2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

canım bnim de kafama bu takılıyor ama ben sebza çorbasını yaparken catalla ezeyim vereyim dedim yemedi gene süzgecten gecirdim henuz hazır degılmı yoksa alıştırmak mı gerekiyor? pirinç tanelerine de öğürüyor.. :S ama kalvaltıda topak kalan yumurta parçalarınna öğürmüyor yiyor o yumuşak diye heralde..

dün akşam pirinçli yoğurt çorbasını denedim sevmedi.zaten pütürlü haliyle yutamadı öğürdü süzgeçten geçirdim tadını sevmedi yine yemedi gerçi

cnm ben kendim tarhana yapıp kalorifer üzerinde yada işte ufo karşısında falan kurutacaktım.ama yapmadan önce bi deneyeyim dedim tarhana sevecekmi severse yaparım diye düşünmüştüm.3 ayrı yöre trhanası denedin sevmedi bende yapmadım tabikide.acısız baharatsız tarhana verebilirsin bence hergün hergün vermicenki tarhana yı.dr lar tarhana çorbası verebilirsiniz diyorlar sonuçta tuzsuz tarhana yok bunu biliyorlardır.ama illada kendim yapcam diyorsan yao evde kurut.yada yaş tarhana var o kurutulmuyo ama onuda korumak için bol tuz lazımmış

haklisin annemin tarhanasindan vereyim olmazsa hergün hergün yemeyecek dogru söylüyorsun canim

kızlar yaa şu pütürlü yiyecek konusunu nasıl yapıyorsunuz ne derece pütürlü veriyorsunuz
ben sebzelerin hepsini süzgecten geciriyordum ama zor olmaya baslamisti ve alismasi lazimdi.sadece mercimegi geciriyorum simdi,alisiyorlar ögürüyorlar falan ama gün gün yutmalari gelisiyor

aynen cnm ya bende çok unutuyorum bende gecende içme suyu kaynatayım dedim bebişe cezve yanmış gitmiş haberim yok mama yapmaya gittiğimde gördüm:52:

bende yaktim canim sorma tenceremi falan.gecen gün hic yapmam aklimin ucuna gelmezdi ama oldu ütüyü unutmusum saatlerce hemde ki herseyi kontrol eden birisiyim.

canım maalesef bende de var unutkanlık eskiden hiç yoktu... ocak fırın herseyi unutuyorum ya aklımdan çıkıveriyor... hatta ayberk 1.5-2 aylık falandı ocakta birsey unut sen çık dısarı 2.5 sa sonra eve geldik.apt da bir koku ..bizim kapıya gelince arttı.. :S anam kapıyı bir actık ev dumanaltı. çok korkmustum yangın çıktı zannettım. Allahtan agzı kapalıydı camlar da hava almayınca alev cıkmamış. ama tencereden eser yok evi havalandırmak o kokudan kurtulmak cabası.. çok tehlikeli çoookkk..
sorma canim aynen insaalah gecer bu durum,bende gecen kestaneleri unutmusum ocakta ancak etrafi koku alinca anladim.catir catir yanmislar :26:

Son düzenleme:
:nazar::nazar::nazar:kızlar merhaba.doktr randevumuzdan geldik.kızımbu ay fazla kilo almış,dişleri çıktığı için yemediği halde 1,600gr almış ve 10,500kg olmuş boyumuzda 73cm olmuş:nazar::nazar::nazar:.yanı 5cmdede boyumuz uzamış,doktorumuzu içeriye girer girmez şok oldu,hayatımda ilk ken diş çıkaran ve bu ay içerisinde bukadar fazla kilo alan bebek görüyorum ddi.beslenmesinde sorun olsa sadece kiloya gider dedi,o yüzden büyüme atağı geçiriyormuş,normalmiş,ekmek sadece kahvaltısında fındık kadar veriyordum onu vermicem,çorbasına pirinç vb.koymucam,doktorum sütümün daha fazla yağlandığı için olabilir dedi,kızım oturuyor dedi,zaten kendiside gördü,çok iyi dedi.üst iki dişin ucu görünmüş,ikisi birden çıkıyor,toplamda 4 dişimiz oldu teyzeler!ferrumu 9 damla veriyordum 10damlaya çıkardı,muz günaşırı ver dedi,işte böyle!!şişko benim kzıım ama emeklemeyebaşlayınca zayıflar,sonuçta anne sütünün yaptığı bir kilo,ek besinlerin değil,karbonhidrat ağırlıklı asla beslemem bebeğimi,önemli olan sağlıklı olması çünkü.önümüzdeki aya tam emekler dedi.bekliyelim bakalım:):nazar::nazar::nazar:

