- Konu Sahibi daemon
- #74.721
sensicim aşağıdaki yazıyı senin için kopyaladım
Alıntı
Mideden yemek borusuna asit kaçağı ("reflü") nedeniyle mide yanması sorunu olan anne adayları yemekten hemen sonra uzanmaktan kaçınmalıdırlar. Simit, poğaça, asitli içecekler, midenin aşırı doldurulması ve bazı durumlarda yenilen herşey yanma sorunu ortaya çıkarabilir. Yatarken vücudun üst kısmının alt kısma göre hafifçe yüksekte tutulması (başın altına konan ek yastıklarla) mide asidinin yemek borusuna kaçmasını engellemede faydalı olabilir. Yemek borusu ile mide arasında bulunan kapak normalde tek yönlü çalışır. Mide yanması yaşıyorsanız bu sizin mide asidinizin yemek borunuzu tahriş ettiğini gösterir. Yemek borusu asitlere karşı koruması olmayan bir yapıdır ve mideniz yandıkça bu bölgede kalıcı değişiklikler oluşabilir. Bu nedenle mide yanması sorununuzu aldığınız önlemlerle gideremiyorsanız doktorunuzun önerdiği "asit kaçağını önleyici" ilaçları mutlaka kullanmalısınız.
Canim acaba benim bu karin agrisi zannettigim agri da mi migdemden dolayidir ki kafam cok karisti simdi bu yazini okuyunca.
Ama migde yanmasini gecmiste cok yasadim bilirim ulserimden dolayi ama oyle birsey degil ki farkli bi agri bu.
Yanma yok simdilik cok sukur ama bu agiza geri gelme olayi cok sik olmaya basladi bu son zamanlar.