2010 Ekim Anneleri

ah canım gözün aydın.nasıl aldın hemen sonuçları çok sevindim senin adına darısı başımıza inşaallah

ya aslında hemen çıkmıyorduda..gazideki kadına gittik sabah..o hemen yapsınlar dedi..gzai hemen çıkardı..Sonra fatihe gittik..ordada yaptılar..o cumartesi çıkacak...hadi inşallah..gönlünü ferah tut..

canım aynı şekilde bende de var............aslında alerji var bende ondan zannediyordum ama değil..........çünkü çok fazla ve normaldede oluyor..........bazen kalabalıkta oluyor utanıyorum yaa

bende sadece bende var sanıyodum yaa, sorarken bile sormasammı acaba diye tereddüt ettim ama,herkeste varmıs, kesin hamilelikten demekki :))

POZıTıF TEST VARLIĞINDA NE YAPILMALIDIR?
ıkili testin pozitif çıkması mutlaka bebekte kromozom bozukluğu olduğu anlamına gelmez. Pozitif test sadece o bebekte riskin yüksek olduğunu ve tanıya yönelik ileri tetkikler yapılması gerektiğini belirtir. ıleri tetkikler ile kastedilen detaylı ultrasonografi, koriyon villus örneklemesi ve amniyosentezdir. Sizin için hangi testin uygun olacağına doktorunuzla birlikte karar vermeniz gerekir.

bende sadece bende var sanıyodum yaa, sorarken bile sormasammı acaba diye tereddüt ettim ama,herkeste varmıs, kesin hamilelikten demekki :))

benımde aklıma gelmemıstı hamılelıkten oldugu demekkı ondanmıskaydirigubbakcemile3

NEGATıF TEST NE ANLAMA GELıR?
Testte riskin düşük bulunması yani negatif olması bebekte kromozom bozukluğu olmadığını garanti etmez. Sadece genel popülasyonda aynı yaş grubundaki kadınlar ile kıyaslandığında bebekteki riskin daha fazla olmadığını gösterir. Ayrıca ikili test sadece kromozom bozuklukları açısından riski belirler. Nöral tüp defektleri açısından bir risk belirlemez. Bu riski belirlemek için 16-20. haftalarda üçlü test yapılabilir. Bununla birlikte nöral tüp defektlerinin önemli bir kısmı ultrasonografi ile saptanabildiğinden ikili test yapılan kişilerde ikinci trimesterda üçlü test yapılması yerine sadece detaylı ultrason yapılmasının yeterli olacağını öne süren görüşler de mevcuttur. Bilimsel çevrelerde bu konuda henüz bir fikir birliği oluşmamıştır.

olabilir canım baksana nerdeyse herkeste var...........kızlar sizde halsizlik varmı peki ben dün mesela saat 8 de uyumuşum hiç kalkamıyorum bile

ben bu testlerin hicbirisini yaptırmak istemiyorum kızlar, haklarında cok şey duydum ( sonuc iyi cıkınca iyide ya kötü cıkarsa, doğana kadar ne cile ceker insan. güvendiğim bi dr, ablamın dr'u ,sadece doppler yaptır istersen demiş. onunla bütün organlara bakıyolarmıs ve bi sorun varsa ona göre tedbir alabiliyomussun..

ben de yaptırmıyorum bu testlerı. cok yakınlarıma yasadıgım bazı kotu seyler sebebıyle bu kararı aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…