maşşallah kuzuya en tombiş bebek galiba haziran bebeklerinin içinde :nazar: tam ıssırmalıktır o şimdi

allah bağışlasın yavrunu sana,gönlüne göre versin cnm.
korkma cnm geçicek kurtulcaksnz.

sağol cnm,bnm.tatlım her anne bir kız çocuğu mutlaka ister diye biliyordum sende ve şenacımda bu tanı gerkleşmedi:)bizde erkk bebek çok olduğu iin kız bebe çok farklı geliyor:):nazar::nazar::nazar:

bende bi kızım daha olsa hayır demem galiba :62:

kızlar bebekleriniz nekadar yiyor benimki 1 çay bardağı çorba ve yarım çay bardağı yoğurt yiyor sizin miktarlarınız nedir

kızlar yaa şu pütürlü yiyecek konusunu nasıl yapıyorsunuz ne derece pütürlü veriyorsunuz
canım çorbayı çoba gibi blendırla ezerek veriyorum,aradahafif pütürler kalıyor ama olsun.genelde pütürsüz sayılır.kahvaltıyı ayrı ayrı elimle,yoğurtzaten pütürsüz,zamanı gelince alışırlar,bişey olmaz.daha çok küçükler.

maşşallah kuzuya en tombiş bebek galiba haziran bebeklerinin içinde :nazar: tam ıssırmalıktır o şimdi

bende bi kızım daha olsa hayır demem galiba :62:

:)daha tombişleri sizlerin olsun inşallah cnm:)sevmesi süper.ama kendini pek sevdirmiyor.:nazar:

kızlar bebekleriniz nekadar yiyor benimki 1 çay bardağı çorba ve yarım çay bardağı yoğurt yiyor sizin miktarlarınız nedir

benim kızım çorbayı 1 çay bardağı kadar yiyorda yoğurdu 1 kase yer.ben az veriyorum yoğurdu dün dedim doktorumuza oda 1 kase yedirdedi,150ccyiyebilirmiş,seviyor yoğurdu.kahvaltısında sadece peynir ve yumurta,1 mandalina suyu ve üzüm pekmezi,öğlen emziriyorum,sonra yatıyor,sonra sebze çorbası,sonra yoğurt,sonrada meyve,aralarda hep emiyor ama.

slm herkese bizde dün 7. ay kontrolümüze gittik boyumuz 68.5 kilomuzda 8.250 olmuş 1 ayda 2 cm ve 350 gr almış evde tarttığımda daha fazla çıkıyo anlamadım çok hareketli zaten zor tarttı boyunuda kaç kere ölçtü yanlış olmasın diye benim kız iyice yaramazlaştı kızlar 1 dk durmuyo valla doktor bile şaşırdı bu ne hareket bu ne yaramazlık diye yattığı kağıt havluyu bile paramparça etti yaw doktorun stetoskopunu bile kaptı kulaklaını yırtacaktı kadının gülmekten öldüm
bu ay 2 kere gip olduk ishal ve dişler derken ancak bu kadar almışız doktorumuz gene iyi dedi kilo az almış ama sağlık ve direnç olarak maşallah çok iyi dedi ilk dişimiz çıktı bu arada ikincide patlamak üzere ama ne zamandır uyku yok bize gece kaç kere kalktığımı sayamıyorum bile bunlar da bir an önce geçiverir inşallahhhhh

slm herkese bizde dün 7. ay kontrolümüze gittik boyumuz 68.5 kilomuzda 8.250 olmuş 1 ayda 2 cm ve 350 gr almış evde tarttığımda daha fazla çıkıyo anlamadım çok hareketli zaten zor tarttı boyunuda kaç kere ölçtü yanlış olmasın diye benim kız iyice yaramazlaştı kızlar 1 dk durmuyo valla doktor bile şaşırdı bu ne hareket bu ne yaramazlık diye yattığı kağıt havluyu bile paramparça etti yaw doktorun stetoskopunu bile kaptı kulaklaını yırtacaktı kadının gülmekten öldüm
bu ay 2 kere gip olduk ishal ve dişler derken ancak bu kadar almışız doktorumuz gene iyi dedi kilo az almış ama sağlık ve direnç olarak maşallah çok iyi dedi ilk dişimiz çıktı bu arada ikincide patlamak üzere ama ne zamandır uyku yok bize gece kaç kere kalktığımı sayamıyorum bile bunlar da bir an önce geçiverir inşallahhhhh

