2010 ekim anneleri hastane çantanız hazır mı?

bizde annemle dün hastane çantamızı değiştirdik.malum yeni ciciler aldım kendime.
2 tane gecelik
1 sabahlık(polar)
2 çorap
4 kilot
2 sütyen
göğüs pedi
lohusa tacı
hasta pedi(4adet)
1 yelek(yün)
terlik
havlu
sabun
parfüm
ıslak mendil
toka
BEBEK İÇİN
1 tam takım hastane çıkışı
1 tane 5 li takım
1 tane 2li takım
2 tane penya battaniye
iç dış zıbın
6 tane bebek bezi
port bebe
yün battaniye
emzik

aklıma gelenler bunlar

ben hazırlayalı epey oldu ama bi türlü yasin okuyup fermurarı çekip kapatmak nasip olmadı.. (annem dedi çantan hazır olunca yasin oku ve kapat bidaha doğuma gittiğinde hastanede aç dedi)
napiim sürekli içindekileri değiştiriyorum veya bişeyler çıkarıp bişeyler koyuyorum..

başka ilde sezeryan olacağından biraz fazla koydum geliba.. aman fazla olsun eksik olmasın.. fazla olursa eve gelsin.. yeterki orda yokluk çekmeyelim

işte benim çantam..
kızçeminkiler..
doğumhaneye verilcekler paketim (şefaf poşete koyup üzerine etiket yazdım. oanda stresten annemlerin kafası karışmasın diye)
2paket hazırladım birinde beyaz renk ağırlıklı diğerinde pembe
hastane çıkışından ilk giydirilcekleri ayırdım
1 bebek bezi
penye battaniyesi
iç zıbın ve çıtçırtlı badi (hemşire istediğini giydirsin)
alt ayaklı pijaması
onun üstü kapaklı zıbın
şapka + eldiven
(pakete çorap koymadım. topuk kanı alırlarsa diye. çorabınıda annem bebiş odaya geldiğinde giydirsin)
bunların aynısından bi paket daha hazırladım(toplamda 2 paket yani)
kızçemin yedekleri
1 adet 5li takım (çıtçıtlı badi+alt ayaklı pijama+ onun üstü+şapka+eldiven+önlük)
2 tulumlu takım (çıtçıtlı badi+ yukardan aşağı çıtçıtlı tulum+ şapka eldive)
4ağız mendili
2sırtına koymak için ter bezi
altını eğer pamukla temizlersek diye
1 paket pamuk
1 alt kurulama küçük havlusu (ağız mendillerinden az büyük)
emzik+emzik kutusu
küçük biberon + 1 çay kaşığı (olurda ememezse sağıp kaşıkla veririz biberonla içmeyi beceremezse diye)
ıslak mendil
pişik kremi
1 yelek
vede 1 kalın battaniye(çıkarken sararız..)

benimkiler
2 takım alt üst pijama
1 uzun gecelik+sabahlık
bol miktarda orkid
terlik
4 yedek külot+ 3 sutyen
bol miktarda gögüs pedi
lohusa tacı + tarak+ 2toka +ruj+ ayna
dişmacunu+ fırçam
sıvı sabun
1kağıt havlu rulosu
kaşık çatal(kendi kaşıklarımı kullanmak istiyorum)
ped bardak
1 küçük +1 normal havlu
1kirli poşeti
annemin ısrarıyla bir etek(olurda pijamam kan olursa hemen üstüme geçirirmişim)
yelek

arabadaki poşette ise bana hastanaden çıkarken giymek için
hamiş eşofman altım + 1üst tşört ve eşofman üstüm (doğum çantamda yer kalmadığından arabayada bi poşete çıkarken giyceklerimi koydum..)

1küçük boy kolonya
şeker veya çıkulata henüz koymadım erimesin diye..

off edit yokki düzelterek yazayım üstteki yazdıgıma ek olara
bide ıslak mendil bebk için
havlu
kendime orkid
hasta bezi
kolonya
şeker bıraktım valize

evet edit yok :(

bende evlilik cüzdanımı çantaya koyduğumu yazmaya unuttum.. belki doğum belgeleri için lazım olur diye yanımda olsun istedim.. gerçi gerek varmı onuda bilmiyorum..

sizin bu konuda bilginiz varmı.. doğum belgeleri için evlilik cuzdanı istiyorlarmı..

evet edit yok :(

bende evlilik cüzdanımı çantaya koyduğumu yazmaya unuttum.. belki doğum belgeleri için lazım olur diye yanımda olsun istedim.. gerçi gerek varmı onuda bilmiyorum..

sizin bu konuda bilginiz varmı.. doğum belgeleri için evlilik cuzdanı istiyorlarmı..

