2010 ekim bebeklerinin uykuları nasıl ?

edaa_edaa

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
595
131
648
Bursa
20 ekimde doğan bir kızım var ama uykusu hala düzene girmedi geceleri 2 satten fazla uyumuyor emmek için uyanıyor sizin bebişler nasıl uyuyuyor... uykusu düzene girmiş bebeklerin anneleri uykularının düzene girmesini nasıl sağladınız?

uyku sorunu bızde cok yasadık gunduz gece gıbı gecede gunduz gıbı uyuyordu oğlum yakın zamana kadar, en sonunda 1 gununu feda edıp erken kaldırdım huysuzlansada oyaladım vs aksamda 12 de en gec gece derın uykusuna gecmıs oldu. bırde karnı tam doymayıncada uyanıyorlar. ben ek gıdaya daha bu ay basladım anne sutu sadece ama buyuduklerı ıcın gece son oğunu bazen yetersız kaldıgındanda yapar dedı dr ve muhallebı ver dedı bende onun yerıne sadece gece mama verıyorum arada mırıldandıgı oluyor ondada yalancı meme kullanmadıgı ıcın mecbur gogsume alıyorum tekrar dalıyor delıksız 5 saat 6 saat uyudugu oluyor snrasındda acıktıkca uyanıyor en gec 10 11 de tamamen uyanmıs oluyor. byle olunca gunduzz cok az 10 ar dk uyuyor kestırıyor yanı:) ıns sıızınkıde duzene gırer deneyın:)

gece maması da aldım kullandık pek bişey farketmiyor çalıştığım için annem bakıyor gündüzleri bir buçuk saatte bir uyutuyoruz sizin bebişler gündüzleri uyandıktan kaç saat sonra uyutuyorsunuz

hem buyuduklerı ıcın hemde gece uyudugu ıcın ben gunde max 3 kere uyutuyorum oda 10 ar 15 er dk oda 4 5 saatte bır e denk gelıyor. e sız gunduz cok sık uyuttugunuz ıcın gece uyumuyor. gunduz uyutmamayı deneyın huysuzlansada oyalayın vs bır gun katlanıcaksınız artık snra gırer duzene

canım benim oğlanda 19 ekim doğumlu benim oğlanda gündüz 2 saatte pili bitiyor uyutuyorum bende mecburen ağlıyor çünkü gözleri kısılıyor :)benim oğlanda geceleleri kalkıyor

8 ekim doğumlu kızım gündüz en az 2 saat en fazla 3,5 saat uyanık kalıyor, gecede kesintisiz en fazla 3 saat uyuyor, emmeye kalkıyor, bazen meme ağzıda olsun öyle uyuyayım diyor, meme ağzından çıkınca mızmızlanıyor, bende sabah tutulmuş bi vaziyette uyanıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar benim cücüğümde 15 ekim doğumlu aynı dertten muzdaribim bende....gece max 2 saat uyuyor bazen öyleki saat başı bile emmeye kalkıyor. sanırım gündüz benden ayrı kaldığı için gece memede uyumak istiyor hal böyle olunca bende sabah bitmiş halde işe gidiyorum tükendim artık bu durumdan. gündüzleri ise en fazla 1,5 saat ayakta kalabiliyor uyutmazsak kıyamet kopuyor susturabilene aşkolsun...

bu sorunu çözene nobel vermek lazım

gündüzleri yarim saat bile uyumuyor artik.son 3 gündürde geceleride uyuymuyor.kendi yatagina yatiriyorum 10 dakika sonra söylenerek uyaniyor.yanima aliyorum.gözünü acip bakiyor benim yatakda soluna dönüp yatiyor.ama her saat memem agzinda olcakcok uyaniyor geceleri.

benım fındıgım gunduzlrı en fazla 30dk uyuyor genelde uyanık ve cok hareketlı gece 23 gıbı 225-250 cc kadar ballı muzlu cıcıbebe ezdıgım mamayı ıcıyor sabah 6-7arası uyanıyor bır daha 180-200cc kadar sade mama ıcıyor oglene kadar acıkmıyor genellıkle de saat 9.30 10.00 gıbı uyanıyor tabıı gece aralarda mızıklanıyo gozlerı kapalı agzına emzık takıp tıtresımını acıyorum tekrar dalıyor

