2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

suyu haddinden çok içiyorum
tatlı şeyler yiyorum kaç gündür içim dışım tatlı oldu
rezene çayı hiç aklıma gelmiyo bak iiki söyledin onu içiym boşu boşuna bekliyo dolapta
ısırganıu hiç duymamıştım onuda deneyim bi komşular bulgur pilavı yap ye diyolar sütü arttırıyormuş yaptım yedim ama faydası olmadı
rezeneyle ısırganı mutlaka deniycem inş arttırır canım saolasın bilgi verdiğin için:34:

canım benimde sütüm azalı bi de oğlum diş çıkarıyor onun için pek emmek istemiyor sizinde öyle oldu mu diş çıkarırken.emmediği içinde azalıyo korkuyorum emmeyi bırkırsa diye ne yapmalıyım?

canım benimde sütüm azalı bi de oğlum diş çıkarıyor onun için pek emmek istemiyor sizinde öyle oldu mu diş çıkarırken.emmediği içinde azalıyo korkuyorum emmeyi bırkırsa diye ne yapmalıyım?

ek gıdaya geçtimizden beri fazla emmek istemedi gündüzleri en fazla 2 defa emerdi geceleri zaten hep emmek istiyor
şimdi ise gündüz hiç emmiyor gecede aç olursa yoksa sabah ediyor bilemiyorum acaba diştenmi kaynaklanıyo diye ama başımızın çaresine bakmalıyız

cnm valla bizdede durumlar aynı gözden kayboldummu çıldırıyor.bence çalışmak için biraz daha bekle 8.ayda bebekler annelerinin onları bırakmasından korkarlarmış o yüzden bu ayda çocuğu hiç bırakmadıysan bırakmak iyi değilmiş.

canım ayberk de öyle yapışık ikizler gibiyiz... :) tek başına oynamıyor bile illa yanında otucaracakmışım... ee böyle olunca ben de ne eve bakabiliyorum ne de kendime dogru düzgün.. ben dogdugundan beri yalnız büyütüyorum kimse olmadı yanımızda .. ben ona baglıyorum hep beraber oldugumuz ıcın heralde dıyorumm...ınsallah zamanla gecer.. şimdi havalar da bozuldu dsarı cıkamıyoruz hep evdeyiz ..:(

cevaplar için teşekkürler bakalm artık birkaç iş görüşmesi yapcam ona göre karar vercem bir de hemen başlayamam zaten marta doğru başlayabilirim önce ulaş beyi alıştırmak lazım ayrılığa ama kıyamıyorum da bıdığıma ya....

bu gün ben bu kız yüzünden hiç bir iş yapamadım anacım ortadan kaybolup başka bir odaya gidiyorum kızyameti kopartıyo yanına gelince hiç birşey olmamış gibi sırıtıyo noluyo anlamıyorum son 1 haftadır bana daha bi çok bağlandı başkasına emanet edemiyorum dışarı çıksam aklım hep onda kimsede durmuyo

rezene çayı hiç aklıma gelmiyo bak iiki söyledin onu içiym boşu boşuna bekliyo dolapta
ısırganıu hiç duymamıştım onuda deneyim bi komşular bulgur pilavı yap ye diyolar sütü arttırıyormuş yaptım yedim ama faydası olmadı
rezeneyle ısırganı mutlaka deniycem inş arttırır canım saolasın bilgi verdiğin için:34:

canım stres yapma direk erkiliyo haberin olsun çık evden kafanı dağıt sütün olmadığını vs düşünme nasıl çoğalıyo bak görürsünn

ok canim buraya yazarsin tahin hakkinda.almanyada yasiyorum canim.sen antalyadaydin degilmi

evet canım antalyadayım ben

Ben de tarhanayı yedirdim sonunda ama nasıl.. bir gün sebze çorbasına kattım.. anlamadı.. hem kıvamı da çok güzel oldu.. dün de sehriyeli çorba yaptım ona kattım 1 kasık.. çok sevdı yedı dunku çorbayı.. ama tek yaptıgımda kesınlıkle yememıştı....

