kizlar yazdiklarinii okuyorum hep... sezeryan asagi sezeryan yukari.. ben avrupada yasiyorum ve burda bana doktora gittigimde ilk sorulan soru suydu.. evde mi dogum yapmak istersin hastanede mi??? dusune biliyor muusnuz?? burda evde dogum cok yaygin... 36 saat sanci da ceksen sezeryan yapmiyorlar burda..sonucata bu bir ameliyat ve her ameliyatin bir riski var dedi doktor bana.. burda bir arkadasimim dogumu 2 hafta gecikti ve hala normal dogum sanicini bekliyorlar.. yani turkiyede olan sezeryan hep para tuzagi. sunu unutmayin doktorlarin kesip bicmek icine geliyor.. hem kolay onlar icin (kadin icin kesinlikle hic iyi degil) hemde para kopartiyorlarrr.. sezeryan kolay gibi gorunsede 2 hafta yataga bagli kaliyorsun ve cocugunun tadini cikartamiyosun... umarim allah hepimize bir avazda kurtulmayi nasip eder...
Ben ilkinde normal doğum istedim ama olmadı. Gerçekten sezeryan mecbur değilseniz kesinlikle olmayın . Ben doğumdan çıktığımda ayılma aşamasında kardeşim "Abla çok tatlı bir bebeğin oldu" dedi. Ben o kadar sıkıntılıydım ki " bebek falan istemiyorum " diye bağırdığımı hatırlıyorum. Zaten karnın kesik içinde canın acıyor ne bebeğini rahat tutabiliyorsun ne emzirebiliyorsun, kendi canınla mı uğraşacaksın bebekle mi? Oturman kalkman problem. Yani sonuç olarak risk yoksa lütfen korkmayın ve normal doğum yapın. O an için zor belki ama sonu çok daha rahat.
gezdim valla. bu ara da sende ne güzel şeyler hazırlamışsın misafirlerine öylee :))))))
aa özelden resim atılmıomu
almadımda alcam eşimin işi çıktı gelemedi. zaten bana varmı yokmu die bak dediydi. varmış akşam gidip bakçak eşimde.
ecrincim yumurtlarınız da pek güzeller5tane torun sahibi olacaksın biranda ne mutlu kaydirigubbakcemile3
o zaman ıkıncı de mecburen sezeryan olacak dımı senın.
ekleme yaptım bı cesıt daha:)
Evet maalesef öyle olacak doktorum şimdi dese ki normal doğum yapabilirsin hemen kabul ederim.
balum örnek bu.
sezeryanın olduğu kadar normal doğumunda sakıncası olabiliyo
2hafta doğum geciktiği halde bi müdahale yapmadan hala normal doğumu beklemek saçmalık çocuk 1gün geçince kakasını yapıyo içerde
normal doğum anne için doğumdan sorası kolay ama doğurana kadar çekilen acı sezeryandan soraki 1günlük acıyla aynıdır bence normaldede dikiş var şekli değişiyo resmen çok duydum ayrıca sezeryandan sora 2hafta yatan görmedim ertesi gün iş yapıyodu benim ablam
hastanın durumu normale müsaitse doktor asla önermiyo sezeryanı çocuk tersse ve dönmüyosa genede normal doğum nasıl beklenebilir
gelmedi cnm bişi.
doktoruna güveniyosan kendinede güveniyosan normal doğum en güzeli sancısız olanı tabi =)) doğum hikayelerini okumamaya karar verdim bugün normal doğumları okuyup heves gelsin die bakayım dedim sanki ölüyo gibi anlatıyo tırstım korktum bazısı sancı çekmeden bikerede doğdu diyo
kimisi sezeryan en rahatı gene olsa sezeryan yaparım ertesi gün ayaktaydım bi problem yok dio
rabbim hangisi hayırlıysa onu nasip etsin inşallah
ben doktoruma çok güveniyorum normal doğumuna şahit olmuştum çünkü ama kendime güvenemiyorum heleki bünyeniz zayıfsa offf anam off girdiği gibi çıkacak elbet biz ne desek boş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?