2010 ekim anneleri hastane çantanız hazır mı?

Balbxoxcxuxxux

Never Ever Give Up!
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
663
4
116
Diğer
2010 bebişleri gelmeye başladı şimdiden ama çantalarımız hazır mı?benim ilk doğumum 35 haftalıktı ancak sorunlu bir gebelik olduğu için çantamı önceden hazırlamıştım..şu an çok şükür sorun yok görünüyor ama erken davranmakta fayda var:1:
hadi çantamızda neler var ya da neler olacak liste yapalım...

bir 2009 ekim annesi ve topik sahibinin birtanecik gelinleri olarak ilk listemi ben yazayım (yani gecen seneki çantamı)

dogumumun ne şekilde olacagı belli olmadığı için ben hazırlıklı gitiim.
bebek için 3 takım aldım ( patikli alt- zıbın - iç zıbın - şapka - eldiven şeklinde )
2 tane corap
tulum
bol miktarda agız mendili
yelek -hırka (penye olanlardan)
battaniye( hem penye hem kalın aldım)
patik
biberon
havlu

anne için

1 tane gecelik
2 tane pijama takımı
2 tane corap
3-4 tane kilot atlet
patik
havlu
yelek_hırka (iyiki almısım dogumdan sonra cook üşüdüm ben)
hijyenik ped:)
göğüs pedi
ğöğüs kremi
terlik
tarak
şampuan
toka

kağıt havlu
ıslak mendil
sabun
fotoğraf makinesi
şarj aleti
cevşen

şimdilik aklımdakiler bunlar daha aklıma gelirse yazarım...

haa bu arada bunların cogunu ben kullanamdım çünkü normal dogum yaprım ve 5 saat sonra hastaneden cıkıp evime geldim:)) bebek için götürdüm zıbınların 2 takımını kullanıdm çünkü hemşire muayene derken şapkasını ve eldivenini yere düşürdü o yüzden deiştirdik.

süper bi topic olmuş
ben biraz önce yıkadım bebeğimin kıyafetlerini yarın ütülencek
sonra kendi gecelik ve pijamalarımı yıkaycam
ve hazırlıycam hastane çantamı
tecrübeli anne seldus çok tşk ederim
çok faydalı oldu yazdıkların

iki takım yeter diyordum ama ben de 3leyeyim hastane çıkışını..
burdaki hastanede doğum yaparsam fotoğrafçı ayarlamam kolay olacak:1:
bir de tüm bunlara ilaveten çantamda çamaşır suyu da olacak benimsempatiksalakcinni
ben sezeryana girdiğimde odamın banyo tuvaletini şööyle bir dezenfekte etsinler diye..daha önce hiç hoş olmayan deneyimler yaşadım bu konuda çünkü:1ninca:
yelek ya da hırka almayı hiç düşünmemiştim..acaba sen normal doğum yaptın diye mi o kadar üşüdün selda?

ben sancı çekerken de üşümüştüm ,dogumdan sonra da cok üşüdüm battaniye istedim..belki herkes aynı değildir..

