• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar merhaba,benim kizim 4 gun sonra 5 aylik olacak surekli ayakta durmak istio bizde yurutece bindirdik evin icinde fir donuyor ama zararli oldugunu biliorum sizler bindiriyomusunuz?Bide cooook huysuz bi kiz gorseniz uyanikken 1 dk kendi basina durmuyor ya surekli konusulcak yada kucakta gezicek tabi oda bi sure idare ediyor,sonra basliyo aglamaya hergunumuz ayri bi yorucu saatlere bakiorum her dakika 1 saat gecti 10 dakka gecti bi gun daha gecti bitecek bu huysuzluk 1 ay daha gecti yok 5 aylik olucak ama banamisin demio hic duzelmio coook yoruyoo beni sanirim bidaha cocuk yapmicam ilk ve son olarak kalicak:)

Canım benim oğlum da seninki gibi. Çok hareketli ve sürekli ilgi istiyor. Kendi kendine oyalanması oynaması çok az. Sürekli kucakta gezinmek, konuşmak, oynamak istiyor. Ee böyle olunca da çok yoruluyorum ayrıca evdeki işlerimi hiç yapamıyorum. Akşam eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum ben de saatleri sayıyorum . O gelince veriyorum kucağına da anca yemekti çamaşırdı temizlikti bakabiliyorum ..Ben de bir otursun rahatlarım diyorurdum da o zamanlar daha da zor diyorlar. Biz galiba hep böyle olacağız .. :)

kızlaaar bu arada ogluma bugun uyku tulumu aldım deneyecegız bakalım benım ogluş kollarını ortturmuyooor birşey gece kalkıyorum eller buz gibiii

Ben de geceleri uyku tulumu giydiriyorum. İçine ince bir tulum onun üstüne uyku tulumu onun üstüne de penye battaniyesi. ama tabi battaniyesi hiç üstünde durmuyor. Hep açıyor üstünü. O yüzden uyku tulumu çok iyi oluyor. Bizim ki bildiğimiz tulumların kalın pamuklusu. En rahatı böyle olanlarıymış. Hem terletmiyor pamuklu olduğu için hem de kolay giydiriliyor, toplanma derdi de olmuyor. Yalnız biraz büyük olanlardan almak gerekiyor.. Rahat olsun diye..

Mama kullanmıyoruz canım şu an . Mama günde bir kez kullanıyorduk ama bırakalı 1 ay olcak . O zaman gayet düzenliydi. Ek gıdalara ne zaman geçtik o zaman başladı. Bir de doktorumuz diş çıkarma döneminde de olur dedi. Bazı bebekler kabız bazı bebekler ishal olurmuş...

canım sende kabızlıgı gıderıcı ek besınler ver ek besın verırken bır cay kaşıgı zeytın yagı at verdıgın şeyın içine

canım sende kabızlıgı gıderıcı ek besınler ver ek besın verırken bır cay kaşıgı zeytın yagı at verdıgın şeyın içine

Evet canım ben de öyle yapmaya çalışıyorum.. Ama geçen ne yaptıysam kar etmedi. Artık ne olacak bakalım..Alışır heralde zamanla yeni düzene...

günaydın annişer.benim kızım 2 gündür isal huzursuzlukda var,yarın doktora götürücem.bakalım nedicek.aradım dişlerden olabilir dedi.zaten kıpkırmızı kabarmış:(bende 2 tane uyku tulumu var ama 1 yaş için.büyük biraz esasında büyük olması iyi ama benim kızım gece bazen parmağını emzik niyetine kullanıyor,kollarını hareket ettiremiyor tulumla,bizde şuan pijama takımıyla idare ediyoruz,yorgan kullanıyorum.

günaydın annişer.benim kızım 2 gündür isal huzursuzlukda var,yarın doktora götürücem.bakalım nedicek.aradım dişlerden olabilir dedi.zaten kıpkırmızı kabarmış:(bende 2 tane uyku tulumu var ama 1 yaş için.büyük biraz esasında büyük olması iyi ama benim kızım gece bazen parmağını emzik niyetine kullanıyor,kollarını hareket ettiremiyor tulumla,bizde şuan pijama takımıyla idare ediyoruz,yorgan kullanıyorum.

Çok geçmiş olsun canım. Dişlerden olabilir evet ama tabi doktor şart.İnşallah dişlerdendir. Bizimki de çok öksürüyordu burnu falan akıyordu . Doktor onları bile dişe bağladı. Diş çıkarma döneminde çok hassas oluyorlarmış..