biz daha köfte falan vermedik. bakalım bu ay galiba baslatacak doktor. tavuk konusuunda ben de endıselıyım ama (hormonlar konusu) sız ne yapıyorsunuz veriyor musunuz?

ne güzel ya elleriyle yemeye baslamışlar bazı bebişler keske ayberk de yese ama elıne ne versem yerı belli.. direk asagı atıyor... :61: ama alıştırmak lazım.. bir yandan da korkuyorum tıkanır dıye ama alışmalı da ... :44:

bende eline veriyorum bisküvi filan eliyle sıkıyo biraz ağzına götürüyo az bişey yiyip yere atıyo sonrada yere bakıyo :63: :63:

günaydın anneler ve bebeler..

kızlar bende kıymayı corbaalrına kavurarak katıyorum kofte seklınde bıkac cımdık acak yıyor
atanın elıne bende sureklı bısyeler verıyorum ama cok buyuk parcalar koparıyor
bızımkı zaten kendı yemek ıstıyor ben yemek yeıdırken bı kasıkta onun elıne alıyorum bask aturlu yemıyor cunku

artık atayı tutamıyorum kızlar ya kucakta gezmek ıstıyo yada bırka benı gezeyım dıyo bırkaıyorum ama cok hızlı emeklıo en yakın yukseklıge gıdıp ayaga kalkıyo oturuyo yıne kendı basına artık dusmeden gerı oturabılıyor ama duvar unıtesıne gıtmek ıstıyo sureklı onunu kapatıyorum aglıyo sonra butun gun atanın peısndeyım o nerde ben yanıdna oturuyorum napıcamı bımıyorum artık
bırde kendıne fazla guvenıyor tutunarak yuruyor
sonra tek elını bırakıyor
sonra ıkı elını bırakmaya calısıyor yuryerek
cok yarama benım cocukumm

bırde son gunlerde bana cok kızmaya basladı
sureklı soylenıyo babsı kılıklı :d

fıgenmus sanırım sne sormussun atada bana yapısık bı bebek
odadan cıktıgımı gormemsı lazım
yada kendı basın dururken yanlıslıkla gurultumu duyar yada gorurse kıyamet kopuyo gel yanıma dıye

bende odadan dışarı çıkamıyanlardanım..kızım kapıya bakıyo hemen yada gözümün içine :19: hatta oynarken bile ben odadamıyım diye arada kontrol amaçlı bakıp tekrar oyununa dönüyo..

ben eskışehırlı degılım canım eşim eskışehırli evet kuru ayaz var şuanda ama oglum hasta olmadı şükür iyi koruyorum heralde

aman maşşallah de canım :nazar:

kızlar merhaba.. 7 aylık doktor kontrolünden geldik. Ateşlerniyordu bir kaç gündür kan ve idrar verdik tahlil sonucu bekliyoruz inşallah temiz çıkar. doktor baş çevresinin biraz küçük olduğunu söyledi bu konuda bilgisi olan varmı. Ben zaten pimpirik birisiyim azcık hemen telaşlandım. Bu şekilde olan varmı bebeği

ataberk te bugun delı ettı benı sabah ıkı kere kahvaltı hazırlaıdm yemedı
ac ac uyudu
sonra tarhana yaptım yemedı
yogurdu denedım yemedı
tarhananın ıcıne patates ve havuc koydum yemedı
sonra mams andalyesını kemırmeye basladı
1 saat bekleıdm sonra yurutece koydum yogurdu ve corbasını yedı yurutecte
bana ıskence yapa yapa

ayy nolcak boel ya cok ıstahsızz

canım bas cevrsı onemlı dıye bılıyorum sanırım beyın gelısımıyle ılgılı bır durum
bızım dr umuz cok dıkkat edıyor boy ve kılosundan daha onemlı dı yrop suan ayına gore normal gıdıyor
ama bazı bebelerde gerıden gıdebılıyor
ılerlememsı onemlı olan
yegenımede demıslerdı sımdı 4 yasında maasallahı var

selam kızlar nasılsınızz ben iyi olmaya calısıyorum buarada gecmiş olsun dıleklerınızz icin teşkkür ederim kardesımın hayaıt tehlıkesı kalmadı ama kolu ve bacagını kullanabılmesı zamana baglıymıs hafızasıda umarm duzeleck dıye dua edıyoruzzz psıkolojısıdee pek iyi deıl ama bizyınede sukredıyoruz allah kardesımı bıze bagsladııı=)