Kızlar valla topiclerde görüpte hiç te tıklım tıklım yapmayın çantanızı :))
Ben sezeryanla doğum yaptım ertesi gün çıktım kendim istedim..
Çantamda ; 3 takım hastane çıkışı ( içinde zaten ızbın şapka eldiven herşey var)
bebej bezi
ağız mendili 3 adet
göğüs pedi
eee kendi pedimiz :) gerek kalmadı hastaneden verdiler
kendime 1 gecelik 1 lohusa pijaması 1 de eşofman götürdüm ama sadece gecelik giydim o gün ertesi gün çıkarken eşofmanlarımda çıktım..
Terlik , tarak, kolanya, ıslak mendil ( bebek için yenidoğan)
iç çamaşırı atlet ,külot 2 ' şer adet. lohusa sütyeni falan almadım açıkça bence gereksiz para vermek :)) çıkar üstten alttan yeter :)
sütyen,.......
Biberona sakın alıştırmayın sütünüz gelmesede biberonla vermeyin derim kaşıklaa .. Benim bebeğim 17 günlükken sütüm azaldı bieron verdim sonra tammen kesildi 3 aylıkkn biberon ucu akışkn olduğu için göğsümü istemiyordu süt gelmeyince tembellik yapıp çekmiyodu boş ..
havlu,
bebek güven yatığı götürmüştüm , çok kustuğu için ben baya kullandım
bebek ince battaniye 2 adet 1 adet kalın battaniye ,
aaa ufaklıkların çorabını unuttuk :)) çorap 2 adet
ben ilk günden itibaren pişik kremini sürüyordum pişik kremi...
aklıma gelen bunlar ama inanın bunlardan bile eve tertemiz eve dönen oldu abartmayın yetecek kadar .. Hayırlı sağlıklı doğumlarrr

Hayırr koymanıza gerek yok emzik zaten hemşire kesinlikle verme dedi bana hastanede hoş şimdi keşke verseydim diyorum da hiç tutmadı oğlum emzik.. faydası da var ama zararı da işte... iyi bi susturucu fakat sağlık açısından düşündürücü..
Biberon da koymanıza gerek yok .. Hastanede sonuna kadar emziriyolar yoksa da kaşıkla ağzına mama damlatıyolar.. Birerona alıştırmayın kızlar ne olursa olsun benim dilim yandı oğlum çok erken kesildi sütten şimdiki aklım olsaydı kesinlike vermezdim ilk 17 günlükken verdim öyle keyifli iiyordu ki mama yı sonra göğüsümde süt biraz azalsın çığlık çığlığa istemiyordu dolu dolu gelmiyor ya.. Bu yüzden kesinlike emsin sütünüz gittiği yere kadar iyi çiş yapıyorsa iyi kilo alıyorsa demeyin doymuyor vermeyin mama.. şimdi her ay mutlaka hasta oluyoruz

bizim burda fazla kaliniyor getirceklerimi liste seklinde yazip bana gönderdiler
bende ona göre hazirladim
benden istedikleri
gecelik yada pjama demisler adet belirtilmemis. en az 7 gün kaliniyor
her gün dus almayi seviyorum ve hergün yeni pjama iyi oluyor insan temiz temiz rahatliyor.
benim sezeryan olcak.o yüzden ilk günler icin
gecelik aldim ki alt acik rahat ediliyor iki takim
iki takimda pjma seklinde aldim ve bunlari emzirmeye uygun olsun dediler.dügmeli aldim hepsinin önünü
emzirme sütyeni istemislerdi.iki tane emzirme sütyeni
iki tane emzirme atleti aldim.
gündüzleri giymek icin.esortman takimi istemisler bir tanede ondan koydum
sabahlik demisler onu aldim.terlik denmis onu aldim. üsürsem diye kendime yelek ve corop koydum.
ic camarisiri aldim.banyo malzemesi demisler,dis fircasi.macunu.tarak.tirnak makasi.sampuan.vücüt sabunu.lif.bunlar istendin onlari koycam.
bebk icin sadec e mevsime uygun kiyafet oda hastaneden cikarken lazim olcak. bende iki takim koydum.battaniyesini aldim.
hastanede kaldigimiz sürece.annenin pedi.bebegin kiyafet ve bezleri hastaneden oluyor.
birde hastaneden cikarken annenin giymesi icin kiyafet isteniyor. bu kadar.cantamis hazir.bir kac esyamiz girmedi.onu da bu hafta tamamaliycam insallah.