Çok geçmiş olsun canım. Dişlerden olabilir evet ama tabi doktor şart.İnşallah dişlerdendir. Bizimki de çok öksürüyordu burnu falan akıyordu . Doktor onları bile dişe bağladı. Diş çıkarma döneminde çok hassas oluyorlarmış..

sağol cnm yaa,1 sene geçsede diş olayındanda kurtulsak,valla ne zormuşş onlar hasta olunca biz mahvoluyoruz:(

Canım benim oğlum da seninki gibi. Çok hareketli ve sürekli ilgi istiyor. Kendi kendine oyalanması oynaması çok az. Sürekli kucakta gezinmek, konuşmak, oynamak istiyor. Ee böyle olunca da çok yoruluyorum ayrıca evdeki işlerimi hiç yapamıyorum. Akşam eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum ben de saatleri sayıyorum . O gelince veriyorum kucağına da anca yemekti çamaşırdı temizlikti bakabiliyorum ..Ben de bir otursun rahatlarım diyorurdum da o zamanlar daha da zor diyorlar. Biz galiba hep böyle olacağız .. :)

Kizlar merhaba,benim kizim 4 gun sonra 5 aylik olacak surekli ayakta durmak istio bizde yurutece bindirdik evin icinde fir donuyor ama zararli oldugunu biliorum sizler bindiriyomusunuz?Bide cooook huysuz bi kiz gorseniz uyanikken 1 dk kendi basina durmuyor ya surekli konusulcak yada kucakta gezicek tabi oda bi sure idare ediyor,sonra basliyo aglamaya hergunumuz ayri bi yorucu saatlere bakiorum her dakika 1 saat gecti 10 dakka gecti bi gun daha gecti bitecek bu huysuzluk 1 ay daha gecti yok 5 aylik olucak ama banamisin demio hic duzelmio coook yoruyoo beni sanirim bidaha cocuk yapmicam ilk ve son olarak kalicak:)

kizzzzzzzzzzzzzzlar siz de bendensiniz yaniiii valla ne yalan soylyeyeim yalniz olmadigima sevindim :9: ben kizimi yarin noroloji doktoruna da goturucem hekimimiz onerdi.kendisi de gordu nasil hircin oldugunu.noroloji gorsun dedi.zaten ne gece uykusu vaar,ne gunduz.gunduz 20-30dk. gece de onceden uyuyordu simdi uyumuyor.12-1 uyuyor gece 2 kere filan kalkiyor.kalkmadigi zamanlar da uykusunda agliyor,mizmizlaniyor.rahat degil.bakalim dr. ne deyecek yarin.zaten 1 kere gostermistim coooook uyanik cocuk demisti.ben de esimin eve donmesini 4 gozle bekliyorum ki yemek camasir ve s yapabileyim.hic bir is yapamyorum:25:
biz de esimle artik 2ci bir cocuk istemiyoruzzzz oysa ben 3 cocuk istiyordum onceeee:1:

nursena canim bak masallah de kizina nazar duasi filan oku nazar degmesinnn :nazar:

kizim yine biraz grip gibi yaa burnu tikandii ne verebilirim dogal?
iste anne sutu almayinca boyle her hastaligi kapiyorlarrrr

geçmiş olsun leylacım,üzüldüm yaa.valla zaman zaman hepsi hastalanıyor,kendini suçlu hissetme,bensadece anne sütü verdiğim halde ada'da her hastalığı kapıyor maleseff!!

kizzzzzzzzzzzzzzlar siz de bendensiniz yaniiii valla ne yalan soylyeyeim yalniz olmadigima sevindim :9: ben kizimi yarin noroloji doktoruna da goturucem hekimimiz onerdi.kendisi de gordu nasil hircin oldugunu.noroloji gorsun dedi.zaten ne gece uykusu vaar,ne gunduz.gunduz 20-30dk. gece de onceden uyuyordu simdi uyumuyor.12-1 uyuyor gece 2 kere filan kalkiyor.kalkmadigi zamanlar da uykusunda agliyor,mizmizlaniyor.rahat degil.bakalim dr. ne deyecek yarin.zaten 1 kere gostermistim coooook uyanik cocuk demisti.ben de esimin eve donmesini 4 gozle bekliyorum ki yemek camasir ve s yapabileyim.hic bir is yapamyorum:25:
biz de esimle artik 2ci bir cocuk istemiyoruzzzz oysa ben 3 cocuk istiyordum onceeee:1:

nursena canim bak masallah de kizina nazar duasi filan oku nazar degmesinnn :nazar:

canim seninki gene gece 12-1 de uyuyomus benimki sabah 5 de uyuyo ezanla birlikte sonra oglene kadar yatioruz hayatimin hic duzeni kalmadi:2:

Evet canım ya benimki de çok huysuz canı isterse neşeli oluyor çok 2 dk sonra ağlamaya mızmızlanmaya başlıyor..Dışarı çıkıyoruz bebek arabasında bile durmuyor başlıyor ağlamaya neymiş kucağımda duracakmış etrafa bakacakmış. Ben kucağımda onu taşırken bir yandan da arabayı itmeye çalışan bir tip. Benimki de uykusunda bazen ağlıyor ben doktorumuza sordum eğer bir hastalığı yoksa o ankarakterinden kaynaklanıyordur dedi :) mızmız yani... :1: Ben de kendim den şüphe ediyordum ben mi beceremiyom hem bebek hem ev işi ikisi bir arada götüremiyorum diye .. Demek ki yalnız değilmişiz.... Çok zor gerçekten... Aman sağlıklı olsunlarda böyle olsunlar sorun değil.Böyle böyle büyüyecekler işte. Yeter ki sağ olsunlar..

kızlar herkeslere mrb yoğun bi kpss bunalımından sonra geri döndüm ne çok şey kaçırmışım ya okuyamadım hepsini benim kızımda 2 gün emmedei o günden beri sütüm azaldı sanki inş. kesilmez 2ay daha sıksaydık dişimizi ek gıdaya kadar. uku sorunu bizdede var uyuyacagı zaman uzun uzun aglıyo şimdide ayakta uyuyo ama tam dalmıyo indirince ayakta gece 2 den önce yatmıyo

benim kızımın maşallahı var yaa...gece 11 de uyuyo sabah 6 da kalkıyo emip tekrar uyuyo saat 10 da kalkıyo 11 de uyuyo 2 ye kadar 3 te uyuyo 5 e kadar 6 da uyuyo 9 kadar bööööyle sürüp gidiyo
inanırmısınız bazen özlüyorum bu kadar çok uyumasına kızdığım bile oluyor çok uykucu benim uyuyan güzelim:) şimdide 1.5 ta uyudu hala uyuyo:nazar:

kızlar sağlık ocaklarında yeni uygulamalr yapmış şimdi istediğimiz ilaçları kafamıza göre vermiyolar
eğer gece veya gündüz hastalanırsa telefon açıyormuşuz onlar bizi dr a yönlendiriyor
daha sonra kullanıcağımız ilaçları söyleyip ona göre bilgi veriliyormuş
ayrıca her mahallenin ayrı bir dr u var
hepsi bu değil gidip öğrenicem detaylı bir şekilde arkadaşım dan duydum bunları
üstelik ayrı bir dosya açılıyormuş her çocuğa

benim kızımın maşallahı var yaa...gece 11 de uyuyo sabah 6 da kalkıyo emip tekrar uyuyo saat 10 da kalkıyo 11 de uyuyo 2 ye kadar 3 te uyuyo 5 e kadar 6 da uyuyo 9 kadar bööööyle sürüp gidiyo
inanırmısınız bazen özlüyorum bu kadar çok uyumasına kızdığım bile oluyor çok uykucu benim uyuyan güzelim:) şimdide 1.5 ta uyudu hala uyuyo:nazar:

:nazar: :nazar: :nazar:
:46:

kızlar eğer çyı kahveyi fazla kaçıran anneler varsa benim gibi bebişler hiç uyumuyo sütünden geçiyo çünkü...kızım hiç uyumuyodu denedim çay içmedim mesala ertesi gün öğlen yarım saat uyuyan çocuk 2 saat falan uyudu eğer emziriyosanız dikkat edin derim...

kızlar eğer çyı kahveyi fazla kaçıran anneler varsa benim gibi bebişler hiç uyumuyo sütünden geçiyo çünkü...kızım hiç uyumuyodu denedim çay içmedim mesala ertesi gün öğlen yarım saat uyuyan çocuk 2 saat falan uyudu eğer emziriyosanız dikkat edin derim...

çookdoğruu,bende hamileliğimden beri hiç içmiyoruım çay,kahvee,sigara bebeğiminde az denecek kadarazdır uyku sorunu,elbette arasıra uyku sorunu oluyor,onuda hoşgörüyoruz bebek sonuçta..:57:

kızlar sağlık ocaklarında yeni uygulamalr yapmış şimdi istediğimiz ilaçları kafamıza göre vermiyolar
eğer gece veya gündüz hastalanırsa telefon açıyormuşuz onlar bizi dr a yönlendiriyor
daha sonra kullanıcağımız ilaçları söyleyip ona göre bilgi veriliyormuş
ayrıca her mahallenin ayrı bir dr u var
hepsi bu değil gidip öğrenicem detaylı bir şekilde arkadaşım dan duydum bunları
üstelik ayrı bir dosya açılıyormuş her çocuğa

bızım bu uygulama baslayalı 2 yıl oldu cok iyi

Back
X