buarada omurde cok yaramz oldu bırde onunla ugrsmk benı cok yorduuu cok bıtkın dustum
3. dısı cıktı 4.yolda
hertarafı dagtyrrr evn ıcınd eonu kovalıyoruzzz:(:(
umarım uzun bır sure kotu haber almam...
bebişlerinizzzz iyidir umarımmm artık takp edermmmm sizi

selam kızlar nasılsınızz ben iyi olmaya calısıyorum buarada gecmiş olsun dıleklerınızz icin teşkkür ederim kardesımın hayaıt tehlıkesı kalmadı ama kolu ve bacagını kullanabılmesı zamana baglıymıs hafızasıda umarm duzeleck dıye dua edıyoruzzz psıkolojısıdee pek iyi deıl ama bizyınede sukredıyoruz allah kardesımı bıze bagsladııı=)

buarada omurde cok yaramz oldu bırde onunla ugrsmk benı cok yorduuu cok bıtkın dustum
3. dısı cıktı 4.yolda
hertarafı dagtyrrr evn ıcınd eonu kovalıyoruzzz:(:(
umarım uzun bır sure kotu haber almam...
bebişlerinizzzz iyidir umarımmm artık takp edermmmm sizi

canım çok şükür atlattınız umarım bundan sonra daha da iyi olur bir an önce eski haline döner...

kızlar merhaba.. 7 aylık doktor kontrolünden geldik. Ateşlerniyordu bir kaç gündür kan ve idrar verdik tahlil sonucu bekliyoruz inşallah temiz çıkar. doktor baş çevresinin biraz küçük olduğunu söyledi bu konuda bilgisi olan varmı. Ben zaten pimpirik birisiyim azcık hemen telaşlandım. Bu şekilde olan varmı bebeği

canım benım oglumunda kafa cevresı bıraz buyuktu doktor ultrason filmi istedi kafadan bişey cıkmadı ayda ıkı cm fazla büyürse tomografı cekılecektı ama buyumedı yasıtlarında 1 -2 cm daha buyuk ama genetıkmış babamızında bıraz buyuk Allaha şükür bişey cıkmadı canım buyuk bi ihtimal sizdende boyle şeyler ısteyecektır doktor beyin gelişimi için kafanın buyumesı gerek ama heray duzenlı bı şekılde buyuyorsa kafa zannetmıyorum bı sorun olsun inşşşş yokturda genetık olabılır anlayacagın annesiiii

canim dikkat edin evet yutma refleksleri gelisti bende taneli veriyorum,ama köftede falan biraz daha dikkatli olmak lazim.gecen haberlerde dedi annesi 10 aylik bebeginin eline köfte vermis ve yerken nefes borusuna kacmis.hastahaneye zor yetistirmisler.köfte biraz bebek icin sert degilmi.firinda yumusak oluyorda kizartmasindan bahsediyorum.

zaten kızartma vermek çok doğru değil. ben fırında güvece diziyorum patates biber sarımsak falangüzelce pişiriyorum yediriyorum. zaten yiyo diyosam da tabağı önüne koyup yalnız bırakmıyorum. biz yemek yerken yanımızda yiyo. ağzına çok tepğerse hemen müdahele ediyorum.

canım ben de aynı sıkıntıyı yaşadım ve çalıştığım için kızım beni direk bıraktı.iş stresi aile içi sıkıntı derken sütüm çok azaldı.hatta bitti diyelibirim.benim kzıım çok düşkün değildi memeye.saabah 8 akşam 5 çalışınca kocagünü hep sağarak geçirirdim.ama inan ki süt bence tamamen strese bağlı.hiç sıkıntı yapma.sütüm yok deme sıksık emziirmeye çalış,rezene çayı yada humana çayları varya onları dene mutlaka faydasını görürsün.hadi canım bol sütlü günler diliyorum sana.....:1:

canım bu arada bebegın bas cevresı kac cm?????????????