canım uyut :) uyusun uykusu gelınce ama sen ıstedıgın vakıt uyandır onun uyanmasını bekleme ben oyle yaparak vazgecırdım benımkı de gunduzlerı uyuyarak gecırıyo gecelerı benı nobete dıkıyordu oyle bı yontem buldum. Gunduz uyumak ıstedıgınde uyutuyordum 15-20 dk ıcınde sakınce yumusak bı ses tonuyla gozlerını acmasını saglıyordum sonra ıyıce uykusunu dagıtıp kucagıma alıp gezıdrıp ılgısını cekecek seyler yapıyordum boyle boyle alıstı cunku benımkı de uykusu geldııgnde yatırılmazsa ortalıgı mahvedıyordu sonra sımdı cok sukur gunduzlerı uyudugu en fazla yarım saat kendılıgınden uyanıyor ve gece uykusunu guzel uyuyor masallah deyım bır de anne sutu alan bebekler gece daha sık uyanıyorlar anne sutu cabuk mıdeden bosalıyor bu yuzden aclık da onu uyandırıyordur ben mama verıyorum ondan da uzun saat uyuyor olabılır

aynen 1.5saat sonra mızmızlanmaya başlıyor uyutmazsam kıyamet kopar :) aynı bizim bebişler sanki benim kızı anlattın valla :)

Son düzenleme:

benim kızım 120ml mamadan fazla içmez genelde 90 ml mama veriyorum onu rahat bitiriyor doyduktan sonra agzını açtırabilene aşk olsun benim için hayal gibi bişi 200 ml mama vermek

benim oğluşumun da uykuları tavşan uykusu gb önceden geceleri bari iyiydi.şimdi geceleri de uyumuyo mır mırrr

bazı arkadaşlarım bebeklerinin gecede bir kez uyandığını söylüyorlar hayret ediyorum nasıl oluyor bilmiyorum

benim kızım 120ml mamadan fazla içmez genelde 90 ml mama veriyorum onu rahat bitiriyor doyduktan sonra agzını açtırabilene aşk olsun benim için hayal gibi bişi 200 ml mama vermek

eda çok haklısın bizim cücükler benziyor birbirine benim oğluşda en fazla 90 cc kabul ediyor 100 olmadı hiç... rüya 200 cc alması benim için... bugünlerde memeyide reddediyor offf saatlerce aç kalıyor ama memeyi ağzına verince iki eliyle birden itip başlıyor ağlamaya ne yapacağımı şaşırdım valla..

Benim kızım da çok mızmızdı ama son bir aydır çok şükür geceleri rahat uyuyor. Gece bsir kere sabah da 6-7 gibi uyanıyor. Bazen iki kere uyanıyor ki ben uyandırıyorum çok aç kalmasın diye. Gece 11'den sonra uyutmaya başlıyorum. Aklına eserse hemen uyuyor esmezse 12'ye kadar uğraşıyorum. Sabah da 10-10.30 gibi uyanıyor. Ben özel bir şey yapmadım. Kendi düzenini kendi kurdu. Her bebek böyle bir dönemden geçiyor demek ki. Üzmeyin kendinizi. Gündüzleri de 10-20 dakika üç - dört kere uyuyor.

benim kızda öyle memeyi red ediyordu çok üzülüyordum dr götürdüm kız çocuklarında sık raslanıyormuş senin ki erkek olduğu için red etme nedeni başkadır tabii idrar yolu enfeksiyonu çıktı antibiyotik verdi maşallah o günden sonra sorun kalmadı inşallah bu zor günlerde geçecek Allah hepimizin yardımcısı olsun

benim oglum da gündüzleri birgün cok uyur ertesi gun hiç uyumaz.
ama geceleri sagolsun hiç 3 saati bulmaz bazen 10 kere en az 5 kere kalkar..
hep memede uyumak istiyor. hazır mama da cok vermek istemıyordum ama simdi kaşık mamalarına mecbur başladım cünkü bana corba yaptırıcak fırsatı zor veriyor.
sanırım havalar ısınsın bu bebekleri hergün yıkamak lazım yoksa uyumuyorlar.

arkadaslar benımkı sadece mama ıle beslenıyor anne sutu kesıldı (ek besın olarak gunduz ogun aralarında havuc suyu meyve puresı yogurt fılan verıyorum) zaten son bıkac gundur 200 cc kadar yıyor dun ve dunden oncekı gun 23 gıbı yıyıp sabah 8.30a kadar delıksız uyudu

benimki de gündüz doğru düzgün hiç uyumuyor ya. nasıl büyüyecek bu çocuk. akşamlarda pek sorunumuz yok. 11 de yatarız çoğu zaman hemen uyur, ama bazen de yarım saat 1 saat oyalanır. 2 kere filan da kalkar emmeye. 7 gibi uyanır biraz oynadıktan sonra 10a kadar uyuruz. ancak 2 gündür 8den sonra uyutamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…