:nazar: maşallah canım. yine de iyi.. bizimki de az alıyor... her bebek farklı işte hepsi çok kilo alacak diye birşey yok.. önemli olan sağlıklı olmaları.. gayet hareketliler bir kere sağlıklı olmasalar bu hareket olur mu .. bizimki de oldugu yerde durmaz 1 dk... :)
off ya geceleri hiç hatırlatma kaç kez kalkıyoruz kaç kez emziriyorum hatırlamıyorum ben de hele bu son 2 gün... diyorum 2. diş patlıcak heralde...

bugünkü konumuz pütürlü yiyecekler heralde benimkide çok yemiyo ama az az yiyo çok şükür pütürlülerle sorunumuz yok ben hiç süzgeçten geçirip vermedim çatalla falan ezip ezip verdim pilav yerken bile prinç tanelerinden veriyorum ağzına maşalla yiyo ama bizimkide dediğim gibi çok yemiyo emzirdiğim için bazen ek gıdayı bile istemiyo yerine emmek istiyo anlayacağınız anne sütünü hala 2. plana alamadık

zasa kızına maşallah canım allhım esirgesin dediğin gibi emeklemeye bir başasın bence kalmaz hiç bizimkilerde keşke biraz stok yapsaydı o günler için

Bebeklere kıyma, sebze maması içerisinde pişirilerek verilir.
Bebeğe kıymalı sebze maması hazırlamak amacıyla 30. g. iri ceviz büyüklüğünde yağsız dana kıyması bir tencereye konur. Kıymanın üzerine bir miktar soğuk su eklenir, tahta kaşığın tersi ile kıyma ezilir. Üzerine 3 bardak su, doğranmış bir büyük boy patates, 3-4 yaprak maydanoz, doğranmış ufak bir havuç ile birlikte mevsimine göre doğranmış yarım kabak ya da bir tatlı kaşığı dolusu bezelye ya da yarım kereviz eklenir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile birlikte kıyma ve sebzeler, ağzı kapalı kapta, kısık ateşte 45-50 dakika pişirilir.

bugün bunu deneyeceğim ilk defa.... umarım güzelce yer....

Son düzenleme:
zasa kızına maşallah canım allhım esirgesin dediğin gibi emeklemeye bir başasın bence kalmaz hiç bizimkilerde keşke biraz stok yapsaydı o günler için
sağol cnm,olsun sağlıklı olsunlarda çıtır olması daha iyi.
Bebeklere kıyma, sebze maması içerisinde pişirilerek verilir.
Bebeğe kıymalı sebze maması hazırlamak amacıyla 30. g. iri ceviz büyüklüğünde yağsız dana kıyması bir tencereye konur. Kıymanın üzerine bir miktar soğuk su eklenir, tahta kaşığın tersi ile kıyma ezilir. Üzerine 3 bardak su, doğranmış bir büyük boy patates, 3-4 yaprak maydanoz, doğranmış ufak bir havuç ile birlikte mevsimine göre doğranmış yarım kabak ya da bir tatlı kaşığı dolusu bezelye ya da yarım kereviz eklenir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile birlikte kıyma ve sebzeler, ağzı kapalı kapta, kısık ateşte 45-50 dakika pişirilir.

bugün bunu deneyeceğim ilk defa.... umarım güzelce yer....

canım benim hergünki sebze çorbam böyle içine brokoli ıspanak falanda koyuyorum,yeşil mercimek koyuyorum,pirinç koymuyordum doktorumda önermedi zaten kilo yapıyor diye.biz yarın balık yicez,inş beğenir:)afiyet olsun.

Back
X