selam kızlar nasılsınız geçmiş olsun pelus bızımde baş cevremız küçük ama yıne de aylık gelişimine göre normalmiş öndeki bıngıldağı da yavas kapanıyormus bu ay doktor d vitaminini 5 damlaya çıkardı sen doktor kontrolunu ıhmal etme ciddi bişey olmaz inşallah canım.

yeme konusundan bahsetmişsiniz benim kızımda taneli yamekleri sevmiyo ağzına tane geldiği zaman öğürüp kusuyo bende artık herşeyi blendırdan geçiriyorum dün erişte çorbası yaptım eriştelerini yiyemeyeceyi için blendırdan geçirdim bayıla bayıla yedi artık kendimize yaptığım yemeklerden yediriyorum arada ona özel çorba yapıyorum
birde kızlar yaa benim sütüm birden bire kesildi neden olabilir çok üzülüyorum emmek istiyo ama süt gelmeyince ağlıyo heleki geceleri acıkınca mutlaka emmek istiyo dün gece kalkıp mama yaptım yedirdim
sütümü mutlaka geri getirmem lazım
görenler bu kız zayıflamış eskisi gibi değil diyolar
demekki sütüm yarıyormuş mamalar falan veriyorum ama demekki anne sütünün önüne hiç bir şey geçmiyor
selam boncuk gecenlerde bı hafta benım de sütüm bırden kesildi.çok korktum.moralımı yuksek tutmaya çalıştım tahın helvası yedım kahvaltıda.rahat olmaya çalış.çok kafaya takmamak lazım nıye gıttı dıye.şimdi sütüm fena sayılmaz ama eskısı gıbı değil tabı.zaten artık buyuduler bı de. arada devam sütüyle takvıye yapıyorum olmayınca.

canım ben de aynı sıkıntıyı yaşadım ve çalıştığım için kızım beni direk bıraktı.iş stresi aile içi sıkıntı derken sütüm çok azaldı.hatta bitti diyelibirim.benim kzıım çok düşkün değildi memeye.saabah 8 akşam 5 çalışınca kocagünü hep sağarak geçirirdim.ama inan ki süt bence tamamen strese bağlı.hiç sıkıntı yapma.sütüm yok deme sıksık emziirmeye çalış,rezene çayı yada humana çayları varya onları dene mutlaka faydasını görürsün.hadi canım bol sütlü günler diliyorum sana.....:1:

evet katılıyorum stres yapma canım bırde ben humanada kullandım ama hippin ısırgan otlusunun yararını daha cok gordum onuda almanı tavsiye ederım eşimin doktor arkadası onermıştı ozellıkle ısırgan otlusunu o kendı eşinede bundan almış sureklı humana gıbı heryerde bulamayabılırsın ama eczaneler depolardan falan getırtıyor inş bıranonce sıkıntın gider cnm

kızlar merhaba.. 7 aylık doktor kontrolünden geldik. Ateşlerniyordu bir kaç gündür kan ve idrar verdik tahlil sonucu bekliyoruz inşallah temiz çıkar. Doktor baş çevresinin biraz küçük olduğunu söyledi bu konuda bilgisi olan varmı. Ben zaten pimpirik birisiyim azcık hemen telaşlandım. Bu şekilde olan varmı bebeği

canım sıkıntı yapma kendine benim kızımında başçevresi küçük ama genetik diyor doktorumuz.aylık kontollerinde baş çevresinin gelişimi de oluyorsa sorun yoktur demekki.

Kızlar dişsiz kıızımın annesi olarak birşey sorucam size.elif 7,5 aylık halen dişimiz yok..ancak köpek dişlerinin olduğu yerler bile çok kabarmış.sizinkilerde öylemi oldu.alt dişetleride böyle beyaz beyaz olmuş ama halen çıkmadılar.diş buğdayı yapmaya o kadar çok özeniyordum ki .bu gidişle doğum günüyle diş buğdayını birlikte yapıcam herhalde:)))açıkçası çokta sıkıntı yapmıyorum nasılsa zamanı geldiğinde hepsi oluyor diye düşünüyorum ama yinede istiyorum artık gülüşlerindde inci dişlerini görmeyi.öyle daha şirin ve sevimli oluyorlar:52:

Back
X