2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya ben bu yüzük olayını anlayamadım sac telını yüzügüne baglayıp havayamı kaldırcaz...

benimde dr'm salı qünü ölçmüştü 1.0 çıktı normal mi acaba ben 12 haftalık hamileyim sen?

benim onları ölçtü mü bilmiorum ben 11+4 düm ense kalınlığını ölçtüğünde

he baş popo mesafesi derken boyunu kastediosun şimdi anladım kusura bakma cnm benim bebeğin baş ve popo mesafesi 47

Bebek Ense Kalınlığı (NT)

11-14. haftalar arasında fetusun anatomik organları ve büyüklüğü değerlendirilir. Ayrıca ulrasonla ense kalınlığı (Nuchal Translucency NT) ölçülür
Ense kalınlığının uygun ölçümün yapılabilmesi için fetus uygun pozisyonda olmalı yine son adet tarihine göre 11 ile 13 hafta 6 gün arasında ve baş-popo mesafesi 45-84 mm arasında olmalıdır.
Ense pilisinin kalınlığı; Trizomi 21 (Down sendromu mongolizm) Trizomi 18 gibi kromozomal bozukluklarda ve bebeğin özellikle kalp gibi bazı organların problemlerinde artar. Bu artışın nedeni bebeğin ense bölgesindeki sıvı birikimidir (ödem) ve bunu ultrasonla yakalamak mümkündür.
Normal olarak bebeğin ense kalınlığı gebelik haftası ilerledikçe artar. Genel olarak 3 milimetrenin üstü patolojik kabul edilir ve bu durumda fetus özellikle "Down sendromu" açısından ileri değerlendirmeye alınır.
Ense kalınlığı ölçümü son yıllarda gebelik takiplerine girmiş bir yöntemdir. Ancak yapılması belirli bir deneyimi gerektirir.

internetten buldum paylaşayım dedim.. sanırım normal herşey yaa

Son düzenleme:
site bugün yine kötü durumda.ooofff sinir etti beni.2 saatte açılmıyo sayfalar kötükedihüso kötükedihüso kötükedihüso

normai görünüyor canım.endişe etme.kan sonucunu ne zaman alacaksın?hepsi beraber değerlendirilecek çünkü.

kan testi sonucumda haftaya salı çıkıcak inşallah .. bakalım hayırlısı umarım herşey yolunda qider..:Saruboceq:

canım ben lekelenmem bitene kadar içicem yani qünü ve zamanı belli değil dr ne zaman 15 qün hiç lekelenme qörmezsen 15.qün progestanı bırak dedi
anladim canim.benim drumda bu tablet bittikten sonra artik icmeyecegimi söyledi.daha fazla icmemin zararli olacagini söyledi.Allaha emanetiz artik canim.Rabbim biliyor.biz tedbirimizi aliyoruz.gerisi Yüce Allaha kalmis birsey.

ya canim,bu ense kalinligini kendi drunuzmu ölcüyor,yoksa özelemi gidiyorsunuz.ben druma sordum ben ölcemem,buradan göremem dedi de.o yüzden merak ettim

manyakmı o dr bunu devlet hastaneleride yapıyor die biliorumm ama devlet hastanelerinin kullandıkları aletler sorunlu olduğu için sonuc yanlış cıkabiliomus özelde yap derim cnm

Son düzenleme:
yaa arkadaslar karnım keşke hemen büyüse 2010da moda olan hamile kıyafetleri süperr nette

2010_hamile_kyafetleri5.jpg

ebru-hamile-giyim.jpg

hamile-giyim-20.jpg

gebe8gm9.jpg

st31678brhf4.jpg

144.jpg

yaa arkadaslar karnım keşke hemen büyüse 2010da moda olan hamile kıyafetleri süperr nette

sen giyebiliyomusun normal kıyafetlerini pantalonlarım bel kısımnları çok sıkıyoeu ben de hamile pantalonu aldım şimdilik ilk delikteyim her ay delikleri atlaya atlaya gidicez artık. Ama çok rahat eğer sıkıyorsa giysileriniz tavsiye ederim hem karnı sıkmak tehlikeli olur demişti doktorum ben de sözünü dinledim ..kaydirigubbakcemile3 desem de daha çok meraktan aldım

Back
X