• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bızde anne sutu olmayınca 4. ayda basladık cnm
yapması degıld yedırmesı bıraz zamn alıyor
bakalım ınsallah kıymayıda severde zorlanmayız
bırde artık tarıf arama derdım baslıycak :D

ayy yesınde mınıcıgımın ben ona neler neler yaparımm
[/QUOTE]
canım öncelikle geçmiş olsun. bebeğinin önemli birşeyi olmadığına sevindim. ek gıdalarda 5 gün kıyma koyacakmışsın. biz daha sebze çorbasına yeni başladık ama kafama hep şu takılıyo: kıymayı nasıl muhafaza edebiliriz. her gün kasaba gidip 50 şer gram kıyma alınmaz. acaba buzdolabı poşeti ile dolaba koysak olur mu diye düşündüm. sen nasıl yapmayı düşünüyorsun?

canım öncelikle geçmiş olsun. bebeğinin önemli birşeyi olmadığına sevindim. ek gıdalarda 5 gün kıyma koyacakmışsın. biz daha sebze çorbasına yeni başladık ama kafama hep şu takılıyo: kıymayı nasıl muhafaza edebiliriz. her gün kasaba gidip 50 şer gram kıyma alınmaz. acaba buzdolabı poşeti ile dolaba koysak olur mu diye düşündüm. sen nasıl yapmayı düşünüyorsun?

cnm vallahi onu bende düşünüyorum kara kara
buzlukta kalınca sorun olurmu ki bilmiyorum yada gıdıp kasapla konusurum dedım
pesın verırım parasını bana her gun gram gram kıyma verırler

zeki pinky minkyyy
anacım ben nasıl yapcm ben koyrm buzluga kuck kucuk napayım öle ugrsrm bu işle:D

ya bizde eşimle düşündük düşündük anca buzluk geldi aklımıza. 1 tatlı kaşığı boyutlarda buzdolabi poşetlerine sarıp sarıp koyalım. ama en fazla 10 gü tutalım diye düşündük. canım ya senin gibi günlük az az alalım diye düşündük ama kıymayı onlara özel 3 defa çektireceğiz ya eşim kıyma makiinasının anca kenarlarına sıvanır kalır kıyma dedi. e haklı. ne bileyim ya. şu öğünleri hazırlaması hiç zor değilde beni hep et tavuk balık türü şeyler korkutuyor. az az nasıl olur diye. daha benim için erken ama işte huyum bu kafama takıldımı bi kere illa çözümü bulacam. farklı çözümm önerisi olan varsada burda konuşarak iyi bir yol buuluruz eminim.

bu hafta hep hastanedeydik kızlar. kontrol ve sünnet amaçlı. devlette genel anestezi verilerek yapıyoruz dediler. özel hastaneye gittik ordada 400tl dediler. bize 400tl çok geldi. birde doktor bebek ağlar deyince iyice ürkttüm. bakalım birde fakülte hastanesi var oraya gideciğiz.

ya bizde eşimle düşündük düşündük anca buzluk geldi aklımıza. 1 tatlı kaşığı boyutlarda buzdolabi poşetlerine sarıp sarıp koyalım. ama en fazla 10 gü tutalım diye düşündük. canım ya senin gibi günlük az az alalım diye düşündük ama kıymayı onlara özel 3 defa çektireceğiz ya eşim kıyma makiinasının anca kenarlarına sıvanır kalır kıyma dedi. e haklı. ne bileyim ya. şu öğünleri hazırlaması hiç zor değilde beni hep et tavuk balık türü şeyler korkutuyor. az az nasıl olur diye. daha benim için erken ama işte huyum bu kafama takıldımı bi kere illa çözümü bulacam. farklı çözümm önerisi olan varsada burda konuşarak iyi bir yol buuluruz eminim.

bu hafta hep hastanedeydik kızlar. kontrol ve sünnet amaçlı. devlette genel anestezi verilerek yapıyoruz dediler. özel hastaneye gittik ordada 400tl dediler. bize 400tl çok geldi. birde doktor bebek ağlar deyince iyice ürkttüm. bakalım birde fakülte hastanesi var oraya gideciğiz.

aranızda hiç 6. ay aşısını yaptıran var mı? bu ay 4 aşı var ve hepsini sizin sağlık ocakları bir günde mi vuruyor.

canım bu kıyma ısını dr a da sorayım bakalım ne dıycek
sunet ısındekı gelısmelerı solersen sevınırım bende dr umuza pazartesı sorucam
asılarıda saglık ocagında yaptırıyoruz
ve aynı anda yapıyolar maalesef hepsını
olmazsa ben pnomokoku yaptırmıycam
cok azgır gelıyo ataya 3 gun atesı dusmuyo

canım bu kıyma ısını dr a da sorayım bakalım ne dıycek
sunet ısındekı gelısmelerı solersen sevınırım bende dr umuza pazartesı sorucam
asılarıda saglık ocagında yaptırıyoruz
ve aynı anda yapıyolar maalesef hepsını
olmazsa ben pnomokoku yaptırmıycam
cok azgır gelıyo ataya 3 gun atesı dusmuyo

canım ben geçen ay ki aşıya gitmeden önce ağrı kesici ateş düşürücüsünü içirdim. gün içindede belli aralıklarla verdim. ateşi çıkmadığı halde. çok şükür ateşlenme olmadı. ertesi gün sabahta verdim bitti gitti. istersen sen de öyle yap faydasını görürsün. ateşi çıksa bile çok fazla olmaz rahat atlatır o günleri. ben aşı vurulurken ki ağlamalrına hiç kıyamıyorum ya. benim ki her aşıdan sonra içini çeke çeke benim omzunda uyuyu veriyo valla. napcan sağlık işte.