yok ya oyle bısı canım nufus cuzdanını cıkartırken bıle ıstemıyorlar kı evlılık cuzdanını

bende hazırladım ama daha eksıkjlerım war aklıma geldıkce koyuyorumm

bebek ıcın

1 tane 12 lı hastane cıkısı
2 tane 5 lı hastane cıkısı
3 cıft corap
4 adet mendıl
battanıye
bıberon
emzık
ıslak mendıl

sımdıık bu kadrr

merhaba arkadaşlar bende geçenyıl ekimde yaptım doğumumu çantanızı abartmayın ...ben kızım için 2 tane hastane çıkışı yelek patik çorap bebek bezi ıslak mendil emzik ağız bezi yedek zıbın takımı ve pişik kremi koymuştum...kendim için 1gecelik 1pijama takımı 2kilot göğüs pedi kadın bağı ama hastaneden verdiler gerek kalmadı ona loğusa bandı makyaj malzemesi çorap terlik götürmüştüm yetti de arttı bile bunlar ama en önemlisi göğüs ucu kremi kesinlikle alın ve hemen sürün doğumdan çıkınca ben için acı çekmedim baştan sürdüğüm i.in lanosur die bi krem çok memnun kaldım alın yanınıza sonr a yara oluo...

merhaba arkadaşlar bende geçenyıl ekimde yaptım doğumumu çantanızı abartmayın ...ben kızım için 2 tane hastane çıkışı yelek patik çorap bebek bezi ıslak mendil emzik ağız bezi yedek zıbın takımı ve pişik kremi koymuştum...kendim için 1gecelik 1pijama takımı 2kilot göğüs pedi kadın bağı ama hastaneden verdiler gerek kalmadı ona loğusa bandı makyaj malzemesi çorap terlik götürmüştüm yetti de arttı bile bunlar ama en önemlisi göğüs ucu kremi kesinlikle alın ve hemen sürün doğumdan çıkınca ben için acı çekmedim baştan sürdüğüm i.in lanosur die bi krem çok memnun kaldım alın yanınıza sonr a yara oluo...

bende sadece bu dedıklerınzden koydum bencede yeter sadece 1gece kalcam zaten abartmaya hc gerek yok cok cok lazım bısı olursada dag basında dglz evden alınır dıye dusunuyorum bılmem yanılıyormuyum foto mak sakın unutmayın kıslarrrrrrrr

Haktan Doruk için...

Bir tam takım hastane çıkış seti

Bir takım 5'li zıbın seti
2tane çorap
1tane patik
1tane penye yelek
2tane çıtçıtlı badi(birtanesi kısakol,birtanesi uzun kol)
2tane penye battaniye. (hastaneden çıkarken birtanesi üzerine örtülür diye düşündüm)
1tane tulum (şapkası ve eldiveniyle)
10tane ağız mendili
1tane iç zıbın (diğer takımlarının içinde var diye ayrı koydum birtane)
yeni doğan ıslak mendili
pişik kremi
emzik
biberon(biberonun içine zemzem suyu koydum)
hurma koydum bir poşetin icine
süt pompası
karnını sarmak için kuşak
yeni doğan bebek bezi (10adet)

Benim çantamdakiler...

2takım gecelik. Birisi kısakollu ve sabahlıklı
1takım pijama sabahlıklı ve kısakollu
gögüs pedi
2paket hijyenik ped
Islak mendil
Havlu peçete
Havlu
Diş fırçam ve diş macunum
Tarak
Deodorant
Vücut Pudrası
Terliklerim
3tane çorap
Lohusa taçlarım ve küpelerim
3tane emzirme sütyeni
2tane atlet
4tane kilot
gögüs kremi

bir çift patik (üşürüm diye ilave ettim)
yelek
şal
fotoğraf makinası
makyaj malzemelerim bayanssulusmile
Ek olarak, şeker sepetimiz,şekerlerimiz,kapı süslerimiz ve anakucağını alacağım yanıma.

darkçım bebişe karnını sarmak için kuşak nasıl bişiy.. ben hiç bilmiyorum..
bende yapayım veya alınıyosa alayım.. sanırsam göbüşü için dimi..

kızlar ben o kadar cok sey almıstım ki bebişe yetmedi hastanede,kendime aldıgım cantadaki cogu sey gereksiz kaldı,ama ogluma aldıklarım yetmedi..10 lu tam takım hastane cıkısı,15 li tam takım hastane cıkısı,zıbın seti,bezler falan yetmedi,o kadar sık kaka yapıyolar ki anlatamam,her emme sonrasında..sezeryanda da 2 gün kalıyosunuz zaten..bence bebişlere bol bol alın cok olsun ama az olmasın

saolunn kızlarrr...ya ben 15lı set koydum bıde 5lı set koydumm ayrıca bı takımm daha koydumm yetmesmı dıosunuzz:):)

ben 3 ufak valızle gıdıyorumm :D eşim bu ne dıyorrr amaaannnn oralarda zor durumda kalmayım dedıgınız gıbı fazlası olsun eksıgı olmasın süslerimi bile ayrı topladım :1:

Back
X