öğlen de sebze çorbası yapıyorum aynen nevyas gibi.
Akşama doğru da yoğurt veriyorum yiyor. Kendim yaptım şimdilik azar azar 1-2 çay kaşığı veriyorum. Doktora bi gidelim bakalım diye bekliyorum.. Çünkü doktorumuz geçen ay 1ay sonra başlıcaz demişti ama ben alışması için azar azar başladım.

Back
X