kıyma işini sorunca buraya yazmayı sakın unutma.
sünnet gelişmelerini atbi yazarım canım. hepimizin ortak sorunlarındanbiri. ne güzel yaptıranlar kurtuldu bitti gitti.

haklısın cnm ama işte yapmıyorlr sanrm
gerci bnm bu oncekı 3 asıda cocuk hıc aglamdı ılk 2 snde ztn uyuyrdu uyksndn uyandı gerı uyudu falan ama 3 yu vurrken dedı hemsıre bunda acır bırz yakar onda bırz aglamştı bebekım ıns budefa cok acımz bende ısten ızın alıp kendım asıya gotrmek ıstyrm ama bakalm
bizimde de öyleydi. üçüde bacaktandı. şimdi yine üçü bacaktan 1 ağızdan. ama canları çok yanıyo bu yavrucakların. 2 gün gidip vurdursak olmuyo sanki

canım ben geçen ay ki aşıya gitmeden önce ağrı kesici ateş düşürücüsünü içirdim. gün içindede belli aralıklarla verdim. ateşi çıkmadığı halde. çok şükür ateşlenme olmadı. ertesi gün sabahta verdim bitti gitti. istersen sen de öyle yap faydasını görürsün. ateşi çıksa bile çok fazla olmaz rahat atlatır o günleri. ben aşı vurulurken ki ağlamalrına hiç kıyamıyorum ya. benim ki her aşıdan sonra içini çeke çeke benim omzunda uyuyu veriyo valla. napcan sağlık işte.

kıyma işini sorunca buraya yazmayı sakın unutma.
sünnet gelişmelerini atbi yazarım canım. hepimizin ortak sorunlarındanbiri. ne güzel yaptıranlar kurtuldu bitti gitti.

canım bende verıyorum gıtmeden once ama benım oglus bıraz fazla hassas
herseyde ateslenıyo
ama dedıgın gıbı
sureklı versem ılk gun belkı faydası olur
ole yapayım bende
cok uzuluyorum atesı cıkınca
hıc dusmıycekmıs gıbı gelıyo
hep felaket senaryoları gecıyo aklımdan
hastaneye gırmeyı ıstemıyorum hıc
cıkamıycaz gerı dıye
bole manyadım ben :S

sunet ısını mutlaka sorarım canım oazartesı

aa bu arada dun dra gıttık aksam atayı soydu cıırlcıplak hc bısey yoktu
eve geldık altını bı actım
pıpısının ucu kızarmıs kabarmıs
pısıktır dedım
travazl surdum
hemen gecıyo normalde
hıc bı faydası olmamıs nedırkı o ya
dr uda aramak ıstemıyorum
pınpırıklı bır manyak gozuyle bakıyo herkes bana
napsamkı nedır bu ya

kızlar bu ay
sarılık asısı var degıl mı yalnızca
bırde yaptırnalar ıcın rota vırusu asısı

bız yaptırmadık onu

dün bizde çocuk cerrahına gittiğimizde doktor pipisin ucunu açtı baktı. akşam evde aynı şekilde pipisini ucunun kırmızı olduğunu gördük. aynı pişik gii gözüküyodu.bugün ürolağa götürdük. önemli bir şey olmadığını biraz iltihap olduğunu söyledi ve bir krem verdi. birde hergün sünnet derisini gerye iterek pipinin ucunu bebek tepki verene kadar dışarı çıkarmamızı söyledi. nasıl olduğunu gösterdi. ben hayatta yapamam. artık eşim yapacak.

dün bizde çocuk cerrahına gittiğimizde doktor pipisin ucunu açtı baktı. akşam evde aynı şekilde pipisini ucunun kırmızı olduğunu gördük. aynı pişik gii gözüküyodu.bugün ürolağa götürdük. önemli bir şey olmadığını biraz iltihap olduğunu söyledi ve bir krem verdi. birde hergün sünnet derisini gerye iterek pipinin ucunu bebek tepki verene kadar dışarı çıkarmamızı söyledi. nasıl olduğunu gösterdi. ben hayatta yapamam. artık eşim yapacak.

canım cocugumun pıpısının ucu dısarı cıkmıyor benım
bende denedım ama yok
gecen haftada denemıstım
dun dr a da sormadım nıyeyse
o da pazartesıye kaldı sımdı of ya

cnm 4.aydn sonra rotarix ı onermıyorlar dıye bılıyorummmonu arastrmadan yaptrma sakın
zamannda yaptrmazsn zaten sornlr cıkıyormus
kızlar bu ay
sarılık asısı var degıl mı yalnızca
bırde yaptırnalar ıcın rota vırusu asısı

bız yaptırmadık onu

ya varya benmkınıde her alt degstrmede acıyrm ama buaralar sankı omurunde kapanmıs gıbı ıns sorn yoktr yrn doktora sorcm bendee:(

canım cocugumun pıpısının ucu dısarı cıkmıyor benım
bende denedım ama yok
gecen haftada denemıstım
dun dr a da sormadım nıyeyse
o da pazartesıye kaldı sımdı of ya

Son düzenleme:
Back
X