kızlar çantamıza biberon emzik falan koyucaz değil mi?
hani ilk 3 gün süt az geliyormuş bebeğe mama vermek zorunda kalabiliyormuşuz ya
emzik biberon bize hastaneden veriyorlar.türkiye nasil bilem tedbir olarak koy sen.
ama burda ilk 3 gün süt az geliyor ama bir kac damlada olsa o bebege yetiyor.
ilik bitki cayi veriyorlar mama vermezler burda bebek hemen dgunca süt yok diye mama ya alistirmayin.bir kac damla da olsa o ilk gelen süt cok faydaliymis mutlak hep gögsünüzü verin.verdikce süt incek.birde sizde bol bol ilik bitki caylarini icin.hemen inmesinde yardimci oluyor.

bende ıkı gecelık bı sabahlık bı pıjama bıadet dolasmak ıcın terlık.bıtanede banyo ıcın terlık koydum ...ıkıncı gunu banyo yaptırıyorlarmıs...hastane cıkısı bı tane koydum bebıse cunku hastanede gıydırıyorlarmıs..bı tane getırın dedıler.ıslak mendıl ve alt acma bezı koydum ne olur ne olmaz dıye ....ıkı emzırme sutyenı ,8 tanede kılot koydum...bıkutu organık lohusa pedı bı kutuda gogus pedı.bı emzık .bıberopn gogus pompası koydum..lohusa tacımı da unutmadan yazım:)
pısık onleyıcı barıyer krem ve makyaj cantası koydum tarak dıs fırcası vs bakım malzemelerı ıste ....hastanede olsa bıle bıtane temızleme jelı koydum gelenlere sıkcam cocuk ıcın :)
baskada bırsey koymadım sımdılık bu kadar 3 gece 4 gun kalacam hastanede

Kızlar burası çok güzel bir topik olmuş, aklımıza takılan bir konuydu. Peki bu eşyaların yanı sıra kapı süsü ve şeker sepetinizi de yanınıza alıyor musunuz? Sonradan mı alınıyor?

Ben 1 ay önce hazırladım çantamı bekliyorum :tomato:

Bebek İçin;

2 takım kıyafet (iç badi,tulum,şapka,eldiven,önlük)
2 çorap
2 ağız mendili
1 Battaniye
Emzik
Biberon
Pompa
15 tane bez
Yenidoğan ıslak mendili
Pişik kremi

Kendim İçin;

1 Pijama takımı
1 Gecelik
3 takım iç çamaşırı
2 çorap
Ped
Göğüs Pedi
Göğüs Kremi
Saç Fırçası
Pürel jel
Diş macunu ve fırçası
Terlik
Kağıt havlu
Islak mendil

Hastanede çok kalmayı düşünmüyorum sezaryanda olsam 1 gece sonra çıkarım diyorum..Bunların dışında bişey gerekmez sanırım hatta fazla bile almış olabilirim :)) bişey lazım olursada evden gelen giden olacak getirirler..

kızlar benim 2 valiz oldu
ben ek olarak seyahat tipi su ısıtıcısı, elbise askısı(hastanedeki dolaplarda olmuyor), neskafe, poşet çay, bitki çayları, porselen kupa, nevresim takımı, eşime kıyafet, terlik, şarj aleti aldım
hiç gecelik almadım hep pijama aldım sizce gecelik mutlak lazım mı?

bilgiler için tesekkürler.. bende henüz hazırlamadım kendi gecelik pijamalarımı camasırlarımı bugün yıkadım daha.. Nevyasın cantası gibi hazırlarım sanırım baya iyi geldi bana:)

kızlar benim 2 valiz oldu
ben ek olarak seyahat tipi su ısıtıcısı, elbise askısı(hastanedeki dolaplarda olmuyor), neskafe, poşet çay, bitki çayları, porselen kupa, nevresim takımı, eşime kıyafet, terlik, şarj aleti aldım
hiç gecelik almadım hep pijama aldım sizce gecelik mutlak lazım mı?

geceliği herkes öneriyor. birde sezeryan snrası belki dikişe değerse pijma lastiği rahatsız edebilir gecelik geniş geniş:) ben zaten rahat ederim de ..

Back
X